Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro :cao:
Malo nam je bolje ,nocas smo samo dva puta imali dijareju,ali me zato stomak boleo celu noc,i nismo mogli da spavamo,i zbog bola i sto se blizi termin :sad2: a grlo me rastura i glava :( kad bih mogla bar sat vremena da se naspavam,bas mi je potreban san :besna:

Dobro jutro Bonzita! Moja drugarica je isto imala taj gastro u trudnoci, i to jednostavno dok ne prebolis dotle ce da te muci, jer razlika je kada su bakterije i virusi u pitanju pa zato imas dijareju, nece ti bas puno pomoci keksici i ostalo sto se savetuje dok se organizam sam ne izbori. Samo gledaj da ne dehidriras!:heart:

P.S. za one koje pate od zatvora - ako mozete da nabavite Donat Mg(mineralna voda sa visokim sadrzajem magnezijuma) pomaze provereno u praksi jer debelo crevo vraca ponovo u pogon! Jedna casa na prazan stomak ujutru i eto zurke...

Dobar savet :ok: Ja nisam u srbiji,ali ovde koristim neku vodu bas bogatu magnezijumom(119mg u litru)popijem obavezno litar -litar ipo,tako da bas pomaze!

Dobro jutro Bonzita! Moja drugarica je isto imala taj gastro u trudnoci, i to jednostavno dok ne prebolis dotle ce da te muci, jer razlika je kada su bakterije i virusi u pitanju pa zato imas dijareju, nece ti bas puno pomoci keksici i ostalo sto se savetuje dok se organizam sam ne izbori. Samo gledaj da ne dehidriras!:heart:

Strasno je :( ,osecam se slabo i malaksalo,i izgladnelo i boli me stomak,i muka mi je,i bebac jos se samo gurka tako da bas sam lose :besna:
Kako si ti danas?:cmok:

Ma znas, ja sam vec imala problema sa zatvorom na pocetku trudnoce( a inace stvarno nikad nemam problema) doduse kod mene to nije trajalo duze od dva dana, ali tvrda stolica i mucenje E PAAAAAAAA NECE MOCI! Ja licno sam navalila na vocke obavezno sa vlaknima i unosim dosta tecnosti u organizam, i to cistu vodu(flasiranu, posto mi je iz cesme odvratna) i sad nemam problema. Meni zitarice npr. nisu pomogle uopste, ali celuloza mora da ocisti creva i zato je bolje jesti voce ucelo nego cediti sok izmedju ostalog. A da vam svima kazem sto sam juce gledala dobru emisiju u vezi vitamina! koliko su tablete nedelotvorne...Najbolja je priroda!

Dobar savet :ok: Ja nisam u srbiji,ali ovde koristim neku vodu bas bogatu magnezijumom(119mg u litru)popijem obavezno litar -litar ipo,tako da bas pomaze!

bonzi, pogledaj ali obavezno kolika je kolicina natrijuma u toj vodi...te visokomineralne vode imaju visok sadrzaj mnogih minerala, ne samo jednog od njih...donat recimo ima mnogo magnezijuma, ali i visok sadrzaj natrijuma...secam se da je zato nisam kupila.
ako je to slucaj i sa tvojom vodom, to znaci da uopste nece dobro uticati na tvoje oticanje...s jedne strane odrices se slanog u hrani, a onda uneses gomilu soli kroz vodu i ne znajuci za to. ako nema mnogo natrijuma (uporedi sa ostalim vodama), onda samo napred :ok:
magnezijum je dobar za zatvor. ja sam uzimala nekoliko puta magnezijum (ne zbog zatvora) tablete i svaki, bas svaki put imala blagu dijareju - nista me stomak nije boleo, samo stolica malo meksa :mrgreen: a to je upravo ono sto hocemo kad imamo zatvor.

Bananice,
Ima 14,2,sad neznam koliko je u drugim vodama,provericu,mada ovu vodu bas preporucuju trudnicama,inace ja pijem i magnezijum,ujutru i uvece,plus kalcijum,i neki sirup za anemiju,mada od tog sirupa i mag nezeljni efekti su dijareja i onda kad se doda jos kalcijum(on izaziva konstipaciju)tako da je to lezerna dijareja,tj normalna stolica...tako da meni bas odgovara....jer imam osetljiva creva,nadrazena...

Cao devojke, evo i nas. :cao: Nocas smo bolje spavali, mada i dalje ustajem po pet puta na WC, a ustajanje iz kreveta je...uf. (Jako mi je visok krevet) :aha:
Bonzi, jeli jos uvek uzimas Magnezijum i tu vodu, rekla si da ga pijes zbog grceva, ako je dobar za zatvor onda nije dobar za dijareju... :think: Sasvim te razumem, ali ne znam kako jos da te posavetujem... Samo pij sto vise tecnosti da ne dehidriras jer je to lose i za tebe i za bebu, plodova voda mora da se obnavlja. Ja sam zbog dehidratacije zavrsila u bolnici na infuziji, imala sam dijareju neprestano 6 nedelja i jos sam stalno povracala, nisam mogla nista da zadrzim u organizmu.
Moguce da je virus, a tada je velika greska jesti suvo da dijareja prestane, treba piti tecnost da bi se organizam sto pre oslobodio virusa. Poljubac za vas, cuvajte se. :heart:

Hello bananice! Dobro zapazanje za vodu - zato se i ne preporucuje vise od jedne case dnevno...Volim ovaj forum jer uvek neko ukaze na nesto pametno sto sami previdimo! YES :super: Kako si ti bananice?

da, da...u pravu si...na njoj i pise da se ne preporucuje vise od te neke maksimalne doze.

bonzi, nemam pojma koje su tu kolicine preporucljive, ja uzimam slabomineralnu pa ne brinem...na njoj pise da ima 11 mg...mislim da ta tvoja sa 14 nije nesto veca...nek napise radoznalche koliko je na donatu, ja mislim da je mnogo vise

i ja sam nocas imala uzasnu potrebu za wc. i sednem ti ja na solju, onako sva u polu snu, rekoh da nije mozda prosla faza kontrakcija na spavanju, pa sad imam napone, heheheeh
tako sam se namucila.

bonzi kako si sad? jel mozes kod doktora da odes? trebas da ruckas nesto sto ce da ti stvrdne stolicu. a dok sam ja pila magnezijum isto sam primetila da sam imala redovnu stolicu.

I ja pijem slabomineralnu vodu (rosu) koja sadrzi 2,70 mg/l natrijuma, evo za donat vrednosti: Magnezijum 1030mg/l, natrijum1500mg/l, kalcijum 380mg/l! U jeeeeeeeeeee meni ovo zvuci nenormalno mnogo! Napomena na etiketi: Pije se ujutru na prazan stomak u kol. od 0.2 - 0.3l, u podne i uvece po 0,1l; ne preporucuje se bubreznim bolesnicima i svim osobama sa otocima - zaostajanje vode u organizmu.[/B

margo,kockice
cestitam na najlepstoj tituli na svetu :) neka je sa srecom,drago mi je da ste obe super prosle :)

ko je u kontaktu sa kockicom nek prenese,posto joj se vec stvrdnjavaju grudi ,MORA da se izmlazava,masaza podstice stvaranje mleka i to se radi nekih pola sata pre podoja a posto ona ima mleka mora da razradi mlecne kanale tako da joj obavezno prenesite da SE IZMLAZAVA da ne bi doslo do mastitisa i neka kupi pumpicu (najtoplije preporucujem aventovu)

ne znam ko je pomenuo zacenjivanje bebe,
nije da odmet da znate da kad se beba jako zaplace pa zaceni samo joj blago dunite u lice jer tada nastavi normalno da dise
to vam posebno moze biti korisno kad primaju bocu,jer neke bebe tad bas jako zaplacu

I ja pijem slabomineralnu vodu (rosu) koja sadrzi 2,70 mg/l natrijuma, evo za donat vrednosti: Magnezijum 1030mg/l, natrijum1500mg/l, kalcijum 380mg/l! U jeeeeeeeeeee meni ovo zvuci nenormalno mnogo! Napomena na etiketi: Pije se ujutru na prazan stomak u kol. od 0.2 - 0.3l, u podne i uvece po 0,1l; ne preporucuje se bubreznim bolesnicima i svim osobama sa otocima - zaostajanje vode u organizmu.[/B

:eek::eek:
to je bas mnogo natrijuma

ovo sto kaze srecna mama za caj od lista dunje je :ok:

a to izmlazavanje kad kazu da treba redovno da se radi, koliko cesto se misli...negde mi se cini da sam procitala na svaka 2 sata, ali sad nisam sigurna...to mi se cini nesto cesto :think:

margo,kockice
cestitam na najlepstoj tituli na svetu :) neka je sa srecom,drago mi je da ste obe super prosle :)

ko je u kontaktu sa kockicom nek prenese,posto joj se vec stvrdnjavaju grudi ,MORA da se izmlazava,masaza podstice stvaranje mleka i to se radi nekih pola sata pre podoja a posto ona ima mleka mora da razradi mlecne kanale tako da joj obavezno prenesite da SE IZMLAZAVA da ne bi doslo do mastitisa i neka kupi pumpicu (najtoplije preporucujem aventovu)

Kockica mi je rekal da se beba zacenila kad je izasla. Rekla sam joj da mora da izvlaci mleko (mrzim kravlje izraze izmuzavanje i imlazavanje:evil:), zna to i ona, kaze da sama masira za sad i nadam se da ce biti dobro.

Margo,
Beba ti je kao medic, sva sam se raznezila...

Devojke sa stomacima, jel verujete da cemo uskoro i mi drzati nase bebice?:klap: Joj, jedva cekam..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back