Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav svima!
evo kako je kod nas...
izašla iz bolnice još u sredu, mada mi je dr u viziti rekao da ostajem do petka ovog prošlog, pa ćemo da vidimo šta ćemo (to mi je najgore kad kaže, posle toga sam nervoznija 100puta!) tek oko podne zove me sestra i daje mi otpusnu listu... kažu gužva im je na odeljenju, pa sve nekritične NSađanke puštaju kući...
nego se preseljavamo, pa ne stižem da pišem! Što i nije tako loše, juče smo išli za nameštaj, stalno neka gužva, pa ni ne razmišljam puno o ovome nego gledam da svijemo gnezdašce što pre!:D

i sad je dogovor da se javim 1. juna, to će biti 38. nedelja... Nikako da definitivno zakažemo carski, to me baš nervira... Uopšte, ta procedura sa carskim mi nije jasna, šta čekamo sad kad su rekli da je preporuka da se radi već od 37. nedelje:roll:
inače, beba je imala 3.370 gr tad u bolnici, to je bilo prvog dana 36. nedelje... Oni se tamo iščuđavaju, ja nemam utisak da je to baš toliko puno... Ako neko ima podatak iz te nedelje, bilo bi mi drago da čujem, da uporedimo...:zag:

snezo i meni je beba u 36 nedelji bila teska 3,3kg! ma ja tim merama nista ne verujem... nemoj da ih uzimas skroz ozbiljno, znam da tebe brine zbog dijabetesa ali ozbiljno mase. pise na uz da u ovom periodu moze da masi do 450gr sto je iihaaaj za bebu od 3kg..
kistina bre, to porodjaj live?? :D :D sjajno!! ma samo polako, u narednih par dana drzis bebisku u rukama :D :heart:
imam i ja novosti. ovo moje dete je vec pocelo jako da me zeza, sta ce tek da mi radi kad izadje.. elem, sad, u 38 nedelji se okrenula kako ne treba, tzv breech position, mislim da je to poprecno, bar mi je tako doca objasnio, da se ona tako okrenula da moramo da je vadimo sto pre. a ja necuuu caaarskii :( u utorak idem na jos jedan uz i ako se ne okrene opet kako je bila (naglavacke jos od 28 nedelje) moramo da je vadimo vrlo uskoro. on, koji je kul skroz uvek, je pao u frku da ne krene porodjaj prirodno jer u ovom polozaju i ovolika nema sanse da prodje kroz moje kukove. eto, ja sad setam ko kuce po kuci - cetvoronoske, kazu da to pomaze pa sad videcemo ;)

pozdrav svima!
evo kako je kod nas...
izašla iz bolnice još u sredu, mada mi je dr u viziti rekao da ostajem do petka ovog prošlog, pa ćemo da vidimo šta ćemo (to mi je najgore kad kaže, posle toga sam nervoznija 100puta!) tek oko podne zove me sestra i daje mi otpusnu listu... kažu gužva im je na odeljenju, pa sve nekritične NSađanke puštaju kući...
nego se preseljavamo, pa ne stižem da pišem! Što i nije tako loše, juče smo išli za nameštaj, stalno neka gužva, pa ni ne razmišljam puno o ovome nego gledam da svijemo gnezdašce što pre!:D

i sad je dogovor da se javim 1. juna, to će biti 38. nedelja... Nikako da definitivno zakažemo carski, to me baš nervira... Uopšte, ta procedura sa carskim mi nije jasna, šta čekamo sad kad su rekli da je preporuka da se radi već od 37. nedelje:roll:
inače, beba je imala 3.370 gr tad u bolnici, to je bilo prvog dana 36. nedelje... Oni se tamo iščuđavaju, ja nemam utisak da je to baš toliko puno... Ako neko ima podatak iz te nedelje, bilo bi mi drago da čujem, da uporedimo...:zag:

a to sa carskim,jel to neki problem imate ili...?

hvala drugari:heart:
i ja se uzdam u to da nema šanse da ga tako ubodu u gram, ovako znači da je dobio kilo za dve nedelje u 8. mesecu:eek:

tsai, ja bi valjda trebalo da idem na carski zbog dijabetesa i vantelesne... ni jedno ni drugo nije 100% indikacija za carski, ali kad se sve sabere... plus godine;) baš se iznenadi kad reče to dr:)

Kristina, ko što ti reaguješ na carski, tako ja na običan... meni endokrinolog u petak kaže, što se njene procene tiče, može i prirodno! Meni sad to šokantno kad se sve vreme spremam na carski, i psihički i fizički:lol:
ja ću tražiti spinalnu anesteziju za carski, ako se budem nešto pitala... mada mi se sad kako se približava nešto čini da neće baš puno da bude po mom:roll:
:zag:

Kada sam isla u NS na amniocentezu , u prodavnici pored Betanije sam videla kadice za kupanje bebe koje su bile u bojama , ali providne, mnogo su mi se svidele, ali nije bas bilo vreme za tu kupovinu. Zna li neko ko ih proizvodi, gde mogu da se kupe u Subotici ili naruce preko neta ? Mislim da nisu ni bile skupe, oko 800 din ako se dobro secam.

Marge, mislim da misliš na Bertoni kadice, videla sam ih i ja tamo. Mi smo isto tu naručili, evo ih, mada su providnije uživo...
http://www.justclick.rs/catalog/product_info.php?cPath=40_76&products_id=280

e da, ja ne mogu baš da se pohvalim šećerima, uvatili smo jedan od 12 u bolnici, i imam ketone... to me zanima da li je imao neko, kao nije strašno, ali ne bi trebalo da se ima u trudnoći...
ali zato mi je krvna slika muška, hemoglobin 137, erit. 3,94...
to je zato što jedem samo meso i povrće i povrće i meso i opet meso, ali sam izbacila hleb zbog šećera, što valjda dovodi do stvaranja tih ketona, bem li ga više, teško je sve to namincati:roll:

kistina draga ja te skroz razumem za carski! i ja ga mrzim. a svi oko mene size sto sam u tom fazonu, sto se i dalje nadam da ce se okrenuti i da cu se poradjati prirodno. ali, sto kaze sanja, mnogo je bolje odmah na carski nego da se maltretiras ko zna koliko pa opet zavrsis na carskom. to je vec mucenje i za bebu. nadam se jos da ce danas nesto da se desi ;) mada, ti si bese sitna? a beba velika. drzim pesnice da sve bude dobro!!
snezo ja nisam nikad cula za te ketone, ko to ima ti ili beba? oni ce nama za godine, ccc ;) :D
ja sam juce radila sve sto sam mogla da okrenem bebu, sad jedva cekam sutra da vidim sta ce biti. polako se navikavam na ideju carskog ali se i dalje nadam, nada poslednja umire!!! :D meni je stvarno iskustvo porodjaja nesto posebno. ali strava stvar kod carskog je sto kratko traje, zakazes ga i tacno se isplaniras. sve ostalo mi se ne svidja.
nerviram se zavrsavaj te radove!! toliko jos posla a vec 9 mesec :)

kistina draga ja te skroz razumem za carski! i ja ga mrzim. a svi oko mene size sto sam u tom fazonu, sto se i dalje nadam da ce se okrenuti i da cu se poradjati prirodno. ali, sto kaze sanja, mnogo je bolje odmah na carski nego da se maltretiras ko zna koliko pa opet zavrsis na carskom. to je vec mucenje i za bebu. nadam se jos da ce danas nesto da se desi ;) mada, ti si bese sitna? a beba velika. drzim pesnice da sve bude dobro!!
snezo ja nisam nikad cula za te ketone, ko to ima ti ili beba? oni ce nama za godine, ccc ;) :D
ja sam juce radila sve sto sam mogla da okrenem bebu, sad jedva cekam sutra da vidim sta ce biti. polako se navikavam na ideju carskog ali se i dalje nadam, nada poslednja umire!!! :D meni je stvarno iskustvo porodjaja nesto posebno. ali strava stvar kod carskog je sto kratko traje, zakazes ga i tacno se isplaniras. sve ostalo mi se ne svidja.
nerviram se zavrsavaj te radove!! toliko jos posla a vec 9 mesec :)

Gledala sam na nekoj stranoj tv da se beba moze okrenuti u stomaku tako sto se daska za peglanje nasloni na krevet pa legnes naopacke kao na tobogan, malo deluje smesno, ali njoj je to uspelo dva dana pred porodjaj. Trebalo bi 5-6 puta na dan po 5-10 minuta, ali nemoj preterivati da ti se krv ne sruci u glavu pa moze da ti se zavrti

i ja sam to procitala pa sam juce malo visila, malo drala kolena cetvoronoske, malo tata pricao u pubicnu kost (bez sijalice, nismo je nasli, kazu i to pomaze) i stvarno se svasta nesto desavalo, stomak mi je izgledao kao trogrba kamila. eto saveta i mama kojima je beba i dalje karlicno. ova je izgleda neka moja, ja sam bila takva u stomaku (nisam se mnogo promenila ;) )
phenomen, izvini, ja napisala da je sanja savetovala kistinu a u stvari si ti :)

i ja sam to procitala pa sam juce malo visila, malo drala kolena cetvoronoske, malo tata pricao u pubicnu kost (bez sijalice, nismo je nasli, kazu i to pomaze) i stvarno se svasta nesto desavalo, stomak mi je izgledao kao trogrba kamila. eto saveta i mama kojima je beba i dalje karlicno. ova je izgleda neka moja, ja sam bila takva u stomaku (nisam se mnogo promenila ;) )
phenomen, izvini, ja napisala da je sanja savetovala kistinu a u stvari si ti :)

:cmok2::zag:

hihihih :D
samo da vam se javim, ako ne budem više u prilici :)
sutra ujutro treba da idem u betaniju; nije bilo sigurno da li će me zadržavati; ali pre jedno sat vremena počele kontrakcije; ustalile se na nešto manje od desetak minuta, tako da ujutro sigurno ostajem :klap:
svi oko mene spavaju, i ja bih trebalo da se odmorim koliko mi dopuste, ali samo gledam ovo moje lepo dete kako spava i nadam se da će sve brzo proći i da će mu mama i seka brzo doći :heart:
ljubim vas
:bye:

p.s. garant ću se još javiti :lol:
e pa ovo kad sam pitala nisam mogla ni da pretpostavljam kako će se stvari odvijati :lol:
kao prvo, kontrakcije su mi negde oko 2-3 noću preskočile na minut, jedva smo stigli do porodilišta, uredno sam mogla da se porodim u kolima :rotf: muž mi nikad neće oprostiti... porodila sam se u 4.32d kuće smo krenuli u 4.20 :hahaha: upali u bolnicu, a nigde žive duše, svi spavaju, muž odlepio, a ja se porađam otprilike na prijemnom šalteru... stigla sestra, odvukla me do porođajne sale, beba izletela kako sam legla na sto... naknadno su mi donosili stvari i tražili dokumenta na šalteru

međutim, tada je usledio šok. prvo mi nisu dali da vidim bebu, dok ne probude pedijatra, ja nisamimala pojma o čemu se radi, možete samo da pretpostavite kako sam se osećala... usput su svi nešto uzdisali i govorili - jaaoo, i slične stvari :dash: kad je došao pedijatar rekao mi je da beba ima rascepljenu usnu, da će mi je pokazati i onda će je odvesti da vide kakva je stvarna situacija...
iskreno, proživeli smo teške trenutke, ne želim da vas zamaram uopšte detaljima,
dok smo čekali da vidimo da li će moći da guta, da li ima još nekih oštećenja, iz betanije smo išli u dečju bolnicu na genetiku na sve moguće dodatne analize i preglede... nisam vam se javljala ranije, jer nisam htela da kvarim ovde raspoloženje i dobre vibracije ;)

uskoro punimo mesec dana, sve ostalo je u redu:) Milica je mnogo dobra devojčica, pije mamino mleko na flašicu (ubiše me grudi :dash:), jer ne može da siki; ali raste, zdrava je, i maza je jedna mala... na leto, verovatno u julu idemo na plastičnu operaciju, ako sve što treba bude u redu
Stefan je ljubomoran, ali je mnogo voli :lol: čuva je, ali nema mrvicu nežnosti u sebi, momčina mamina... zbunjen je malo oko tih osećanja; ali ne primećuje, kao ni mi u kući sekinu falinku, nama je najlepša na svetu :heart:

ljubimo vas :bye:

e pa ovo kad sam pitala nisam mogla ni da pretpostavljam kako će se stvari odvijati :lol:
kao prvo, kontrakcije su mi negde oko 2-3 noću preskočile na minut, jedva smo stigli do porodilišta, uredno sam mogla da se porodim u kolima :rotf: muž mi nikad neće oprostiti... porodila sam se u 4.32d kuće smo krenuli u 4.20 :hahaha: upali u bolnicu, a nigde žive duše, svi spavaju, muž odlepio, a ja se porađam otprilike na prijemnom šalteru... stigla sestra, odvukla me do porođajne sale, beba izletela kako sam legla na sto... naknadno su mi donosili stvari i tražili dokumenta na šalteru

međutim, tada je usledio šok. prvo mi nisu dali da vidim bebu, dok ne probude pedijatra, ja nisamimala pojma o čemu se radi, možete samo da pretpostavite kako sam se osećala... usput su svi nešto uzdisali i govorili - jaaoo, i slične stvari :dash: kad je došao pedijatar rekao mi je da beba ima rascepljenu usnu, da će mi je pokazati i onda će je odvesti da vide kakva je stvarna situacija...
iskreno, proživeli smo teške trenutke, ne želim da vas zamaram uopšte detaljima,
dok smo čekali da vidimo da li će moći da guta, da li ima još nekih oštećenja, iz betanije smo išli u dečju bolnicu na genetiku na sve moguće dodatne analize i preglede... nisam vam se javljala ranije, jer nisam htela da kvarim ovde raspoloženje i dobre vibracije ;)

uskoro punimo mesec dana, sve ostalo je u redu:) Milica je mnogo dobra devojčica, pije mamino mleko na flašicu (ubiše me grudi :dash:), jer ne može da siki; ali raste, zdrava je, i maza je jedna mala... na leto, verovatno u julu idemo na plastičnu operaciju, ako sve što treba bude u redu
Stefan je ljubomoran, ali je mnogo voli :lol: čuva je, ali nema mrvicu nežnosti u sebi, momčina mamina... zbunjen je malo oko tih osećanja; ali ne primećuje, kao ni mi u kući sekinu falinku, nama je najlepša na svetu :heart:

ljubimo vas :bye:

Mackice,

sve najbolje zelim tebi i tvojoj princezici. Znam da ste prosli i da prolazite kroz teske trenutke ali Bogu hvala rascep usne je nesto sto se danas veoma uspesno i bez mnogo vidljivih oziljaka resava.
Melenoj zelim da je sreca, ljubav, zdravlje i blagostanje prate kroz zivot!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back