november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..Yula, kao shto cesh i sama jako brzo da zakljuchish, narocito kad pridje poslednjih desetak dana,
onaj ko bude nashao nachin da na bilo koji nachin predvidi bar dan-dva ranije kad ce beba da stigne
dobice nobelovu nagradu od svih mama na svetu..
..sluzni chep nikada nisam videla, vodenjak su mi bushili na porodjaju kad sam vec bila 6-8 prstiju otvorena,
tako da je kod mene sve pochinjalo kontrakcijama, vrlo slabo bolnim ali pravilnim,
sa skracivanjem razmaka izmedju njih..
..prvi put su trajale (od kako sam ukapirala da je to-to) nekih 6-7h, krenula sam u porodilishte kad su
bile na 5-6 minuta i opet sam imala josh tri sata do bebe u rukama..
..kao bol znachajnijeg intenziteta - mozda poslednjih sat, sat i po, tu vec nemash najbolji osecaj za vreme..
..drugi i treci put je sve ishlo brze..
..hocu da kazem - ne brini, znacesh da je pochelo, chak iako jako kasno ukapirash
(tj budesh imala srece da se relativno bezbolno otvarash, kao ja
) imacesh vremena da ssve stignesh.. 
..vec sam pisala, u drugoj trudnoci sam igrom sluchaja bila na UZ-u dan pred porodjaj, tachnije 10 sati ranije,
pa mi je opet recheno da cu, na osnovu duzine grlica i zrelosti posteljice, dogurati do termina (josh desetak dana)..
..i da - nema pregleda na svakih nedelju dana kod nas..
..dobijesh uput za porodilishte kad udjesh u deveti mesec, odlazish na ctg na kliniku ako hocesh..
..sa jakshom mi je ctg na prijemu bio takav (kontrakcije 20/100, za tzv "tvrdi sto" je potrebno bar 80/100)
da je dr htela da me vrati kuci, dok me nije pregledala..
..a onda me je brzinski otperjala na sto i jaksha se rodio posle 40 minuta..
..znachi - kod mene barem, simptom porodjaja je bio radjanje bebe..
..joooj, nadam se da ce me posluziti ta luda sreca josh jednom..

..
onaj ko bude nashao nachin da na bilo koji nachin predvidi bar dan-dva ranije kad ce beba da stigne
dobice nobelovu nagradu od svih mama na svetu..

..sluzni chep nikada nisam videla, vodenjak su mi bushili na porodjaju kad sam vec bila 6-8 prstiju otvorena,
tako da je kod mene sve pochinjalo kontrakcijama, vrlo slabo bolnim ali pravilnim,
sa skracivanjem razmaka izmedju njih..
..prvi put su trajale (od kako sam ukapirala da je to-to) nekih 6-7h, krenula sam u porodilishte kad su
bile na 5-6 minuta i opet sam imala josh tri sata do bebe u rukama..
..kao bol znachajnijeg intenziteta - mozda poslednjih sat, sat i po, tu vec nemash najbolji osecaj za vreme..

..drugi i treci put je sve ishlo brze..

..hocu da kazem - ne brini, znacesh da je pochelo, chak iako jako kasno ukapirash
(tj budesh imala srece da se relativno bezbolno otvarash, kao ja
) imacesh vremena da ssve stignesh.. 
..vec sam pisala, u drugoj trudnoci sam igrom sluchaja bila na UZ-u dan pred porodjaj, tachnije 10 sati ranije,
pa mi je opet recheno da cu, na osnovu duzine grlica i zrelosti posteljice, dogurati do termina (josh desetak dana)..

..i da - nema pregleda na svakih nedelju dana kod nas..
..dobijesh uput za porodilishte kad udjesh u deveti mesec, odlazish na ctg na kliniku ako hocesh..
..sa jakshom mi je ctg na prijemu bio takav (kontrakcije 20/100, za tzv "tvrdi sto" je potrebno bar 80/100)
da je dr htela da me vrati kuci, dok me nije pregledala..
..a onda me je brzinski otperjala na sto i jaksha se rodio posle 40 minuta..

..znachi - kod mene barem, simptom porodjaja je bio radjanje bebe..

..joooj, nadam se da ce me posluziti ta luda sreca josh jednom..

..
Od danas necu vise da buljim u ves u potrazi za tim cepom 

)...opušteno,opušteno,opušteno...ommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

) i poslednji put kad sam se merila 100 kg , bice da sam od tad pokupila josh kilu - dve ....