Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, sve sam pročitala ;)
Kaže tunjevina i pileća džigerica - ne više od jednom nedeljno! Ne znači - ne ni jednom u 9 meseci.
Pa mislim, ni ne bih je češće jela i da nisam trudna :confused: možda jednom mesečno, eto.

a pijete li kafu?
A jedete li čokoladu?
i to piše u tom tekstu...

a sirova jaja, sirovo meso i nezreo krompir svakako ne jedemo

''Vitamin A je od posebnog značaja za rast i razvoj ćelije, njenu diferencijaciju, reprodukciju, funkciju imunog sistema, snažni antioksidans /beta-karoten /, itd. Nedovoljne količine vitamina A mogu dovesti do prevremenog porođaja, zastoja u rastu ploda, novorođenčad su mnogo osetljivija na infekciju, imaju i oteženo sazrevanje pluća…''
ovo je iz tog trećeg Sanjinog linka :think:

Hvala, sve sam pročitala ;)
Kaže tunjevina i pileća džigerica - ne više od jednom nedeljno! Ne znači - ne ni jednom u 9 meseci.
Pa mislim, ni ne bih je češće jela i da nisam trudna :confused: možda jednom mesečno, eto.

a pijete li kafu?
A jedete li čokoladu?

i to piše u tom tekstu...

a sirova jaja, sirovo meso i nezreo krompir svakako ne jedemo

Čokolada.....mmmmm...tog zadovoljstva ne mogu da se odreknem,ali se kontrolišem,a kafu popijem samo jednu dnevno.:bye:

o boKte, ja kao s marsa da sam pala:confused:
Što da se ne jede džigerica?
a zašto ne TESTENINA :eek:
Skuša ima puno joda i baš je zdrava, isto kao i sardine (i papline, sardele i sl.)
Za tunjevinu sam čula isto to za živu, ali zar stvarno mislite da ta količina može da nas zatruje recimo jednom u dve nedelje???
Ili pašteta i viršle, ok ne jedem ih često ni inače, ali kao za 9 meseci da ne smem da pojedem paštetu ili viršlu :dontunderstand:

jedino što sam promenila, iz iskustva od prethodne trudnoće je maksimalno izbacivanje soli, zbog pritiska.
Voće i povrće jedem svakako, slatkiše ne volim (mada ni to ne razumem zašto bi bilo zabranjeno)..
a feta sir?
ajd i to mi objasnite :confused: Moj sin se odvaljuje od feta sira

A sta ja da kazem tek :eek:
Sad sam od vas saznala stvari koje nisam imala pojma.
Ja bas jedem Fetu, to je jedini svezi sir koji moze da se nadje ovde :think:
Dzigericu ne jedem jer iznutrice inace ne voLem, ribu i morske plodove normalno obozavam ali u trudnoci ne mogu da ih smislim, ni prosloj ni sada :confused:
A i ziva jaja sam jela, nenamerno :think:, valjda mi nece nista biti ( mislim da je to zbog salmonele ), jela sam tiramisu i spagete karbonara, ***. Ali i u prosloj trudnoci sam se tako par puta zeznula na istu foru pa je bilo OK
A da ne kazem da sam proslu trudnocu 2 meseca neprekidno koristila kapi za nos. Imam hronicnu upalu sinusa i kad mi se zacepi nos to je katastrofa, totalna blokada.
Ovde u Holandiji mi rekose da mogu kapi za nos, a kod nas kad su culi, samo sto se nisu onesvestili.
I srecom, opet je sve bilo OK, pa se pitam, nije li kod nas ipak to sve malo preterano?!

E, i nemam zivaca da sad citam one linkove, ko zna sta cu procitati da sam sve katastrofalno radila do sad pa cu samo da se sokiram.

jao, treba fakultet za trudnice da se završava... :lol:
Hvala vama kojima je to struka pa nam malo pojasnite :)
ja recimo tako pročitam dve različite stvari, šta ja znam šta je vitamin a šta provitamin i šta od čega nastaje :lol:

:hahaha: i ja sam baš to pomislila...

Malo su sva ta pravila oko ishrane po meni preterana, mada nisam ni za to da ih treba ignorisati...

Za naseg bebca je skoro sve spremno,samo da jos neke starcice operem i opeglam i da spakujem polako torbu.I MNOGO ME JE STRAH MORAM DA VAM PRIZNAMMMM!!!!

Dobrodošla u naš kutak,ali vrlo brzo ćeš preći u kafanicu za bivše trudnice.Blago tebi što si na kraju.Meni počele mučnine pa sam baš neraspoložena.A strah je normalan.Ja ga imam još od sad,a sa prvim detetom sam se porodila ekspresno.Otišla na kontrolu,ono 5 prsta otvorena bez ikakvog bola.Vodenjak su mi prokinuli kad sam bila otvorena 8,dotle bez bolova.Zakazala sam i epidural,ali su doktor i anesteziolog shvatili da mi ne treba.One prave bolove sa imala nepunih 20min.Super se porodila.Boga molim da i sa ovim drugim bude, pre svega, sve u redu pa onda da se porodim bar kao i sa prvim:lol:
Pozdrav:bye:

Dobrodošla u naš kutak,ali vrlo brzo ćeš preći u kafanicu za bivše trudnice.Blago tebi što si na kraju.Meni počele mučnine pa sam baš neraspoložena.A strah je normalan.Ja ga imam još od sad,a sa prvim detetom sam se porodila ekspresno.Otišla na kontrolu,ono 5 prsta otvorena bez ikakvog bola.Vodenjak su mi prokinuli kad sam bila otvorena 8,dotle bez bolova.Zakazala sam i epidural,ali su doktor i anesteziolog shvatili da mi ne treba.One prave bolove sa imala nepunih 20min.Super se porodila.Boga molim da i sa ovim drugim bude, pre svega, sve u redu pa onda da se porodim bar kao i sa prvim:lol:
Pozdrav:bye:

Sanja d blago tebi! Kad bih bar i ja prosla tako kao ti sa prvim detetom.Meni je vise strah od nepoznatog,uopste nocu ne mogu da spavam ni da se opustim jer stalno razmisljam o porodjaju.
POZDRAV:)

..draggana, ne brini,
normalno je da te plashi nepoznato, ali ni jedna pricha druge zene
nece te pripremiti 100% za TVOJ porodjaj..
..zapamti da je to normalan, prirodan proces, da neko stalno motri na tebe,
da se sve brzo zaboravi i zachas neke razmishljaju o drugom, trecem, a bogami i o chetvrtom detetu..
:lol:
..na ovoj temi imash bar po jednu mamu od svih nabrojanih.. :bye:
..drzimo ti fige i samo opushteno.. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back