Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:think:
Ja sam se vakcinisala. Takodje sve moje koleginice koje su trudne ili sa malim bebicama su se vakcinisale.
Ovde svi preporucuju vakcinaciju protiv H1N1 virusa. Pogotovo trudnicama... virus mozda nije toliko stetan za majku, koliko je za bebicu. Uz to, komplikacije od vakcine su mnogo manje verovatne nego sto bi bile komplikacije od virusa.
To mi je bilo dovoljno da se resim na vakcinaciju.

Sestra mog muza zivi i radi kao lekar u Americi.U prvom momentu mi je rekla da vakcinu nikakao ne primim.Kako vreme prolazi,i ona menja misljenje.Pricala je sa mnogim lekarima i pre par dana se cule,ipak je za to da je primim.Stvarno nisam pametna.:think:Moja doktotka je ostala nedorecena,nista konkretno,a u Domu zdravlja naravno kazu obavezno.Jos uvek ih nema i dok ih ne bude bilo,izbora nema.A jutros mi doktorka u DZ kaze da su trudnice prve koje ce biti vakcinisane i da ce nas pozivati cim vakcine budu bile.:roll:

jeli čaj od brusnice smije da se pije u trudnoći, ja sam pila mjesec dana
pa onda mjesec pravila pauzu i sad opet svaki dan šolju,
reko nisam čula da se ne smije:think:, ali opet da vas pitam,iskusne trudnice:lol:
Kako ne sme? Ja se nalivam čajem i od brusnice i od uve.
To je za urinarnu infekciju dušu dalo i maltene jedino što je dozvoljeno u trudnoći.
Od koga si čula da se ne sme? :eek:

reko nisam čula da se nesmije,ja pijem od brusnice ali opet da pitam
Ju dobro je, već sam se zabrinula, pogrešno sam te razumela u strahu od milion informacija od kojih me već boli glava.
Najradije bih zapušila uši i jela i pila sve što mi prija, a "oni" nek okače mačku o rep sve one njihove informacije/dezinformacije.
Ja recimo obožavam tunjevinu i bar jednom nedeljno je jedem, nisam je se ni u trudnoći odrekla.

Ju dobro je, već sam se zabrinula, pogrešno sam te razumela u strahu od milion informacija od kojih me već boli glava.
Najradije bih zapušila uši i jela i pila sve što mi prija, a "oni" nek okače mačku o rep sve one njihove informacije/dezinformacije.
Ja recimo obožavam tunjevinu i bar jednom nedeljno je jedem, nisam je se ni u trudnoći odrekla.

ja u prvoj trudnoći stvarno nisam nešto ni obraćala pažnju,znam samo morski plodovi kao nesmiju
ali njih svejedno i ne volim a ostalo sam sve jela
ja isto tunjevinu obožavam i jedem je često,znači kao i ona se nesmije jesti?
ja se nemogu nje odreći,pa ja bi mogla živjeti od tunjevine sa malo kečapa:dash:

vidim pricate o ishrani... ja se bas nisam cuvala i nemam pojma sta se sme,a sta ne... jela sam sve sta mi je palo na pamet... znaaaam, nisam za primer, ali sta cu... vidim, vi pijete i cajeve, blago vama.... to je super, ali ja ih bas ne volim :( samo kad sam bolesna...

znaci, wenerica, nerviram se i ja se jurimo par dana oko porodjaja... :whistling:

jeli čaj od brusnice smije da se pije u trudnoći, ja sam pila mjesec dana
pa onda mjesec pravila pauzu i sad opet svaki dan šolju,
reko nisam čula da se ne smije:think:, ali opet da vas pitam,iskusne trudnice:lol:

I te kako, čaj od brusnice je preporučljiv, meni je dr rekao da je odličan i da ga obavezno konzumiram u trudnoći, posebno što sam skolna svakojakim urinarnim infekcijama:(

Kako ne sme? Ja se nalivam čajem i od brusnice i od uve.
:eek:

Meni je dr bio preporucio Caj od brusnice jer sam imala bakterije. Pila sam onaj grickavi (ne onaj u kesici posebno pakovan, vec onaj koji skuvas pa kroz cediljku ili stavis u onu kuglicu za cajeve) dve-tri solje dnevno. Za mesec dana sam isla na kontrolu i nisam imala bakterije :)

Uva se ne preporucuje trudnicama vec ima onaj drJosif Pancic "Caj protiv bakterija za trudnice i decu", koji ne sadrzi uvu. Za taj sam cula ovde na Forumu i dr mi je potvrdio da smem, ali mi je bila ukusnija Brusnica. Sada jos uvek popijem po solju tog Pancicevog caja za preventivu jer mu ukus nije los. Da se malo bolje spremim za sledecu trudnocu ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back