mackica ns
Poznat
- Poruka
- 7.784
moram da ti kažem da i je i oko mene ista situacija, mnoogoo trudnjača; sa Stefanom sam bila jedina u okolini sa malom bebom, a sad ćemo imati druuuštvaaa 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo svima,
posto je ovo moja prva poruka, mislila sam da bi bilo najbolje da je postavim ovde.
... dakle ja sam cetvrti mesec, vec imamo jednu bebu... i cekamo drugu...
pozdrav ..![]()
Zdravo svima,
posto je ovo moja prva poruka, mislila sam da bi bilo najbolje da je postavim ovde.
pozdrav ..![]()
Zdravo svima,
pozdrav ..![]()
Zdravo svima,
pozdrav ..![]()
Duska dobor nam doslai sve najbolje.
sd76 mali je spisak onoga sto ja ne jedem u trudnoci, nprm. ne jedem dzigericu (ali ponekad pojedem krisku pastete,ako bas ne mogu da izdrzim - sa Acom sam bila jaci karakter,nisam pojela ni krisku ), suvo meso (ne toliko zbog listerije,jer se to meso moze proprziti,nego zbog pritiska,jer je jako slano),riba mi nije bas cesto na meniju,jer je ne volim,ali da je volim skusu ne bih jela,jer sadrzi zivu,pa je zabranjena trudnicama i maloj deci .. i ne jedem feta sir,jer sam cula da je zabranjen trudnicama,kao i jos neki stari sirevi,zbog neke bakterije.Slatkise jedem koliko mi se jede (a to zaista nije puno,iako sam inace luda za slatkisima,u obe trudnoce mi se ta zelja jako smanjila).
Sve ostalo jedem onako kako mi se javi zelja.I naravno trudim se da ta ishrana bude zdrava,onako kako dolici trudnici.
..da li nashe socijalno pokriva double test i ekspertski UZ ili se rade kod privatnika?
..jedem sve, izbegavam pashtetu i dzigericu zbog vishka vitA, slatkishe ne jedem ni onako..
..inache se hranimo zdravo, pa ne menjam drastichno ishranu..
..meni je gvozdje na gornjoj granici,
a Hb i eritrociti blizu donje, tako mi je bilo u obe predhodne trudnoce..
..na prvoj kontroli ok, sa 11 nedelja onako, sa 14 vec na granici..
..a Fe stoji..
..nemam pojma zashto niti shta bi trebalo da radim u tom sluchaju..
..dr me je kljukao gvozdjem iako je visoko (31,2) i naravno nije bilo efekta..
..na porodjaj sam odlazila sa Hb 105 i eritrocitima 3,0-2,8..
..i na prvoj kontroli posle 6 nedelja - Hb 125, eritrociti 4,0..![]()
..hvala, Bambi, meni je chudno shto se kod mene ovakvi rezultati pojavljuju
iskljuchivo u trudnoci, pre i posle toga su savrsheni..
..prvi put sam se brinula, drugi put sam pomislila da verovatno tako moje telo reaguje na
trudnocu, evo i ovaj put se to potvrdjuje..![]()
Probaj sa kapima od koprive, cula od nekoliko trudnica da im je neverovatno popravilo krvnu sliku.
Ćao Duškić
A kolika vam je prva beba?
o boKte, ja kao s marsa da sam pala
Što da se ne jede džigerica?
a zašto ne TESTENINA
Skuša ima puno joda i baš je zdrava, isto kao i sardine (i papline, sardele i sl.)
Za tunjevinu sam čula isto to za živu, ali zar stvarno mislite da ta količina može da nas zatruje recimo jednom u dve nedelje???
Ili pašteta i viršle, ok ne jedem ih često ni inače, ali kao za 9 meseci da ne smem da pojedem paštetu ili viršlu
jedino što sam promenila, iz iskustva od prethodne trudnoće je maksimalno izbacivanje soli, zbog pritiska.
Voće i povrće jedem svakako, slatkiše ne volim (mada ni to ne razumem zašto bi bilo zabranjeno)..
a feta sir?
ajd i to mi objasniteMoj sin se odvaljuje od feta sira