Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neka od vas razmišlja o "zaveštavanju" matičnih ćelija bebe? Ja sam počela da se raspitujem o tome i sve me više privlači ta misao, samo što treba skupiti tih famoznih 1800 evra...

Kukuuu, nije valjda tako skupo? :confused:
Mm i ja smo bili nesretni što nismo za to znali pa da smo i za Luku obavili pa smo se radovali bar sa drugim detetom da ne omanemo. Ali nisam imala pojma da toliko košta. :sad2:
Nemamo mi tih para...
ja nemam pojma o čemu pričate :rumenko:

Krv se uzima iz pupčanika po rođenju bebe i metoda je potpuno neinvazivna, od skoro su počeli da se bave tim i u Betaniji pored Bg porodilišta, tj uzimanjem matičnih ćelija, a čuvaju se u inostranstvu. Služe za lečenje 75 teških bolesti, naravno svaki roditelj se nada da im to nikada neće zatrebati,ali...Najveći problem je novac, jer kod nas još nisu proradile banke čuvanja ćelija, zbog toga je procedura skupa...Ali mislim da vredi svaku paru (za one koji mogu to da izdvoje), zlu ne trebalo.

Bila sam na ctg 30.9. videle su se male kontrakcije koje ja bukvalno nisam ni osetila,a bebac je bas bio nemiran.Doktor mi kaze da je to normalno i da se retko kad desi porodjaj bas na dan termina.E sad...Mene zanima koliko je dana normalno da se predje termin,ako to i moze da se odredi.Bebu osetim da se stalno mrda pa razmisljam i da je sve u redu sto se toga tice.Mislila sam da odem sama u porodiliste u ponedeljak ako mi se nista do tada ne promeni.A pored toga,druga doktorica mi je rekla da mi je termin 3 Oktobar,pa se oslanjam i na taj datum.

Draggana, baš me čudi da ti tvoj doktor nije rekao kada treba da se javiš najkasnije.
Koliko ja znam po pričama prijateljica koje su prebacile, 5-7 dana se čeka i onda se ide u bolnicu na pregled. Obično te onda i zadrže, ali u svakom slučaju ti kažu šta ti je dalje činiti.
Idi u ponedeljak, to mi zvuči kao dobra ideja. :)
I srećno!
I obavezno baci poruku kad se vratiš sa bebanom, samo da čujemo koliki ste. :)

Draggana,kod mene u bolnici je obicaj da se na dan termina pojavis kod dr,iako nemas bolove i onda ti on dalje kaze sta da radis,a to je otprilike ovo : uradite CTG,pregleda te i ako nema znakova porodjaja,posalje te kuci i kaze da dodjes za dva ili nedelju dana,nisam sigurna, ukoliko se ne porodis u medjuvremenu.Kad dodjes posle tih par dana ispise ti uput za bolnicu da na odeljenju cekas porodjaj.
Ja se nadam da si ti jos nocas dobila bolove i da sada vec drziz svoje cedo u narucju :heart:
U svakom slucaju,srecno :zag:

Nisam dobila jos uvek bolove,i sad smo vec svi napeti i nervozni zbog toga:(.Ali danas mi je termin po ovoj drugoj doktorici,pa eto,cekam do ponedeljka,iako bih najvise volela da mi krenu bolovi i da to ide sve prirodno.Samo se nadam da je sve ovo sto se dogadja u redu,da nece biti nikakvih komplikacija.

Nisam dobila jos uvek bolove,i sad smo vec svi napeti i nervozni zbog toga:(.Ali danas mi je termin po ovoj drugoj doktorici,pa eto,cekam do ponedeljka,iako bih najvise volela da mi krenu bolovi i da to ide sve prirodno.Samo se nadam da je sve ovo sto se dogadja u redu,da nece biti nikakvih komplikacija.

Naravno da je u redu, bez brige!
Sasvim je normalno prebaciti termin kao što je normalno i poraniti jer je nemoguće utvrditi tačan termin porođaja. Kažu da se samo 5% žena porodi tačno na termin.
Prema tome, sve je u redu i nemoj da se nerviraš. Uživaj još malo, spavaj i odmaraj što više jer kad dođe beba, biće puno neprospavanih noći. :heart:

Normalno je da se prebaci termin,nebrini kad je bebac spreman on ce izaci,opusti se:heart:
Ako ti je receno da je bebac sa glavicom na dole i da su pocele male kontrakcije ,nebrini sve je u redu,brzo ce,moze da se ceka do 7dana vec posle se ide kod doce pa sta oni odluce ,al nebrini bice sve u redu..lepo je bebanu kod mamice i moj nije hteo da izadje cekali smo ga satima...ljubac zelimo ti brz i lak porodjaj:zag:

Draggana, nista ne brini, ja sam sa svojom cerkicom punih 16 dana prebacila termin i sve je bilo Ok jedino sto se princezi nije islo napolje, bilo joj lepse kod mame ;)

Aleksi je bas lepo kod mame,ne izlazi mu se jos :D...nema sta da brines,idi sutra kod doce i radi kako ti on kaze.Mada,ja se opet nadam da si ti nocas dobila bolove i da se sad vec mazis sa svojim Aleksom :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back