evo zaspala je u marami, pa pišem dok se ne probudi.
nisam pp, možda još nekog zanimaju pelene.
opšte stvari:
- obrati pažnju na materijal od kod šiju pelene, puno je onih sintetičkih. najbolja varijanta je bambus, više upija i ne razmnožavaju se bakterije na njemu.
- najbitniji faktor, dobre zaštitne gaće. Treba da su od PUL materijala a ne od PVC, jer pvc ne propušta vazduh, pa će se guza upariti.
- AIO, jednostavnije za staviti, ali se teže suše i svaki put moraš prati i spoljašnji deo. skuplje su. Bolja varijanta su posebno pelene posebno zaštitne. onda ti treba oko 4-5 zaštitnih samo.
- one size, podešavaju se na različite veličine drikerima ili čičak trakama. drikeri bolji - čičak se lepi za ostale pelene u mašini.
1. daj daj pelene - bg
ubedljivo najfiniji materijal. ostaje mekan nakon pranja. one nisu one size, pa ako prerastu broj moraš kupovati veće.
guma oko butkica je suviše labava, što je dobro jer ne stežu, ne ostaje otisak, ali se desi da malo ode u zaštitne.
Ako želiš širok povoj, moraš dokupiti široki uložak.
sporo se suše, zato što super upijaju.
brzo stignu kad naručiš.
nisu pevelik paket na guzi, nisu preširoke između nogu (zbog kasnijeg hodanja)
koristim ih za dan i za noć.
2. Bambino mio. gore već napisah.
3. Baby saurus. - odličnog kroja!!!! super mogućnost podešavanja veličina. odlični dezeni. dobijaš uloške uračunato u cenu.
ja sam tražila da unutrašni sloj do kože bude od bambus velura, tad su malo skuplje, ali opet bambus je bambus.
čekaš dosta dugo kad naručiš, jer je Naida preopterećena. pogledaj ima i facebook profil, šta sve šije.
gumica oko nogu, nekad malo steže, zavisi kako podesiš. nisu velik paket na guuzi. prekodana jedan uložak, preko noći dva, tri.
4. Little comfort bamboo. - super kroj, odlične za noć. uložak sa jedne strane ima flis, sa druge bambus. flis na dodir ostaje suv, ali to je sintetički materijal. volim ih za noć, puno upiju, a ostaju suve pri koži. gumica je super ušivena, ne ostaju tragovi, ne puštaju sa strane. malo veći paket na guzi.
problem naručivanje, ja sam preko web shopa iz mađarske, pa su mi poslali u poštu u segedin, tamo sam podigla.
5. zrenjaninske flanel - odlične ako želiš širok povoj, jer su kruće, pa beba ne može da ih sabije nogama. krute su nakon pranja, treba ih malo popeglati, da omekšaju. ja imam varijantu sa čičkom, te se super podešavaju.
Dobitna kombinacija bi bilo da Naida nabavi bambus od kojih su daj daj pelene!!!!! a na sve to staviti little comfort zaaštitne gaće.
Zaštitne:
1. bambino mio - odlične! imaju po veličinama, S možeš korisiti za njihove male, i za daj daj, za ostale pelene su mi male. M već može i uz bosanske i uz irske. Možeš sa njima i obične tetre + švedske.
2. daj daj -očaj živi. prevelike su. videla sam na njohovoj fb strani da su nešto menjali, nadam se na bolje...
3 Little comfort - kao prvo preslatki dezeni

odlične. ne stežu, lako se podešavaju. mogu na sve moje pelene.
kod zaštitnih ti je bitno da obuhvate celu pelenu, naročito oko butkica, jer ako nešto viri, a nakvasi se, kvasi ti se i odeća.
papirićiiiiii! odlična stvar. staviš i pelenu, pa kaka ne uđe unutar pelene. samo izvadiš i baciš. mogu se i prati u mašini sa pelenama 6-7 puta. kod nas, neeeemaaaaa. ja naručujem iz mađ.web shop - segedin-pošta.
http://tarka-barka.hu/spd/300/Popolini_anyatejes_papirbetet_tekercs
ove su mi najbolje.
eto. ako ima pitanja navalite.