Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
za ivu:

ne opterećuj se ako ti kažu da su rezultati ok
mada nekad znaju i da kažu da nisu, a u stvari jesu, smešno

a ni pol nije bitan, nemoj to da te kopka
ja sam, npr. jako želela devojčicu pošto su kod mene u porodici sve uglavnom žene :lol:
danas sam ponosna mama divnog dečačića (ako smem tako da ga nazovem jer je još beba, he he) i uopšte mi nije krivo što nisam rodila devojčicu

ne opterecujem se, samo jedva cekam da znam jel devojcica ili decak, nije mi vazan pol, meni je sve jedno :) mada kod nas su sve decaci pa bi ipak bilo jepo da bude jedna devojcica :) ali kazem, sve jedno mi je, naravno da cu da volim svoju bebicu :) samo da je ziva i zdrava meni je to najvaznije

neizreciva: divna si, hvala ti za sve!

iva 87: jesi li na nekoj terapiji?
p.s. da su moji rezultati takvi bila bih vrlo srecna

pa pijem utrogestan, posto sam imala krvarenje u pocetku u dva navrata i pila sam folnu kiselinu, ne znam da li ta folna spada u neku terapiju inace nista drugo, sto pitas?
sto se tice rezultata ja nisam imala pojma ni sta se tu gleda, tako da nisam znala jel to dobro ili nije, u svakom slucaju hvala vam sto ste mi rekli :)

e to, samo da bude sve ok, dečak ili devojčica - nebitno, beba je beba :zag:
mi nismo hteli da pitamo za pol, al' se dr izleteo negde oko šestog, sedmog meseca
nije bilo lepo jer smo već odlučili da nam to bude iznenađenje, al' šta sad.. :aha:

Pa dobro sta da se radi, valjda su navikli da odma to govore. Ja ne verujem da bi izdrzala do kraja da ne znam pol :) jedva cekam da smisljam ime :)

mi smo još na početku trudnoće smislili i muško i žensko :)

Ja sam smislila za devojcicu jos pre 10 godina :lol: samo je bilo pitanje hoce li se mm sloziti
A za decaka smo smislili par varijanti, jos pre trudnoce

Meni bas cudno kad neko ne smisli ime do porodjaja uopste, beba se rodi a nema ime, moja cimerka u porodilistu, rodila devojcicu i nema pojma koje bi ime dala. Cak nije ni razmisljala jos o tome.
Kao smislice joj ime, ima vremena..beba bezimeno :( al dobro, ko sam ja da sudim

ma ime nije bitno :)
no mi smo smislili koje će biti još u prvom tromesečju trudnoće
lažem, jeste muško i žensko
i još jedno muško koje moj dragi nije hteo da bude za prvo dete jer mu više vuče na mlađe :lol:
tako da smo obezbeđeni već sad i za drugu bebu

inače su nas kritikovali što ime.. recimo da nije baš uobičajeno kod nas, pre će neki Amer to dati
al' smo ostali pri toj odluci :D
mislim, nismo samo lupili, dete nosi ime jedne, mom suprugu, drage osobe koja je preminula..
igrom slučaja radi se o strancu

pa pijem utrogestan, posto sam imala krvarenje u pocetku u dva navrata i pila sam folnu kiselinu, ne znam da li ta folna spada u neku terapiju inace nista drugo, sto pitas?
sto se tice rezultata ja nisam imala pojma ni sta se tu gleda, tako da nisam znala jel to dobro ili nije, u svakom slucaju hvala vam sto ste mi rekli :)

treba i dalje da uzimas folnu, preporucljivo je celu trudnocu....nisi valjda prekinula? :think:

ne opterecujem se, samo jedva cekam da znam jel devojcica ili decak, nije mi vazan pol, meni je sve jedno :) mada kod nas su sve decaci pa bi ipak bilo jepo da bude jedna devojcica :) ali kazem, sve jedno mi je, naravno da cu da volim svoju bebicu :) samo da je ziva i zdrava meni je to najvaznije

:) ja sam bas zelela decaka kao i moj muz i rekla sam to ko god me je pitao....missim, naravno da bih isto volela svoje dete bez obzira na pol ali ne vidim sta je problem imati zelju i zasto i jedna mama ili tata treba da se pravdaju zasto zeli musko ili zensko...:)))) meni na kraju bila smesna rekcija ljudi kad kazem sirokim osmehom da je decak i da nam se zelja ispunila a njima sve nelagodno pa mi kao objasnjavaju: ma vazno da je zdravo, nije bitan pol....kao da sam maloumna....

Ja sam smislila za devojcicu jos pre 10 godina :lol: samo je bilo pitanje hoce li se mm sloziti
A za decaka smo smislili par varijanti, jos pre trudnoce

Meni bas cudno kad neko ne smisli ime do porodjaja uopste, beba se rodi a nema ime, moja cimerka u porodilistu, rodila devojcicu i nema pojma koje bi ime dala. Cak nije ni razmisljala jos o tome.
Kao smislice joj ime, ima vremena..beba bezimeno :( al dobro, ko sam ja da sudim

:) meni ime jeste jako bitno i dugo smo se premisljali dok se nismo dogovorili....moj tata, koji je sad vec 72 godine nikako da upamti kako ce se beba zvati i u toku telefonskog razgovora, dok sam ja pricala o pregledima na kojima sam bila pita: Ej, a kako se zove onaj tvoj? A ja ne kontam i pitam njega: A koji moj?....a on kaze: Pa onaj tvoj u stomaku.... :)))))....ima tome vec skoro dva ameseca a ni dan danas nije upamtio ime....:)))

Ime je sudbina rekose stari Latini... Ja verujem da detetu ime treba pazljivo birati... Ako se daje ime pokojnika onda to treba da bude neko ko je imao lep i dug zivot :)
Ja biram biblijska imena...obe cerke mi imaju zencaske oblike imena muskih svetaca
A muz ima u rukavu jedno staro ime, svog cukun-cukundede, ako ikad budemo imali sina :)

Nikolija i... ? :)

kod nas su se bunili svi, preko roditelja do braće i sestara pa do komšija :mrgreen:
i da li smo mi normalni, živimo na selu, a detetu dajemo strano ime, uništićemo mu život i tako to..
čovek po kom je dobio ime nije imao nešto dug život, ali nije to poenta već ono što je činio u životima drugih :)

inače, dogovor je bio da se ime sviđa i meni i budućem tati i da niko ne može da nam se meša
tako je i bilo i ponosna sam na svog muža jer bih ja verovatno popustila pred kritikama koje su nekad prerastale u preklinjanje..
on je tvrdoglav, zato ga i volEm :)

Ime je sudbina rekose stari Latini... Ja verujem da detetu ime treba pazljivo birati... Ako se daje ime pokojnika onda to treba da bude neko ko je imao lep i dug zivot :)
Ja biram biblijska imena...obe cerke mi imaju zencaske oblike imena muskih svetaca
A muz ima u rukavu jedno staro ime, svog cukun-cukundede, ako ikad budemo imali sina :)

Svako ima pravo da veruje u sta zeli, ali meni su to bapske price i ne verujem u to da ce citava sudbina mog deteta da zavisi od toga kakvo joj ime damo.
Protivi se zdravom razumu.
A upravo ovaj argument su koristile babe koje su pljuvali ime mog deteta, i kako ce imati losu sudbinu zbog imena.. :roll:

naravno da treba verovati u sebe i slediti svoje zelje, ako nisi vezana za tradiciju i ne smatras vaznim takve stavove, koji su proizvod i praznoverja i neznanja, ali i iskustva, neces se obazirati na to...
toliko ljudi nosi ime tog i tog pokojnika pa nisu imali losu srecu....
ja sam stava da ime treba pazljivo birati i da te ono moze odrediti..samim tim sto je moje ime u vreme kad sam bila devojka bilo neuobicajeno, ja sam izazivala vise paznje...cim bih se predstavila pazljivo bi me pogledali...da vide koje su mi boje oci, jesu li plave, arijevske :)
Cuh neko ime u vrticu...Teofanija...to mi je preveliko ime za dete, recimo...

Svako ima pravo da veruje u sta zeli, ali meni su to bapske price i ne verujem u to da ce citava sudbina mog deteta da zavisi od toga kakvo joj ime damo.
Protivi se zdravom razumu.
A upravo ovaj argument su koristile babe koje su pljuvali ime mog deteta, i kako ce imati losu sudbinu zbog imena.. :roll:

nama ovo niko nije ni pomenuo
problem je bio što nije Dušan, Lazar ili Stefan
mislim, problem im je što "nismo kao svi normalni ljudi koji deci daju normalna imena" :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back