Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanje.Je l' boli taj ubod kad se dobija epidural?Ja se tog uboda u kicmu plasim vise od porodjaja,tj. porodjaja se ni ne plasim ;).Sve me plase neke apsurdne stvari,na primer kod carskog reza me plasi (pored igle u kicmu) urinarni kateter,zvuci smesno,ali to me stvarno plasi,uzasavam se toga :lol: (<--- panichan smeh )...

Neboli,onako se oseti kao kad se primi injekcija,malo se oseti ubod i posle kad ubrizgavaju oseti se hladno niz celu kicmu...samo nesmes da se pomeras dok je stavljaju al tesko je pored kontrakcija koje dolaze...
Kazu kad se daje epidural nemozes da piskis samo stave kateter i isprazne besiku,meni su to radili pre porodjaja i posle...i nije bolelo samo je nekako neprijatno..jer kod nas daju infuziju dok se poradjate?

Poslednja izmena:
Happy-ce, ubod kod epidurala ne boli nista specijalno, kao injekcija, jos ti daju lokalnu anesteziju pred ubod, al ako te jos cepaju kontrakcije, stvarno nista ne osetis...a sto se tice urinarnog katetera, i to sam dozivela posto mi se ovaj drugi porodjaj zavrsio carskim rezom...veruj mi, nisam ni znala da imam taj kateter dok mi nisu rekli, znaci nista se ne oseca...

e draga moja ja sam isto zavrsila na carski i sestra koja mi je stavila kateter je bila jako nezna i super sam prosla ali zato pre dve godine kad sam imala operaciju jajnika...uzas.....oci su mi ispale kad su mi stavljali a kad su ga vadili tri dana sam imala osecaj da piskim zilete...:sad2:....sve zavisi od sestre

drage trudnice imam jedan problem. sad sam u 34. nedelji i na ultrazvuk i rekli mi da je sve uredu samo da bubrezi bebi nisu u istom polozaju mada su iste velicine i lepo se razvijaju. doktorka je pokusala da me smiri ali nisam sigurna. da li je neko imao slicno iskustvo ili je cuo za tako nesto? da li neko zna da li se to samo vraca kad se beba rodi ili ne?

drage trudnice imam jedan problem. sad sam u 34. nedelji i na ultrazvuk i rekli mi da je sve uredu samo da bubrezi bebi nisu u istom polozaju mada su iste velicine i lepo se razvijaju. doktorka je pokusala da me smiri ali nisam sigurna. da li je neko imao slicno iskustvo ili je cuo za tako nesto? da li neko zna da li se to samo vraca kad se beba rodi ili ne?

Ako te doktorka pokusala smiriti ne bi valjda to ona radila onako, vec sa razlogom... koliko ja znam sve to moze jos da se vrati na svoje... :think: ali bolje da sacekamo neko da te smiri ko se stvarno razume... :aha: samo se molim te nemoj nervirati previse jer ce to beba osetiti... :cvet:

Evo nas da javimo novosti! Juče sam bila na uz i bebci su super. Par dana kaskaju kao i njihov bata. Jedna beba je 17+3 druga 17+5, a starost trudnoće je 18+1 tako da to nije strašno.
I saznali smo jednu novost. Imaćemo jednu stidljivu bebu koju je dr jurila 15 minuta ali se ona nije dala, i jednog batu koji se pokazao odmah.
Propade Vanjin plan da ima dve seke!

15og imam zakazan pregled da mi proveri grlić jer je malo otvoren. Kako stoje stvari verovatno će mi uraditi serklaž. Nisam baš srećna al ako mora šta je tu je.

Pozdrav svim trudnjačicama.
:cmok:

Evo nas da javimo novosti! Juče sam bila na uz i bebci su super. Par dana kaskaju kao i njihov bata. Jedna beba je 17+3 druga 17+5, a starost trudnoće je 18+1 tako da to nije strašno.
I saznali smo jednu novost. Imaćemo jednu stidljivu bebu koju je dr jurila 15 minuta ali se ona nije dala, i jednog batu koji se pokazao odmah.
Propade Vanjin plan da ima dve seke!

15og imam zakazan pregled da mi proveri grlić jer je malo otvoren. Kako stoje stvari verovatno će mi uraditi serklaž. Nisam baš srećna al ako mora šta je tu je.

Pozdrav svim trudnjačicama.
:cmok:

Jaoj, divno:klap:blizanci:klap:

Zdravo svim trudnicama!!!!
Evo i mene posle duzeg vremena... Sto nas je ovako malo na temi :( ?
Imam jedno pitanjce: jel moze neko da mi prokomentarise ove moje rezultate double testa, jer sam nestrpljiva... tek u petak ih nosim doktorki na kontrolu-
Biochem.risk + NT 1:828 below cut off ,
Double test 1:797 below cut off,
Age risk 1:1368
Trisomy 18 + NT <1:10000 below cut off

Ako neko zna da li je to ok... please, bas sam nestrpljiva... Ja verujem da je ok, al znate kako to vec ide...
Pozdrav i hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back