Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stomaci, držite mi palčeve. :)
Kasni par dana, ja već kupila test. Sutra ujutru ću da uradim, i ako se pojavi druga crtica, ode Ata kod lekara odmah i ne izlazim odande dok mi ne prepišu progesteron i šta već treba. Pita mm, a šta ako opet... ja kažem - neće, ama neće. Neću tako da mislim i tačka. A ako bude, ništa. Opet mesec-dva pauze, pa na posao. Ne lomim se ja tako lako!
Držite mi fige, ja tako želim još jednu bebicu :D
drzim fige da bude onako kako ti zelis :*******************

Ja vec mesecima sanjam bazen, a ovde kod nas vec dva meseca paklene vrucine, ali nisam sigurna da li bazeni rade, mislim otvoreni... Nisam se nesto oko toga ni raspitivala, mada sam se nosila mislju, ali sve me strah bio da ne pokupim neku bakteriju... vec sam obecala sebi da cu na leto sa sve bebonom na bazen, beba se naravno nece kupati, bice u debelom hladu, ali ja cu morati koliko toliko, da me zelja mine.

Sto se tice tih lekova za odrzavanje trudnoce, koliko znam ovde u Fr daju samo u pocetku utrogestan i to je sve. ja kada sam ono krvarila, vratili me kuci bez ikakvih lekova, ma niko ih ni spomenuo nije, a koliko citam i u SAD i CAN je takva praksa, dok kod nas dosta zene kljukaju s lekovima. Opet, i ja bi ih pila, bar je covek sigurniji, cak i da nemaju nekog efekta budes uvereniji da ce sve biti ok, a samim tim mnogo se pomaze.

ovde u nemackoj su bazeni otvoreni jos 24 aprila.... stalno vidjam trudnice i bebice, svi se kupaju....
meni bas prija... prosle godine, cim mi je beba napunila 6 nedelja, isli smo.... bili smo u hladu, ali sam je ja i kvasila....

a sto se tice lekova, ja sam veliki protivnik, cak i kad imam grip, ja izbegavam sve... eto bas kad zapnem sa temperaturom, ja uzmem paracetamol....
u trudnoci nikad nista nisam pila sem folne kiseline u prvom tromesecju... i magnezijuma pred kraj, zbog grceva u nogama....
i moj ginekolog tako savetuje, on se vodi logikom, mlada, zdrava.... nema potrebe ni za cim....
i ja kad sam prokrvarila, nista mi nisu dali, ja se umirila par dana i gotovo....

@jexy, strina cestitke! Jos malo pa ces i ti tvoje da ljuskas. :heart:

@atakualpa,drzimo ti palceve!

@Ija_ftn, znam kako ti je, meni je trudnoca toliko sporo tekla da sam se smorila za medalju! Pogotovu dok nisam presla 32. nedelju, to mi je bila neka kao donja granica zacrtana u glavi sto se tice prevremenog porodjaja. Bukvalno sam svaki dan brojala i svaki dan ulazila na portale koji broje nedelje trudnoce, da vidim odbrojavanje do porodjaja. Neke trudnice saznaju da su trudne tek u 2-3 mesecu, a ja se za to spremam od avgusta prosle godine! skoro pa da sam trudna kao Katica ( cerka Radovana III ) :mrgreen:

@MajaVA, Meni vrucine izazivaju oticanje nogu, pokusaj da sto vise odmaras sa nogama podignutim oko ili iznad nivoa srca, meni je to pomagalo, i izbegavaj sedenje i stajanje, ako mozes. Naguraj nocu tvrdje jastuke ispod duseka u predelu nogu, tako ce ti se dok spavas noge splasnuti. Kod mene poslednja dva-tri daana propisno zahladnelo i noge mi skoro uopste ne oticu, a i ako oteknu brzo se sve sredi, a da jedem neslano to vala ne mogu. Ti ako ti to nije problem pokusaj da unos soli svedes na sto manju meru, ja sam pokusavala, ali
slaba vajda :roll:
Nadam se da ce sadba super proteci, da se neces previse umoriti i da ces se fenomenalno provesti!

Poslednja izmena:
@November i ostale cure, ja sam do 12. nedelje koristila utrogestan 200mg, 3x1 dnevno i folnu kiselinu. Koliko znam folna nije nikakav lek vec samo neka vrsta vitamina koja se i inace unosi putem hrane, ali ima je malo i tesko se apsorbuje iz namirnica, zato se i uzima u vidu tabletica. Inace je veoma zdrava i korisna, preporucuje se kada se planira trudnoca i u samoj trudnoci. Posle 12. nedelje na moju inicijativu dr mi je prepisao neki komplex vitamina i minerala u kome takodje ima folne, ali i gvozdja, zovu se Gynefam, ne znam ima li ih i kod nas.. Kostaju kao svetog Petra kajgana ( 26€ ali mislim da jedna kutija traje skoro 3 meseca ), ali nisam htela da razmisljam. Negde u 8. mesecu, na analizama krvi se ispostavilo da imam i blazi pad gvozdjja u krvi, pa mi je dr prepisao jos pride tabletice istog. Od lekova nisam pila nista, samo u dva navrata u 3. ili 4. mesecu paracetamol jer sam imala uzasne migrene koje nisam mogla da izdrzim, mislila sam umrecu :sad2: Sva sreca, te migrene su brzo prestale. Kada sam ono krvarila, a dr mi nista nisu prepisali od lekova povodom toga, bila sam uzasno zabrinuta i sumnjicava povodom njihove strucnosti, jer koliko sam citala kod nas u takvim slucajevima kao sto je moj bio, obavezno prepisuju lekove. Ipak, ja prodjoh dobro, hvala Bogu i bez njih.
A da, s vremena na vreme popijem i neku sumecu tableticu calcijuma, jer njega nema u ovim mojim vitaminskim tabletama koje pijem.

@suzo, kod mene zahladnelo takko da ce bazen sacekati bebu, pa cemo zajedno.

Kiss svima! :cmok2::cmok2::cmok2:

Poluzvanično, jer nije još ultrazvučno potvrdjeno, Atakualpa se prijavljuje medju stomake! :D:D:D
Dve crtice ponosno stoje na testu, doduše, ona druga nešto bledja, ali mala trudnoća pa je normalno. Izgleda da će opet da me muči stomak prva tri meseca, kao sa ćerkicom. Sa njom me je boleo, blagi užas, kao da svaki dan dobijam menstruaciju. Tri puna meseca tako.
Imam čvrst osećaj da će da bude sve u redu. :D Ove prethodne trudnoće, što su se završile kako su se završile, svaka je počela bez bolova. Ova sad, uh, boli. A tako je bilo i sa prvom bebom. Čudno, ali taj bol mi govori da će biti u redu, a i neki osećaj unutrašnji. :D
Hvala svima koje su mi držale palčeve i bodrile me i navijale za mene :zag: Sad ćemo se ovde ispričati... iiiih :D:D:D

Poluzvanično, jer nije još ultrazvučno potvrdjeno, Atakualpa se prijavljuje medju stomake! :D:D:D
Dve crtice ponosno stoje na testu, doduše, ona druga nešto bledja, ali mala trudnoća pa je normalno. Izgleda da će opet da me muči stomak prva tri meseca, kao sa ćerkicom. Sa njom me je boleo, blagi užas, kao da svaki dan dobijam menstruaciju. Tri puna meseca tako.
Imam čvrst osećaj da će da bude sve u redu. :D Ove prethodne trudnoće, što su se završile kako su se završile, svaka je počela bez bolova. Ova sad, uh, boli. A tako je bilo i sa prvom bebom. Čudno, ali taj bol mi govori da će biti u redu, a i neki osećaj unutrašnji. :D
Hvala svima koje su mi držale palčeve i bodrile me i navijale za mene :zag: Sad ćemo se ovde ispričati... iiiih :D:D:D

Jupiii i bravo za jos jedan stomacic! CMOKKKKK

ovde u nemackoj su bazeni otvoreni jos 24 aprila.... stalno vidjam trudnice i bebice, svi se kupaju....
meni bas prija... prosle godine, cim mi je beba napunila 6 nedelja, isli smo.... bili smo u hladu, ali sam je ja i kvasila....

a sto se tice lekova, ja sam veliki protivnik, cak i kad imam grip, ja izbegavam sve... eto bas kad zapnem sa temperaturom, ja uzmem paracetamol....
u trudnoci nikad nista nisam pila sem folne kiseline u prvom tromesecju... i magnezijuma pred kraj, zbog grceva u nogama....
i moj ginekolog tako savetuje, on se vodi logikom, mlada, zdrava.... nema potrebe ni za cim....
i ja kad sam prokrvarila, nista mi nisu dali, ja se umirila par dana i gotovo....

Ovde te vala nakokaju lekovima cim im se pozalis na neku sitnicu. Na nekom sajtu sam cak i procitala da u inostranstvu Gynipral vise ni jedan ginekolog ne prepisuje, a ovde dele bez problema. Kao- ne moze da steti pa sto da ne? Nisam pametna, sta da mislim, ali ga pijem!

:klap: :super: :aha: :heart: :zag: :zurka:
..kad dodjesh sa UZ-a, bice i vatrometa.. :cmok2: :D

..Yula - za folnu si u pravu, ja sam je pila mesec-dva pre svake trudnoce, i do 15-ak nedelja posle..
..dr koji mi je vodio prve dve trudnoce je bio diiiiivan, obozavala sam ga, od njega sam svashta nauchila
i stekla stav koji i sad imam i prema svom zdravlju i trudnoci i porodjaju i svemu - chudo od choveka.. :)
..on je savetovao obichne, najobichnije multivitaminske tablete i to samo u zimskim trudnocama..
..i mineralnu vodu sa Mg umesto shumecih tableta, pred kraj..
..u drugoj trudnoci, kada sam imala kontrakcije kroz peti mesec, dao mi je (ne secam se koji) tokolitik,
ali mi je rekao - "to je da umirish glavu da si uradila sve shto treba, jer je to najvaznije u celoj prichi,
a ako beba treba da "ode" oticice shta god mi radili.." :(
..meni to bilo :sad2: u prvom trenutku, valjda ochekujemo da su doktori svemoguci, ali kad razmislish tako je..
..hvala bogu sve je bilo ok, kontrakcije prestale uz malo mirovanja..
..u trecoj sam koristila utrogestan i progesteron depo injekcije na 5.dan do 12-e nedelje, zbog hematoma
koji su videli na UZ, srecom nije pukao i nije bilo krvarenja, uz to folnu, pa posle vitamine i omega3 poshto
ja jedem samo onu ribu koju ne smem u trudnoci :roll:
..a sad folnu pa vitamine i omega3, hvala bogu, nishta drugo.. :)
..i pijem Mivela vodu, nema grcheva.. :super:

:super:

:cmok:

Mene ubi ova vrućina da to nije normalno.Bebice rastu kao kvasac sam stomak mi je svaki dan sve veći i veći.Juče smo slavili 5 godina braka i zauva koja me nije videla nedelju dana kaže ala ti je porastao stomak...Ušla sam u 5 mesec...Sve mi je teže da ustanem sa kreveta šta će biti kasnije.......Bebice se mrdaju,Krvarenje je konačno sasvim prestalo

Odlične vesti.:klap: :klap: :klap:

Mene ubi ova vrućina da to nije normalno.Bebice rastu kao kvasac sam stomak mi je svaki dan sve veći i veći.Juče smo slavili 5 godina braka i zauva koja me nije videla nedelju dana kaže ala ti je porastao stomak...Ušla sam u 5 mesec...Sve mi je teže da ustanem sa kreveta šta će biti kasnije.......Bebice se mrdaju,Krvarenje je konačno sasvim prestalo

Ja bas htela na forumu VTO da te pitam kako si, pa rekoh necu tamo, daj da predjem ovde i ti pises. Sta je telepatija. Koliko si se ugojila do sada? I naravno cestitke za ulazak u 5. Kazu iskusne zene da su 5 i 6 najlepsi meseci trdunoce. A meni je svaki donosio neke nove strahove. Tek sad ovih dana mislim da se po malo opustam, al mozda mi se samo cini. Sigurno cu se vec uspaniciti za neki dan zbog neke gluposti. Cmokic za mrvice!

i ovde da te cmokim :))))) :************

Ja bas htela na forumu VTO da te pitam kako si, pa rekoh necu tamo, daj da predjem ovde i ti pises. Sta je telepatija. Koliko si se ugojila do sada? I naravno cestitke za ulazak u 5. Kazu iskusne zene da su 5 i 6 najlepsi meseci trdunoce. A meni je svaki donosio neke nove strahove. Tek sad ovih dana mislim da se po malo opustam, al mozda mi se samo cini. Sigurno cu se vec uspaniciti za neki dan zbog neke gluposti. Cmokic za mrvice!
Dobro sam bebice rastu.Ugojila sam se od početka 2 kg,ali dok sam povraćala izgubila sam 3kg.Kako si ti?

E, tako :D
Pukoh zadnji dinar za UZ, ali vredelo je. 5-ta nedelja, gestacijski mešak u materici, ima tu i još nekih merenja, ali to nije ni bitno. Opet su mi radili vaginalnu sondu, jer sam banula kod dr onako, kao sa neba, pa nisam stigla ni vode da se napijem. Da mi zakaže. Ma, radi UZ, reci da je ok, ako treba daj lekove, pa naplati kol'ko oćeš, samo da se smirim. I primi me, na brzinu, ali kako sam banula, dobro sam prošla :rumenko:
Utrogestan oralno 3x dnevno i progesteron depo na 2 dana, do daljnjeg. Da obavim analize krvi pa krećem i folnu. I to je to, za sad :D:D:D

E, tako :D
Pukoh zadnji dinar za UZ, ali vredelo je. 5-ta nedelja, gestacijski mešak u materici, ima tu i još nekih merenja, ali to nije ni bitno. Opet su mi radili vaginalnu sondu, jer sam banula kod dr onako, kao sa neba, pa nisam stigla ni vode da se napijem. Da mi zakaže. Ma, radi UZ, reci da je ok, ako treba daj lekove, pa naplati kol'ko oćeš, samo da se smirim. I primi me, na brzinu, ali kako sam banula, dobro sam prošla :rumenko:
Utrogestan oralno 3x dnevno i progesteron depo na 2 dana, do daljnjeg. Da obavim analize krvi pa krećem i folnu. I to je to, za sad :D:D:D
браво! баш се радујем са тобом! желим ти лаку трудноћу и још лакши порођај!!!

evo i ja da se javim ... da chestitam trudnicama koje su to sad otkrile :heart::heart::heart:

i da se pozhalim malo ... nemam pojma shta je , izgleda da sam pokupila neki virus i malo se i prehladila , grlo me ubi a nos curi , a sva sam ko da me je bager pregazio :dash:

danas nisam ni na posao ishla spavala sam celo pre podne i pola popodneva :eek:
shta cu nocas da radim , pojma nemam :confused:

shta bih mogla da popijem za grlo ? ima li neko neki siguran predlog? nisam ljubitelj antibiotika ni kad sam trudna , a sad josh manje ... a poshto nemam temp , valjda nije nishta strashno ... ja i moja neverovatna sposobnost da se razbolim za vikend :dash::dash:

evo i ja da se javim ... da chestitam trudnicama koje su to sad otkrile :heart::heart::heart:

i da se pozhalim malo ... nemam pojma shta je , izgleda da sam pokupila neki virus i malo se i prehladila , grlo me ubi a nos curi , a sva sam ko da me je bager pregazio :dash:

danas nisam ni na posao ishla spavala sam celo pre podne i pola popodneva :eek:
shta cu nocas da radim , pojma nemam :confused:

shta bih mogla da popijem za grlo ? ima li neko neki siguran predlog? nisam ljubitelj antibiotika ni kad sam trudna , a sad josh manje ... a poshto nemam temp , valjda nije nishta strashno ... ja i moja neverovatna sposobnost da se razbolim za vikend :dash::dash:

Joj bas strasno. Dobro ja kada curi nos, znaci da se cisti. Meni je bio zacepljen pa sam morala inhalirati neke kapi koje mogu i u trudnoci.

Probaj med ili toplo mleko. Ja sam koristila i one Pionirove tvrde karamel bombone i pomogle su mi da me grlo manje boli. Jos uvek nosam par u torbi "za ne daj Boze".

..birice, ja sam bila slichno bolesna proshle nedelje..
..dva dana malaksala skroz naskroz, pospana i sva nikakva, malo shmrcala i slinila,
onda glavobolja i kijavica i suzenje ochiju i kijanje do besomuchnosti dva dana,
na kraju dva dana grooooznog bola u grlu, kao streptokokna angina (ako si je nekada imala)
i na kraju - kao rukom odneto.. :eek:
..jednostavno sam se ujutru probudila - zdrava.. :confused:
..nisam pila nishta, ni koristila kapi za nos..
..igrom sluchaja sam vadila krv zbog gvozdja posred toga,
leukociti jedva povisheni i to oni koji ukazuju na bakterijsku infekciju,
bila sam se zarekla da cu kod dr-a chim prodje vikend, medjutim osvanuh zdrava pre toga.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back