Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego, mi privodimo kraju renovaciju stana, imace posla jos par dana i posle par dana da se sve dovede u red, i zato ja stalno osluskujem svoje telo jer strepim da beba ne porani, a s obzirom da je vec mesec dana okrenuta glavicom na dole i da je malo krupnija... Sada sam 37. nedelja i poslednjih nekoliko dana, pogotovu nocas i danas, stomak mi je prilicno tvrd, nekada osecam dole gde bi otprilike trebao biti grlic materice, kao da me neko busi nekim silom. Nije to neki bas jak bol, ali je malo neprijatan, nikada to pre nisam osetila do pre neki dan. Danas je bio cesci i intenzivniji. Zato se malo raspitujem, rekoh, mozda nadjem neku sifru da provalim kada ce beba, hehehe...

и ми смо тако реновирали, па не завршисмо, маринче одлучило да порани (цео један дан ;) ), па сад полако "враћам" ствари на место...
ти се мало одмори, а послови, нажалост, неће побећи...
љубимо те :*

ne brini, beba nece dok sve ne sredis u stanu, garantujem !:zcepanje:
opet iz iskustva:D

u prvoj trudnoci, prestala da radim 10 dana pred porodjaj...
nasla stan, koji je trebao komplet da se renovira....
svakog dana posle posla, radila nesto i u stanu...
kad je sve bilo gotovo, ajde jos da obrisem i ispoliram laminat...
dan pre toga, oribala kuhinju i kupatilo, namestaja jos nema, spavam na duseku za plazu, spremna je samo kolevka i komoda sa stvarima za bebu... tu je i moj kofer spreman za bolnicu...
setim se da mi je zoger u starom stanu, ja sta cu, nego lepo, krpu i kantu i na kolenima sredim ovih 65m2.... ujutro u 10 trebali jos da odemo da kupimo garnituru za dnevnu, a spavaca stize za 3 dana... istusirala se, depilirala, isfenirala i legla da spavam....
puko vodenjak u 6 ujutro.... ne stigoh po namestaj.... ;) spavaca je stigla dok sam bila u bolnici, a dnevna, jednom dosla pogresna, jednom ostecena, tako da sam mesec i po dana bila bez garniture... al vazno da ej sve ostalo bilo zavrseno :super:

a to, taj osecaj kao da te busi silom, kazu za par dana ce... vrlo brzo :heart:
i nema razloga za strah i paniku i abs volim kad se trudnoca ne boji porodjaja, pa svi smo mi morali da ´´ispadnemo´´ ;)
drzim fige da sve bude ok....

evo ja danas bila na kontrolici...
11+2 sam nedelja, bebica je super, lepo se sve vidi, pomera se i sva mi je smesna, kao malo majmunce....
sva sam se raznezila kao da prvi put to dozivljavam...
sto se tice onog mog krvarenja, doca kaze da ne brinem, kaze, to se verovatno desilo sto je to treca trudnoca u tako kratkom razdoblju,
bebe je u toj nedelji brze pocela da raste, sto stvara opterecenje, a i preforsirala sam se u kuci....
svesna sam ja da sa dve bebe u kuci nema bog zna kakvog mirovanja.... samo je rekao da izbegavam da dizem tesko....
a kad sam stala na vagu, doslo mi da placem!!! nisam nikada imala problema sa kilogramima, i znam da je najvaznije da je beba ok, ali bre zene,
meni je stalo do toga da uvek budem zgodna!
vaga pokazala 61,4, a tek sam dvanaesta nedelja, sa sanjom sam u jedanaestoj bila 53,9, a sa stasom u trinaestoj 58,2....
ovo mi sad zvuci previse :(

Hoćemo samo što su meni dr rekli da ako doguram do polovine septembra biće super

Izguraj do 29-30 nedelje i bice super. :heart:

ne brini, beba nece dok sve ne sredis u stanu, garantujem !:zcepanje:
opet iz iskustva:D

...........................................

a to, taj osecaj kao da te busi silom, kazu za par dana ce... vrlo brzo :heart:
i nema razloga za strah i paniku i abs volim kad se trudnoca ne boji porodjaja, pa svi smo mi morali da ´´ispadnemo´´ ;)
drzim fige da sve bude ok....

Nadam se da ce sacekati jos koji dan. Sutra ce bebina sobica da bude gotova, a do sredine nedelje sve bi trebalo da bude cakum-pakum. Imam Suzo za tebe jos neku gomilu pitanja, ali to cu morati kasnije, otekle mi noge pa lezim i kucam, iskrivih vrat skroz :cmok2:

и ми смо тако реновирали, па не завршисмо, маринче одлучило да порани (цео један дан ;) ), па сад полако "враћам" ствари на место...
ти се мало одмори, а послови, нажалост, неће побећи...
љубимо те :*

Jao, ja bih volela da beba malo porani, nedelju dana npr. jer je ionako malo krupnija pa zbog lakseg porodjaja, samo me strah da nr porani malo vise, hehe... Meni je termin 1. juna i recimo ako se porodim oko 20.maja bice super, mada ja mislim da ce beba izmedju 9-og i 15-og maja, veci deo moje porodice je rodjen u tom terminu. Kako god, kad god dosao - dobro dosao, samo nek je ziv i zdrav, to mi je ipak najvaznije, kao uostalom svakoj majci.
Hvala puno na podrsci, cmok i za tebe od nas dvoje! :kiss::kiss::kiss:

I

Jao, ja bih volela da beba malo porani, nedelju dana npr. jer je ionako malo krupnija pa zbog lakseg porodjaja, samo me strah da nr porani malo vise, hehe... Meni je termin 1. juna i recimo ako se porodim oko 20.maja bice super, mada ja mislim da ce beba izmedju 9-og i 15-og maja, veci deo moje porodice je rodjen u tom terminu. Kako god, kad god dosao - dobro dosao, samo nek je ziv i zdrav, to mi je ipak najvaznije, kao uostalom svakoj majci.
Hvala puno na podrsci, cmok i za tebe od nas dvoje! :kiss::kiss::kiss:

aj nek ubode 10.maj :D
:zag:

Ja sam 28.nedelja i imam stvarno nesnosnih problema sa gorusicom,meni pomazu kokice aali dok pocnu da deluju ja izludim.Mene muci evo vec drugi meec i ne pusta me ni jedan jedini dan ,ma strasno je ovo da ne pozelis nikome.....A ti vidim brojis sitno,blago tebi,ja ne mogu da docekam avgust....

ne znam da li zhivish u Srbiji , ali ja mislim da sam nashla super reshenje za gorushicu :super:... imala sam dosta problema sa zheludcem i pre trudnoce ( ne bih da davim sa tim ) i to sam reshavala lekovima, ali u trudnoci nisam to zhelela pa sam se muchila oko mesec dana , chak sam i od kokica dobijala gorushicu ... ali mineralna voda MIVELA chini chuda ... samo malo osetim zhgaravicu i popijem deci ili dva i prestane .... :worth:

i shto je najbolje MIvela je puna MG-ma, odprilike kao Donat Mg, ali je 3 puta jeftinija :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back