ZvezdanKa
Veoma poznat
- Poruka
- 10.242
eeee vidis imam...super![]()
ma ne vazi se to! nije isto ni malo!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eeee vidis imam...super![]()
ma ne vazi se to! nije isto ni malo!

cuti bre tu...ti ces bas znati odakle ja kuckam...mislim preko cega..
namam ni ja![]()
, pa dobro, nije nam bilo lako, valjda baš iz tog razloga
pa plasim se epidurala pa mi krsta dodje umesto anestezije![]()
, eh da mi je neko u ono moje vreme ponudio epidural, ma, poljubila bih ga u dupe veruj mi 

Od pocetka trudnoce razmisljam da pohranim maticne celije u neku krio banku, ali se sve vise predomisljam... Jednu od predstavnica sam zvala , nije bila na telefonu, javio se njen muz i rekao da je otisla negde a telefon nije ponela, bio je poslovan i rekao da ce se javiti za sat vremena...i nije se javila evo, vec drugi dan. U druge dve krio banke sam slala mail sa pitanjima koja me interesuju i niko od njih mi se nije javio. E, kada su takvi kada treba da uzmu pare, kakvi su onda kada , ne daj Boze, zatreba da ti donesu maticne celije ? Nije to malo para pa da ja njih teba da jurim da im ostavim 1800 evra. I sve vise pocinjem da ramisljam o tome sta njih sprecava da "moje" maticne celije prodaju nekom za 15000-20000 evra kako se krece cena ? Lepo ispitaju da li odgovaraju nekome, ponude mu a meni kazu...izvinite, nije ih bilo dovoljno, nije dobar uzorak, platite samo putne troskove...
Mozda ovo sto pisem samo iz mene progovara disbalans hormona, a mozda i postoji tu neka teorija zavere...
Ma, ne slusajte me...sigurno su hormoni, verovatno cu vec sutra imati drugo misljenje
. Naravno, mm je odmah počeo sa tom teorijom zavere, koja mi ne bi pala na pamet da on nije pomenuo, ali ko meni stvarno garantuje šta se desilo sa matičnim ćelijama,predala sam im i to je to, ostalo se sve zasniva na tome što su mi rekli preko tel. Tražila sam im neku potvrdu, dokument o tome, ali naravno ništa od toga... Poslali su mi samo profakturu o uplati putnih troškova.
Razumem ja tebe draga potpuno, samo sam razmišljala kao biće koje nikako ne trpi fizički bol, ali, ako ćemo pošteno, verovatno bih i danas sa ovim iskustvom i gomilom pročitanih stvari odlučila da se prirodno porodim![]()

ja sam prvi put zaglavila na carski zbog zdravstvenih razloga...da tako kazem...posto problem nije bio u meni vec u bebi..
ja sam vec pitala svoju dr da li ima sanse da idem na prirodnu varijantu i ona kaze sto da ne..
elem...necu da uzimam epidural jer sam prvi put otisla na carski 8 prstiju otvorena,i lepo sam izdrzala kontrakcije..uz pravilno disanje...mislim da cu i drugi put dobro proci taj deo porodjaja..ali videcemo..prvi put nisam bila na indukciji

Znaci, to sistanje koje vezbamo u skolici stvarno pomaze?
..ne mora da bude "shkolovano" disanje,

Ja bih bas volela prirodno, ako se beba okrene jer ovako tesko da cu izbeci carski...prva beba, jako krupna, karlicno...![]()
mislim da je carski rez preterana opcija ako nema potrebe, ali dobro..tako se carevi radjali..da se ne muce ni mama ni dete...
s druge strane postoji taj epidural...i cujem da je popularna varijanta...i kao da je bezbedno..nemam pojma..ne volim nija te injekcije..ustvari sam iglu do sada videla samo kod zubara i kod krvnika...
a inace se plasim igala mnogo...ali ne znam za taj porodjaj..ja bih ipak epidural...moracu jpos malo da se raspitam...

Znaci, to sistanje koje vezbamo u skolici stvarno pomaze?
..radish li neke vezbe za podsticanje okretanja?