Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jaooo, meni je strasno muka non-stop i sve mi smrdi. :bljak:
Grozno se osecam. :(
Nista sto su mi preporucili protiv mucnine mi ne pomaze.

..meni u prve dve trudnoce nije bilo muka ni jedan jedini dan.. :)
..a u ovoj - od 7-9 nedelja sam neprekidno bila poluoshamucena od mirisa.. :bljak:
..nema pomoci, chekaj da prodje.. :(
..kazu da je dobro da ti stomak nikad ne bude ni prazan ni pun..
..jedi chesto, po malo.. (meni nije pomoglo.. :roll: )

Apsolutno te razumem jer je i meni mnogo muka.Povraćam,sve mi smrdi,najgadnije mi je živo meso.Ručak spremam ko po kazni.Muka mi je i kad sam gladna i kad jedem malo više.Nekako mi je najlakše kad stalno grickam po nešto.
Slatke muke,samo pomisli šta ćeš na kraju dobiti za uzvrat i biće ti lakše:heart:

Dobar dan trudnicama!!!!
Evo mene posle duzeg vremena... Od "poznatih" tu su Happy-ca i Wenerica, a ostale mislim da vidim po prvi put. U svakom slucaju svima veliki pozdrav....
Mi smo fino zagazili u 7. mesec, devojcica je, ako ne laze uz :)
Tijana je pitala za kremu protiv strija... Ja koristim Mustelu i odlicna je, ali je koristim od 3. meseca trudnoce... Verujem da nije kasno da probas i ti, ali ako su ti se vec pojavile strije, nemoj da ocekujes cudo... Cini mi se da se ova krema koristi i neka tri meseca posle porodjaja...

meni je već treći put od početka trudnoće muka od roštilja :lol:
ma, i kad ga pogledam, a kamoli da ga jedem..
ali u principu su mi prošle mučnine... nije bilo baš jako gadno

ovih dana smo se navukli po lekarima :roll:
Stefanu se inficirala neka ranica na nosiću što se udario u školici, pa se baš iskomplikovalo.. pa nisu znali šta je, ni kako da lečimo, pa sto dijagnoza. a njega sirotana boli, pa boli:(

Pitanje za trudnice u poodmakloj trudnoci (npr Happy-ca)... :D
Da li vam vam se desilo da vam ispuca stomak ili noge tj da vam se pojave strije i celulit? Posto u 9 mesecu stomak meni raste veeeelikom brzinom :mrgreen: sve se bojim da mi se to ne pojavi, pa mislim da je najbolje da se mazem nekom kremom...
Kupila sam Mustelinu kremu protiv strija. Jel neka od vas to koristila? :think:

Cao Tijana :bye: Upravo ulazim u 9.mesec i hvala Bogu nisam primetila da su mi se pojavile strije. Od početka trudnoće preventivno koristim STRIET jer sam od svih čula da je odličan. Isto sam čula i za kompletnu Mustelinu kozmetiku, tako da budi bez brige. Nadam se da se neće pojaviti nakon porodjaja (neke žene navodno imaju takva iskustva) :confused:
Što se celulita tiče, imala sam ga pre trudnoće u manjim količinama, a sad mi se čini da je čak i manje vidljiv :D Navodno, manje vidljiv celulit je česta pojava u trudnoći, tako sam čula, ali ko će ga znati, sve je to valjda individualno...

Inače, kažeš da te hvata trema zbog svega što te čeka ovog meseca... uh, kako mi je samo poznato to stanje :D !!!! Ma izdržaćemo... :zag:

Da li vam vam se desilo da vam ispuca stomak ili noge tj da vam se pojave strije i celulit? Posto u 9 mesecu stomak meni raste veeeelikom brzinom :mrgreen: sve se bojim da mi se to ne pojavi, pa mislim da je najbolje da se mazem nekom kremom...

Joooj gde me nadjeee,ja sve pokusavam da ne razmisljam o tome da se ne bih bedacila....Pre cetiri dana sam ispod pupka sa desne strane stomaka primetila par strija :rida:,a onda sam sutradan primetila par strija i sa leve strane ispod pupka :rida: ,a mazem se stalno i bila sam ubedjena da necu popucati,bar ne po stomaku,jer ni sa Acom nisam i jako sam se ponosila kozom na stomaku,a sada mi je dno stomaka isaranooo :besna:

Dobar dan trudnicama!!!!
Evo mene posle duzeg vremena... Od "poznatih" tu su Happy-ca i Wenerica, a ostale mislim da vidim po prvi put. U svakom slucaju svima veliki pozdrav....
Tijana je pitala za kremu protiv strija... Ja koristim Mustelu i odlicna je, ali je koristim od 3. meseca trudnoce... Verujem da nije kasno da probas i ti, ali ako su ti se vec pojavile strije, nemoj da ocekujes cudo... Cini mi se da se ova krema koristi i neka tri meseca posle porodjaja...

Cestitamo devojcicu!!! :vatromet: :heart:

Ja sam u prvoj trudnoci koristila Niveinu kremu za telo sa vitaminom E, i bila sam zadovoljna,sada koristim tu istu i popucala sam po stomaku,a meni to takooo ruznoo izgledaaaa :rida: .Ne koristim ni jednu kremu koja je iskljucivo protiv strija,jer gde god sam pitala svi su bili nekako skepticni,u fazonu ne smeju se koristiti u trudnoci,kao ni kreme protiv celulita,a i inace sam mislila da sigurno necu dobiti strije,pa sam tako i odustala od trazenja neke koja je "dozvoljena"....Ali ajde,da se ne bedacim puno,sa Acom mi se tek posle porodjaja pojavilo par strija oko pupka,i kako je vreme prolazilo one su se sve slabije videle i nakon godinu dana kao da ih nije ni bilo,tako ce biti i sa ovim,do leta cu sigurno ponovo izgledati dobro u bikiniju :lol:

Uživam stvarno. Jutros sam trčala na bus. :)
Često i zaboravim da sam trudna. Jedino kad se oblačim imam 5 stvari koje mogu da obučem.
Stvarno je ovo drugo tromesečje najbolje. Nema nikakvih tegoba, a stomak nije prevelik.
Sutra idem na UZ, nisam bila 2 meseca (ako izuzmemo vađenje plodove vode kada mi je doca samo pokazao "dokaz" da nosim dečaka).
Nego jel zna neko da li je Bambi dobila rezultate plodove vode? Ona se uopšte ne javlja...

Cao Eli! Nije me bilo ovih dana, radim jako puno ali mi i prija, puna sam neke pozitivne energije. Meni je stomak tek skoro poceo da se primecuje, do sada je izgledao kao da sam se prejela :D iako za par dana ulazim u 6. mesec, za sada sam dodala 3 kg.
Vidim da je vecina vas vadila plodovu vodu, a ovde u Nemackoj to nije praksa pa sam se malo zacudila:confused: na proslom pregledu sam pitala doktora a on kaze sa obzirom na moje godine (28) i rezultate vratnog nabora i krvne slike koji su bili ok i da nisam imala nikoga u porodici sa downovim sindromom i sl nije potrebno vaditi plodovu vodu i da je rizik od pobacaja 1:100 veliki :confused:
U cetvrtak imam kontrolu, mislim da ce to sada biti screeninig 2. tromesecja.

Dobar dan trudnicama!!!!

pa gdje si ti mashalina nema te dugo,znači već si u sedmom mjesecu,ti čini mi se imaš jednog dječaka
zaboravila sam :rumenko:pošto baš dugo nisi bila,kako napreduje ta djevojčica u stomaku:heart:

Jao i meni je bilo muka na pocetku, narocito u 2. i 3. mesecu od skoro sve hrane, zivela sam skoro samo na keksovima i jela sam samo zato sto treba a ne zato sto sam bila gladna. Jace mirise, crni luk i omeksivac ni sada ne mogu da podnesem ali je vec mnogo bolje.
Ne brini, proci ce :)

Cao trudnice!! Nije me dugo bilo,ali sam redovno citala sve vase porukice.Samo da vas podsetim,termin mi je 1.Oktobar! Pa me zanima da li vi,mamice koje vec imate iskustva,mozete da mi date neki savet oko porodjaja,ili bar da mi kazete kako cu znati da je porodjaj na putu,jer jos uvek ne osecam nikakve promene.A bebac nikako da se malo primiri,pa mi je to malo cudno,jer sam cula da se beba skroz umiri par dana pred porodjaj.

Ja koristim od 3. meseca ulje protiv strija. Doktor mi je dao nekoliko probnih bocica od Welede ali mi je bilo muka od njega :) , malo je smrduckalo pa sam kupila Frei ulje za masazu za trudnice i jako mi se dopada, ima prijatan miris i brzo upija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back