Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e a meni kad su plodni dani boli me jajnik i znam sta se desava,nema sanse da ih promasim
medjutim desilo se potpuno neplanirano da zatrudnim....nismo se cuvali nista manje ili vise nego ranije
nismo planirali jos bar tri godine,ali desilo se:)

i drago mi je sto je tako
bolje tako nego da smo hteli i da smo se mucili i nervirali se sto ne ide tako lako
nismo ni znali,nego meni pocne da kasni,a to se nikada ne desava...ciklus mi traje nekih 27 dana i ne gresi
medjutim ovaj put krene dan po dan...nista se ne desava osim sto me probadalo kada se sagnem ili naglo ustanem i tako to
ja mislila da imam neki hormonski poremecaj ili neku bolest i uplasila se :lol:
kaze mm ma trudna si bre,kakav poremecaj
i tako smo sacekali nekoliko dana jos i izvadila sam krv i ono pozitivno :lol:
i eto :)

Necu ako se ne pojacaju kontrakcije. Ova moja je nacelnik za patologiju i rekla je mm da ne dolazimo do petka kada ga je prosli put srela. Njoj je posao da izgura sa trudnocama sto duze, izazov, sta li ? I nisu tako jake, samo ih ima. Imam jako lak san a cak me ni ne probude. Prosli put sam isla dva puta sa jacim bolovima pa je tek taj drugi put nesto bilo. Ne zelim da lezim na patologiji.

Evo da vam napišem šta sam odlučila. Zakazala sam pregled za sutra kod dr koja mi je vodila pvu trudnoću ali privatno. Mislim da će biti ljubaznija i temeljnija nego u domu zdravlja. Iako sam rekla da nije baš najbolja tj. najljubaznija odlučila sam se da odem kod nje zato što mi je prvu trudnoću izvela kako treba, neznam dal postupam pametno. :sad2:Strah od pregleda i od toga da li je sve u redu ne prestaje samo se povećava. Neznam kako ću sutra preživeti. Da li neko vodi privatno trudnoću kakvi su privatni ginekolozi u smislu dal izmišljaju sve moguće i nemoguće kako bi nam izvukli pare ili su samo prijatniji i bolji. :bye:

Madmazel, prvo da ti čestitam od srca! :klap:
Moje iskustvo kaže da zavisi od osobe.
Ja sam išla u DZ godinama kod jednog doktora koji je istovremeno imao i privatnu praksu, a ja to nisam znala, tj. nikada nije ni pokušao da me privoli da mu dolazim privatno na preglede. To sam saznala dosta godina kasnije.
Za mene je on sjajan doktor jer je odličan dijagnostičar, a meni je samo to važno. Inače nije baš pričljiv, ali je prijatan čika i meni je uvek opuštencija kad idem na pregled.

Želim ti da budeš zadovoljna doktoricom i nemoj se plašiti, to nije ništa strašno. Možda je tebi neprijatno, ali ideš zbog predivne stvari i samo o tome razmišljaj.

Ja sam planirano krenula privatno kod doktorice koja radi u bolnici kao nacelnik patologije jer sam znala da ce mi i ova trudnoca biti rizicna, poucena iskustvom iz prve.
Onda me je ona na neke preglede slala u bolnicu, kao sto je vadjenje krvi, genetsko... Povremeno odem privatno, ali uglavnom odem kod nje u bolnicu i imam odlican tretman. Mislim da treba da krenes privatno, pa da posle nekog vremena nastavis da ides kod nje u dispanzer, ali da joj nosis ono sto ti je radila privatno (cisto da je podsetis da joj i placas) To je najbolje tako jer ako , ne daj Boze , budes trebala da pijes lekove, ispisivace ti ih na recept u dispanzeru, a to nije mala stavka, oko 700 dinara nedeljno. Verovatno ce ti onda i neke upute dati kada ti bude trebalo.

Tako sam i ja mislila Marge da će mi biti bolje ako recimo odradim ultrazvuk privatno gde je i aparat bolji nego u domu zdravlja i gde ne moram da čekam a u dom zdravlja odem po lek ili doznake ili krv da dam na analizu. A pritom je to jedna te ista dr kojoj i plaćam tako da će verovatno biti kad odem i ljubaznija videćemo sutra samo da preživim pregled i da je sve ok.

Ne brini se, proci ce to bezbolnije nego sto mislis, oni rade unutrasnji ultrazvuk uglavnom, to znas ? Ne onaj sa pijenjem mnogo vode...ovako sve mogu da vide kako treba. Meni je tako uz trudnocu otkriven i miom a dva meseca pre toga sam radila redovnu godisnju kontrolu sa spoljnim ultrazvukom, papa-nikolau i sekret testom i nista nisu videli.

Sto se tice papirologije kod nas su to pojednostavili i bas mi se svidja.Kad se ustaonovi trudnoca, i prodje pregled u 12nedelji, onda se otvara jedna knigica u kojoj se sve belezi. Nalazi krvi, svih testova, pregleda kod ostalih doktora, poseta ginekologu, ima jedno 20strana i kad dodjes na porodjaj samo se nosi ta knjigica.Posle se i u njoj belezi boravak u bolnici, rodjenje deteta sve do otpusne liste..

Drage moje,
Juce uradjena amniocinteza, prezivela sam :), Marge hvala ti. Uopste nije bilo strasno, al dobro je sto si me pripremila. Ono od cega sam se preznojila u momentu, gace su mi bile mokre, je sto je zena koja je usla na amnio pre mene, vrisnula dva puta. Mi zene napolju samo smo se zgledale i promenile nekolika boja! Posle kad je izasla,a ona sva nasmejana, beba se lepo namestila, videli joj lepo pol bebe. Jedna zenica sto je cekala samnom joj rekla "idi zeno bestraga" :). Al posle nam bilo malko lakse! Pijem svasta nesto, al za sad ne osecam nista spektakularno. Marge, dali mi umesto partusistema gynipral, rekli to je isto. Prvi popila nocas, a sad upravo popila drugi pa cem vidim ocu`l da se treskam. Za svaki slucaj, ja prvo doruckovala, ne daj boze da mi zubi cvokocu, a ja jadna gladna. :)

Uh, dobro je sto je sve tako proslo, bas sam juce mislila na tebe. Super ako se ne treskas od giniprala, jedna si od malobrojnih srecnica. Ako te nije istreskalo prilikom prvog uzimanja, nece ni kasnije. Sada lagano, odmaraj, lezi jedno dva tri dana, mazi stomacic i napreduj nam lepo.:heart::heart::heart:

Falaaa! E jos jedno pitanjce....Malko se plasim, od jutros cesce piskim, i kao da bih mogla svaki sat. Dr. rece da pazim ako krene da curka plodova voda , i da mu se javim. Ja uredno shvatila, ali nisam pitala kako izgleda plodova voda, i jel to cesce piskim, curka u gacice ili samo sljusne? Jao, neverovatno kako nista ne znam, ko tantus. Nisam panicar, al ne bih ni da uredno cekam kod kuce jer necu nekog da gnjavim. Inace, ne boli me nista i nemam kontrakcije. Ljub!

Falaaa! E jos jedno pitanjce....Malko se plasim, od jutros cesce piskim, i kao da bih mogla svaki sat. Dr. rece da pazim ako krene da curka plodova voda , i da mu se javim. Ja uredno shvatila, ali nisam pitala kako izgleda plodova voda, i jel to cesce piskim, curka u gacice ili samo sljusne? Jao, neverovatno kako nista ne znam, ko tantus. Nisam panicar, al ne bih ni da uredno cekam kod kuce jer necu nekog da gnjavim. Inace, ne boli me nista i nemam kontrakcije. Ljub!

Ako naprsne vodenjak, plodova voda curka, primetices mokar donji ves, ali pazi da ne pomesas sa pojacanim sekretom koji je u trudnoci normalan.

Evo i mene ponovo. Prosle nedelje imali smo uz i to onaj detaljni koji se radi oko 19-te nedelje. Sve je proslo super. Beba je odlicno. Razvija se po planu. Rekli mi da ce biti decak. Stomak raste po skali. Prvi put cujem da postoji skala za rast stomaka :). Stigli rezultati tripl-testa. Negativan je, hvala Bogu. Sad smo svi srecni i mozemo da odahnemo. Jedina neprijatnost koju sam imala bila je ta sto ovde uz rade tehnicari, a ne doktori, a meni zapala neka pocetnica. Prvo je ona sat vremena pokusavala da izmeri sve paramtre, a onda je zvala neku devojku koja to zna da uradi kako treba i ispostavilo se da dosta parametara nije odradjeno nego su morali ponovo da rade i da se uce na meni. Neverovatno. Tako su mi ispristitkale stomak da me je posle toga beba sutirala ceo dan. Verovatno je bila iziritirana :). Inace, dobili smo i bebine slike. Ne mogu da verujem da je to malo stvorene u mom stomaku!
Marge, zelim ti puno srece na porodjaju. Zeljno iscekujemo lepe vesti s tvoje strane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back