Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cao drugari.... uh, pa imamo ovde i novih trudnica.... :) dobrodoslica svima... :heart:
meni su pocele mucnine, grrrrrrr, bas se osecam grozno... :( a nadam se da nece trajati dugo.
u petak u 12 imam termin kod doktora, pa cu znati i termin za porodjaj.
muka mi je od svega, vec dva dana jedem samo hleb i jogurt, i supu. ostalo nema sanse :(
kako ste mi vi? kako podnosite? cuvajte se gripa, ja se bas uspanicila...
nema biljane, nadam se da se porodila... :) ko je posle nje?

Uffff,potpuno te razumem.Ja još uvek imam mučnine,ali ne povraćam više:D i počela sam normalno da jedem,a sad sam 15-a nedelja.Meni su prijali lešnici,bademi i šargarepa sveže.Probaj,uz malo sreće možda nešto i pomogne:heart:
Ima novih trudnica,i Bogu hvala neka nas je što više.:super:

cao drugari.... uh, pa imamo ovde i novih trudnica.... :) dobrodoslica svima... :heart:
meni su pocele mucnine, grrrrrrr, bas se osecam grozno... :( a nadam se da nece trajati dugo.
u petak u 12 imam termin kod doktora, pa cu znati i termin za porodjaj.
muka mi je od svega, vec dva dana jedem samo hleb i jogurt, i supu. ostalo nema sanse :(
kako ste mi vi? kako podnosite? cuvajte se gripa, ja se bas uspanicila...
nema biljane, nadam se da se porodila... :) ko je posle nje?

Cao Suzo, znam kako ti je.Ja sam tih dana zivela samo na slanom keksu i caju ali ne brini, proci ce. I ja se plasim gripa, bas sam sinoc sa MM pricala kako mozda ne bi bilo lose da se vakcinisemo, ali moram da pitam doktora sta on misli o tome. Mada znas i sama sta pricaju o tim vakcinama. Nisam pametna :neutral:

Uffff,potpuno te razumem.Ja još uvek imam mučnine,ali ne povraćam više:D i počela sam normalno da jedem,a sad sam 15-a nedelja.Meni su prijali lešnici,bademi i šargarepa sveže.Probaj,uz malo sreće možda nešto i pomogne:heart:
Ima novih trudnica,i Bogu hvala neka nas je što više.:super:

ma nista mi ne prija.... :( a bas sam se nadala da ce mi i ova trudnoca biti kao prva... cini mi se da sam imala mucnine 6-9 nedelja, al to je bilo ono, muka mi je, povratim i gotovo. a sada....:roll::roll::roll:

Cao Suzo, znam kako ti je.Ja sam tih dana zivela samo na slanom keksu i caju ali ne brini, proci ce. I ja se plasim gripa, bas sam sinoc sa MM pricala kako mozda ne bi bilo lose da se vakcinisemo, ali moram da pitam doktora sta on misli o tome. Mada znas i sama sta pricaju o tim vakcinama. Nisam pametna :neutral:

a moj brat u srbiji ima grip, nema temperaturu, samo ga grlo zeza. al kaze, sad je ok, nije bio kod dr. ziva nisam od straha.... a malo mi je i cudno, taj grip se tek pojavio,i bas odjednom, vec nasli odgovarajucu vakcinu... hmm....

Znas li mozda koja je razlika izmedju triple i double testa?
Ja sam radila jedan od ta dva ali ne znam tacno koji :think:

Radila si double verovatno jer se u tom periodu taj test radi.A rezultatima triple testa,kako mi je moja doktorka objasnila, može da se poveća pouzdanost double testa.Jer posle 20-te nedelje nedelje trudnoće se gube ultrazvučni znaci Daunovog sindroma na plodu i iz krvi trudnice,pa kasnije to ne može da se otkrije,osim naravno amniocintezom.

..dobar dan, devojke .. :)
..mi se vratili.. :aha: ..sve je u redu, dechak je 100% i to veliki dechak..
..zuri oko 10 dana u odnosu na ochekivanu velichinu, po svim parametrima.. :)
..ima 313g :heart: umesto oko 200..
..na pochetku UZ-a je spavao sa rukama na licu i zagnjuren licem u zid materice..
..kad ga je dr probudio gurkanjem da bi mu video lice, nos, nepce,
zevao je i mljackao.. :heart: ..a onda se razigrao toliko da se dr shalio da ce da mu
pokvari sondu za UZ shutirajuci.. :lol: ..sad smo u kuci vecali na shta najvishe lichi njegovo
djuskanje nozicama - nije trchanje, nije igranje kolceta,
nego kao da preskache prepone.. :lol: ..mamin atletichar.. :lol:
..malo mi je povishen shecer, ne iznad granice, ali ipak za preporuku da uradim test opterecenja
glukozom.. :confused: ..da li je neka od vas to radila?

..na pochetku UZ-a je spavao sa rukama na licu i zagnjuren licem u zid materice..
zevao je i mljackao.. :heart: ..a onda se razigrao toliko da se dr shalio da ce da mu
pokvari sondu za UZ shutirajuci.. :lol: ..sad smo u kuci vecali na shta najvishe lichi njegovo
..malo mi je povishen shecer, ne iznad granice, ali ipak za preporuku da uradim test opterecenja

:heart: :heart: :heart:
Srce malo! :)
Ovaj moj je juce pomerao nogice kao da vozi bicikl, sve neki sportisti! :)
OGT test nije nista strasno, popijes rastvor glukoze i onda ti u odredjenim vremenskim razmacima vade krv da bi videli kojom brzinom se glukoza eliminise iz krvi.

Srce malo! :)
Ovaj moj je juce pomerao nogice kao da vozi bicikl, sve neki sportisti! :)
OGT test nije nista strasno, popijes rastvor glukoze i onda ti u odredjenim vremenskim razmacima vade krv da bi videli kojom brzinom se glukoza eliminise iz krvi.

:heart: ..bogami, koliko energije, pravi sportisti.. :lol:
..znam da nije strashan OGT, samo me zanima da li se radi u DZ laboratorijama ili
mora privatno? ..kod nas je uzasna guzva za vadjenje krvi u DZ,
a trudnice chekaju zajedno s ostalima.. :roll:
..kad bih tu provela tri sata za OGT,doshla bih kuci sa tri bolesti.. :roll: :(

ija_ftn jesi li išla na kontrolu?

Upravo sam se vratila sa kontrole.

Sto se tice zdravlja sve je ok (koliko moze biti). Nije doslo do nikakvih komplikacija, tako da je to sve u redu.

U nastavku sledi deo " 'bem ti administraciju ". (ko ne zeli neka ne cita)

Saznala sam da trebam raditi neke pretrage pre sledece trudnoce (gomila ispitivanja, testova i sl) koje nase zdravstveno osiguranje NE PODRZAVA. Dzaba placam 6000din mesecno na zdravstvo kada ga ne mogu iskoristiti kada mi je zaista potrebno. :dash:

Pitala sam svog ginekologa za bolovanje, ali sam dobila odgovor da mi ne moze "retroaktivno" otvoriti :roll: nego da odem Medicinu rada, kod moje dr i tamo cu dobiti papir koji cu poneti na posao kao "opravdanje". Otisla sam na Medicinu rada i (nakon dugog cekanja) ispricala svojoj dr svoj slucaj i da mi je potreban papir za bolovanje. Dobila sam odgovor da to nije njen resur vec da mi moj ginekolog mora otvoriti i zatvoriti bolovanje jer sam imala "ginekoloski problem". Ja :eek: Ostala bez teksta.

Inace, po pravilu, (koje mi niko nije rekao) trebala sam odmah nakon kiretaze otici kod svog ginekologa da mi otvori bolovanje, jer sada je vec kasno za to :eek: . Na nalazu iz Betanije pise "posteda, mirovanje do kontrole za 10 dana". Na moje pitanje kako da odem, kada nisam mogla iz kreveta ustati, dobila sam odgovor: "joj pa sta sa onima koje rade namerni abortus pa sledeci dan rade" :dash: Znaci da ne poverujes sta je u glavama tih ljudi.

Sorry ako sam upropastila temu, ali sam morala negde da se izjadam.

:klap::klap::klap: za muskarcinu,maminog atleticara
Sto se tice testa opterecenja znam sigurno da trudnicama rade na Institutu za majku i dete.Da li ima guzve ili ne to ne znam.Moj muz je letos radio privatno i kosta oko 850 din mozda 900 ali nije vise.:heart:

Ja sam pre neki dan cula na televiziji da trudnice ne valja da se vakcinisu :( to je sto se ovog novog gripa tice :(

Cao dragi moji stomacici :D.Hvala vam svima na cestitkama :heart:,divne ste.
Moji momci spavaju,sva trojica :lol:,pa reko malo da vam se javnem.
Kao sto znate u petak oko pola 10 sam otisla u bolnicu,tamo sam bila otvorena 4cm,bez bolova.Inace porodjaj se odigrao munjevitom brzinom,sto je bio strasan shok za mene,u 12:40 su mi ukljucili indukciju,u 12:45 porbusili vodenjak i cim su me odveli u sobu(pored sale) da cekam bolove (za koje sam mislila da ce trajati bar dva sata),odmah sam dobila napone,bukvalno su me vukli do sale da se ne porodim na hodniku :lol: i Filip se rodio u 12:55 :D.Acu sam rodila iz treceg napona,ovaj put nije bilo tako,jer je beba bila velika,pa je on sam gurao,tako da sam ja non-stop osecala napon,ma sve je bilo tako brzo,jos uvek ne mogu da verujem....A tek kad sam cula kilazu..UZ je umanjio za 250gr,a sa Acom je povecao za 200gr.I nisu me ni sekli,a nisam ni pukla,za to je zasluzna jedna divna babica :D.
Ustala sam cim je proslo 4. porodjano doba i nije mi se nesvestilo (prijatno iznenadjenje).
Filip lepo spava i lepo siki hvala Bogu.Lanolin krema je zakon,zlata vredi :D.
Aca me je tako prijatno iznenadio kako je lepo docekao batu,odmah se postavio zastitnicki,mazi ga i ljubi stalno,kad neko drugi uzme batu Aca odmah vuce mene da ga uzmem nazad,tera me da ga ljubim i kad moji roditelji dodju on ih odmah vuce u sobu da vide batu :D.Hvala Bogu,nema ljubomore ni malo :D ,bas mi je dobrica :heart:
Sve vas puno pozdravljam i zelim vam lepe trudnoce, lake porodjaje i divne zdrave bebice :heart:
Nisam procitala,jel se Bilja porodila?

Ja sam pre neki dan cula na televiziji da trudnice ne valja da se vakcinisu :( to je sto se ovog novog gripa tice :(

Moja zaova zivi u Americi,lekar je i njeno misljenje je da se ne vakcinisem NIKAKO.Nije mi objasnila zasto,jer je bila na poslu i chetovale smo,ali cu je pitati.Ne znam sta za dete da radim?U subotu idem kod ginekologa pa cu i nju pitati za misljenje

Happy-ce bas mi je drago da je sve proslo tako dobro.Kao da si opisala moj prvi porodjaj.Uzivaj sa svojim decacima,odmaraj i zaviri jos ponekad u ovaj nas kutak:heart:
Nema nam Bilje od sinoc,a danas je trebalo da ide na kontrolu,ne znam sta se desava.
Rekla je da ce muz obavestiti kad se porodi

Poslednja izmena:
Cao dragi moji stomacici :D.Hvala vam svima na cestitkama :heart:,divne ste.
Moji momci spavaju,sva trojica :lol:,pa reko malo da vam se javnem.
Kao sto znate u petak oko pola 10 sam otisla u bolnicu,tamo sam bila otvorena 4cm,bez bolova.Inace porodjaj se odigrao munjevitom brzinom,sto je bio strasan shok za mene,u 12:40 su mi ukljucili indukciju,u 12:45 porbusili vodenjak i cim su me odveli u sobu(pored sale) da cekam bolove (za koje sam mislila da ce trajati bar dva sata),odmah sam dobila napone,bukvalno su me vukli do sale da se ne porodim na hodniku :lol: i Filip se rodio u 12:55 :D.Acu sam rodila iz treceg napona,ovaj put nije bilo tako,jer je beba bila velika,pa je on sam gurao,tako da sam ja non-stop osecala napon,ma sve je bilo tako brzo,jos uvek ne mogu da verujem....A tek kad sam cula kilazu..UZ je umanjio za 250gr,a sa Acom je povecao za 200gr.I nisu me ni sekli,a nisam ni pukla,za to je zasluzna jedna divna babica :D.
Ustala sam cim je proslo 4. porodjano doba i nije mi se nesvestilo (prijatno iznenadjenje).
Filip lepo spava i lepo siki hvala Bogu.Lanolin krema je zakon,zlata vredi :D.
Aca me je tako prijatno iznenadio kako je lepo docekao batu,odmah se postavio zastitnicki,mazi ga i ljubi stalno,kad neko drugi uzme batu Aca odmah vuce mene da ga uzmem nazad,tera me da ga ljubim i kad moji roditelji dodju on ih odmah vuce u sobu da vide batu :D.Hvala Bogu,nema ljubomore ni malo :D ,bas mi je dobrica :heart:
Sve vas puno pozdravljam i zelim vam lepe trudnoce, lake porodjaje i divne zdrave bebice :heart:
Nisam procitala,jel se Bilja porodila?

jao Happy baš mi je drago da je tako lako prošlo,kako si ti i očekivala
ljubi puno Filipa i Acu:cmok2::heart:

Dobro veče drage trudnice!

Prvo da čestitam November na budućem atletičaru :D Svaka čast, želim ti sve najbolje!

Draga Happy-ce, jako sam srećna zbog tebe i drago mi je što si imala tako lepo iskustvo na porodjaju posle čitavog onog cimanja zbog probijenog termina... Uživaj sa tvojom dečicom!

Kao što vidite, ja sam još tu. Konačno sam savladala virus pa sam iskoristila dan da konačno malo izadjem iz stana i pomognem mojoj malenoj da se spusti. Bila sam kod doktorice, nemam posebnih vesti osim da je sa bebom i dalje sve u redu... Porasla je, sada ima 3,5kg. Grlić je malo skraćen ali sam još zatvorena. Imam uput za Betaniju, idem sutra na pregled i CTG u nadi da ću saznati nešto novo... Termin jeste probijen, ali je bebi dobro, to je ipak najvažnije :heart: Kako sam samo nestrpljiva, ne mogu vam opisati...

LJUBIM VAS SVE I POZDRAVLJAM NOVE TRUDNICE :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back