Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da se konacno pozalim na nesto.
Boli me na mestu odakle pocinje stomak,a iznad stidnog brezuljka pa malo u stranu.Al ga objasnih:lol:
Bol je kao kod upale misica,mozda je i zbog fizickog napora,svaki dan setam minimum dva sata i lepo se umorim.A mozda je i zbog rastezanja ligamenata materice,misica stomaka...

Valjda me je neko razumeo.

ma ne da pojedes saku, nego par komada samo :D xexe
inace jedna mala info, sa bademima ne treba preterivati jer su puni alkaloida
i mogu biti toksicni ako se jedu na 'veliko'
steta :/

..znash li koji su alkaloidi u pitanju?
..ili imash neki linAk za ovo?
..gorki badem je toksichan i na malo i na veliko, ali za slatki (obichan) nisam chula nishta slichno.. :confused:
(..a kao sam iz struke, jel, pa me sramota.. :rumenko: )

..smor ako je tako, ja bash volim badem.. :(
..batalila sam (ili smanjila na minimum :rumenko: ) gomilu stvari koje volim, ne dam bademeee... :rida:

Eheeeej :brus: ... ja reko' da se javim ... sutra idem na test oprecenja shecera , tojest OGTT ... danas su mi samo pogledali shecer "na tashte" i on je ravno 5 ... e sad neko mi reche da je to vec pomalo visoko , jer nisam ni jela ni pila pre toga , ali ja znam da u normalu spada sve shto je do 6 .... pa sam sad pochela malo da panichim da cu mozhda da imam taj trudnichki shecer i da je mojim sladoledima odzvonilo :dash::besna:

Tachkica me muchi , ponekad je ne osetim 2 dana pa sam u totalnoj panici , ali bar me je nocas par puta shutnula, sreca mamina :heart: , jer sam legla na stomak ( 'ebiga u snu ne mogu da se kontrolishem :rumenko:) , jer neko bio ovako u 20toj nedelji ?

pazite se , i ljubite svoje bebice ..... :heart:

Eheeeej :brus: ... ja reko' da se javim ... sutra idem na test oprecenja shecera , tojest OGTT ... danas su mi samo pogledali shecer "na tashte" i on je ravno 5 ... e sad neko mi reche da je to vec pomalo visoko , jer nisam ni jela ni pila pre toga , ali ja znam da u normalu spada sve shto je do 6 .... pa sam sad pochela malo da panichim da cu mozhda da imam taj trudnichki shecer i da je mojim sladoledima odzvonilo :dash::besna:

Tachkica me muchi , ponekad je ne osetim 2 dana pa sam u totalnoj panici , ali bar me je nocas par puta shutnula, sreca mamina :heart: , jer sam legla na stomak ( 'ebiga u snu ne mogu da se kontrolishem :rumenko:) , jer neko bio ovako u 20toj nedelji ?

pazite se , i ljubite svoje bebice ..... :heart:

..moj dr kaze da je u trudnoci tolerantan shecer do 5..
..meni nikad nije bio preko 4,2 pa mi ogtt ne valja, tako da to nishta ne znachi..
..chak i da ne valja - ishranom se sve to reshava.. :)

..oko spavanja na stomaku - ja sam se tako ponekad budila sve do devetog meseca.. :)
..opushteno.. :)

..znash li koji su alkaloidi u pitanju?
..ili imash neki linAk za ovo?
..gorki badem je toksichan i na malo i na veliko, ali za slatki (obichan) nisam chula nishta slichno.. :confused:
(..a kao sam iz struke, jel, pa me sramota.. :rumenko: )

..smor ako je tako, ja bash volim badem.. :(
..batalila sam (ili smanjila na minimum :rumenko: ) gomilu stvari koje volim, ne dam bademeee... :rida:

e pa gorki je u pitanju
sorry na zabuni :))))

@MajaVa, i ja mislim kao i Barb da je taj bol od sirenja stomaka, i mene je tu nekada presecalo kada kinem ili se zasmejem :D

Ja takodje koristim bademe, retko imam gorusici, ali kada krene cini mi se da ce zdrelo skroz da mi sprzi. :confused: Koja je to kiselincina, za ne poverovati. Stavila sam pored kreveta malu cinijicu sa bademima i cim mi se ucini da ce da krene gorusica, ja kao preventivu smazem 2-3.

@Birica, mislim da je sasvim normalno da bebu u toj fazi trudnoce osecas redje, pa ona je jos malena i nezna, mnoge zene je ne osete uopste do 21-22 nedelje trudnoce. Opusteno. :heart: Sto se trudnickog dijabetisa tice, ne znam te vrednosti, ja sam uradila te analize, doktori rekli da je sve super i ja nisam preterano ni istrazivala tu pojavu. Ipak, koliko cujem veliki broj trudnica ima taj problem, ali on se resava tako sto se uvede rezim ishrane bez slatkisa, e sad, da ja tu ne lupam napamet, najbolje ce tebi to tvoj doca da pojasni i da te usmeri. Puno pozdrava i ne bedaci se :heart:

Poslednja izmena:
E, ovako, da vam ja opisem svoj nocasnji dozivljaj.

Negde oko 1h ujutru probudio me je jak bol sa donje desne strane stomaka. Pomislila sam da mi je mozda besika prignjecena i otisla do toaleta. Kada sam se vratila u krevet krenuli su polako blagi menstrualni bolovi, nisam merila vremenski razmak izmedju njih jer su bili ( po mojoj slobodnoj proceni ) nepravilno rasporedjeni i dosta cesti, ali blagi. Bukvalno kao kada treba da dobijem.Mislila sam da je to nesto nebitno, medjutim to se nastavljalo preko sat vremena a osecala sam ga dovoljno da ne mogu da zaspim. Kako god da se namestim, isto. Kasnije, negde oko 3h ujutru pocela su da me bole krsta a ubrzo i sama kicma i tom delu i to bas onako prilicno. Bol se od nje sirila preko donjeg dela ledja pa na stomak. To sam isto osecala kao menstrualne bolove, ali bol u predelu stomaka je bio ipak slabiji od ovoga u krstima. Nisam budila supruga jer rano ustaje za posao, i cekala sam da vidim hoce li bolovi krenuti u pravilnim razmacima. Medjutim, to se nije desilo, jednostavno osecala sam tu blazu bol stalno a ovu jacu i dalje s vremena na vreme. Ipak, kapirala sam da su to previse blagi bolovi koji najavljuju sam pocetak porodjaja i da bi ti pravi porodjajni trebali bas da budu bolni. Na kraju sam supruga probudila u 4h ujutru i posto nismo znali sta cemo, dal' da zovemo kliniku, dal' da krenemo tamo, ako su lazne a on zakasni ili ne ode na posao sta ce biti kada budu prave... U toj dilemi ja legnem i ono malo po malo poce da popusta i ja izmorena zaspim.
KOliko sam uspela da saznam to su "lazni" tj. pripremni bolovi. Veceras u 18h ionako imam zakazano kod dr-a pa cu videti sta ce mi on reci. Ko za inat, tek sutra posle 17h mi stizu rezultati analiza koje moram da imam za anesteziologa i doktora na porodjaju. Opet, moja drugarica je imala identicnu situaciju, isto krenuli bolovi kao moji, otisla na kliniku, oni je zadrzali jednu noc i posto su ustanovili da otvaranje ne napreduje ( kada je stigla u bolnicu bila je otvorena 2 prsta ) vratili je kuci uz savet da miruje, ona nije poslusala i porodila se 4 dana kasnije. Dobro, ona je bas bila na par dana od ulaska u 9. mesec, a ja sam u 38. nedelji, znaci u terminu prakticno.
Eto cure, da znate ako vam se desi da ne panicite odmah. Javljam veceras kakva je situacija kod mene. Muz se nada da beba nece da potrefi bas sutra na petak 13. da se rodi, ali meni je svejedno, dan kao i svaki drugi.

P.S. Pisite vi cure koje ste radjale jeste li imale kada te laznjake i ako jeste, posle koliko vremena su krenuli pravi bolovi i porodjaj. :cao:

Birica[/B], mislim da je sasvim normalno da bebu u toj fazi trudnoce osecas redje, pa ona je jos malena i nezna, mnoge zene je ne osete uopste do 21-22 nedelje trudnoce. Opusteno. :heart: Sto se trudnickog dijabetisa tice, ne znam te vrednosti, ja sam uradila te analize, doktori rekli da je sve super i ja nisam preterano ni istrazivala tu pojavu. Ipak, koliko cujem veliki broj trudnica ima taj problem, ali on se resava tako sto se uvede rezim ishrane bez slatkisa, e sad, da ja tu ne lupam napamet, najbolje ce tebi to tvoj doca da pojasni i da te usmeri. Puno pozdrava i ne bedaci se :heart:

hvala na odgovoru :heart:, za sat-dva idem po rezultate i posle kod doktorke , pa cu da vidim ... nadam se da ce sve biti okej, nije mi bilo chak ni muka posle onoliko rastvorenog shecera , koji sam jutros popila :eek:

a beba se javlja ponekad, samo sam ja nestrpljiva, ja bih da je osecam non-stop , valjda bih bila mirnija , da je tako sve u redu ... ali mora sreca mamina i da spava tu i tamo :zcepanje:

..Yula, imala si generalnu probu, po mom mishljenju.. :cmok2:
..ja nisam imala te lazne trudove pa ne mogu nishta da ti kazem, ali mnoge mame jesu,
neke i po nekoliko puta tokom poslednjih nedelja..
..odlichno je shto idesh kod dr-a vecheras, da proveri grlic i sve ostalo, to ce ti biti neki pokazatelj..
..ako se ponovi, da znash - spavaj, ako ikako mozesh.. :)
..ako su lazni, nikom nishta, ako su pravi, skupicesh snagu za veliko finale.. :heart:
..i ne brini, josh se niko nije (na zalost) u snu porodio.. :lol:
..ja sam sa prvom bebom prve bolove osetila u 6-7h ujutru, probudili su me,
ali mi je kroz glavu proshlo samo (hehe) "kakav sam lik, sad sam nashla da se prehladim, eto sad me i stomak boli"
ushushkala se i nastavila da spavam do 10-11h..a kad sam i posle budjenja osecala isto,
obratila paznju na sat, ukapirala da bi to moglo da bude to, krenula oko podne u porodilishte i porodila se u 14:30..
..isto sam bila u 38-oj nedelji, a bila je subota 14. posle petka 13-og.. :lol:
..drzim fige da stignu sutra rezultati, pa u subotu da chestitamo.. :klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back