bojalina
Zainteresovan član
- Poruka
- 302
panda, nisam neko ko se sad bas razume u dabl test (i sama sam ovde smrcala u vezi rezultata) ali znam da je CRL velicina bebe od temena do dna kicmice, duzina tvoje bebe je nedelju dana mladja nego sto je po tvom poslednjem periodu. tako je isto i moja prva cerka bila, celu trudnocu sam se tresla kao prut oko toga za dzabe. NT ti je da kazem odlican, kapiram da ti je rezultat takav kakav je zbog pokarambasanih hormona (oni se obicno mere u MoM i trebalo bi da budu oko 1 ali to nikom nikad nije jer hormoni su hormoni
) i zbog vto. dabl test ti je sledeca stvar - sve te parametre oni ubace u komp i kliknu i tadadada izadje neki broj. e sad, ja sam sebi posle celog stresa u prvoj trudnoci (moja cerka je bila mladja nedelju dana te joj je FL ili butna kost bila stalno kao kraca a ona odredjuje gestacijsko doba ali je i parametar sa down syndrome..) obecala crvsto da cu ici na CVS ili amnio. e kad je dosla druga trudnoca koja se pored svih peripetija odrzala (svaka joj cast!) nekako nisam otisla.. grizem se stalno po malo ali se nadam da je sve u redu. pitala sam doktore i ovde i u bg kad sam bila sta misle, da li bih trebalo da idem i svi su rekli da ne. i nisam.. za 6 nedelja cu da upoznam svoju srecicu!! nadam se da ce biti kao i njena seka, divna zdrava devojcica 
mackice jesi li tu???? redsonia?
pricali ste o stvarima nakon porodjaja, skroz jedva cekam pre svega da zagrlim muza!!!!! onda to spavanje na stomaku
a ozbiljno razmisljam da vodim i cerku na porodjaj.. sta mislite? mislim, moze to ovde ali ne znam da li mi je pametno.. mala je. ali stvarno nemam kome da je ostavim, problem je najveci sto ako pocne iznenada kako ja mogu sad nekog da iscimam kao 'aj sad odmah dodji'..
) i zbog vto. dabl test ti je sledeca stvar - sve te parametre oni ubace u komp i kliknu i tadadada izadje neki broj. e sad, ja sam sebi posle celog stresa u prvoj trudnoci (moja cerka je bila mladja nedelju dana te joj je FL ili butna kost bila stalno kao kraca a ona odredjuje gestacijsko doba ali je i parametar sa down syndrome..) obecala crvsto da cu ici na CVS ili amnio. e kad je dosla druga trudnoca koja se pored svih peripetija odrzala (svaka joj cast!) nekako nisam otisla.. grizem se stalno po malo ali se nadam da je sve u redu. pitala sam doktore i ovde i u bg kad sam bila sta misle, da li bih trebalo da idem i svi su rekli da ne. i nisam.. za 6 nedelja cu da upoznam svoju srecicu!! nadam se da ce biti kao i njena seka, divna zdrava devojcica 
mackice jesi li tu???? redsonia?
pricali ste o stvarima nakon porodjaja, skroz jedva cekam pre svega da zagrlim muza!!!!! onda to spavanje na stomaku

kad krenem