Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..mi smo super, 12. nedelja, pocheo je da mi se nazire stomachic,
dobila sam 1 kg :lol:
..sutra idem na double i prvi ekspertski UZ, pa sam malko...hmmm...na iglicama.. :D

Jao superiška, već je na redu ekspertski! Ala vreme leti!
Sutra da pišeš šta je rekao doca. Jedva čekam.
Mogu misliti tvoj stomačić: prvo će biti kao da si progutala trešnju, a posle lopticu skočicu. :D :heart: Kad si tanušna. :zag:

Ja sam već kao tenk iako sam se ugojila samo 2 kile. Kad sam videla svoje slike s plaže, bilo je ovako :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

..aaaa...:lol: ..ako je tako, onda si verovatno "uhvatila" najraniju trudnocu na forumu.. :lol:
..chestitke svakako i dobro nam doshla.. :D
..sve ce biti jasno za koju nedelju.. :bye:

Hvala jos jednom! :heart:
Jos sam zbunjena, nije mi bas najjasnije sta se desava, ali sam presrecna. :D
Hvala na svemu, ja bas nista ne znam ni o trudnoci, ni o bebama, ali imam 9 meseci da naucim, polako, jedno po jedno.
Sad cu za pocetak da idem da trazim Folan.
:cao:

Kistina i ja ti želim dobrodošlicu!
Verujem da si nestrpljiva, ali i ako odeš sada na UZ, doktor neće moći ništa naročito da ti kaže. Bolje sačekaj još malo, a ako možeš da dočekaš svoju doktorku, to nije uopšte mnogo. Bićeš u 8-9 nedelji trudnoće.
Ja sam u ovoj trudnoći čekala do 8-me nedelje, baš zato što sam htela da budem sigurna da je sve ok i da mogu da se opustim. Kad odeš u 5-6 nedelje, doktor ti kaže da dođeš ponovo za 2 nedelje jer je suviše rano.
U 5-6 nedelji se vidi samo mešak, tj. oplođena jajna ćelija, a 2 nedelje kasnije se već vidi beba kojoj kuca srce. Na tebi je da odlučiš i nek ti je sa srećom!

Jao superiška, već je na redu ekspertski! Ala vreme leti!
Sutra da pišeš šta je rekao doca. Jedva čekam.
Mogu misliti tvoj stomačić: prvo će biti kao da si progutala trešnju, a posle lopticu skočicu. :D :heart: Kad si tanušna. :zag:

Ja sam već kao tenk iako sam se ugojila samo 2 kile. Kad sam videla svoje slike s plaže, bilo je ovako :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

..i ja jedva chekam..:) ..nadam se da su rezultati odmah? ..zna li neko? :think:

..najsladji osecaj na svetu - kad legnem na stomak i osecam moju lopticu.. :heart:
..kako si tenk sa +2kg? :D ..ti si bre najsladja mama na svetu.. :heart:

..i ja jedva chekam..:) ..nadam se da su rezultati odmah? ..zna li neko? :think:

..najsladji osecaj na svetu - kad legnem na stomak i osecam moju lopticu.. :heart:
..kako si tenk sa +2kg? :D ..ti si bre najsladja mama na svetu.. :heart:

Pa kad u startu imam viška. A izgubio mi se struk i nemam samo donji stomak već mi je stomak kao da sam 6-7. mesec. Možeš misliti na šta ličim. Al' boli me uvce, samo nek je kuronji lepo i nek se baškari. :heart:
Skinuću ja sav višak kad počne da sisa, pa kad krenemo u naše beskonačne šetnje.
Jao jedva čekam! :super:

Zdravo drage trudnice!Od danas brojim jos 15 dana do srecnog dogadjaja:)A sinoc sam se sita isplakala dok sam pakovala svoju torbu:( Imala sam neki osecaj da idem negde i da se nikada necu vratiti kuci.Ma straaasno.I ceo dan danas mi se razna pitanja motaju po glavi,kako ce da prodje porodjaj tj.hocu li ja to moci da izdrzim?Pa kako cu ja sa bebom da se snadjem,posto mi je ovo prva trudnoca a i nemam bas neka iskustva sa malom decom,i tako svasta nesto...Oko mene svi normalno srecni zbog dolaska bebe,a ja sad u nekom teskom bedaku,pa da li je to normalno???Nisam bas sva svoja,jel da?!!!:dash:

Pa kad u startu imam viška. A izgubio mi se struk i nemam samo donji stomak već mi je stomak kao da sam 6-7. mesec. Možeš misliti na šta ličim. Al' boli me uvce, samo nek je kuronji lepo i nek se baškari. :heart:
Skinuću ja sav višak kad počne da sisa, pa kad krenemo u naše beskonačne šetnje.
Jao jedva čekam! :super:

..ma gde necesh... :lol:
..ja sam posle oba porodjaja bila +2kg po izlasku iz porodilishta,
a -3kg kad su imali shest nedelja.. :lol:

Zdravo drage trudnice!Od danas brojim jos 15 dana do srecnog dogadjaja:)A sinoc sam se sita isplakala dok sam pakovala svoju torbu:( Imala sam neki osecaj da idem negde i da se nikada necu vratiti kuci.Ma straaasno.I ceo dan danas mi se razna pitanja motaju po glavi,kako ce da prodje porodjaj tj.hocu li ja to moci da izdrzim?Pa kako cu ja sa bebom da se snadjem,posto mi je ovo prva trudnoca a i nemam bas neka iskustva sa malom decom,i tako svasta nesto...Oko mene svi normalno srecni zbog dolaska bebe,a ja sad u nekom teskom bedaku,pa da li je to normalno???Nisam bas sva svoja,jel da?!!!:dash:

..draggana, samo polako, svako ima brige i strahove, budi pozitivna i opusti se..
..da je porodjaj neshto uzasno - svi bi bili jedinci i o tome bi sve majke cutale kao
zalivene, da ne plashe ostale.. :)

..a kad stigne beba - dan po dan..evo, otvorila sam temu
(povukao me ovaj tvoj post, a verujem da nisi jedina koja je zabrinuta)
za prve dane sa bebama,
ima puno mama (i tata) ovde, pitaj i neko ce te posavetovati.. :)
..samo hrabro i pozitivno.. :bye:

..draggana, samo polako, svako ima brige i strahove, budi pozitivna i opusti se..
..da je porodjaj neshto uzasno - svi bi bili jedinci i o tome bi sve majke cutale kao
zalivene, da ne plashe ostale.. :)

..a kad stigne beba - dan po dan..evo, otvorila sam temu
(povukao me ovaj tvoj post, a verujem da nisi jedina koja je zabrinuta)
za prve dane sa bebama,
ima puno mama (i tata) ovde, pitaj i neko ce te posavetovati.. :)
..samo hrabro i pozitivno.. :bye:

HVALA I SVAKA CAST ZA TEMU:cmok2:

Draggana, samo da ti poželim puno sreće! Drage trudnice su ti već rekle ono što i ja mislim...Potpuno je normalno što se tako osećaš. Ja sam na početku trudnoće, vođena sličnim brigama i pitanjima kao i ti, prolazila kroz depresivna stanja, osećajući još veću krivicu zbog toga što se svi oko mene raduju a ja ni da se osmehnem... To naravno nije značilo da je u pitanju neželjena trudnoća, daleko od toga... mislim samo da mladim devojkama prvorotkama treba malo više vremena da se "saberu" i prilagode novom načinu života. Strah je normalan pratilac, ali uz puno ljubavi, podrške i želje, sigurno će sve biti ok! Držimo ti fige!!! :zag:

..evo pronashla sam na drugom forumu - rezultati budu istog dana popodne..
..ali prochitah i mnogo toga shto me je uznemirilo - guzvanje, dranje, chekanje do iznemoglosti,
nadrndani lekari, manjak higijene.. :(
..izgleda da se nazalost nishta nije promenilo od moje poslednje trudnoce.. :(

I ja sam svasta cula i procitala, vec me hvata panika sta me sve ceka. :confused:
Nasla sam folnu kiselinu, ne Folan, nego Folnak, ali to je valjda to isto (folna kiselina 5mg). Stvarno ga nema nigde, muz mi je jedva pronasao u apoteci kod Meka na Terazijama, ali imali su samo 4 kutije i nisu hteli da mu prodaju vise od 2 posto je nestasica.

Draggana, samo da ti poželim puno sreće! Drage trudnice su ti već rekle ono što i ja mislim...Potpuno je normalno što se tako osećaš. Ja sam na početku trudnoće, vođena sličnim brigama i pitanjima kao i ti, prolazila kroz depresivna stanja, osećajući još veću krivicu zbog toga što se svi oko mene raduju a ja ni da se osmehnem... To naravno nije značilo da je u pitanju neželjena trudnoća, daleko od toga... mislim samo da mladim devojkama prvorotkama treba malo više vremena da se "saberu" i prilagode novom načinu života. Strah je normalan pratilac, ali uz puno ljubavi, podrške i želje, sigurno će sve biti ok! Držimo ti fige!!! :zag:

Hvala Biljana na recima podrske!

I ja sam svasta cula i procitala, vec me hvata panika sta me sve ceka. :confused:
Nasla sam folnu kiselinu, ne Folan, nego Folnak, ali to je valjda to isto (folna kiselina 5mg). Stvarno ga nema nigde, muz mi je jedva pronasao u apoteci kod Meka na Terazijama, ali imali su samo 4 kutije i nisu hteli da mu prodaju vise od 2 posto je nestasica.

..to je isto, dobro je da si nashla bar dve kutije.. :)
..ujutru i uveche jedna, tako je meni bilo prepisano.. :)

Pozdrav svima od jos jedne trudnice koja vam se pridruzuje...
Ja sam u 18. nedelji, juce sam bila na ultrazvuku, bebica lepo napreduje. Sledeci termin mi je za 2 i po nedelje. Moram da obilazim lekara malo cesce jer imam problema sa stitnom zlezdom. Ali nadam se da ce se sve biti ok.

Ja samo da se prijavim. :)
Pre dva dana sam uradila test i pojavila se druga crtica, ali nekako jadna i bledunjava, pa nisam bila sigurna, ali jutros sam uradila ponovo-definitivno dve crte, sad je bas jaka i crvena! :super:
E, sad, moja doktorka se vraca tek sredinom oktobra, a ovo mi je prva trudnoca, izgubljena sam k'o prase u magli. :)
Znam da treba da uzimam folnu kiselinu svakako, da li da pocnem da je pijem odmah ili da cekam doktorku ili kako?

Pozdrav svima od jos jedne trudnice koja vam se pridruzuje...
Ja sam u 18. nedelji, juce sam bila na ultrazvuku, bebica lepo napreduje. Sledeci termin mi je za 2 i po nedelje. Moram da obilazim lekara malo cesce jer imam problema sa stitnom zlezdom. Ali nadam se da ce se sve biti ok.

dobrodošle i sve najljepše tokom trudnoće i da što lakše i brže vam prođe,
pa da nam pišete u kafanici za bivše trudnice:cmok2::heart::zurka:

Mačkice, mene je glava rasturala jedno 3-4 dana prošle nedelje, a kijam i curi mi nost bez prestanka. Doduše nemam temperaturu pa se ne uzbuđujem, ali tebi ako potraje, bolje idi kod doce.

Inače, juče je sve prošlo ok, hvala vam svima što ste mislile na mene. :heart:
I doktor kaže da opet čekam kuronju, nema greške!
Drago mi je da je sve ok, beba odgovara starosti trudnoće pa je ostao isti termin - 12.februar. Ne mogu reći da mi nije krivo što nije devojčica, ali volem i ovog malog kuronju baš!

Jedini problem nam je ime, jer žensko imamo već 4 godine, a muško...
Sviđaju mi se Marko i Filip, ali prvo je ime mog brata, a drugo je ime moje prve velike ljubavi (možda mi se zato sviđaju imena :mrgreen:). Sve u svemu, ova dva otpadaju.
I sad nemamo pojma...:think:

Luku sam pitala kako hoće da mu se zove brat i rekao mi je Mali Bata.
Nema dete pojma šta ga pitam. :D
Ali dobro, imamo vremena, samo što ja volim kad sam sigurna i znam unapred, a ovo me sad malo nervira...

čestitke najljepše, i ljubi nam puno drugara Luku:cmok2::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back