Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
treba i dalje da uzimas folnu, preporucljivo je celu trudnocu....nisi valjda prekinula? :think:

doktor mi je rekao da vise ne treba da pijem, ali ja imam jos vise od pola kutije ,tako da cu i to popiti, sto znaci da jos pijem. ali mislim da je ta folna najvaznija u prvom tromesecju a za dalje ne znam. mozda bi mogla da pijem neke vitamine, mada se krkam vocem non stop :)

:) ja sam bas zelela decaka kao i moj muz i rekla sam to ko god me je pitao....missim, naravno da bih isto volela svoje dete bez obzira na pol ali ne vidim sta je problem imati zelju i zasto i jedna mama ili tata treba da se pravdaju zasto zeli musko ili zensko...:)))) meni na kraju bila smesna rekcija ljudi kad kazem sirokim osmehom da je decak i da nam se zelja ispunila a njima sve nelagodno pa mi kao objasnjavaju: ma vazno da je zdravo, nije bitan pol....kao da sam maloumna....

skroz si u pravu, svako ipak malko nesto zeli, naravno da svi hoce sve najbolje za svoje bebce :)

ja sam od onih sto je silno zelela devojcicu, nije mogla da zamisli sebe sa muskim detetom i kada nam je ginekolog saopstio pol, tj da je decak, malo je falilo da se rasplacem, ali bukvalno, mm se smorio zbog moje reakcije, medjutim posle samo nekoliko dana navikoh se na cinjenicu da je sada tu jedan decak a sada kao da devojcicu nikada nisam ni zelela : )

i stvarno je mnogo lud osecaj uopste, sad skacem sa teme na temu ali iskreno nikada nisam verovala da sve ono sto sam osetila od kada se mrgud rodio moze da se oseti <3

al' Fransoa :zaljubljena:
to nam je ime u rezervi
kontam da ćemo i tu popiti kritike kao i za prvo ime
al' valjda će se navići do tad

po meni Fransoa je malo grubo ime i mozda je malo nezgodno za zvanje, mozda Frans, podseca me na nekog fancuskog umetnika :) mislim ne ne znam da li je neko nosio to ime, samo kazem na sta me podseca, ali svako ima neko svoje misljenje i svoj izbor naravno, ako to zelite zasto da slusate druge, MM i ja za musko ime jos i imamo nekoliko varijanti ali zensko nikako ne mozemo da smislimo. na primer meni se svijdaju starinska imena, ali i to mislim da je nezahvano za decu, danas svi daju neka moderna imena, koja se meni uopste ne svijdaju. a volela bi neko koje nije uobicajeno i koje se ne ponavlja stalno

mi smo trenutno na selu, tu je mm od rođenja, a ja nisam sa sela, no nije mi frka, samo da smo zajedno :)
i ko kaže da će i naše dete biti doveka ovde? ljudi odavde odlaze kako stignu, dok on poraste, ko zna šta i gde će biti :)
a prezime može da ide i uz strana imena jer je lepo

kad se već sprdate, mislite da bi mu život bio lepši da sam ga nazvala Dobrosav? jer u školi smo imali jednog, nije smeo da se predstavi punim imenom već je uvek govorio nadimak koji nije veze imao sa imenom

a i ovo ime koje smo odabrali je prilično fino i čak sam čula da je nadimak nekima sa srpskim imenom :D

a i te predrasude.. mm je na selu 30 god., pa ne ume da vozi traktor :lol:
ceo život proveo je uz knjige i kompjuter, sad i radi za kompom
a i da dete poželi da vozi traktor, neka ga, ja sam rekla da ću ga vaspitati kao slobodnu osobu, neću mu birati zanimanje, može da studira i bude doktor na deku, sa sve specijalizacijom, a može i da sadi voćke po ceo dan i prodaje na pijaci, podržaću ga u onome što VOLI

ja sam valjda pokondirena oduvek, nije pomodarstvo u pitanju nego smo jednostavno takvi dragi i ja :)
e sad što to članovi uže i šire familije ne shvataju pa ni okolina ili bar deo.. njihov problem
naišli smo i na pozitivne komentare, no i da ih nije bilo, ostali bismo pri svome
taj čovek je mom suprugu bio prijatelj i ako on želi da dete nosi njegovo ime, ako, potrefilo se i da mi se ime sviđa i da se slaže uz prezime :)

mislim, blesava sam pa se pravdam, ali čisto da objanim da me ne biste trpali u pogrešan koš :D

pa to, ja rekoh samo traktorista, al meni bi fransoa bio smesan pa i da je doktor nauka :D

prvo, tebi je smešno šta god da napišem jer me od starta ne gotiviš
drugo, postoji ime Dick koje se daje detetu kom je maternji jezik engleski pa se ne smejem, njihov problem
treće, daj detetu ime Teofil pa nek bude još drvoseča, bitno je da bude on srećan, tebe neću osuđivati zbog izbora imena

doktor mi je rekao da vise ne treba da pijem, ali ja imam jos vise od pola kutije ,tako da cu i to popiti, sto znaci da jos pijem. ali mislim da je ta folna najvaznija u prvom tromesecju a za dalje ne znam. mozda bi mogla da pijem neke vitamine, mada se krkam vocem non stop :)

nije
pije se do kraja prvog tromesecja, pa prelazis na mamavit ,gde takodje ima folne, ali i jos svasta nesto

folna se pije celu trudnocu e sad, da li samostalno ili u multivitaminu, zavisi od preporuke lekara....sustinski, najvazniji su folna i gvozdje za drugo i trece tromesecje, neke zene piju odvojeno, neke u multivitaminu ....uglavnom, ako lekar nije preporucio multivitamin treba nastaviti sa folnom....

prvo, tebi je smešno šta god da napišem jer me od starta ne gotiviš
drugo, postoji ime Dick koje se daje detetu kom je maternji jezik engleski pa se ne smejem, njihov problem
treće, daj detetu ime Teofil pa nek bude još drvoseča, bitno je da bude on srećan, tebe neću osuđivati zbog izbora imena
koji si ti smor od zene....
meni je smesno i tacka
i uopste me ne zanima tvoje misljenje niti me briga za isto :)
ne znam sta se pravda uopste niti sto me citiras
te fore pod jedan, pod dva , pod tri :D
pali bre.... :)

al zamisli fransoa uz nase prezime na ic, pa jos u nekom selu....
haos.... pokondirena tikva....
ko oni gastosi sto ugrobare onu decu, Hajdi Jankovic, Djesika i sl :D

Ovo ti je bilo bas bzvz, koliko se secam tebe je bas pogodilo kad ti je Cicak ismejala ime deteta, sto bi sad ti Dadu nzvala pokondirenom tikvom?
Kako god, bas bi me bolelo uvo sta ce ko da kaze, dok god to ime sutra mom detetu nece smetati, ili ga negativno okarakterisati... Ili da se slaze uz neku skakljivu rec, kao onaj Enis kog je pomenula neizreciva.

ja sam od onih sto je silno zelela devojcicu, nije mogla da zamisli sebe sa muskim detetom i kada nam je ginekolog saopstio pol, tj da je decak, malo je falilo da se rasplacem, ali bukvalno, mm se smorio zbog moje reakcije, medjutim posle samo nekoliko dana navikoh se na cinjenicu da je sada tu jedan decak a sada kao da devojcicu nikada nisam ni zelela : )

i stvarno je mnogo lud osecaj uopste, sad skacem sa teme na temu ali iskreno nikada nisam verovala da sve ono sto sam osetila od kada se mrgud rodio moze da se oseti <3

ja sam ubedjivana od strane ginekologa da nosim devojcicu celu prvu trudnocu i malo je reci da sam bila sokirana kad su mi saopstili da je decak i to na porodjaju....mama mi je skoro pala u nesvest kad je preko telefona cula da je musko....bolje je i ne znati nego da ti pogresno kazu, pa muskom detetu soba bude godinama pink panter ruzicasta :)))))

....kad sam mladjoj cerki pre 23 godine dala ime, popila sam kritiku od svih poznatih i nepoznati, pocevsi od porodilista,
pedijatra, do slucajnih prolaznika na ulici, ako su cili da je zovem...cak je prica isla dotle da ce dete imati komplex celog
zivota....iako se ime bas lepo slaze uz prezime...
....svuda je dugo bila jedna jedina sa takvim imenom, ten posle nekih 10-15 godina to ime je postalo jako popularno i sad
ih ima puno sa njenim imenom...po meni i previse...neko ime jednostavno udje u modu, pa daju i oni kojima se ne slaze
ni malo uz prezime, a lepo je kad se odabere ime koje se bas "slozi":)

...starijoj sam ja odabrala ime jos kad sam imala 18g, i nisam odustala, meni je i danas prelepo iako ih ima puno sa tim
imenom, jednostavno, lepo, i sto je meni jako bitno pristaju im imena po svemu sto su one...

....Cupki su ime dali uz dogovor da tata bira ime za devojcicu, a ona za decaka ako bude....malo mi je bilo cudno u startu
odavno nisam cula da se neko tako zove iako je ime jednostavno, nisam izgleda obracala paznju na imena toliko pre toga,
ali mi je sada prelepo...i skroz ide uz nju:heart:

Ovo ti je bilo bas bzvz, koliko se secam tebe je bas pogodilo kad ti je Cicak ismejala ime deteta, sto bi sad ti Dadu nzvala pokondirenom tikvom?
Kako god, bas bi me bolelo uvo sta ce ko da kaze, dok god to ime sutra mom detetu nece smetati, ili ga negativno okarakterisati... Ili da se slaze uz neku skakljivu rec, kao onaj Enis kog je pomenula neizreciva.

cixcak je mislila da je ime za devojcicu a ne za decaka
ja se sa cickavom pickam svako malo :) al je ok, umemo biti i dobre:)
nego mi nije jasno sta ti glumis dezurnog advokata?
i ne znam kakve veze ime moje neslaganje tada sa cickavom sa tim da su mi strana imena i nasa prezimena smesni u kombinaciji

kosarka_stiven_markovic1.jpg

glavom i bradom.....stiven markovic :)))))

Sto je nekom ruzno ime drugom je lepo, i slazem se da je bezveze ismevati tudji izbor...ne postoji tu objektivnost
Meni je Sara prelepo ime, za divne devojcice kao sto su Sara Kej i moja omiljena Sara iz serije put za Ejvonli, internacionalno, i slaze se uz prezime lepo, a nekom bi smetalo sto nije pravo srpsko ime..a mene zabole bas za to.
Meni nacija nista ne znaci, gledam kakav je neko covek, dobar ili los. Zabole me bas gde je rodjen, kakve je vere ili porekla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back