Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ija, meni su pol "pogodili" josh na prvom ekspertskom za double test, u 12-oj nedelji.. :)

..a lice se vidi i tada i svashta neshto josh, ali na drugom ekspertskom,
kod mene bio u 19-oj, slichice budu prelepe, da se se rastopish.. :heart: :aha:

Uploaded with ImageShack.us

Definitivno cu ici na 4D. Prelepa slika.

Ja nisam ni pitala za pol, vazno mi samo bilo da je sve ok. Danas cu (ako se setim) pitati, da li se vidi. Cisto da se umirim. Mada mi je stvarno sve jedno. Imamo za oba imena vec skoro 10 godina ;) Samo nam jos bebe fale :(

Jojjj što su slatki... :heart:

:aha: u sledećem životu ću definitivno biti crnkinja (meleskinja) i udaću se se crnca (meleza) i imaću puno ovako preslatke dece...
i pošto obožavam muziku (a crnci su posebno za nju talentovani) bićemo poznata muzička porodica ;) Jupiiii! :D

:lol: Kao da slusam sebe od pre nekih 6-7 godina, od kada sam bila klinka mastala sam da se udam za crnca i da imam tako cokoladnu decu, a onda sam dosla u Pariz i.... dalje necu da pisem. Reci cu samo to da mi tako nesto vise NIKADA nije palo na pamet. Sta vise, intenzivno razmisljam o tome kako sutra decu da klonim njihovog drustva i uticaja.

Cure, nesto da vas pitam, ja uopste nesto ne kapiram te krvne grupe i to Rh+ i Rh-, dosta sam informisana o mnogim stvarima vezanim za trudnocu, ali to nesto ne kapiram najbolje. Ja sam npr. pred vantelesnu saznala da sam 0+, sto me je zaista sokiralo jer su u mojoj porodici svi A+. Mm je B+. Niko mi nista nije spominjao nikakvu injekciju, niti bilo sta u vezi toga.
Pozdrav svima! :bye:

jaoo vidi ti to
i nosic prcasti :)

E, i ja sam odmah spazila slatki prcasti nosic!

"da, znam, to si mi rekla
i bas zbog tvog primera se i ja nadam istom ishodu )))
al ne verujem, bila bi to prevelika slucajnost onda
jedna je jexy
:* <3 "

Veruj u sebe, dobro se informisi, i kreni u nove "ratne" pobede. Ako si jednom ostala trudna ostaces opet. :heart: Vidi sta moze da se uradi oko tog hormonskog disbalansa, sta kaze tvoj doktor po tom pitanju, kako se to regulise?

Cure, nesto da vas pitam, ja uopste nesto ne kapiram te krvne grupe i to Rh+ i Rh-, dosta sam informisana o mnogim stvarima vezanim za trudnocu, ali to nesto ne kapiram najbolje.
Pozdrav svima! :bye:

Ako je trudnica Rh- a otac deteta Rh+, postoji mogucnost da beba nasledi ocev Rh faktor.
U tom slucaju, ako beba ima pozitivan Rh a mama negativan Rh, mamina krv stvara antitela jer ista ta krv prepoznaje bebu kao uljeza u organizmu-tako nekako
Zato se trudnicama ciji je Rh negativan stalno kontrolisu antitela, narocito ako je tata pozitivan. U svim ostalim konbinacijama, prekontrolisace se Rh, tj antitela, ali ne intezivno kao u ovoj situaciji.
Muz i ja smo 0, al on je pozitivan a ja negativna, i brojala sam antitela na 6 nedelja, a posto su mi ih na prosloj kontroli nasli, sad ih proveravam na dve nedelje, da vidimo da li raste broj
i sve sto se radi u toj situaciji je primanje one injekcije Rhogam, koju negativne trudnice dobijaju i posle porodjaja, kao i posle kirataze, ja sam je primala kad sam imala spontani
Eto koliko ja znam o tome
u principu, nista strasno, samo redovno brojanje
a ako si Rh pozitivna, opusteno skroz :zag:

E, i ja sam odmah spazila slatki prcasti nosic!

"da, znam, to si mi rekla
i bas zbog tvog primera se i ja nadam istom ishodu )))
al ne verujem, bila bi to prevelika slucajnost onda
jedna je jexy
:* <3 "

Veruj u sebe, dobro se informisi, i kreni u nove "ratne" pobede. Ako si jednom ostala trudna ostaces opet. :heart: Vidi sta moze da se uradi oko tog hormonskog disbalansa, sta kaze tvoj doktor po tom pitanju, kako se to regulise?
sve cu da ga ispitam kad se vrne sa odmora :)
zasluzio je covek mali predah, neka ga :)

uuuu, mnogo lakse
meni je bilo potrebno mesec dana:)
Iz tvojih usta...:worth:

Nego, nešto se mislim, kako sam navikla na vas na ovoj temi, bas na ovu trenutnu ekipu (naravno ko god došao dobrodošao) kada budemo trudne Barb i ja :), da nam obećate da ćete dolaziti na ovu temu da nam odgovarate na pitanja:lol:. Ne ono porodite se i baš vas briga zaobilazite ovu temu. Ne može:rtfm:
Ili kad uspavate bebicce, svrnete odovorite nam na pitanjca, date utehu podršku, gde zapne, ili da i tada budete opet trudne nema treće:mrgreen:

Wooow, Jexy, hvala ti puno na info. Ovo mi je zaista bila totalna nepoznanica. Mogla sam malo da istrazujem na netu oko toga, ali poslednjih meseci sam se malo olenjila sto se toga tice, mislim, kada je vec sve u redu sto da se opterecujem, ali nije zgoreg znati. Hvala Bogu da je onda sigurno to u pitanju kod Suzine snahe.

Nego, nešto se mislim, kako sam navikla na vas na ovoj temi, bas na ovu trenutnu ekipu (naravno ko god došao dobrodošao) kada budemo trudne Barb i ja :), da nam obećate da ćete dolaziti na ovu temu da nam odgovarate na pitanja:lol:. Ne ono porodite se i baš vas briga zaobilazite ovu temu. Ne može:rtfm:
Ili kad uspavate bebicce, svrnete odovorite nam na pitanjca, date utehu podršku, gde zapne, ili da i tada budete opet trudne nema treće:mrgreen:

e da
da nam obecaju da ce da dolaze
:) da nas ne zaborave :)

Pozdrav damajante,

ja sam od pocetka moje trudnoce dolazila na ovu temu, cisto je iscitavala, ali u to vreme ovde je najvise bilo trudnica koje su bile ili pred sam porodjaj, ili od 28. nedelje pa navise. To mi nije bilo mnogo interesantno u to vreme. I sada sam se ukljucila da nekome dam neku informaciju, i malo po malo poceh ja da piskaram ... Ja se nadam da cu imati vremena kada se porodim da dolazim na forum, uvek mi je drago da mogu nekome da pomognem ako vec imam nekih saznanja ili isukustva. U trudnoci, pogotovo kod prvorotki, svaka informacija je dragocena.

Puno pozdrava za tebe! :bye:

Ako je trudnica Rh- a otac deteta Rh+, postoji mogucnost da beba nasledi ocev Rh faktor.
U tom slucaju, ako beba ima pozitivan Rh a mama negativan Rh, mamina krv stvara antitela jer ista ta krv prepoznaje bebu kao uljeza u organizmu-tako nekako
Zato se trudnicama ciji je Rh negativan stalno kontrolisu antitela, narocito ako je tata pozitivan. U svim ostalim konbinacijama, prekontrolisace se Rh, tj antitela, ali ne intezivno kao u ovoj situaciji.
Muz i ja smo 0, al on je pozitivan a ja negativna, i brojala sam antitela na 6 nedelja, a posto su mi ih na prosloj kontroli nasli, sad ih proveravam na dve nedelje, da vidimo da li raste broj
i sve sto se radi u toj situaciji je primanje one injekcije Rhogam, koju negativne trudnice dobijaju i posle porodjaja, kao i posle kirataze, ja sam je primala kad sam imala spontani
Eto koliko ja znam o tome
u principu, nista strasno, samo redovno brojanje
a ako si Rh pozitivna, opusteno skroz :zag:

Jexy i kod mene je isti slucaj, ja 0-, a suprug 0+.

Da li ti kontrolisu ta antitela Ikice?

***Posto ovde ima zena koje su vec radjale, nesto bih priupitala :)

Odnosi se na simptome porodjaja. Elem, upucena sam u to da je najava pocetka porodjaja ispadanje sluznog cepa, stezanje materice koje je obicno bolno, oticanje plodove vode. Ipak, zanima me ima li nesto sto prethodi tome, da li ste imale nekakva ziganja, bolove neke u npr. predelu ledja, stomaka, bilo sta sto ste kasnije shvatile da je bila najava pocetka, ili jednostavno samo ispadne taj cepic i onda sve krece. Plus, koliko otprilike vremena prodje od tog ispadanja sluznog cepa do pocetka kontrakcija, nekoliko sati, nekoliko dana, nedelja? Pretpostavljam da su to sve neke individualne stvari, ali opet, verujem da ima nekih pojava koje bi se mogle uzeti kao neki reper.

Mene "brine", dobro, nije bas da me brine, vise me iritira sto mi dr npr. nije zakazao preglede na svakih nedelju dana, sto koliko mi se cini, praktikuju doktori kod nas. Imam kod njega sastanak tek, cini mi se 15. maja a ja vec od sutra ulazim u 37. nedelju, znaci 9. mesec. Bebac mi je jos pre mesec dana bio okrenut na dole glavicom, plus je krupan i pravo da vam kazem ja ga ocekujem malo ranije :D Na poslednjem pregledu kod njega, koji je bio 15.aprila, bila sam dobro zatvorena, ali to bese odavno... Kakva je situacija bila kod vas koje ste vec radjale?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back