Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
panda, nisam neko ko se sad bas razume u dabl test (i sama sam ovde smrcala u vezi rezultata) ali znam da je CRL velicina bebe od temena do dna kicmice, duzina tvoje bebe je nedelju dana mladja nego sto je po tvom poslednjem periodu. tako je isto i moja prva cerka bila, celu trudnocu sam se tresla kao prut oko toga za dzabe. NT ti je da kazem odlican, kapiram da ti je rezultat takav kakav je zbog pokarambasanih hormona (oni se obicno mere u MoM i trebalo bi da budu oko 1 ali to nikom nikad nije jer hormoni su hormoni :) ) i zbog vto. dabl test ti je sledeca stvar - sve te parametre oni ubace u komp i kliknu i tadadada izadje neki broj. e sad, ja sam sebi posle celog stresa u prvoj trudnoci (moja cerka je bila mladja nedelju dana te joj je FL ili butna kost bila stalno kao kraca a ona odredjuje gestacijsko doba ali je i parametar sa down syndrome..) obecala crvsto da cu ici na CVS ili amnio. e kad je dosla druga trudnoca koja se pored svih peripetija odrzala (svaka joj cast!) nekako nisam otisla.. grizem se stalno po malo ali se nadam da je sve u redu. pitala sam doktore i ovde i u bg kad sam bila sta misle, da li bih trebalo da idem i svi su rekli da ne. i nisam.. za 6 nedelja cu da upoznam svoju srecicu!! nadam se da ce biti kao i njena seka, divna zdrava devojcica :heart:

mackice jesi li tu???? redsonia?

pricali ste o stvarima nakon porodjaja, skroz jedva cekam pre svega da zagrlim muza!!!!! onda to spavanje na stomaku :D a ozbiljno razmisljam da vodim i cerku na porodjaj.. sta mislite? mislim, moze to ovde ali ne znam da li mi je pametno.. mala je. ali stvarno nemam kome da je ostavim, problem je najveci sto ako pocne iznenada kako ja mogu sad nekog da iscimam kao 'aj sad odmah dodji'..

tu sam bre žene :D
ne bih vas ja ostavila neinformisane :p
kažem vam da ću se javiti sa torbom na leđima :lol: kad krenem ;)
bila danas po lekarima, na pregledu u Betaniji, sad na ctg-u kod moje dr... čeka se još uvek; sve je u redu, kaže dr omekšao je grlić, sve je spremno u principu, ali ne otvaram se... srce lepo kuca, kontrakcija nema :aha:
sad svaki dan na ctg, pa u petak, kad mi tačno pada termin idem u Betaniju
na kraju će mi taman reći da dođem u ponedeljak na indukciju, a to je 26.; mom Stefanu rođendaaaaaan :cool: :heart:

tu sam bre žene :D
ne bih vas ja ostavila neinformisane :p
kažem vam da ću se javiti sa torbom na leđima :lol: kad krenem ;)
bila danas po lekarima, na pregledu u Betaniji, sad na ctg-u kod moje dr... čeka se još uvek; sve je u redu, kaže dr omekšao je grlić, sve je spremno u principu, ali ne otvaram se... srce lepo kuca, kontrakcija nema :aha:
sad svaki dan na ctg, pa u petak, kad mi tačno pada termin idem u Betaniju
na kraju će mi taman reći da dođem u ponedeljak na indukciju, a to je 26.; mom Stefanu rođendaaaaaan :cool: :heart:

Drzimo ti fige da imas sto laksi porodjaj i da sve protekne u redu :cmok2:

Moj Luka je konstantno u stomaku kasnio sa veličinom, a čak su mu i termin pomerili za 10-tak dana. Dete se rodilo na vreme, bio je savršeno zdrav mali beban, samo je bio sitan. Imao je 2930g i 49cm. Valjda su navikli na ove današnje bebe od 4-5kg. Sad se samo takve rađaju. :D

E, moja Eli, sta tek meni rade sto je krupan!
Zaboga, imace preko 4kg, nemoj da jedes, idi na OGTT, zasto je toliki...bla, bla!
Na svakom UZ samo slusam jao, jao, koliki je, jao, jao, sta cemo sa njim...
Pre nedelju dana imao 2,800g. Pa sta sad, sta da mu radim!
Ne vole ni kad je krupno dete, ni kad je sitno,nego moraju svi lepo da se ukalupe u interval 3-3,5 kg, samo ne znam kako su planirala to da im objasne! :lol:

...mackice jesi li tu???? redsonia?...

Ja tu... i dalje cekamo... :ceka:
Danas nam je termin... izgleda da ova mala bas nece van. I dalje je aktivna, celu noc me drzala budnom. Osim neredovnih kontrakcija, nema signala koji bi nagovestili da se ova trudnoca priblizava kraju.
Ako ne krene ranije, u cetvrtak imamo sledecu kontrolu... onda cemo verovatno pricati o indukciji. Cujem da to prouzrokuje jake kontrakcije. Malo me strah od toga. :sad2:

Moj Luka je konstantno u stomaku kasnio sa veličinom, a čak su mu i termin pomerili za 10-tak dana. Dete se rodilo na vreme, bio je savršeno zdrav mali beban, samo je bio sitan. Imao je 2930g i 49cm. Valjda su navikli na ove današnje bebe od 4-5kg. Sad se samo takve rađaju. :D

ma tako i meni sve kao mala beba, mala beba a ona 3,5kg 53cm.. bas mala.. a na dan porodjaja babica 'prorekla' 3kg :)
meni je uzasno bila frka od down-a jer sam radila sa tom decom na nekom projektu, svasta sam saznala sto nisam zelela i onda uopste ne znam kako sam uspela da ne uradim sve te testove u trudnocama obzirom koliko sam bila preplasena. i nisam.. i sama se cudim ali zato sam u prvoj skroz bila odlepljena, secam se kad sam se porodila da sam pitala babicu 'jel nema down syndrome? uzas..

redsonia, ja sam imala indukovan porodjaj. bolelo me je ali meni nije radio epidural :) jel planiras epidural?

pozdrav trudnjače:)

ja ne stižem da se javljam jer fala Bogu konačno imam nekih obaveza i prođe mi dan samo tako!
što reče Mačkica jednom, glumim arhitektu, obiđosmo ceo NS, kupovali smo pločice, sanitarije, sve za kuhinju... a kad sam kući onda crtkam nameštaj... I idem u školu, stvarno dobra stvar, mada ja za sada uglavnom znam ono što nam pričaju, problemi u trudnoći i to, što odavde, što od drugarica, kuma mi dala tovar novina Moja trudnoća i Moja beba...

a inače, ja sam u fazi da počinje da mi se spava kao ono na početku! Ne znam kako vi, mene baš ošamutilo! Sad ne bih rekla da se toliko umaram, čini mi se više da je hormonski...

eto, to je to... znači, sad čekamo Redsoniu i Mačkicu!:super:

Zaboga, imace preko 4kg, nemoj da jedes, idi na OGTT, zasto je toliki...bla, bla!
Ne vole ni kad je krupno dete, ni kad je sitno,nego moraju svi lepo da se ukalupe u interval 3-3,5 kg, samo ne znam kako su planirala to da im objasne! :lol:

a meni čim malo odskače od generacije, za par dana, odma uuuu, da nije makrozomija zbog šećera... u početku sam cvikala, sad vidim da je skroz ok da ide za nedelju, 10 dana ispred.
Pisala sam već, ja sam imala 4.650 kad sam se rodila, a sestru je mama rodila čim je ušla u 9. mesec, prvog dana i imala 4kg, i sad ima 185cm... pa ne možemo svi da budemo isti...

E, a najviše volim što oni tako sigurno znaju kolika će biti beba. A često omaše i više od pola kile. Meni su za Miloša cenili da će imati 3,5-3,6kg kad ono skoro 4kg.
Hoću reći, nemojte uopšte da se obazirete na te njihove proračune o kilaži. Važno da je sve na svom mestu. :heart:

E, a najviše volim što oni tako sigurno znaju kolika će biti beba. A često omaše i više od pola kile. Meni su za Miloša cenili da će imati 3,5-3,6kg kad ono skoro 4kg.
Hoću reći, nemojte uopšte da se obazirete na te njihove proračune o kilaži. Važno da je sve na svom mestu. :heart:

Dok sam bila u pretporođajnoj sali kažem ja doktoru da će mala imati bar 4 kg, a on će na to, ma neće, ima puno plodove vode. Kad su je izmerili 4,620kg. :eek: :heart:

Jutro trudnicice...kako ste...jesu nam ove dve konacno otisle na porodjaj, evo danas je na primer lep dan...:D

Pricate o gramazi dece...Andrija je na porodjaju imao 3250...ali rodjen dve nedelje pre termina...i kad smo izasli iz bolnice pino je kalirao, imao zuticu...a dr mi sad kaze da smizla nece preci 3000...kaze bice vam lakse... :)

ova jedna je još tu :aha:
Stefan mi se razboleo, sad neću da idem, pa taman... nije bio bolestan ŠEST meseci, i sad.. evo.. noćas temperatura, kašlje, ne prestaje... krv mu curila iz nosa :sad2:
stvarno ne znam kako ću ga ostaviti ako ne ozdravi :cry:

ih mila baš se sad razbolio, nedaj se:(
proći će to njega brzo pa ćeš ti onda lijepo bez brige moći da ideš:heart:
ovi što su rekli da nema ništa u zraku, ima, kod nas hara stomačni virus, užas, a mnogo je
djece sa temperaturom:neutral:

dobar jutar trudnice:D

lep dan kod nas, nadam se i kod vas! Ja čekam da pođem u školu, sva sam uzbuđena!:lol:
i posle ću malo da razgledam kolica, ako me noge ne zaj.bavaju...

ovde koliko sam do sad videla nije neki izbor, ova bolja uglavnom imaju u katalozima, pa se poručuju, a bilo bi bolje ipak da ih vidimo... da nam ova sestra u školi nije rekla da sada ne idemo kolima na put duži od 100 km, baš bi volela da skoknemo do HU... razmišljam i za Bg možda, al dođe mu ista kilometraža...

imate neku preporuku? meni su nahvalili ona Maxi cosi, ima ih drugarica, pa sam ih i videla, probala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back