Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne seku noge na živo, seku nešto drugo... sa prvim bebcem mi nije delovao epidural i bilo je grozno, na drugi porođaj krenem kao, drugi je, kraće će trajati, biće lakše... kada je postalo baš grozno, trajao drugi porođaj duplo više nego prvi, zatražim epidural i diiivooota!!! E, posle mi ga isključiše ali da ne smaram, uglavnom, dok je trajao epidural, baš sam se opustila, nisam bila onako zgrčena od straha i mogla sam čak i da zaspim! Baš mi je značilo to što sam se opustila, nisam bila u panici šta ću ako naiđu prejaki bolovi, treba da se radujem mojoj bebici i mirno i lepo da je dočekam! Tada, pre godinu, u Višegradskoj je epidural bio besplatan, valjda je i sada! Puno pozdrava svim trudnicama i mamicama!

Cao zenice!
Ja danas bila u nf,jer je kao trebalo da me prime da lezim tamo do daljneg, do porodjaja, jer sam presla termin(bio 14.) ali me ladno vratili uz cudjenje zasto sam uopste dolazila...kao, potpuno ste zatvoreni, ima dovoljno plodove vode,ctg uredan...kazu, mozemo da vas primimo danas ali da vas pustimo sutra...?!mislim, stvarno...i na kraju, dodjite u sredu, pa da se verovatno izazove porodjaj u petak...bebica izgleda, ipak, nece da bude bik, vec blizanac:-)))

e i ja sam se nadala bikici al bice blizanac.. vecina zena prenese prvu trudnocu preko termina.. opusteno, jos malo pa se upoznajete ;)

ja sam se juce smorila ki zmajcek, nasli mi streptokoku i onda sam malo konsultovala dr googla i pala sa stolice.. to ne mora da bude ali u ne-daj-boze slucaju moze da bude extra kobno. jel zna neko nekoga ko je imao ovo u trudnoci i kako je sve proslo?

samim tim sam se smorila i za porodjaj jer sam kao mislila da vidim za epidural da li cu ga uzeti opet ali sad nema sta, hocu sigurno. tsuy, epidural je super kad radi, hehe! meni nije radio u jednoj strani tako da sam sve osecala. a smorio me zesce sto sam morala sve vreme da lezim zbog njega. jer kad dobijes epidural valjda mora i infuzija i kateter za mokracu, meni je to bilo bzvz. i onda nema setanja i tusiranja a ja sam i ovako elektricna a kamoli kad me boli, samo bih se mrdala :) obzirom da cu sada morati da primam antibiotik kroz infuziju (valjda je to to) onda cu morati da lezim a samim tim epid. ce mi dobro doci..

snezoooooo gde si ti???????
kako ste trudnice? kistina??? evo ga 20. :D

e i ja sam se nadala bikici al bice blizanac.. vecina zena prenese prvu trudnocu preko termina.. opusteno, jos malo pa se upoznajete ;)

ja sam se juce smorila ki zmajcek, nasli mi streptokoku i onda sam malo konsultovala dr googla i pala sa stolice.. to ne mora da bude ali u ne-daj-boze slucaju moze da bude extra kobno. jel zna neko nekoga ko je imao ovo u trudnoci i kako je sve proslo?

samim tim sam se smorila i za porodjaj jer sam kao mislila da vidim za epidural da li cu ga uzeti opet ali sad nema sta, hocu sigurno. tsuy, epidural je super kad radi, hehe! meni nije radio u jednoj strani tako da sam sve osecala. a smorio me zesce sto sam morala sve vreme da lezim zbog njega. jer kad dobijes epidural valjda mora i infuzija i kateter za mokracu, meni je to bilo bzvz. i onda nema setanja i tusiranja a ja sam i ovako elektricna a kamoli kad me boli, samo bih se mrdala :) obzirom da cu sada morati da primam antibiotik kroz infuziju (valjda je to to) onda cu morati da lezim a samim tim epid. ce mi dobro doci..

snezoooooo gde si ti???????
kako ste trudnice? kistina??? evo ga 20. :D

Ja mislim da to sa streptokok resavaju tako sto daju antibiotik na porodjaju da se beba ne bi zarazila ali da posle mora da se nastavi terapija zbog dojenja...licno ne znam nikoga...meni su nasli u v.brisu kandidu pa sam citala da beba moze tako da zakaci soor, a dr mi nije nista rekao na to, kao da ne brinem...ili oni nista posebno i ne mogu da urade tako pred porodjaj,ili nisu motivisani,ko ce ga znati...

Kada sam isla u NS na amniocentezu , u prodavnici pored Betanije sam videla kadice za kupanje bebe koje su bile u bojama , ali providne, mnogo su mi se svidele, ali nije bas bilo vreme za tu kupovinu. Zna li neko ko ih proizvodi, gde mogu da se kupe u Subotici ili naruce preko neta ? Mislim da nisu ni bile skupe, oko 800 din ako se dobro secam.

Pa ne seku noge na živo, seku nešto drugo... sa prvim bebcem mi nije delovao epidural i bilo je grozno, na drugi porođaj krenem kao, drugi je, kraće će trajati, biće lakše... kada je postalo baš grozno, trajao drugi porođaj duplo više nego prvi, zatražim epidural i diiivooota!!! E, posle mi ga isključiše ali da ne smaram, uglavnom, dok je trajao epidural, baš sam se opustila, nisam bila onako zgrčena od straha i mogla sam čak i da zaspim! Baš mi je značilo to što sam se opustila, nisam bila u panici šta ću ako naiđu prejaki bolovi, treba da se radujem mojoj bebici i mirno i lepo da je dočekam! Tada, pre godinu, u Višegradskoj je epidural bio besplatan, valjda je i sada! Puno pozdrava svim trudnicama i mamicama!

Vise nije, raspitivala se ja pred porodjaj :neutral:
kosta 20000din,ako ti radi dezurna ekipa u porodilistu
a ako hoces izabrane lekare onda placas ginekologa 40000din i anesteziologa 20000din :eek:,
odustala sam od epidurala momentalno i nisam htela da zakazujem
i Bogu hvala nije mi ni bio potreban
porodila sam se za sat ipo vremena.

A u Misovicu je besplatan,moja snaja se poradjala tamo

e a kako izgleda spustanje stomaka pred porodjaj? meni je i u prvoj trudnoci i sad stomak bukvalno kao lopta, jutros ustajem kad ono kao neko udubljenje, linijsko, 2-3cm od pupka. i kao da mi je ravniji u tom gornjem delu. jel to to spustanje?
i stvarno zene, javlajte se da ne brinemo :) :cmok2:

e a kako izgleda spustanje stomaka pred porodjaj? meni je i u prvoj trudnoci i sad stomak bukvalno kao lopta, jutros ustajem kad ono kao neko udubljenje, linijsko, 2-3cm od pupka. i kao da mi je ravniji u tom gornjem delu. jel to to spustanje?
i stvarno zene, javlajte se da ne brinemo :) :cmok2:

Moglo bi biti ali i ne, ja od pocetka jako nisko nosim i ni jednom nisam osetila pokrete bebe iznad pupka i uvek kazu da je tako nisko da mogu da je dodirnu...pa , eto guram vec 30-tu nedelju. Zar tebi i nije sada termin, ne brini, ako treba, porodices se , to je za radost a ne za brigu :per:

eliska to se i ja pitam ;) i ona i sneza su nestale. jedva cekam vesti :) :)
marge ne brinem, ja i prizivam da pocne prirodno. a linija mi je skroz bila cudna mada je nestala, verovatno mi se spustio stomak pa se beba malo cudnije namestila pa je rezultiralo tom linijom al definitivno mi je malo nizi stomak ;) ja inace bas visoko nosim, oba puta. svaki dan me barem jedna osoba zaustavi da pita jel nosim decaka, i to bas onako naprave facu kao 'sam ti rekla/rekao' i onda se jako iznenade sto je devojcica. u prosloj trudnoci sam se zamalo posvadjala sa ljudima sto su me pred porodjaj ubedjivali da je decak, kao oni znaju.. ;) inace sam ja vec u terminu, od pre 3 dana pa do 7. juna. ah, i napokon sam juce spakovala koferce za bolnicu :D mislim da sam spremna.

sva sreca da sam izdrzala do danas :) od danas ima jedna neni koja je slobodna da dodje na moj poziv da mi cuva malenu a ja se nadam da cu izdrzati do 1. juna kada dolaze moji roditelji na mesec dana. to bi bilo sjajno! muz mi prisustvuje porodjaju, prosli put ga nisam bas zelela ali se pokazao korisnim :) u slucaju da ipak krene ranije imam drugaricu, zivimo u istoj zgradi i pitanje je koja ce se pre poroditi (ladno!, al ja bi trebalo 2 nedelje pre nje) pa ona moze da svrne cisto da obidje kako se ova neni snalazi. mada ta drugarica ima isto bebu uzrasta kao moja cerka pa nece bas moci to cesto da cini :) al smo se istovremeno zabebile (zabebljavale), sta kazete?? :D
eli slatko me nasmeja!!! u gram sunce ti, svaka im cast! bas me zanima da li su mi pogodili ovaj put a eto cucemo i od kistine :) blagis njoj, bice beba bik :)
marge jel lezis?

ja se vodim kao 7. jun ali.. ne moze da bude tako jednostavno jel :D ja sam od porodjaja imala samo jedan period po kom je termin 17. maj a po uz sa pocetka trudnoce je ovaj 7. jun. beba je na svakom sledecem pregledu bila naprednija tako da ja vise neznam, u svakom slucaju sam u terminu hehe
bas smo se skockale :D onda ide nerviram se, pa wenerica, pa marge ti jel? a kidnapovana, sta je sa tobom??
a koja je to tema zene? daj da vidimo ako se dobro zezate da se prikljucimo ;)

Tema je Ničija zemlja. Ali veruj mi da toliko brzo pišu na njoj da je nemoguće pratiti. Ja sam samo brzinski prelistala da vidim da li se Kistina javljala jer znam da je često tamo.
Meni je sa Lukom prvo termin bio 24.septembar pa su pomerili na 2.oktobar, a on se rodio 21.septembra. :D
Termin su pomerali jer je navodno kasnio, a u stvari je bio sitna beba. :heart:

hahaha ono je hit!!
i meni su setali sa prvom malom na kasnije, sad na ranije, mislim ko ce da ih uhvati :D vazno je da se meni spustio stomak, ovog puta bar imam neki znak da cu se poroditi :D jos kad bih pocele i prirodne kontrakcije... ihhaaajj ;) blagis tebi eli, prosla si sve, i ona prva 3 meseca kljucna, sad je uzivancija, jel da?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back