Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala vam zene, sada rastem kao kvasac : )
ja sam ok, malo sam se oporavila i odmorila od bolnice
polako ulazimo u stos, sta, kad kako, koliko itd, ucicemo u neku semu nadam se uskoro, kaze mi ipatronazna da je on jos jako mali da bi sve bilo tacno i precizno...

polako ulazimo u stos, sta, kad kako, koliko itd, ucicemo u neku semu nadam se uskoro, kaze mi ipatronazna da je on jos jako mali da bi sve bilo tacno i precizno...

..jesi li uspela da uletish u DM..? (jesi, prepoznala sam "kolevke" - btw, ja bih tako rado jednu takvu kod kuce za prvih nedelju-dve, sjajne su.. :) )
..kako je proshlo..?

..i shta bre rastesh k'o kvasac, k'o da si jedina zasluzna shto je tako sladak i mekan i mirishljav.? :zper:
..kako je tata..?

Ata, zao mi je :(

Jaooo pufnica mala lepa :heart:
Tara, kad nadjes vremena, napisi nam izvestaj kako je prosao porodjaj :)

joj porodjaj ... koliko mi je drago da je sve proslo ok toliko je bio mucan deo...
sve je bilo ok kada sam otisla, primili me odmah, otvorena sam bila 4 prsta,taman kada sam zavrsila sa pripremom poceli su bolovi, dobila sam epidural, bolovi prestali i posto se naredna 4 h nisam otvorila uopste dali mi nezaobilaznu stimulaciju,kada su poceli naponi iskljucili epidural tako da sam fazu mesanja i same napone osetila u punoj snazi i tu je pocela agonija jer dr koja je dosla u smenu nije obratila paznju na velicinu bebe i karlicne mere itd, sto je babica odmah primetila, kada je uzimala mere i konstatovala da je vrlo moguce da ce porodja biti carskim rezom ili da ce biti malo napeto.. tako nekako... ne znam sta se tu desilo, uglavnom bebu sam uzasno tesko izbacila uz dokotrku koja me je optuzivala da cu ubiti sopstveno dete, da se igram sa zivotom deteta, da ne guram dovoljno, babica joj kaze da se stvarno napinjem ali da nesto zapinje, dr insistira na tome da se ja igram, da se salim itd... nikada gori osecaj za mene u svakom slucaju, stvarno se jesam napinjala iz petnih zila i radila apsloutno sve kako su i rekli ali su mi njene optuzbe samo odmogle...kada je beba konacno izasla dr je stala zapanjena i pocela da se cudi da ne moze da veruje da je "tolika beba izasla iz tako sitne zene", pocela da se izvinjava, dok me je usivala, posto sam se uz seckanje i pocepala, kao " sin vas je bas namucio, ali oprosticete mu, a oprostocete i meni"... mogla sam da je zgromim u tom trenutku, umesto toga kada su mi dali bebu ja sam pocela da ridam kao nikada, zacenila se od plakanja i straha i odvratnog osecaja koji mi je nabila...
ali kao sto vec rekoh bitno da je sve ok, da je beba dobro, da se sve zavrsilo kako treba i da ide dalje svojim tokom...

..jesi li uspela da uletish u DM..? (jesi, prepoznala sam "kolevke" - btw, ja bih tako rado jednu takvu kod kuce za prvih nedelju-dve, sjajne su.. :) )
..kako je proshlo..?
zivele kolevke iz dm-a... rekoh da je super bebi frendli jer sam izasla i poznajem svoju bebu, s obzirom na to da sam bila duduk totalni : )
jao, kolevke su fenomenalne, ja sam se isto pitala kako da prokrijumcarim jednu : )
savrsene za pocetak, tako lagano se krecu, milina jedna stvarno....
..i shta bre rastesh k'o kvasac, k'o da si jedina zasluzna shto je tako sladak i mekan i mirishljav.? :zper:
..kako je tata..?

tata konacno sa nama od danas nekoliko dana, sav je razdusevljen i raznezen i ne izlazi iz spavace sobe, ali bukvalno : )
trazim ga po stanu, a on u sobi, sedi pored krevetca, naslonjen na ogradicu gleda ga i topi se : )

joj porodjaj ... koliko mi je drago da je sve proslo ok toliko je bio mucan deo...
sve je bilo ok kada sam otisla, primili me odmah, otvorena sam bila 4 prsta,taman kada sam zavrsila sa pripremom poceli su bolovi, dobila sam epidural, bolovi prestali i posto se naredna 4 h nisam otvorila uopste dali mi nezaobilaznu stimulaciju,kada su poceli naponi iskljucili epidural tako da sam fazu mesanja i same napone osetila u punoj snazi i tu je pocela agonija jer dr koja je dosla u smenu nije obratila paznju na velicinu bebe i karlicne mere itd, sto je babica odmah primetila, kada je uzimala mere i konstatovala da je vrlo moguce da ce porodja biti carskim rezom ili da ce biti malo napeto.. tako nekako... ne znam sta se tu desilo, uglavnom bebu sam uzasno tesko izbacila uz dokotrku koja me je optuzivala da cu ubiti sopstveno dete, da se igram sa zivotom deteta, da ne guram dovoljno, babica joj kaze da se stvarno napinjem ali da nesto zapinje, dr insistira na tome da se ja igram, da se salim itd... nikada gori osecaj za mene u svakom slucaju, stvarno se jesam napinjala iz petnih zila i radila apsloutno sve kako su i rekli ali su mi njene optuzbe samo odmogle...kada je beba konacno izasla dr je stala zapanjena i pocela da se cudi da ne moze da veruje da je "tolika beba izasla iz tako sitne zene", pocela da se izvinjava, dok me je usivala, posto sam se uz seckanje i pocepala, kao " sin vas je bas namucio, ali oprosticete mu, a oprostocete i meni"... mogla sam da je zgromim u tom trenutku, umesto toga kada su mi dali bebu ja sam pocela da ridam kao nikada, zacenila se od plakanja i straha i odvratnog osecaja koji mi je nabila...
ali kao sto vec rekoh bitno da je sve ok, da je beba dobro, da se sve zavrsilo kako treba i da ide dalje svojim tokom...

Slicno kao moj znaci..a to sto prete i govore je grozno, ali to rade namerno da bi se uplasila i gurala iz sve snage, tj da das sto bi se reklo 110%..mada meni doduse nisu to govorili, samo da guram sto jace i da izdrzim, da moram jos i td

Ma samo da je proslo, i da ste vas dvoje zivi i zdravi, i brzo ces ti to zaboraviti..kad prodje mesec dana bices kao nova ;)

meni je i babica i dr bili super, msm, niko me nije vredjao, cak su bili svi veoma prijatni prema meni, culi po naglasku da sam iz ns, pa me ispitivali....
verovatno, kako se kome zalomi, videla sam da ima dosta i babica i doktora, verovatno nisu svi isti....

meni je samo bilo cudno ono sto sam lezala maltene do porodjaja gotovo sama, aj obilazilo me je ko je stigao, ali sam mogla i sama da se porodim
posto u jednom momentu mi podigli noge i krenuli da izlaze iz boksa i rekose mi "kad osetis da ti se kaki, guraj"
:D
a ja im rekla, pa gde ste posli, evo krenuo je :D
i zaista.... hehe
ali sama ekipa koja me je porodila i bila oko mene je bila super, nasmejani, vedri, komunikativni....

i ne samo tamo, posle kad smo odlazili kuci, svi nam masu, osmesi, kao da se znamo dugo :)
i dr sa intenzivne nas izljubila i pozelele sve najlepse

a moja svekrva je inace najvise se brinula sto nikoga nemam tamo (mislila je na vezu :D )
i bas mi bese drago sto sam joj pokazala da covek moze super da prodje i kada nikoga ne zna
al ajde ti to njima objasni, da ti nijedna veze ne moze pomoci ako naletis na neke budale....

novembar, ne znam kako se zove dr, tj mislim da znam ali nisam sigurna, pa ne bih da lupam, a ne pise ni na otpustu....

mico, gasa se juce razboleo, opet njegovi bubrezi i ne moze da pski, sreca da smo na vreme videli pa je odmah juce bio vet, mada sam nocas imala duplo dezurstvo, beba i gasa : )

kosa mu je stvarno duga i ceo je nekako veliki, sto meni olaksava baratnje u potpunosti : )

joj, imamo svega, nismo goli i bosi, kako smo se plasili : )))
za divno cudo staje u 56, ali samo onaj hm,to mu je onako taman, to ce moci da nosi jos kratko, pa se trudim da bar to iznosi...neke bodice doduse ne mogu da mu zakopcam dole,da nema sirokog povoja moglo bi, al jbg.. ja mu samo navucem preko povoja, ne zakopcavam i to bude ok, preko stramplu , a sve mu se onako zategne i nista ne ispada: )

tako je to kada se zalecemo, dobro je bar da sam onaj skafander uzela 68

joj, imamo svega, nismo goli i bosi, kako smo se plasili : )))
za divno cudo staje u 56, ali samo onaj hm,to mu je onako taman, to ce moci da nosi jos kratko, pa se trudim da bar to iznosi...neke bodice doduse ne mogu da mu zakopcam dole,da nema sirokog povoja moglo bi, al jbg.. ja mu samo navucem preko povoja, ne zakopcavam i to bude ok, preko stramplu , a sve mu se onako zategne i nista ne ispada: )

tako je to kada se zalecemo, dobro je bar da sam onaj skafander uzela 68

ako vam je knap zbog povoja a pretpostavljam da stavljate jednokratnu pelenu, pa tetru pa svedsku.... pa onda teze zakopcas ili ne.zakopcas bodic koji je knap... e mali savet :) bodic zakopcaj preko jednokratne pelene pa.onda stavi tetru pa svedsku, tako cete moci da nosite jos neko vreme bodice koji su knap preko sirokog povoja :)

Slicna sam i ja tretman imala. Odvratan osecaj. Verovatno misle da pomazu time, ali u stvari odmazu.

Vazno je da je na kraju sve u redu.

Ljubi svog prelepog bebca :cmok:

e Tara pa dobrodošla nazad, baš sam te željno čekala!

Čestitam Jakov je previ dasa, presladak...

nisam skontala da su Gaša i Minja kućni ljubimci ahahahahaha pa razmišljam ti to imaš već dvoje dece ahahahahha

porođaj....nisam očekivala ovakvu priču. ali stvarno. mislila sam u DM nema ovakvih skotova. baš šteta što porođaj kod nas nikako ne može ostati prijatan doživljaj....

želim vam lake prve dane...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back