Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podelicu sa vama iskustva jedne moje rodjake koja je pre neki dan uradila dabl test. Najpre je uradila test u poznatoj novosadskoj labaratoriji M i rezultati nisu bili dobri s obzirom da nije mogla da poprica s doktoricom ove nedelje jer je doktorica na godisnjem odluci se da ponovi test u drugoj labaratoriji J cisto da proba da umiri savest kad ono totalno drugaciji rezultati i sta onda reci i kome verovati????

Neka se ona konsultuje sa dr u koju ima poverenja, ali opet na kraju ona treba da odluči, da li će na amnio ili ne.

Podelicu sa vama iskustva jedne moje rodjake koja je pre neki dan uradila dabl test. Najpre je uradila test u poznatoj novosadskoj labaratoriji M i rezultati nisu bili dobri s obzirom da nije mogla da poprica s doktoricom ove nedelje jer je doktorica na godisnjem odluci se da ponovi test u drugoj labaratoriji J cisto da proba da umiri savest kad ono totalno drugaciji rezultati i sta onda reci i kome verovati????

ako je M-medlab,onda nije ni cudo oni mnooogo grese,a J-ako mislis na jugolab su dosta pouzdani i ljudi uglavnom idu tamo..

ja sam doduse iz bg al sam radila dabl u visegradskoj i nisu uradili kako treba nisu napisali parametre po kojima se odnose moji raultati pa mi je ginekolog moj predlozio da ako hocu i mogu da platim odradim kvadripl test jer je najbolji i najnovija varijanta jeste da kosta oko 7000 al eto pokusajte sa tim testom bolji je i od dabl i od tripl testa

Mojoj snaji ie dabl test bio los 1:50 i htela je odmah da ga ponovi,ali joj je lekar rekao da se dabl ne ponavlja jer ce ponovljen rezultat najverovatnije biti dobar :dontunderstand: ne razumem bas ali se secam sta mi je pricala.Uradila je 4D UZ i sacekala amniocintezu i sve je bilo ok, z:poz:

Kvadripl se radi izmedju 15. i 23. nedelje, pokazuje verovatnocu za Down-ov sindrom i spina bifida.
Ali ni on nije potpuno pouzdan, tako da nema potrebe da se radi.
Pitao je mm doktorku kad smo bili prosli put, bas za taj test, pouzdanost je 75% za Down, (sto znaci da 25% slucajeva sa Down-om ne registruje), a 80% za spina bifida.
Znaci, opet statistika...

Poslednja izmena:
mozda cu zvucati grubo, ali mislim da su svi ti testovi totalna glupost. e sad, ok je, ako neko zbog godina misli da treba da uradi ili zbog toga sto u porodici ima slucaja neke nasledne bolesti. ja sam se vodila time, prvi put, imala sam 26 god,on 33, savrsenog zdravlja oboje, u familiji nije bilo bolesnih.... pa cak i u slucaju, nedaj boze, da nesto nije u redu, ja bi zadrzala bebu... ali hvala bogu, sve je ok, nadam se da ce i ovaj put biti tako....

pa dobro ja sad stvarno nemam pojma pozabroavljala sam to...al sta znam ja sam radila dabl u visegradskoj ...al nisu mi dali parametre op kojima treba ginekolog moj da ocita dal je sve ok ili nije..al na kraju je sve bilo kako treba samo sam ja htela i na kvadripl za svaki slucaj jer sam se tripovala za sve i svasta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back