Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja se nadam,ali se bojim da nece biti sve bas tako divno.I kao sto kazes realno je nemoguce da dete ima istu paznju kao pre bebe.Dacemo sve od sebe
Evo ga probudio se deckonja.Kaze mi sve cu da naucim bebu da te slusa.Samo o bebi prica.Juce celi dan nosi moju slicicu sa UZ

Stefanu je smešno što mi kreće pupak napolje i stalno priča kako beba iznutra gura mamin pupak :lol:
Mislim da će mi najteže pasti taj boravak u bolnici :sad2:
mada, bilo bi dobro da bude kod moje mame zato što svakako voli tamo da spava, i tako neće primetiti moje odsustvo... a kad izađemo, pa malo više će ga tata voditi napolje, na fudbal i pecanje, i sada više voli da ide sa tatom, nego sa mnom :lol:
kod kuće, potrudiću se da ga ja svako veče okupam i ispričampriču pre spavanja.. nekako ćemo se uklapati sa bebom...
ih, a posle kad krenemo zajedno napolje :heart:
Stefan obožava da gura kolica :lol: a i sav je nežan sa bebama, sve zna, ljubi u ručicu, mazi po nogici :heart: zasmejava ih, sakriva se, peva i taši :lol: ma, biće mi lakše nego kad sam njega samo ja zabavljala ;)

..dobro jutro, stomachici.. :)
..deca su vam preslatka, ako budu prihvatili bekane kao shto je moja cerkica - ne sekirajte se ni mrvicu.. :aha:

..bila sam jutros na komisiji, kakav stav, kakav odnos :sad2: ali mi produzishe bolovanje josh mesec dana.. :roll:
ja baš ne znam kako funcioniše to sa komisijom...
dr ti prepiše bolovanje, i onda ti ideš na komisiju da oni to odobre ili ne?
Jel se odmah ide na komisiju ili posle prvih mesec dana bolovanja?

Trudnice,da li pijete cedevitu?Meni se juce prvi put desilo da kad sam videla cedevitu u prodavnici ,tako mi se pripila da nisam mogla da joj odolim.Kupila sam onu bocicu i celu je popila.Posle me je grizla savest,cista hemija,ali sta cu kad je obozavam.I nije mi bilo muka od nje

ja baš ne znam kako funcioniše to sa komisijom...
dr ti prepiše bolovanje, i onda ti ideš na komisiju da oni to odobre ili ne?
Jel se odmah ide na komisiju ili posle prvih mesec dana bolovanja?

..ja sam prvi put u zivotu na bolovanju..
..prvih mesec dana ti otvara tvoj lekar, ginekolog,
a onda te upucuje na komisiju koja odobrava mesec za mesec nadalje..
..mene izludjuje shto niko ne ume da nam kaze shta je "dovoljno" za tu komisiju,
uredni nalazi i rizichan posao ili je ipak potrebna medicinska dokumentacija i kakva?
..moj lekar je na uputu za komisiju napisao mishljenje lekara,
ali su mi trazili njegov izveshtaj..shta god to bilo.. :confused:
..na kraju su mi rekli da to ne moze tako, pa mi onda produzili zbog rizichnog posla... :confused:
..nervira me shto to izgleda zavisi od toga ko ti "zapadne" u komisiju.. :roll:

..u komisiji su lekari opshte prakse, kardiolozi, internisti,
a moj dr mi je rekao - ponesi sve shto imash od nalaza..
..ja mu rekla da je vecina u kartonu, kod njega, a on kaze - ponesi ono shto je kod tebe.. :confused:
..tamo pokazujem one papire lekarima u komisiji, a oni, logichno, to i nece da gledaju,
vec traze bash izveshtaj od mog dr.. :confused:
..miiislim, kao da ne zive u istoj zemlji i ne rade u istoj branshi,
kao da su prvi put chuli jedni za druge.. :roll:

uh, mene to muči... a kako 'dokazuješ' rizičan posao?
sad će zima, kod mene na poslu hladno, nema normalnog grejanja... proizvodnja je, pa je prljavo, prašnjavo, a o hemiji i raznoraznim isparenjima da ne govorim :confused:
ali, 'naziv' radnog mesta mi je na administrativnim poslovima. kako da ja to njima objasnim i dokažem :confused:

sad, nije meni toliki problem, ja ne moram da dolazim na posao, ali onda neći ni dobijati nikakvu platu :confused:
stvarno ne znam šta ću...

da, i još nešto da te pitam... ako komisiju 'ne prođeš'; kad tvoj dr može ponovo da ti napiše bolovanje?
ili se više isplati 'izbegavati' komisiju, znači mesec dana si na bolovanju, pa onda kao kreneš da radiš, pa opet dr napiše bolovanje za mesec dana... i tako

ja čula pre neki dan, kod nas, vratila komisija ženu na posao, u šestom mesecu, koja radi u megamarketu, ono, podiže gajbe i slično :sad2:

..koliko sam se informisala po forumima :) izmedju dva bolovanja
mora da bude prekid od najmanje pet radnih dana..
..ali taj prvi mesec placa firma, a tek od drugog placa socijalno,
tako da mnogi nece da tako lako tolerishu ovakve akcije zaposlenih..
..u firmama gde su predusretljivi, izmedju dva bolovanja ti aktiviraju pet dana godishnjeg,
starog, novog nebitno..

U potpunosti vas shvatam.

Ja radim u drugom gradu pa putujem prvo GSPom u guzvi sa jos 50 ljudi koji kaslju i kijaju, pa predjem u medjumesni na sat vremema koji "delim" sa jos 50-60 ljudi koji kijaju i kaslju, da bih stigla u skolu i dnevno bila u kontaktu sa bar 90 dece koji takodje kijaju i kaslju, pa nazad u medjumesnim pa GSP i tako svaki dan.
Onako kao usput vuglim torbu od desetak kg da slucajno ne zaboravim nesto kod kuce. HAOS

Stvarno ne znam da li ce komisiji to biti dovoljno rizican posao?! Pitacu svoju dr kad idem na pregled kako to zapravo ide.

I sta ako mi komisija ne odobri bolovanje?!

I ja sam planirala izgurati do februara, ali tesko da cu stici dalje od novembra.

Sto da rizikujem? S druge strane dobro dodje i tih 65% za vreme bolovanja ;) Do sada sam placala sve moguce poreze, dadzbine, PIO i sl. Sada valjda imam prava na miru da cekam svoju bebu, a ne u potpunom strahu da me nego gurne u busu ili naglo zakoci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back