bojana9
Zainteresovan član
- Poruka
- 190
Cao svima,
Ja sam Keka iz Beograda,citam ovu temu vec duze vreme i nikako da se prikljucim.
Inace sam u 7 mesecu trudnoce...
Nadam se da cemo se lepo druziti i dopisivati...
Pozic![]()
I od mene dobrodoslica

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao svima,
Ja sam Keka iz Beograda,citam ovu temu vec duze vreme i nikako da se prikljucim.
Inace sam u 7 mesecu trudnoce...
Nadam se da cemo se lepo druziti i dopisivati...
Pozic![]()

Prosledila sam doktorki mail, pa cekam da mi se javi. Mada mislim da je ovo nevidjena glupost, mrzim statistiku. Evo, za T21, odnosno Downov sindrom mi pise 1:8250, ali za taj 1 slucaj koji se desi na 8250 rizik je zapravo 1:1, odnosno 100%, zar ne?Jao ljudi danas idem kod cika doce da mi odredi termim i na UZ posto sam prosli put otisla rano pa je trudnoca bila mala. I nosim rezultate krvi svega sto mi je dala da povadim. HBC mi je katastrofa 91![]()

Stigli su mi rezultati double testa, meni ti brojevi nista ne znace, ali mislim da su dobri, pise nizak rizik.Prosledila sam doktorki mail, pa cekam da mi se javi. Mada mislim da je ovo nevidjena glupost, mrzim statistiku. Evo, za T21, odnosno Downov sindrom mi pise 1:8250, ali za taj 1 slucaj koji se desi na 8250 rizik je zapravo 1:1, odnosno 100%, zar ne?
Mrzim statistiku!

Rezultat ti je super.Meni je bio 1:9350.Mislim da je granicna vrednost za ovaj test 1:250,a ti si bas daleko od 250.Uzivaj,i ja mrzim statistiku.Ali sto se mora ,mora se![]()

Hvala na dobrodoslici!
Vec sam mislila da sam ostala neprimecena hehe....
Termin mi je 23.01.![]()
pokusavam da uzivak koliko god mogu u ovom periodu. Danas imam slobodan dan, bila jutros u kupovini i gledala odecu za male bebice...sve je tako slatkooooooo 
Cekamo da javis kako je bilo?
P.S. Sta je HBC?![]()
Ja dosla od cika doce pored toga sto mi je konstatovana anemija sve ostalo je za sad uredu.
Velicina 10.3 mm, sedma nedelja, termin 21.06. kaze vidimo se za 5 nedelja.
Jao ljudi danas idem kod cika doce da mi odredi termim i na UZ posto sam prosli put otisla rano pa je trudnoca bila mala. I nosim rezultate krvi svega sto mi je dala da povadim. HBC mi je katastrofa 91![]()

U prvoj trudnoći sam je pila,i do pred sam kraj ništa od terapije nisam uzimala.I ja sam ostala u drugom stanju anemična,još smo mi i planirali,pa me je doktorka tako iskritikovala što nisam na to mislila ranije.
Pila sam TOTHEMA ampule i super su mi pomogle.Gadne su prilično,tako mnogi kažu,mada meni nisu bile tako strašne.Iscedim malo limuna,sipam ampulu,malo vode i to popijem na prazan stomak.pila sam nekih 5-6 nedelja i baš su mi pomogle.
Drugu varijantu koju mi je doktotka preporučila je FERUMLEK tabletice koje se grickaju ujutru i uveče,pilih je moja drugarica i dobre su.
I ja svima savetujem neprevaziđenu REVITU,samo nikako da nateram sebe da odem da je kupimU prvoj trudnoći sam je pila,i do pred sam kraj ništa od terapije nisam uzimala.
http://www.revitaplus.com/SRPSKI/proizvodi/products.asp
Greska u kucanju HGB (hemoglobin)
Ja dosla od cika doce pored toga sto mi je konstatovana anemija sve ostalo je za sad uredu.
Velicina 10.3 mm, sedma nedelja, termin 21.06. kaze vidimo se za 5 nedelja.

Cao Keka! Dobrodosla! Vidim da smo blizu sa termininima , meni je 17.02.
Hoce li ti biti prva bebica? Meni ce biti prva i sva sam zbunjenapokusavam da uzivak koliko god mogu u ovom periodu. Danas imam slobodan dan, bila jutros u kupovini i gledala odecu za male bebice...sve je tako slatkooooooo
U petak idema na kontrolu i radicu test tolerancije na glukozu ili kako se to vec zove.
Pozdrav!

,evo necu vise hehhe......

Kada se radi triple test ?
Ja sam sad u osmoj nedelji i bas mi je bezveze, samo lezim , imam pojacano culo mirisa, sve mi smrdi pa mi je zbog toga i muka .Da li bih trebala ici kod zubara jer sam negde procitala da je pozeljno?
Pozdrav svim trudnicama![]()

dobrodoslica svima... 
a nadam se da nece trajati dugo.
ko je posle nje?Kada se radi triple test ?
Ja sam sad u osmoj nedelji i bas mi je bezveze, samo lezim , imam pojacano culo mirisa, sve mi smrdi pa mi je zbog toga i muka .Da li bih trebala ici kod zubara jer sam negde procitala da je pozeljno?
Pozdrav svim trudnicama![]()
Blizu su nam termini.
Jeste prva bebica i ja sam zbunjena,sludjena ,uzbudjena ali uzivam maksimalno,maze me i paze.
Ne radim vec par meseci (inace radim kod sestre u firmi pa mogu da se dogovorim sve sa njom ) ,spavam kad god mi se ukaze prilika.
Inace mi je do skoro bebac bio nisko pa sam morala da koristim utogestan vag. i da lezim kao krpa 10 dana ....ali hvala dragom Bogu i to se zavrsilo.
Sad je sve ok i cekam novu kontrolu za 3 nedelje da idemo da se gledamo hehehe....
Kazi mi koliko si kilograma nabacila do sad ako nije tajna i koliko imas godina?
Jesi li ti radila duble,triple i ostale testove....?
Ja sam zakasnila i za duble i za triple test ...danas,sutra,danas,sutra i na kraju je bilo kasno da ih radim.Mada mi doktorka kaze da nema veze ,nekad se ti testovi nisu radili pa su zene radjale zdrave i vesele bebe,samo mogu da te isparanoisu rezultati itd...
Samo treba da pratimo trudnocu i to je to....
Ovaj test sto ides da radis u petak nisam nikad radila,samo redovno vadim krv...?!
Inace ne znam kog je pola bebac iako tata silom hoce da sazna heheh -doktorka je na mojoj strani pa svaki put kaze ``ne vidi se dobro`` , ``okrenula nam je beba guzu`` itd
A sto se krpica za bebe tice joooj bila sam i ja skoro,raspametila sam se skroz,svasta nesto ima a sve je taaaako slaaatkoooo .....
Jesi li kupila nesto zas bebicu?
Jel znas kog je pola?
Ajooj al sam se raspisala,evo necu vise hehhe......
Pozic![]()
doktor je rekao da je devojcica 99%, jako se radujem a i moj suprug, to je bila njegova zelja 
Za sada samo prelistavam kataloge ali planiram ovog meseca da krenem i radnje da obilazim. 
Double test se radi izmedju 11-13 nedelje,a kako sam ranije procitala triple test izmedju 16-18.