Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
suzo, da te podsetim, kad sam radjala drugo dete, krenula sam u porodiliste samo zbog osecaja da bi trebala da se porodim!
taj dan mi je i bio termin, ali nisam imala ni bolove, ni kontakcije, nit je pukao vodenjak....
kad smo stigli u bolnicu, ja sam rekla, ja mislim da bi trebala da se porodim, nemam bolove, i ako cu da se poradjam, dajte mi apidural!
kad su me pregledali, ja otvorena 8cm, kazu, nemamo vremena za epidural, odmah na stol, tu pocese kao neki bolovi i iz treceg napona, ispade stasa!

е, насмеја ме... ма нека буде како хоће, ја се уопште не плашим (можда је она порука од јутрос тако звучала), чисто сам хтела да чујем искуства других... а написах да имам неки предосећај (додуше, и са аном сам на дан термина (био је петак) рекла "нећу ја пре понедељка" и тако је и било) да нећу пре следеће недеље, а то је таман тих 4-5 дана после термина (као и ана ;) )
љуби сузо своје лепотице :*

ja danas prosetala do moje bake i kupim coko mleko koje inace volim
i pijem ja njega a ono nesto cudnog ukusa
pogledam datum, visdim da je u redu, dam baki da proba, kaze on, njoj je normalnog ukusa
odem do tetke, ona me ponudi nekom cokoladom, kad i ta cokolada mi ostavila tako neki cudan ukus, tetki nista cudno

pa da vas pitam, jel moguce da mi se sad menja ukus nekih namirnica
u mom slucaju cokolade

мени се мењао укус кафе, у обе трудноће...

е, насмеја ме... ма нека буде како хоће, ја се уопште не плашим (можда је она порука од јутрос тако звучала), чисто сам хтела да чујем искуства других... а написах да имам неки предосећај (додуше, и са аном сам на дан термина (био је петак) рекла "нећу ја пре понедељка" и тако је и било) да нећу пре следеће недеље, а то је таман тих 4-5 дана после термина (као и ана ;) )
љуби сузо своје лепотице :*

ma kako god, ja ti samo drzim fige za porodjaj bez bolova, zdravu bebicu i brz oporavak... i dobar tretman u bolnici :heart:

мој идол, шта рећи :)
ја сам мало матора, али ако буде треће ;)

ma kakvi matora! mm i ja smo zajedno 12 godina, ja sad ima 29, on 36 i uvek smo odgadjali rodjenje dece,
te zbog finansija, te sto cuda, pa ajd zbog posla, pa zbog kuce, sve u svemu, nista nesto nismo postigli bolje od drugih, samo nam je zao sto ih ranije nismo stvorili,
jer su u nas zivot uneli toliko radosti i ljubavi, smeha i nema niceg sto sa njima moze da se poredi!

ma kakvi matora! mm i ja smo zajedno 12 godina, ja sad ima 29, on 36 i uvek smo odgadjali rodjenje dece,
te zbog finansija, te sto cuda, pa ajd zbog posla, pa zbog kuce, sve u svemu, nista nesto nismo postigli bolje od drugih, samo nam je zao sto ih ranije nismo stvorili,
jer su u nas zivot uneli toliko radosti i ljubavi, smeha i nema niceg sto sa njima moze da se poredi!
јесам, матора сам, у октобру пуним 38... али мм и ја смо тек 5 година заједно, 4 у браку... једноставно, стицај околности... али, хвала Богу, имам дивног мужа и ану, ево га и друго само што није, ја сам презадовољна постигнутим :)

јесам, матора сам, у октобру пуним 38... али мм и ја смо тек 5 година заједно, 4 у браку... једноставно, стицај околности... али, хвала Богу, имам дивног мужа и ану, ево га и друго само што није, ја сам презадовољна постигнутим :)

:heart: nije vazno koliko imas god, vazno je da si srecna!!! i drago mi je zbog toga...
ps. imam prijateljicu koja je rodila princezu sa 35, vanbracno, kaze, proradio joj majcinski instikt, a normalnog muskarca nije imala...
udala se prosle god za tipa koji je andjeo boziji koliko je dobar, koliko se vole i postuju. ona sad ima 45 i trudi se da zatrudni opet... ide na analize, pa drzimo fige i za nju

:heart: nije vazno koliko imas god, vazno je da si srecna!!! i drago mi je zbog toga...
ps. imam prijateljicu koja je rodila princezu sa 35, vanbracno, kaze, proradio joj majcinski instikt, a normalnog muskarca nije imala...
udala se prosle god za tipa koji je andjeo boziji koliko je dobar, koliko se vole i postuju. ona sad ima 45 i trudi se da zatrudni opet... ide na analize, pa drzimo fige i za nju

даће Бог, чим је нашла дивног човека, верујем да ће их Бог наградити...

Zato sto imam i ja problem sa prolaktinom.
Otkrila sa to tako sto posle uzimanja Yasmina(zbog PCOS) nisam dobila menstruaciju krajem februara kada je trebalo.Uradim analize i pokaze se da mi je prolaktin ogroman,3300.Posle desetak dana ponovim,i rezultat identican.Evo posle mesec dana uradim testove i ispadne da sam trudna.A u decembru i januaru normalan ciklus(bez Yasmina).To me najvise i zbunilo,toliki prolaktin a normalna menstruacija.:confused:

Zato i ne mogu da verujem da sam stvarno trudna.:confused:

Nisam pratila, da li si uradila betu? Koja je vrednost bila?

Samo napomeni ginekologu to za prolaktin, da bi te poslao kod endokrinologa (ako si u NS, ja ti mogu preporuciti moju). Eventualno ces piti i ti Bromokriptin ili nesto tipa Utrogestan. Kada planiras otici kog ginekologa?

Ja sam rodjena 01 a sestra 23. Suprug rodjen 4 a njegova sestra 23. :think:

ja sam sad malo plakala
sto je najgore nisam u novom sadu trenutno, u gostima sam kod caleta u srbobranu
otisla sam u wc i primetila blago rozikast sekret i sad mi se pojavio braonkast...
inace slican je onom kad imam krvarenje na sredini ciklusa
to mi se cesto desavalo
sad mi je raspolozenje 0
idem odma ujutru kod doktora
ubicu se ako sam je izgubila
i opet mi se place

Pa zene ce ti bolje objasniti. Mislim, ako ti je ranije bilo sve u dan, sad si trudna i uopste ne mora da znaci da se datumi nisu ispomerali :)
U nasem slucaju to se desavalo u vreme kad bi inace nastupio ciklus da nije bilo trudnoce, ali bese li to tacno tih dana ili malo kasnije, ne mogu da se setim
Uglavnom, moje skromno misljenje je da to nije nista neuobicajeno

stronci, al kako u vreme ciklusa kad nije u vreme...
msm, ja sam trebala dobiti 7. aprila to mi je bilo vreme ciklusa :(
ovo sam sad u petoj nedelji kao...
jako sam se uprpala, jako

A da ti lepo sednes u kola i dodjes do Betanije? Oni imaju dezurstvo koje radi non-stop. Bolje da se preduzme nesto dok se jos moze, nego da se posle kajes. Mozda je bolje malo "prereagovati" pa d ispadne nesto naivno nego da sad sama sedis i places.

Drzim ti fige da sve bude ok. Ljubim te i cuvaj se

Nisam pratila, da li si uradila betu? Koja je vrednost bila?

Samo napomeni ginekologu to za prolaktin, da bi te poslao kod endokrinologa (ako si u NS, ja ti mogu preporuciti moju). Eventualno ces piti i ti Bromokriptin ili nesto tipa Utrogestan. Kada planiras otici kog ginekologa?

Ja sam rodjena 01 a sestra 23. Suprug rodjen 4 a njegova sestra 23. :think:
Uradila sam je,vrednost 4120.Nisam u NS iz Valjeva sam.:) Imam vec endokrinologa,kod njega sam i isla kad sam videla koliki mi je prolaktin.Zakazala sam i magnetnu rezonancu,al ce sada malo cekati to.;)
Idem tek u utorak,ne moze da me primi ranije,na zalost trenutno nisam u mogucnosti da odem privatno kod ginekologa.
Sigurno ce svima biti cudno sto ranije nisam otisla kod ginekologa,ali nisam ni pomisljala da mogu zatrudneti bez lecenja.:sad2:

ja sam sad malo plakala
sto je najgore nisam u novom sadu trenutno, u gostima sam kod caleta u srbobranu
otisla sam u wc i primetila blago rozikast sekret i sad mi se pojavio braonkast...
to mi se cesto desavalo
sad mi je raspolozenje 0
i opet mi se place

Joj nemoj se sekirati.:sad2:
Verovatno nije nista strasno,desava se to mnogim trudnicama.
Drzim ti pesnice da bude sve u redu.:heart:

ja sam sad malo plakala
to mi se cesto desavalo
sad mi je raspolozenje 0
i opet mi se place

..drzim fige da je ovo u pitanju.. http://zena.hr/clanak/trudnoca/implantacijsko_krvarenje_u_trudnoci/1275.aspx
..i ja bih shto pre otishla kod dr, mozda i nocas ako imash kako, po utrogestan..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back