Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, da, kao da zivimo u razlicitim drzavama.
Ovde jos ne priznaju anatomski oblik, samo ravno.
Ne smes ni da imas onu anatomsku kadicu, ni kupka, nista sto nije ravno ne sme dok beba ne sedi.
Kao nije dobro za kicmu, a ima neke veze i sa kukovima, nisam najbolje razumela.
Ocekujem da ce kod vas uskoro ukinuti i siroko povijanje, a mi cemo i dalje morati. :lol:

pa kad malo bolje razmislis, ledja i stoje ravno, samo nije celo telo ravno

mi smo zahvalni na tom izumu i mislimo da taj koji je izmislio sintezis treba da dobije nobelovu nagradu bar :D

mi smo zahvalni na tom izumu i mislimo da taj koji je izmislio sintezis treba da dobije nobelovu nagradu bar :D
U potpunosti se slažemo sa vama :worth:
nego sad razmišljam, gledam i onu malu ljuljašku, kućnu, ima dva položaja, jedan je od prvog dana, a drugi za sedenje... i taj položaj za od prvog dana je identičan položaju te nosiljke
ja sam sigurna sto posto da je taj položaj u redu

Evo i ja da se javim...kraj 36.nedelje...spakovala sam se al dr kaze zatvorena potpuno, ajde me cekajte da se vratim sa odmora 20.maja pa da vas poradjam..??!!He he, covek jos svasta moze da cuje od doktora...inace mi je termin 14.maja, a "sumnjaju" i na 10.maj...Beba ima 3.100kg jedino kazu da stoji malo "ukoso" glavica...tj. ne pravo, da je nalegla na grlic..al valjda ce da se ispravi...i od svega sto sam pila, od svih vitamina, preporucujem TOTEMU i CENTRUM MATERNA. Tek sad mi je ks dobra!

To i ja mislim, ali ne mogu da dokazem muzu.
On misli da treba da kupimo Peg Perego jer se ona prave u Italiji, a Chicco se sad pravi u Kini (on je alergican na sve sto se tamo pravi), pa bi nam ova izdrzala troje dece, a ovako bismo za svako morali da kupujemo nova. :roll:
A mene vise od same cene nervira cinjenica da svi imaju P3, e necu iz inata! :mrgreen:
A ova Graco (trotockas ko Troteri) imaju gume na naduvavanje, pa me to izludjuje, zamisli da moram da se vratim kuci jer mi je pukla guma na kolicima! :confused:
Sve u svemu, ne moze se covek sa njim dogovoriti nikako!
:D Sviđaju mi se vaši planovi. Ali kao što rekoh, mi imamo Chicco i kolica su žilava. Preživela su sve i svašta, a i dalje su čvrsta i penjem se uz i niz stepenice sa njima dok dete od 10-tak kg sedi u njima i imam okačene kese iz radnje sa još toliko kg. Ako su i napravljena u Kini, svaka im čast! :super:
Najvažnije je koja god kolica kupiš, da ti lično možeš lako da ih sklopiš i nosiš i da imaju jake točkove. Tu cena nije presudna.

Jos jedno pitanje.
Dobili smo ono "jaje" sediste za kola.
Na njemu pise 0+, ali su mi u skolici rekli da nikako ne stavljam dete u njega jer kicma mora da bude na ravnom, a ovde je onako udubljeno.
U cemu onda da ga vozim kolima kad po novom zakonu mora da bude u svom sedistu?
Nesto kapiram, pa necu ja drzati dete u tom sedistu ne znam koliko, pa da mu utice na kicmu...15-20 minuta, mozda pola sata najvise dok smo u kolima i to ne svaki dan.
Valjda mu za toliko nista nece biti...

To smo i mi koristili i opet ćemo. Nije preporučljivo da beba dugo bude u njoj, ali za vožnju u kolima po gradu ne smeta. Od nekih 4 meseca je meni Luka tu već i dremao i gledao TV dok sam se ja vrzmala po kući.

Mi smo imali kikovo sediste, od 0-13 kg...malo je i tog "jajastog" oblika...koristili ga od prvog dana, dok ga nije prerastao, a posle nas ga koristile jos dve bebe, a sad ce i nasa "nova"...kad analizirate polozaj "sedenja", shvatis da to nije sedenje, samo je jako bitno dete pravilno namestiti, tacnije tako da se ne oslanja na guzu, nego da je celom duzinom ledja oslonjeno na sediste...i ljudi sto su to pravili i dizajnirali sigurno to nisu radili bez fizijatara i pedijatara, prema tome...nemo' da se sekirate... ;)

Mi smo imali kikovo sediste, od 0-13 kg...malo je i tog "jajastog" oblika...koristili ga od prvog dana, dok ga nije prerastao, a posle nas ga koristile jos dve bebe, a sad ce i nasa "nova"...kad analizirate polozaj "sedenja", shvatis da to nije sedenje, samo je jako bitno dete pravilno namestiti, tacnije tako da se ne oslanja na guzu, nego da je celom duzinom ledja oslonjeno na sediste...i ljudi sto su to pravili i dizajnirali sigurno to nisu radili bez fizijatara i pedijatara, prema tome...nemo' da se sekirate... ;)

Tačno!

Hvala vam, devojke, na odgovorima! Divne ste! :cmok2:
Vise ne zna covek koga da slusa...svaki lekar ima svoju pricu.
@ Nerviram se
Nisu ni u inostranstvu bez fizijatra i pedijatra ukinuli siroki povoj, pa kod nas mora.
Ta displazija kukova je razlog zasto insistiraju na ravnom.
@ Eli
Draga, sad prelazimo u stan, treci sprat bez lifta, a u nasoj zgradi su salonci, visina plafona nam je 3,80 m, to je kao peti sprat u normalnoj zgradi.
Koja god kolica da uzmem, i najlaksa, necu moci sama da nosim i njih i dete, tako da sam odustala od ubedjivanja i rekla muzu da kupi koja hoce. :)

:D Sviđaju mi se vaši planovi.

:klap: ..i meni, i meni.. :D :zper: :super:

..oko sedishta i kolica:
mi kupili 0+/1 bellelli leonardo u aksi, mirni smo do tri-chetiri godine.. :)
..ima chetiri polozaja i adapter za bekane do tri meseca, polozaj isti kao jaje sedishta..
..koshtalo je 14 000, sad je na akciji za 12 000..
..iskreno - meni je 0 pa 1 za par meseci - skupa varijanta.. :neutral:
..uostalom - ne zivimo mi u kolima pa da nam treba non stop, narochito u prvo vreme.. :think:
..za tih 10-15 voznjica dok smo josh maleni, posluzice sasvim ok.. :)

..kolica chicco-va, batina iz 2000. pregurala njegovih godinu ipo, koliko ih je hteo,
sve navlake oprane u mashini i chekaju sunce za nashe shetnjice.. :heart: :D

..pozdrav svima, stomachici.. :bye:
..moje pile malo prespavalo celo prepodne po ovoj kishurini,
sad ga chekam da se probudi pa da se mazimo malko.. :zag:
..dohranjujemo se sve vishe, nazalost, izgleda da ce dojenje polako u zaborav.. :(
..shta da radim, veliko dete hoce puno mleka, a moja produkcija ne postizava.. :(

Hvala vam, devojke, na odgovorima! Divne ste! :cmok2:
Vise ne zna covek koga da slusa...svaki lekar ima svoju pricu.
@ Nerviram se
Nisu ni u inostranstvu bez fizijatra i pedijatra ukinuli siroki povoj, pa kod nas mora.
Ta displazija kukova je razlog zasto insistiraju na ravnom.
@ Eli
Draga, sad prelazimo u stan, treci sprat bez lifta, a u nasoj zgradi su salonci, visina plafona nam je 3,80 m, to je kao peti sprat u normalnoj zgradi.
Koja god kolica da uzmem, i najlaksa, necu moci sama da nosim i njih i dete, tako da sam odustala od ubedjivanja i rekla muzu da kupi koja hoce. :)

ebala ih displazija bas
nama su sintezis jos u porodilistu preporucili
a pedijatar nam skinuo siroki povoj na prvoj kontroli sa mesec dana posle prvog UZ kukova
ali znam da vecna pedijatara tera decu u sirokom povoju do osnovne skole

dobro jutro trudnjače :bye: i bivše i buduće ;)
jel to Sonje nema? Lepo rekla žena da čekam svoj red, i mi; eto, čekamo :aha:
danas je zvaničan termin, treba u 8.30 da sam u Betaniji, ali verovatno ću se vratiti kući, jer se ništa ne dešava...
kako se meni čini; na kraju ćemo u ponedeljak bati na rođendan da donesemo seku :heart:
ja sam isplanirala da ga odvedem u šklolicu, spremila mu da ponese soka, keksa, bombona i sl., da dođem po njega da mi ispriča kako je bilo i onda mogu u porodilište, da nekako izguramo do ponoći da bude istog datuma :aha:
eto, ja tako mislila, al' ne pitam se ja :lol:
ljubim vas, javljam se ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back