Drage moje, evo i mene
prvo November, zeno, cestitke od

drage nove trudnice, cestitke i dobro nam dosle
a Jexy vam je danas izasla iz bolnice
otisla sam u petak na rutinski ctg pregled, pa im se nesto nije svideo
ajd idi malo jedi, popij nesto slatko pa se vrati
ja odradim tako, vratim se, oni opet ctg i opet im se ne svidi, kao nema beba dovoljno kiseonika (to mi pise u otpusnoj da su me zbog toga primili)
ajmo pregled, kaze dr, koja je btw bas bila fina (dr Maric, cini mi se) "ja bih vas zadrzala malo na posmatranju, nisam zadovoljna ovim ctg nalazom, cisto predostroznosti radi" da nevolja bude veca, ja se nasekiram zbog toga (a i bilo je vruce u petak) i meni skoci pritisak 150/90

sledi, aj na odeljenje, ALI
ja sam mislila sad ce mene da prime na odeljenje, pa cu tu da leskarim a ono JOK
pravo u porodiliste!!!
pa babicka priprema, merenje, sve sto ide, i smestise me u box nakacise ctg i tako vam je Jexy lezala dobra cetiri sata, uz infuziju
onda dodje dr, pregled, (pregledalo me jos troje njih, ko god je prosao zavukao je prstice+ono dvoje studenata u ambulanti) -a niste jos vi za porodjaj, ctg dobar pritisak visok, aj na odeljenje
mislim se nesto -nisam ni bila za porodjaj, dosla sam na kontrolu samo, al ajd
i tako, lezala sam na odeljenju visoko rizicnih trudnoca
merili mi pritisak, radili ctg sto puta dnevno,
jutros vizita, pregledi, pustise me kao-nema razloga da lezite ovde, sve ok
jedino je bebac malo veci 3750gr ima sad, al kao nista strasno
"dodjite kad pocnu bolovi, da Vas porodimo za dva sata"-rece dr Dukanac
ja bolove jos nemam, skroz sam zatvorena, ali i sinoc i jutros na ctgu su bile vidljive kontrakcije koje ja jos uvek ne osecam
sto znaci jos malo
i tako
uplasila sam se u prvi mah stravicno,a posle kad sam razmislila bilo mi ok sto su u neku ruku bas odgovorni -aj da vas malo posmatramo, ipak ste vi u terminu
i svakakve nekakve analize su mi radili i sve je ok
e da, porodiliste izgleda extra, mislim ti boxovi i to (u Visegradskoj sam bila)
stvarno je sredjeno, cisto, osoblje ljubazno
ako nista drugo, sad znam sta me ceka kad stvarno odem da se porodim
u petak imam opet ctg i da se javim dr Vrzic na kontrolni pregled
mozda se i porodim do tada, a mozda me i opet zadrze da leskarim malo