Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel pije neka od vas Richlife prenatal kompleks za trudnice i dojilje?

Ja ga pijem dva meseca,pre toga sam pila Mamavit od koga mi je bilo strasno muka ....
Kad god bi popila mamavit pocela bi mucnina i ne bi prestala par sati uzas....onda sam ga izbacila iz upotrebe...
Pricala sam sa svekrvom koja je farmaceut i kaze mi da se puno trudnica zali na mamavit pa mi je preporucila Richlife-kaze nije imala ni jednu zalbu na njega....
Tako da mi je Richlife extra,super ga podnosim ne izaziva mi mucninu niti bilo sta drugo....:super:
A sastav jedne tablete je :
Aktivne komponente:
Vitamin A (retinol acetat) 1500 IU
Provitamin A (beta karoten) 1500 IU
Vitamin D3 (holekaciferol) 250 IU
Vitamin C (kalcijum askorbat) 100 mg
Vitamin E (tokoferol acetat) 30 IU
Vitamin B1 (tiamin mononitrat) 3 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 3,4 mg
Vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid) 10 mg
Vitamin B12 (cijankobalamin) 12 mcg
Vitamin B3 (niajcinamid) 20 mg
Pantotenska kiselina (kalcijum pantotenat) 10 mg
Biotin 30 mcg
Folna kiselina 1 mg
Kalcijum (kalcium karbonat) 250 mg
Magnezijum (magnezijum oksid) 50 mg
Cink (cink oksid) 25 mg
Gvožđe (fero fumarat) 60 mg
Bakar (kupri oksid) 2 mg
Hrom (hromijum chlorid) 25 mcg
Jod (kalijum jodid) 150 mcg
Mangan (mangan sulfat) 5 mg
Molibden (natrijum molibdenat) 25 mcg
Selen (natrijum selenit) 25 mcg

:bye:

Ovo je u mikrogram isti sastav kao Mamavit.

I meni je od Mamavita bilo muka, dr mi je rekao da sad SAMo pijem 1magnezijum dnevno, 1 C vitamin i Ferum (za gvožđe). E sad, taj Ferum sam uzela u obliku tabletica za žvakanje i uopšte ne razumem KAKO da ih žvaćem, čim ih uzmem počnu da mi se raspadaju u ustima...:roll:

Sonia dobrodošla!

Već par dana mi se koče dva prsta leve ruke, prvo se dešavalo u sred sna pa sam mislila da umišljam a sad sve više i više:eek:. Jel ima neko iskustva?

Savet od duple bivse trudnice, sadasnje duple mame i sestre drage nam KEKE-85...
Nemoj to da te brine previse, meni su se kocile ruke do laktova i leva noga. Bas sam bila sexi:zper:...Kaze lekar pomeraju se karlica i kicma pa pritiskaju nerve...
Sve zaboravis kasnije...evo sad sam se toga setila jel sam procitala da te muci inace nebih.
Zelim vam od :heart: lepe trudnoce i zdrave bebirone:bye:

Savet od duple bivse trudnice, sadasnje duple mame i sestre drage nam KEKE-85...
Nemoj to da te brine previse, meni su se kocile ruke do laktova i leva noga. Bas sam bila sexi:zper:...Kaze lekar pomeraju se karlica i kicma pa pritiskaju nerve...
Sve zaboravis kasnije...evo sad sam se toga setila jel sam procitala da te muci inace nebih.
Zelim vam od :heart: lepe trudnoce i zdrave bebirone:bye:

Hvala ti puno:cmok:. Baš sam se brinula jer mi to nikad niko nije pomenuo, lakše mi je kad znam da je još neko imao sličan problem i da je to normalno!

Meni je od Mamavita uzasno muka.Pocnem da ga pijem par dana i odustanem.A tek sto mi pojacava apetit.....Bas mi ne prija.Sad mi je muka prestala skroz i pokusacu jos jednom.Ako mi i tad bude lose odustajem definitivno od njega.

Ja pijem prenatal multivitamin i ako popijem na prazan stomak, bude mi uzasno muka. Probala sam ga uzeti neposredno pred spavanje, ali bilo mi je toliko muka da me je probudilo.
Kad ga popijem uz obrok (vecera obicno), onda kao da ga nisam ni popila - uopste mi ne bude muka.

http://www.theflucase.com/

Sve sam vise sigurna da vakcinu necemo primiti:confused:

:think:
Ja sam se vakcinisala. Takodje sve moje koleginice koje su trudne ili sa malim bebicama su se vakcinisale.
Ovde svi preporucuju vakcinaciju protiv H1N1 virusa. Pogotovo trudnicama... virus mozda nije toliko stetan za majku, koliko je za bebicu. Uz to, komplikacije od vakcine su mnogo manje verovatne nego sto bi bile komplikacije od virusa.
To mi je bilo dovoljno da se resim na vakcinaciju.

Dobro jutro drage moje!
Nama su juče u firmi 2 doktorice držale predavanje o prevenciji od svinjskog gripa.
Sve su nam lepo ispričale, a kada smo ih pitali za vakcinu nisu htele ništa da kažu jer navodno ništa ni ne znaju dok ne dobiju zvaničan izveštaj od Ministarstva zdravlja.
Ne znaju sastav vakcine pa ne mogu da nas savetuju.
Jedino što su rekli da se niko neće morati vakcinisati, ali će morati da potpiše da ne želi vakcinaciju.
Inače nam je rekla da se vrlo lako može desiti da dobijemo svinjski grip, ali da ne budemo toga ni svesni, jer su simptomi vrlo slični običnom i da reakcija organizma zavisi od imuniteta kao uostalom u svemu.
A definitivno umiru osobe koje su bile hronični bolesnici pa im grip samo dodatno zakomplikuje bolest. Zdravi ljudi koji dobiju svinjski grip ne umiru od njega.
Mnogo više znaju o gripu nego o vakcini.

Ja u trudnoći ne primam ništa što je nedovoljno istraženo. Niti ću dati svom detetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back