Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja brate jedem sta stignem, sta god dohvatim
imala sam mucnine prvih meseci pa sam izgubila 6 kg
cim su prestale mucnine vratio se apetit
trudim se da jedem raznovrsno, pojacala sam proteine, smanjila slatko, dosta voca al da jedem, jedem. K'o mecava.
vaga pokazuje sve vise i vise, al ne verujem ni jednoj posto mi svaka pokaze razlicito (vaga kod dr u ordinaciji mi pokazuje 4 kg manje od one koju imam kod kuce) tako da ja najvise verujem mojoj mami koja kad me vidi kaze "nisi se ugojila, rekla bih ti ja" :D
a mogu jos uvek da udjem u pantalone koje sam nosila pre trudnoce.

i strasno, strasno mi se pije koka kola, al tu se svojski trudim da ne popustim.
E Barb, kad rece ime, nisam se pohvalila da smo se dogovorili:)
nisam uspela da izdejstvujem da bude Sergej, ali smo se zato slozili da bude IVAN:heart:
dusa mamina

e i meni se ivan vise svidja, mnogo vise od sergeja

ja brate jedem sta stignem, sta god dohvatim
imala sam mucnine prvih meseci pa sam izgubila 6 kg
cim su prestale mucnine vratio se apetit
trudim se da jedem raznovrsno, pojacala sam proteine, smanjila slatko, dosta voca al da jedem, jedem. K'o mecava.
vaga pokazuje sve vise i vise, al ne verujem ni jednoj posto mi svaka pokaze razlicito (vaga kod dr u ordinaciji mi pokazuje 4 kg manje od one koju imam kod kuce) tako da ja najvise verujem mojoj mami koja kad me vidi kaze "nisi se ugojila, rekla bih ti ja" :D
a mogu jos uvek da udjem u pantalone koje sam nosila pre trudnoce.

i strasno, strasno mi se pije koka kola, al tu se svojski trudim da ne popustim.
E Barb, kad rece ime, nisam se pohvalila da smo se dogovorili:)
nisam uspela da izdejstvujem da bude Sergej, ali smo se zato slozili da bude IVAN:heart:
dusa mamina

Ivan, moj imenjak, bas diiiivno!

Joj kada ce taj utorak viseeee....
Ja sam po vrednosti bete skontala da sam peta nedelja,ali kako je moj slucaj malo uvrnut ne bi me nista iznenadilo.
Nemam mucnine,osim na pastu za zube.Jave se ponekad al ne znam da li sam ih ja umislila ili ih stavrno ima.

Ija ftn,zasto pijes Bromokriptin?

Ja sam po vrednosti bete skontala da sam peta nedelja,ali kako je moj slucaj malo uvrnut ne bi me nista iznenadilo.
Nemam mucnine,osim na pastu za zube.Jave se ponekad al ne znam da li sam ih ja umislila ili ih stavrno ima.

i ja sam po neki proracunima u petoj, i nista mi se ne gadi takodje...
malo osetim neku mukicu, ali ne preko celog dana, nije strasno
mozda nam je jos rano :))))
kad je tvoj termin?
ja i ti cemo skoro u isto vreme, cini mi se :)))))))

Procitala sam da se mucnine javljaju u petoj nedelji.
Ne znam za termin,ako sam trudna to mu dodje novembar. valjda :lol:
A tek u utorak mogu kod mog ginekologa(dosadih s ovim).:cool:
Pa cu onda znati sta i kako.A sad sam pocela da pijem Folnak.

Super,taman cemo da se pratimo(ako sam trudna).

Procitala sam da se mucnine javljaju u petoj nedelji.
Ne znam za termin,ako sam trudna to mu dodje novembar. valjda :lol:
A tek u utorak mogu kod mog ginekologa(dosadih s ovim).:cool:
Pa cu onda znati sta i kako.A sad sam pocela da pijem Folnak.

Super,taman cemo da se pratimo(ako sam trudna).

hej kad ti je bila poslednja mestruacija... poslacu ti na pp jedan link, ja se zanimam nekim stikerima i tamo ti sve lepo napisu
a mozez da se ukljucis i u bebac.com i tamo ce ti odma reci u kojoj si nedelji... msm, ako si u novembru, onda si ti vise od pete nedelje

Pijem ga vec 2 godine, zbog povecane vrednosti prolaktina. U prosloj trudnoci mi je endokrinolog rekla da ga ne pijem, ali sam imala pobacaj u 12 nedelji (okt. 2009 godine). Ovaj put je rekla, da je bolje da nastavim do 12 nedelje, ali samo po jednu dnevno (inace pijem 2*1 od 2mg). Visok nivo prolaktina smanjuje nivo Progesterona, cime se moze ugroziti trudnoca.

Zasto pitas?

Zato sto imam i ja problem sa prolaktinom.
Otkrila sa to tako sto posle uzimanja Yasmina(zbog PCOS) nisam dobila menstruaciju krajem februara kada je trebalo.Uradim analize i pokaze se da mi je prolaktin ogroman,3300.Posle desetak dana ponovim,i rezultat identican.Evo posle mesec dana uradim testove i ispadne da sam trudna.A u decembru i januaru normalan ciklus(bez Yasmina).To me najvise i zbunilo,toliki prolaktin a normalna menstruacija.:confused:

Zato i ne mogu da verujem da sam stvarno trudna.:confused:

suzo, da te podsetim, kad sam radjala drugo dete, krenula sam u porodiliste samo zbog osecaja da bi trebala da se porodim!
taj dan mi je i bio termin, ali nisam imala ni bolove, ni kontakcije, nit je pukao vodenjak....
kad smo stigli u bolnicu, ja sam rekla, ja mislim da bi trebala da se porodim, nemam bolove, i ako cu da se poradjam, dajte mi apidural!
kad su me pregledali, ja otvorena 8cm, kazu, nemamo vremena za epidural, odmah na stol, tu pocese kao neki bolovi i iz treceg napona, ispade stasa!

Zato sto imam i ja problem sa prolaktinom.
Otkrila sa to tako sto posle uzimanja Yasmina(zbog PCOS) nisam dobila menstruaciju krajem februara kada je trebalo.Uradim analize i pokaze se da mi je prolaktin ogroman,3300.Posle desetak dana ponovim,i rezultat identican.Evo posle mesec dana uradim testove i ispadne da sam trudna.A u decembru i januaru normalan ciklus(bez Yasmina).To me najvise i zbunilo,toliki prolaktin a normalna menstruacija.:confused:

Zato i ne mogu da verujem da sam stvarno trudna.:confused:

sad kad ti odes na pregled a ti vec u desetoj nedelji :)))

ja danas prosetala do moje bake i kupim coko mleko koje inace volim
i pijem ja njega a ono nesto cudnog ukusa
pogledam datum, visdim da je u redu, dam baki da proba, kaze on, njoj je normalnog ukusa
odem do tetke, ona me ponudi nekom cokoladom, kad i ta cokolada mi ostavila tako neki cudan ukus, tetki nista cudno

pa da vas pitam, jel moguce da mi se sad menja ukus nekih namirnica
u mom slucaju cokolade

e kad pricate o ´´bapskom´´´, moja deca su rodjena 25, 22, a ovo trece ima termin 23.
moja braca i ja: 21, 24 i 27
mama, tetka i ujak: 9, 11 i 13
tata, tetka i stric: 12, 14 i 16

ja bas i ne verujem u to, al mi je simpaticno ....

..ma ne verujem ni ja, pre par godina sam chula za tu priche od neke, jel'te, babe :lol:
i naravno smejala se, ali u 90% sluchajeva koje znam - ispade tachno.. :lol:

ja danas prosetala do moje bake i kupim coko mleko koje inace volim
i pijem ja njega a ono nesto cudnog ukusa
pogledam datum, visdim da je u redu, dam baki da proba, kaze on, njoj je normalnog ukusa
odem do tetke, ona me ponudi nekom cokoladom, kad i ta cokolada mi ostavila tako neki cudan ukus, tetki nista cudno

pa da vas pitam, jel moguce da mi se sad menja ukus nekih namirnica
u mom slucaju cokolade

..moguce nego shta, ja nikada necu zaboraviti kad mi je pileca supa mirisala na krofne i to sa dzemom.. :rotf:

hej kad ti je bila poslednja mestruacija... poslacu ti na pp jedan link, ja se zanimam nekim stikerima i tamo ti sve lepo napisu
a mozez da se ukljucis i u bebac.com i tamo ce ti odma reci u kojoj si nedelji... msm, ako si u novembru, onda si ti vise od pete nedelje
Bebac vec znam napamet,toliko sam ga iscitala.:lol:
sad kad ti odes na pregled a ti vec u desetoj nedelji :)))

I to mi je padalo na pamet,ali vrednost beta hcg kaze peta,sto bi znacilo da sam imala ovulaciju i brzo po prestanku uzimanja Yasmina zatrudnela.
Ma kazem neverovatan slucaj.Ako sam stvarno trudna ima dete da mi bude zmaj.

..ne kazu dzabe "zaludan pop i jarice krsti" :roll: kad se otegne deveti mesec
svashta mame razmishljaju i izmishljaju.. :lol:
..prema tom bapskom verovanju, a i zato shto sam prvo dvoje rodila u subotu i to kad je bio pun mesec,
ja sam bila 100% ubedjena da ce se jaksha roditi 13, dve nedelje ranije, shto je bila subota i pun mesec.. :lol:
..ali cvrc.. :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back