Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..jesi li uspela da uletish u DM..? (jesi, prepoznala sam "kolevke" - btw, ja bih tako rado jednu takvu kod kuce za prvih nedelju-dve, sjajne su.. :) )
..kako je proshlo..?

Ja silno zelim ovo za drugo
co_sleeper.jpg

ili ovako

wpid-asleeping20120928090337770.jpg

Tara jako mi je drago da si dobro prosla... ;) a te dr.ces brzo zaboraviti... :)

Devojke, jel navlacite pisu decacima?

Moj pedijatar insistira da se to radi svaki dan... a svekar mi juce kaze da je gledao emisiju ili citao, da su dr.govorili da se ni slucajno ne navlaci? :hm:

ta kozica treba da se tegli jer ako ne navlacis moze da se desi da ostane tako suzena i da se posle mora dete obrezati jer nece uopste moci da se povlaci....a i to je ispod koze leglo bakterija, mi smo ne jednom imali kasnije upalice a to jako boli, iako smo redovno povlacili i prali....vazno je samo dobro prosusiti taj deo kad s evec krene sa povlacenjem....nama je inace spala kozica sa nekih 2-3 meseca.....

Kazu da su te kolevke nenormalno skupe kod nas (u odnosu na duzinu koriscenja), kapiram da cu da jurim stolara da mi pravi, ali imacu je, resila sam! :)

Pre dve nedelje smo bili kod svekrve i ona je skinula jednu stranu sa krevetica i namestila odmah pored naseg kreveta. Samo treba da je krevetic i mamin krevet na istoj visini. Ja sam se u pocetku tripovala da ce pasti izmedju dva kreveta :roll: ali kada sam videla da on sa svojih 10kg 'ladno prelazi tu gracinu izmedju krevetica i kreveta, smirila sam se. Jedino da mozda iskrojis neki jorgan i carsav u tom malo cudnom obliku, da bi bila mirnija. Sa sledecim detetom to je moj plan ;)
(ako bude sledeceg deteta, kako je Junior krenuo u vrtic nije bio zdrav ni jedan jedini dan :sad2: a ja taman krenula raditi, kako bih sa dvoje pojma nemam :think:)

Sad mi je zao sto nisam slikala kod svekrve. Njena cerka tako spava sa unukom (tj svojom cerkom koja ima godinu dana), od kako su je "odvojili" iz svog kreveta.

Poslednja izmena:
ta kozica treba da se tegli jer ako ne navlacis moze da se desi da ostane tako suzena i da se posle mora dete obrezati jer nece uopste moci da se povlaci....a i to je ispod koze leglo bakterija, mi smo ne jednom imali kasnije upalice a to jako boli, iako smo redovno povlacili i prali....vazno je samo dobro prosusiti taj deo kad s evec krene sa povlacenjem....nama je inace spala kozica sa nekih 2-3 meseca.....

kazu da se kozica ne navlaci jer bas tako deca lakse pokupe infekciju, a kozica ce se sama od sebe odvojiti kako im pisa raste, zmaci pre ce biti da ste od tog silnog povlacenja i zaradili te infekcije

kazu da se kozica ne navlaci jer bas tako deca lakse pokupe infekciju, a kozica ce se sama od sebe odvojiti kako im pisa raste, zmaci pre ce biti da ste od tog silnog povlacenja i zaradili te infekcije

Ovo je nama rekao nas pedijatar (i pokazao neku knjigu da se uverimo). Da se prilikom kupanja samo opere cistom vodom i to je to ;)

Nikakvo navlacenje jer moze doci do mikro-oziljaka i infekcije.

Ja nisam povlacila nista senzacionalno, nego kad se setim, po malo da bi se opralo nesto kao belo sto se tu nakupi a to su u stvari normalne celije koze koje se skupe. Jednom sam preterala pa je kozica popucala po malo. Moje iskustvo je da nema nikakve preke potrebe za povlacenjem, pogotovu ne nasilnim.

Pre dve nedelje smo bili kod svekrve i ona je skinula jednu stranu sa krevetica i namestila odmah pored naseg kreveta. Samo treba da je krevetic i mamin krevet na istoj visini. Ja sam se u pocetku tripovala da ce pasti izmedju dva kreveta :roll: ali kada sam videla da on sa svojih 10kg 'ladno prelazi tu gracinu izmedju krevetica i kreveta, smirila sam se. Jedino da mozda iskrojis neki jorgan i carsav u tom malo cudnom obliku, da bi bila mirnija. Sa sledecim detetom to je moj plan ;)
(ako bude sledeceg deteta, kako je Junior krenuo u vrtic nije bio zdrav ni jedan jedini dan :sad2: a ja taman krenula raditi, kako bih sa dvoje pojma nemam :think:)

Sad mi je zao sto nisam slikala kod svekrve. Njena cerka tako spava sa unukom (tj svojom cerkom koja ima godinu dana), od kako su je "odvojili" iz svog kreveta.

Vidis, kod nas je sad ovako, poskidali smo sve stranice sa kreveca, ne znam sto se tripujes da ce pasti izmedju, pa nema prostora izmedju.
Poza: mama daj juku! :)
pavam.jpg

I ja sam tako skontala.
Moja mama kaze da nikad nije to radila. Mojoj snaji u It to niko nije ni pomenuo, oni to ne rade uopste.
A ja ponekad kad se setim povucem al bas malo... bojim se

..zene, povlachenje se odnosi na nasilno odlepljivanje kozice..
..TO ne savetuju pedijatri i urolozi..
..normalno je oprati svaki prevoj na detetu, a pisha je neshto toliko opasno da ga ne smete ni pipnuti, nije nego.. :roll:
..povuchesh unazad koliko ide, operesh i gotovo..
..tako se radilo oduvek, moja baba u bosanskom pyzdincu je radila tako pre 60 godina kad je rodila mog tatu, a nauchila je njena majka..
..od chega li ce josh praviti nauku, zivo me zanima.. :roll:

..zene, povlachenje se odnosi na nasilno odlepljivanje kozice..
..TO ne savetuju pedijatri i urolozi..
..normalno je oprati svaki prevoj na detetu, a pisha je neshto toliko opasno da ga ne smete ni pipnuti, nije nego.. :roll:
..povuchesh unazad koliko ide, operesh i gotovo..
..tako se radilo oduvek, moja baba u bosanskom pyzdincu je radila tako pre 60 godina kad je rodila mog tatu, a nauchila je njena majka..
..od chega li ce josh praviti nauku, zivo me zanima.. :roll:
tako kaze i ona, povuces ga dok ne osetis pritisak, ali zasto onda nekominsistira na suprotnom toliko, jbt kako komplikuju sve : s

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back