Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_5126_resize.jpg

evo ovde je imala oko 10 dana :)
naidine pelene.

Može se u običnoj tetra peleni zaštititi pupak tako što se pelena previje, savije na predelu ispod pupka, pa se napravi "protiv-poplavna zaštita" :lol:
... koja je efikasna kod devojčica, ali kod dečaka i nije :) Piša se okreće na gore ( mada čujem sada i neke preporuke da za tim nema potrebe, da je ok i na dole, ali ja Stefanu ipak uvek namestim pišu na gore ), i onda taj bedem ume da propusti :)
Zato je Stefan bio u Pampersu dok pupili nije otpao, a i 5-6 dana nakon toga, mada je bio suv, ali radi svake eventualnosti, najmanje nam je potrebna neka infekcija. Od nekog 12-15 dana je u tetra pelenama.
Do skoro je bio isključivo u tetra i švedskoj, a sad je guza porasla, pa tetra dodje do pola guze i imam utisak da ga žulja. Stoga smo aktivirali Pampers. :)

Može se u običnoj tetra peleni zaštititi pupak tako što se pelena previje, savije na predelu ispod pupka, pa se napravi "protiv-poplavna zaštita" :lol:
... koja je efikasna kod devojčica, ali kod dečaka i nije :) Piša se okreće na gore ( mada čujem sada i neke preporuke da za tim nema potrebe, da je ok i na dole, ali ja Stefanu ipak uvek namestim pišu na gore ), i onda taj bedem ume da propusti :)
Zato je Stefan bio u Pampersu dok pupili nije otpao, a i 5-6 dana nakon toga, mada je bio suv, ali radi svake eventualnosti, najmanje nam je potrebna neka infekcija. Od nekog 12-15 dana je u tetra pelenama.
Do skoro je bio isključivo u tetra i švedskoj, a sad je guza porasla, pa tetra dodje do pola guze i imam utisak da ga žulja. Stoga smo aktivirali Pampers. :)

Meni je patronazna rekla "dok ne otpadne pupak, pisu dole, posle gore" Postovala sam to onih 3 dana dok nije otpao pupak. Kada je otpao dva puta sam stvaila prema gore i sve je procurelo. Sada mu samo stavim pelenu, a pisa neka se namesti kako mu je najzgodnije ;)

Suki, divna je Luca. Andjelcic mali zgodni. :)

Svedske se ne koriste nigde sem kod nas, i ja mislim da je to bzvz, s drugim ih sigurno necu koristiti.
I to za podizanje pise je samo kod nas, moj brat i snaja u italiji prvi put culi za to. Kao i za temenjacu, nit cesljaju nit ista.
I za navlacenje pise nisu znali.

Ja mislim da je to okretanje pise na gore bzvz. Ne vidim cemu?
A za navlacenje ne znam, samo znam da mi je to muka prava, tako je malo nikad ne znam jesam li dobro.

Phenomen, vec sam na dr.temi napisala da smo mi ostavili m.celije u seraccelu

sad cu da napisem adrese sajtova koji mene interesuju

1. http://www.flafi-platnene-pelene.com/
2 . https://www.facebook.com/pages/COKI-LOKI-Platnene-Pelene/400566389976002
3. http://www.platnene-pelene.net/
4. http://www.mybabysaurus.com/
5. http://www.naturapelene.com/

mislim da je to to, i da cu od kraja maja, pocetka juna, polako poceti da kupujem od ovih 5 proizvodjaca
jednostavno sve su mi lepe, i citam a i pitacu jos dodatno kada budem htela naruciti da li su skroz prirodne
mada kolko sam do sada citala jesu...

al sam ja zaostala seljanka, ja nisam imala pojma da ovo i postoji, ja bi kupila obicne i svecke :) a vidi kake su ove leeepeeeee

Suki, divna je Luca. Andjelcic mali zgodni. :)

Svedske se ne koriste nigde sem kod nas, i ja mislim da je to bzvz, s drugim ih sigurno necu koristiti.
I to za podizanje pise je samo kod nas, moj brat i snaja u italiji prvi put culi za to. Kao i za temenjacu, nit cesljaju nit ista.
I za navlacenje pise nisu znali.

Ja mislim da je to okretanje pise na gore bzvz. Ne vidim cemu?
A za navlacenje ne znam, samo znam da mi je to muka prava, tako je malo nikad ne znam jesam li dobro.

Phenomen, vec sam na dr.temi napisala da smo mi ostavili m.celije u seraccelu

ja sam citala dosta o sirokom povezu i cinjenica je da pomaze za zdravlje kukova ali za teze slucajeve nista ne vredi....cak se svi doktori i ne slazu oko toga....za kozicu nemoj da se opterecujes, samo po malo i nista na silu...nezno....a samo ce odjednom da spadne ako je sve ok....moj sin je imao oko 2 meseca kad je potpuno spala i to tako neocekivano da sam se uplasila i rasplakala :)))))....kozica mora da se povlaci jer ta masnoca koja je ispod zna da napravi problema i sto pre se otkloni pranjem, to je bolje.....za pisu na gore nemam pojma razlog ali moguce da je zbog udobnosti....masiranje koze glave je obavezno pogotovu ako retko perete kosu....ja sam prala u pocetku svaki dan i samo po malo masirala cetkom jer smo imali bas puno kosice i nije bilo ni malo zaostale koze.....

Kad smo vec u jeku tih prirodnih pelena , kazite mi koje mogu da se koriste da zamene svedsku pelenu ? Ja bih koristila pampers + 2 tetra i svedsku za siroki povoj ....pa bih umesto obicne svedske koristila ovu sarenu :)
ne vidim zasto bi bebu umotavala i u pamper i u tetre i u modernu pamucnu
msm, dete nece moci da mrdne, zabetoniraces ga
ove moderne se koriste ne zbog lepih dezena (a dezeni zaista jesu lepi....)
nego zbog prirodnosti, prirodni materijali su do guze, guza dise
plus pored te osobine koju imaju i obicne tetra pelene, ove imaju taj momenat lakseg odrzavanja i namestanja
samim tim manje posla oko njih
plus tu je i onaj ekoloski deo....
ako ces bebi oblaciti pampers, onda su ti ove moderne platnene pelene samo bacanje novaca
moje misljenje
ja cu ih kupiti i oblaciti bebi zbog nekih mojih uverenja
ne da bi bebi guza bila sarena (mada me i taj deo veoma raduje, jer eto spajam i korisno za nas i lepo, sto je super, ali ne uzimam ih samo zbog estetskog dela...)

Kao sto rekoh , koristila bih pampers + siroko povijanje ( gde se koriste 2 tetra i 1 svedska pelena ) umesto te jedne svedske pelene koja sluzi da sve to poveze ja bih koristila tu modernu pelenu , prvenstveno ne zato sto je moderna i sarena nego ima te kopce pa smatram da bi mi bilo lakse da zakopcam nego da vezujem i obrcem ...
Ja isto tako imam svoja uverenje zasto bih koristila pampers .

..pitanjce, te nove pelene su debele, a shvedska je sasvim tanka,
ako bi na pampers i dve tetra pelene (chak i na jednu) stavila nju - bebina guza bi bila jedno 5-6cm visha od glavice,
pa bi morala da nakosish dushek u krevecu da ne bi lezala nizbrdo naglavachke.. :)
..u principu i sa klasichnim povojem (pampers, tetra, shvedska ili dve tetra pelene i shvedska) guza je malo visha od glave,
ali je to mozda 1-2-3cm.. :) ..narochito je upadljivo prvih dana i nedelja, ja sam chak u pochetku stavljala veeeliki peshkir za plazu savijen na 4 dela
bebi od guze ka glavici kad lezi na ledjima.. :)

Kao sto rekoh , koristila bih pampers + siroko povijanje ( gde se koriste 2 tetra i 1 svedska pelena ) umesto te jedne svedske pelene koja sluzi da sve to poveze ja bih koristila tu modernu pelenu , prvenstveno ne zato sto je moderna i sarena nego ima te kopce pa smatram da bi mi bilo lakse da zakopcam nego da vezujem i obrcem ...

moje mišljenje: ovo sve će ti biti previše.čak ne verujem da ćeš uspeti da staviš "modernu" preko 2! tetre. ako baš želiš modernu (mrzim taj izraz) nemoj tetre. ali stvarno su preskupe ako želiš samo umesto švedske da koristiš. mislim švedska je 85 din, a ove 1500.
švedsku uopšte nije teško vezati :)

eee, slikaću ti kad budem oprala, kupila sam pre koji dan švedku, iskrojenu kao ove moderne, sa čičkom. šarene su :) možda te da uzmeš, bile su oko 200 din. mada su i te dosta male, na 2 tetre isdpod.

a zar se za široki ne koristi jedna tetra?

koliko sam ja shvaila bitno je da su kukovi rašireni, da kolena idu ka napolje, a ne da bude velika džomba između nogu.

stvarno beba izludi kad ne može da mlatara nogicama, još kad ima grčeve....

..pitanjce, te nove pelene su debele, a shvedska je sasvim tanka,
ako bi na pampers i dve tetra pelene (chak i na jednu) stavila nju - bebina guza bi bila jedno 5-6cm visha od glavice,
pa bi morala da nakosish dushek u krevecu da ne bi lezala nizbrdo naglavachke.. :)
..u principu i sa klasichnim povojem (pampers, tetra, shvedska ili dve tetra pelene i shvedska) guza je malo visha od glave,
ali je to mozda 1-2-3cm.. :) ..narochito je upadljivo prvih dana i nedelja, ja sam chak u pochetku stavljala veeeliki peshkir za plazu savijen na 4 dela
bebi od guze ka glavici kad lezi na ledjima.. :)

:)
Kolika bi to guza bila...

moje mišljenje: ovo sve će ti biti previše.čak ne verujem da ćeš uspeti da staviš "modernu" preko 2! tetre. ako baš želiš modernu (mrzim taj izraz) nemoj tetre. ali stvarno su preskupe ako želiš samo umesto švedske da koristiš. mislim švedska je 85 din, a ove 1500.
švedsku uopšte nije teško vezati :)

eee, slikaću ti kad budem oprala, kupila sam pre koji dan švedku, iskrojenu kao ove moderne, sa čičkom. šarene su :) možda te da uzmeš, bile su oko 200 din. mada su i te dosta male, na 2 tetre isdpod.

a zar se za široki ne koristi jedna tetra?

koliko sam ja shvaila bitno je da su kukovi rašireni, da kolena idu ka napolje, a ne da bude velika džomba između nogu.

stvarno beba izludi kad ne može da mlatara nogicama, još kad ima grčeve....

nama su u porodilistu reki ko koristi pampers onda jedna tetra a ako bez pampersa ona dve tetre i sve fiksirati svedskom,

nisi ti mene uopste razumela
ne ulazim ja u to uopste ko sta koristi sa svojim detetom
nego rekoh da nema smisla da kupujes ove pelene od skoro 1500 dinara umesto svedske
plus sto kazu ostale clanice ove pelene su same po sebi debele
to bi bilo kao da stavis bebi pampers, pa dve tetra
pa jos jedan pampers preko svega toga
i zaista nije poenta sirokog povoja da imobilises bebu do te mere da ima 5 kila pelena na sebi
samo razmaknute nogice
ja sam planirala u tih prvih mesec dana koristiti samo tetra pelene i svedsku i to je to
em nema potrebe bebu pretrpavati nepotrebnim slojevima tamo dole
em i bebici nece prijati da bude ko robokap

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back