Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma i ja radim sa mamom, zato i ne moram da dolazim na posao kad ne mogu... ali ne mogu da tražim pare ako ih ne zaradim...mislim, to je kao da sedim kod kuće, a dobijam od mame džeparac
a posao mi je da sedim tu gde sam, mogu nešto da odradim od kuće, ali poenta je da budem ovde ako neko dođe

Ja se ježim na te komisije. Već sam pisala, moju rođaku su vraćali na posao već 2 puta, a žena radi u megamarketu, fizikališe po ceo dan i još je pride prošle godine pobacila u 4.mesecu trudnoće. I onda ona sirota ide na posao nedelju-dve, pa joj doktor otvori bolovanje mesec dana, pa onda ode na komisiju, ovi je otkače, onda opet radi nedelju-dve, pa opet doktor otvori mesec dana bolovanje i tako vuče već par meseci. Sad ulazi u 8.mesec. Sva sreća što radi u normalnoj firmi pa su joj izašli u susret i rekli da se čuva što više. Čak su je i stavili da radi na kasu sad u trudnoći, da bar ne mora da vuče gajbe.
Inače radimo u istoj firmi, čisto da se pohvalim. :D

E zbog tih komisija i priča kako su odvratni, ja ni ne pokušavam da odem ranije na bolovanje. Doduše radim u kancelariji i najgore mi je što mi je posao stresan i što sedim ceo dan pa mi je malo teže kad stomak naraste. Za sada je sve ok. I hvala bogu, konačno smo se preselili u novu zgradu i ovde je sad zabranjeno pušenje. Prvu trudnoću i prva 3 meseca ove sam crkavala u pušioni. :(

Verovatno ću i u ovoj trudnoći kao u prethodnoj otići mesec dana ranije na bolovanje, moj doktor da mi prepiše. Bilo mi je teško da u 7.mesecu sa onom stomačinom radim u napetoj atmosferi, prepucavanje sa partnerima i konstantna tenzija i frka. A ja bih samo da prilegnem i mozak mi se zablokira. Da ne pričam da me ubija tako dugo sedenje...

Kuku, napisala sam roman. :confused:

Vidiš, i ja sam čula baš za neku devojku koja radi u megamarketu da su je vratili na posao :confused:
Neću sad ni da se zamaram, videću sa mojim dr 15., šta mi on kaže...

Inače, moram da se pohvalim, još se nisam ugojila :lol:
to ja tako stalno stajem na vagu, jer sam u prvoj trudnoći :sad2:.. ne pitajte :lol:
a sad kao znam, pa pazim...

Novembar je doca rekao da čeka dečaka. Znači, moguće je.

Inače, ja sam se do 19.nedelje ugojila 2 kile i hvalila se ovde. Posle 10 dana stala ponovo na vagu, kad ono ups! - još 2 kile. Hihihi... A jela sam sve isto.
Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći. Samo mi odjednom iskočio stomak. Prilično neujednačeno sam rasla. Ništa, ništa i onda odjednom ooooo... :)

..koliko sam se informisala po forumima :) izmedju dva bolovanja
mora da bude prekid od najmanje pet radnih dana..
..ali taj prvi mesec placa firma, a tek od drugog placa socijalno,
tako da mnogi nece da tako lako tolerishu ovakve akcije zaposlenih..
..u firmama gde su predusretljivi, izmedju dva bolovanja ti aktiviraju pet dana godishnjeg,
starog, novog nebitno..

E vidis meni su prosle godine rekli min dve nedelje tj. 10 dana.
A ja ne budem lenja pa odem u zdravstveno- socijalno tu mi blizu u kraju da pitam bas to, koliki mora da mi bude prekid izmedju dva bolovanja a one me isprasise napolje bez objasnjenja u smislu ako vam treba bolovanje pisace vam dr i to je to, sta vas briga koliko dana mora da bude prekid izmedju dva bolovanja. Kravetine jedne.
Drugarica koja radi na obracunu plata bas na osnovu tih doznaka mi je rekla da su njima nezvanicno ti isti iz socijalnog rekli 10 radnih dana tj, dve nedelje ako je osnov bolovanja ista dijagnoza.
Ja sam imala odmora a i slobodnih dana tako da sam od cetvrtog meseca bila na bolovanju od ginekologa po mesec dana a onda prekidala na po dve nedelje i tako do porodiljskog i nikad na komisiju otisla nisam.
I jos jedan predlog, ja sam dobila dosta slobodnih dana za strucno usavrsavanje, ako imate u internim statutima ili pravilnicima osnov za tako nesto trazite pa koristite te dane za prekidanje bolovanja. Srecno stomaci! :super:

Poslednja izmena:
Bambi, jesi ti vadila plodovu vodu ili sam nešto pobrkala?
I kad je tebi termin? I gde si nestala? :D
P.S. Ja ko Gestapo :mrgreen:

:zper:Samo pitaj:D Vadila sam i plodovu, ali su mi i pre toga rekli da je verovatno dečak. :DTermin mi je 25.01. A nisam bila na krsti jer me komp nešto zezao, ali sam sve isčitala tako da sam u toku oko vaših dešavanja! Jesi ti dobila rezultate plodove vode?:cmok:

Jao, što sam se posvađala danas sa dr :besna:
pa ja stvarno ne znam šta je više njima u glavama, pa majku mu baš kao da smo mi, pacijenti, gori nego stoka
Pošto sam, jel', zakazala ekspertni, a kod mog dr.-a uspela da zakažem tek 15., ja danas otišla pre početka njegove smene, samo da mi ispiše uput.
kad ono... prvo me sestra skinula sa šaltera, nije mi dala da pisnem, i kažem šta mi treba, kaže - ne pričam ni sa kim ko nije zakazan :eek: ja u neverici
kad, nisu se pojavili jedno dva-tri zakazana pacijenta (sva sreća) i kaže meni sestra ipak da uđem
ja ušla i rekla šta mi treba, kad on kreten osuo paljbu na mene :eek:
pa kakav je to način, pa ne može niko ko nije zakazan da PROĐE kroz njegova vrata, pa šta ja mislim... ja reko' izvinite, ali nisam uspela da zakažem, prvi slobodan termin je 15. a meni treba SAMO uput, to je pola minuta posla!.. a on sve gori :eek: te kaže - neću ja da skupljam pacijente po ulici, ko mene plaća da ja vas primam kad se vama ćefne... a meni -KLAPNA na oči. svašta sam mu rekla
I da je neodgovoran lekar i zašto mi on sam nije dao uput kad sam bila poslednji put; i zašto mi uopšte nije ni rekao da treba da zakažem ekspertni, sva sreća što sam ja znala. i kako ga nije sramota, ja trudna, a on moj lekar pa mi diže pritisak i na kraju - jel' ja to vama ličim na uličaraku??? Pa plaćamo socijalno, zdravstveno; za koga, za šta? kaže on - pa ne znam ja, nemam ja ništa od TVOG zdravstvenog...
a jel' ne znaš, piiiip, piiip, za tvoju platu, piiiip. e pa nećeš više od mene, i u novine i na televiziju i ODMAH iz momenta raskidam ugovor sa vama i celom, gradu ćču da ispričam i na intenet bre, piiiip

izletela ja iz ordinacije, psujem sve u 16, pravo na šalter, CEPAJ onaj ugovor piiip, piiip
kad on ulazi na šalter i baca sestri uput, da mi overi...

e, nisam mogla sebi da dođem, bombu bi mu bacila u ordinaciju, nevaspitano jedno đubre

pa ja stvarno ne znam šta je više njima u glavama, pa majku mu baš kao da smo mi, pacijenti, gori nego stoka
Pošto sam, jel', zakazala ekspertni, a kod mog dr.-a uspela da zakažem tek 15., ja danas otišla pre početka njegove smene, samo da mi ispiše uput.
kad ono... prvo me sestra skinula sa šaltera, nije mi dala da pisnem, i kažem šta mi treba, kaže - ne pričam ni sa kim ko nije zakazan :eek: ja u neverici
kad, nisu se pojavili jedno dva-tri zakazana pacijenta (sva sreća) i kaže meni sestra ipak da uđem
pa kakav je to način, pa ne može niko ko nije zakazan da PROĐE kroz njegova vrata, pa šta ja mislim... ja reko' izvinite, ali nisam uspela da zakažem, prvi slobodan termin je 15. a meni treba SAMO uput, to je pola minuta posla!.. a on sve gori :eek: te kaže - neću ja da skupljam pacijente po ulici, ko mene plaća da ja vas primam kad se vama ćefne... a meni -KLAPNA na oči. svašta sam mu rekla
I da je neodgovoran lekar i zašto mi on sam nije dao uput kad sam bila poslednji put; i zašto mi uopšte nije ni rekao da treba da zakažem ekspertni, sva sreća što sam ja znala. i kako ga nije sramota, ja trudna, a on moj lekar pa mi diže pritisak i na kraju - jel' ja to vama ličim na uličaraku??? Pa plaćamo socijalno, zdravstveno; za koga, za šta? kaže on - pa ne znam ja, nemam ja ništa od TVOG zdravstvenog...
a jel' ne znaš, piiiip, piiip, za tvoju platu, piiiip. e pa nećeš više od mene, i u novine i na televiziju i ODMAH iz momenta raskidam ugovor sa vama i celom, gradu ćču da ispričam i na intenet bre, piiiip

izletela ja iz ordinacije, psujem sve u 16, pravo na šalter, CEPAJ onaj ugovor piiip, piiip

e, nisam mogla sebi da dođem, bombu bi mu bacila u ordinaciju, nevaspitano jedno đubre

Ovo je prosto neverovatno:dash:! Čitam i ne verujem:eek: Ne daj se mačkice, uh tresem se od takvih kretena, ako mu nije dovoljna njegova plata neka se tera na ulicu sa takvim stavom, ne razumem šta bre on sebi umišlja!:rtfm:

A da nije doticni dr na naselju? Ja sam imala veoooma neprijatnu situaciju sa jednim ginekologom sto radi na Novom Naselju. Da ne duzim, presla sam u ZOV.

Inace, u potpunosti te razumem. Placamo zdravstveno i suprug i ja redovno preko plate. Kada smo izracunali koliko je novaca otislo od nasih plata (btw suprug hvala Bogu nista od toga ne koristi) mogli smo komotno otici kod bilo kog privatnog lekara. S druge strane kada sam trebala raditi magnetnu rezonancu u Sr Kamenici u mi rekli (nakon nedelju dana zivkanja) da je sledeci slobodan termin za sest meseci, ako se aparat u medjuvremenu ne pokvari. Kod zubara idemo privatno, jer kod ovih kasapa necu da idem, endokrinologa takodje privatno, isti slucaj sa ocnim (hvala Bogu jednom u tri godine). Jedino kod ginekologa idem u ambulantu jer je zaista prijatna i strucna, a i sve upute moramo imati jelte iz drzavne ambulante.

Ne vredi se zivcirati zbog debila makar nosili bele mentile. Cuvaj sebe i bebicu.

Toliko od mene.

S jedne strane si u pravu Eli...
Prošlu trudnoćui sam vodila isto u DZ, na Limanu, kod divne doktorice, dr Radovanović i bila sam prezadovoljna... na kraju trudnoće sam se preračunala koliko sam uštedela i cifra nije bila uopšte zanemarljiva, znaš i sama
a sad, kao, otišla kod ovog kretena, zato što mi je bliže.. inače, i njega da 'izreklamiram', radi se o dr Bjelajac, u Zmaj Ognjena Vuka
sad kad obavim ekspertni, dobro ću razmisliti šta ću dalje... mogu ja da vodim trudnoću kod privatnika, ali opet moram po upute, bolavnje, porodiljsko... i sl.
i opet sam na istom :confused:
Da li neko zna kako funkcioniše to raskidanje ugovora i menjanje lekara?
mislim da ću se vratiti kod moje doktorice na Liman

:zper:Samo pitaj:D Vadila sam i plodovu, ali su mi i pre toga rekli da je verovatno dečak. :DTermin mi je 25.01. A nisam bila na krsti jer me komp nešto zezao, ali sam sve isčitala tako da sam u toku oko vaših dešavanja! Jesi ti dobila rezultate plodove vode?:cmok:

Hehehe, meni je termin 12.02.
U ponedeljak će biti 3 nedelje od kako sam vadila plodovu vodu pa ću otići da pitam. Rekli su da će biti gotovi za 3-4 nedelje. Posle koliko vremena si ti dobila rezultate?

Hehehe, meni je termin 12.02.
U ponedeljak će biti 3 nedelje od kako sam vadila plodovu vodu pa ću otići da pitam. Rekli su da će biti gotovi za 3-4 nedelje. Posle koliko vremena si ti dobila rezultate?

Ja sam dobila posle 3 nedelje, tačnije zvala sam ih na onaj broj dan pre isteka 3 nedelje i rekli su mi da je nalaz gotov. Ja da sam na tvom mestu nazvala bi ih još danas čisto da budeš sigurna da te u ponedeljak neće vratiti praznih ruku. Joj, ma divan je osećaj kad izađeš od tog genetičara i znaš da je sve u redu, ja sam ceo taj dan letela! :cmok:

Ja sam dobila posle 3 nedelje, tačnije zvala sam ih na onaj broj dan pre isteka 3 nedelje i rekli su mi da je nalaz gotov. Ja da sam na tvom mestu nazvala bi ih još danas čisto da budeš sigurna da te u ponedeljak neće vratiti praznih ruku. Joj, ma divan je osećaj kad izađeš od tog genetičara i znaš da je sve u redu, ja sam ceo taj dan letela! :cmok:
Hvala ti draga do neba! :zag:
Odmah sam nazvala i verovali ili ne, preko telefona su mi rekli da je nalaz uredan! :klap:

Žurka, žurkaaaa!!!! Šta pijete drage moje? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back