Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, tako :D
Pukoh zadnji dinar za UZ, ali vredelo je. 5-ta nedelja, gestacijski mešak u materici, ima tu i još nekih merenja, ali to nije ni bitno. Opet su mi radili vaginalnu sondu, jer sam banula kod dr onako, kao sa neba, pa nisam stigla ni vode da se napijem. Da mi zakaže. Ma, radi UZ, reci da je ok, ako treba daj lekove, pa naplati kol'ko oćeš, samo da se smirim. I primi me, na brzinu, ali kako sam banula, dobro sam prošla :rumenko:
Utrogestan oralno 3x dnevno i progesteron depo na 2 dana, do daljnjeg. Da obavim analize krvi pa krećem i folnu. I to je to, za sad :D:D:D

bravo draga, bravo!!!!!!!!!!!!!!
:heart:

Bravo atakualpa.Sad si meopet zabrinula,meni je moj doca rekao samo 3x1 utrogestan oralno bez depo progesterona.Ja sam na svoju ruku nastavila 3x2 utrogestana vaginalno bez depo prog.Radila sam ultrazvuk u 6 nedelji a do tada sam bila na 3x2 utrog.i svaki drugi dan po pola amp.progesterona.
U ponedeljak 6.juna cu na ultrazvuk i to ce biti valjda 9.nedelja pa onda tek razmisljam da smanjim na 3x1?Sta vi kazete,kakva su Vam iskustva?

Bravo atakualpa.Sad si meopet zabrinula,meni je moj doca rekao samo 3x1 utrogestan oralno bez depo progesterona.Ja sam na svoju ruku nastavila 3x2 utrogestana vaginalno bez depo prog.Radila sam ultrazvuk u 6 nedelji a do tada sam bila na 3x2 utrog.i svaki drugi dan po pola amp.progesterona.
U ponedeljak 6.juna cu na ultrazvuk i to ce biti valjda 9.nedelja pa onda tek razmisljam da smanjim na 3x1?Sta vi kazete,kakva su Vam iskustva?

Padar, pa zašto sam te zabrinula? Hajde, opusti se. Svakoj od nas, kojoj je potrebna terapija, ona se individualno odredjuje. Mene stomak boli, uh, baš boli. Stepenice su mi smrt, kad se popnem, zavrti me bol, opasno. A živim na drugom spratu. A tako mi je bilo i sa ćerkicom, pa se ne brinem previše, prošla sam već sve to, pa znam da će proći oko trećeg meseca. Progesteron mi daju zbog istorije spontanih pobačaja, pun mi karton toga. Ma, znaju oni šta rade. :)
I što više razmišljam, sve više vidim istinu u onome što je November pisala, ono što joj je doca rekao. Sve je to najviše da smirimo glavu. Priroda sama sve obavi, pobrine se najbolje što ume. :)
Ja sam, i pored svega što je bilo, čak i nedavno, potpuno mirna. Imam neki osećaj da će sve biti u redu, ma uverena sam 100% :) Zabrinutost... ni traga od toga ;) ( dobro, možda tek u tragovima, ali nisam u fazonu da drhtim i slično :) )

Padarlajnd, cestitke i sa moje strane! I ako ima jos neka nova trudnica, nisam sve pazljivo iscitala. Zelim vam sve najbolje.

Trudnice, nikako ovih dana da navratim da vidim sta se pise. Ja sam usla u 18.nedelju i guramo polako. Ne pijem nista, dobra mi je krvna slika, pa zato dr nije nista ni pomijala. Inace, imala sam ja u prosloj trudnoci te kontrakcije i imala terapiju, pa sam se porodila u terminu, bez brige. Neko pomenu da su mu krenule posle amnio, i meni su prosli put krenule posle kordo, a mozda i nema veze. Mozda bih ih imala i ovako.

Postoji li neka tema sa imenima? Nemam pojma kako cemo nazvati ovog novog batu.:think: Da li vi razmisljate o imenima ili vec znate?

bravo ata! cestiteke od srca :heart: uzivaj u trudnoci :)

bas sam juce pricala sa jednom drugaricom, ona radi kao med sestra kod ginekologa i kaze da se progesteron i utrogestan
daju samo trudnicama preko 35 god starosti i trudnicama koje su vec imale jedan ili vise spontanih pobacaja....
sve u svemu ovde se svi doktori protive bilo kakvim lekovima i dodatnim vitaminima, u fazonu, vitamini treba da se uzimaju kroz ishranu....
eventualno, ako ks nije ok i fali nesto, onda se dodaje u vidu tabletica....

a ko ce ih vise znati, kad i svi doktori savetuju drugacije, vazno je samo da mi budemo opustene i imamo potpuno poverenje u doktora koji nam vodi trudnoce....

De ste, stomaci :zag:
E imam jednu slicicu da podelim sa vama

Tetkino srce se slikalo sa batom :heart:
a od Jexy samo njokalica :D

iiii.jpg

E, tako :D
Pukoh zadnji dinar za UZ, ali vredelo je. 5-ta nedelja, gestacijski mešak u materici, ima tu i još nekih merenja, ali to nije ni bitno. Opet su mi radili vaginalnu sondu, jer sam banula kod dr onako, kao sa neba, pa nisam stigla ni vode da se napijem. Da mi zakaže. Ma, radi UZ, reci da je ok, ako treba daj lekove, pa naplati kol'ko oćeš, samo da se smirim. I primi me, na brzinu, ali kako sam banula, dobro sam prošla :rumenko:
Utrogestan oralno 3x dnevno i progesteron depo na 2 dana, do daljnjeg. Da obavim analize krvi pa krećem i folnu. I to je to, za sad :D:D:D

:vatromet::vatromet::vatromet:

Cestitam! :heart: Zelim ti laku trudnocu.

Pozdrav svim ostalim trudnicama. Ja sam jos uvek tu :roll:

Poslednja izmena:
Ata - Čestitam:cmok2:
Jexy :heart: koliki stomak:zag:
Ija - šta bi sa amnio? Jel radiš ?

Bila sam u sredu,25.maja. Proslo je ok. Najgori deo je bio cekanje na red i cinjenica da se ne smem pomeriti dok traje procedura (minut-dva, a deluje kao pola dana). Pogledao dr UZ gde je beba, pa me namazali nekim jodom, uboli iglu (kao kada pcela ubode ali taj osecaj treje kroz celu proceduru, a ne smes da se pomeras), stavili spric, sestra izvadila koliko treba plodove vode, izvadili igletinu i dobila flaster na ubod. Posle procedure dr je sve temeljno pregledao UZom i video "nesto" sto moze biti kontrakcija ili miom, pa moja dr treba da proveri na sledecem UZ u sredu. Naravno nije se video pol bebe (sto znaci da je verovatno devojcica, jer navodno se u ovo vreme vac uveliko vidi, samo ne govore za devojcice, da ne bi smo preduzimali neke nepozeljne procedure :dash:) Iskreno nije me uopste briga za pol. Jedino mi je vazno da je sve ok, da je zdravo i veselo :ok:

Pre i posle procedure nisam dobila nista od lekova, ali sam naglasila da pijem Utrogestan i Bensedin, koji sam redovno uzela nakon zahvata (citala sam da daju neke lekove pa nisam htela pre konsultacije nista da uzimam, uzela sam samo prethodno vece svoju terapiju). Dr mi je preporucio Partistuan za kontrakcije u sledecih 20 dana.

Rezultat za 3 nedelje,

Kako si ti sta imas novog? Kako se osecas? :cmok:

Poslednja izmena:
..Yula, babe kazu da svaki dan koji beba ostane duze u stomaku - bude sve lepsha.. :aha: :heart:

..ata, Yula ima vrlo rastegljiv termin, od 19 maja do 9 juna.. :lol:
..tako su mene ubacili u spid sa jakshom, osam dana u devetom mesecu,
otvorena dva prsta, a na UZ-u mi rekli - samo shto nije.. :heart:
..chekali smo se josh 17 dana.. :lol:
..a sa prvim sinom, vec sam pisala, rekoshe da cu dogurati taman do termina
po starosti posteljice, a ja se porodila 10h posle tog UZ-a.. :lol:

..ja sam poslednjih nedelju dana u josh jednoj fazi ubrzanog rasta stomaka.. :D
..mislim da sam dobila deset cm u obimu.. :lol: ..vaga ne pokazuje plus, samo stomak..
..prethodna takva faza je bila posle jakshinog rodjendana, krajem marta, a izmedju mi se chinilo da sam stalno ista.. :)

Hej trudnice pomozite!Sinoc mi se pojavilo malo svetlo zuckasto-braonkasto sada vec skoro nista nema.Znam da se javlja trudnicama kada bi bilo vreme za menstruaciju da nisu trudne.Sta mislite,jel imao neko iskustvo slicno.Hvala,pozdrav!:heart:

Hej draga, koliko sam ja informisana mnogim trudnicama se to pojavljivalo i nije razlog za uzbunu, ali ti preventivno miruj i uzimaj terapiju! CMOK

Padar, kako si sada? jel sve ok?

Nego, ja imam jedno pitanje. Išla sam na ultrazvuk, sve je bilo ok. Dobro, rano je da se vidi bilo šta osim gestacijskog meška, naravno, ali videla je dr i stanje grlića materice, da je zatvoren i da je sve ok. E, sad bi trebalo da odem u dz, tj. u savetovalište, da se to tamo upiše u karton i sve po protokolu. A meni se nešto ne žuri. Sve me je nešto strah, dr će odmah da pregleda, mislim na onaj običan ginekološki pregled, a meni se nešto i ne mili pomisao da će da gura prste i čeprka unutra. Sve se mislim da je rano, to se još nije lepo ni zakačilo za zid materice, čemu da provociram i da rizikujem... a, šta mislite, kada je vreme da odem na taj pregled? Jesam li paranoična ili da zaista sačekam još malo? Nekako mislim da nema potrebe da žurim :think:

Padar, kako si sada? jel sve ok?

Nego, ja imam jedno pitanje. Išla sam na ultrazvuk, sve je bilo ok. Dobro, rano je da se vidi bilo šta osim gestacijskog meška, naravno, ali videla je dr i stanje grlića materice, da je zatvoren i da je sve ok. E, sad bi trebalo da odem u dz, tj. u savetovalište, da se to tamo upiše u karton i sve po protokolu. A meni se nešto ne žuri. Sve me je nešto strah, dr će odmah da pregleda, mislim na onaj običan ginekološki pregled, a meni se nešto i ne mili pomisao da će da gura prste i čeprka unutra. Sve se mislim da je rano, to se još nije lepo ni zakačilo za zid materice, čemu da provociram i da rizikujem... a, šta mislite, kada je vreme da odem na taj pregled? Jesam li paranoična ili da zaista sačekam još malo? Nekako mislim da nema potrebe da žurim :think:

posle onoga sto mi se desilo
ja sam odlucila ako ikada opet budem u situaciji
da cu na prvi pregled otici tek sa dva meseca :)
a citala sam dosta o tome
u inostranstvu uglavnom i rade prvi pregled tek tada

posle onoga sto mi se desilo
ja sam odlucila ako ikada opet budem u situaciji
da cu na prvi pregled otici tek sa dva meseca :)
a citala sam dosta o tome
u inostranstvu uglavnom i rade prvi pregled tek tada

..ja sam uvek ishla prvi put u 8-9 nedelji, iako sam znala mnogo ranije.. :)
..do tada smo slavili udvoje i radili na "utvrdjivanju gradiva" :zper:
..moj (stari) dr je tvrdio da je to najbolji princip za odrzavanje prvih nedelja.. :lol:
..probaj sledeci put, ne koshta.. :cmok2:

..moj (stari) dr je tvrdio da je to najbolji princip za odrzavanje prvih nedelja.. :lol:
pa da
tako sam i ja sve to zamislila
mislim da ako je sve ok i nema potrebe da se ide ranije
i bolje tako
i nekako mislim da ti onda bezbriznije prodje taj prvi trimestar i brze
ovako si stalno u nekom grcu
a onako mogu i da se tesim lakse ako podje po zlu
mislim da taj prvi pregled sve promeni i automatski te stavlja na neki stand by

Ma, u januaru sam radila i papa-test i briseve, u okviru onog redovnog godišnjeg sistematskog. I ja tako mislim, još par nedelja, nemam potrebe da žurim. Tako sam nekako i sa ćerom radila, negde oko 7-8 nedelje, ako se dobro sećam. Tad me je dr pregledala i do porodjaja više niko. Samo redovni uz pregledi, a pregled tek u porodilištu, pola sata pre porodjaja :)

Hehehe, a ja ovo izbegavam :rumenko: Muž me juri po kući, eeej, juri me čovek, a ja ne znam koliko je pametno. Još nam malecka nije tu, kod babe je, mogli bismo svašta nešto... :zper:... jel, a ja ne smem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back