Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bebe su jako inteligetne,to je nama babica rekla mi mislimo da su male i ponasamo se kao da su lutke ali ne,jako su pametne ali vi kao roditelj morate da im pokazete kad je dan a kad noc,i sve ostalo,vi ste gazda inace bebac ako primeti da je sve pustate onda je ona glavna..;npr ako place nerteba je uzimati stalno,ili ako je uspavljujete,nema drzanja u ruke vec u krevetac neka place malo al tako ce da nauci sta sme sta ne...
Moja sestra bila kod ginekol,bebac je bas veliki ona je 26 +3 dana i bebac vec ima 1100gr :heart:
Bolje sam,pojela sam jabuku,i sad pijem caj opd kamilice i grickam plazmu...

Bebe su jako inteligetne,to je nama babica rekla mi mislimo da su male i ponasamo se kao da su lutke ali ne,jako su pametne ali vi kao roditelj morate da im pokazete kad je dan a kad noc,i sve ostalo,vi ste gazda inace bebac ako primeti da je sve pustate onda je ona glavna..;npr ako place nerteba je uzimati stalno,ili ako je uspavljujete,nema drzanja u ruke vec u krevetac neka place malo al tako ce da nauci sta sme sta ne...

Citam ovo, pa razmisljam kako u stvari postoje 2 razlicita hm, misljenja ( nadam se da sam se dobro izrazila). To sto kaze bonzita su i meni pricali uglavnom u Srbiji.
Onda kad sam se porodila, patronazna sestra koja nam je bila u kuci ( u holandiji vam patronazna sestra dolazi prvih nedelju dana svakodnevno po 8 sati dnevno ) mi je rekla da slobodno uzmem bebu svaki put kad zaplace, da se u prvih 6 meseci bebe ne mogu razmaziti i kada placu imaju razlog za to. Ja sam prihvatila to sto mi je rekla, i kod mene se pokazalo da je bila u pravu. Bebu sam znala da nosam u rukama po ceo dan i da spava na meni u periodu grceva i uopste nije razmazena.

A sad ja da se ubacim - pa svako dete ima svoj karakter, ne? Treba upoznati svoje dete i prepoznati znake koje salje, ja jedva cekam da to dodje pa da se snalazim kako znam i umem! I sad (opet) posto jos nemam svoje dete, primer iz okoline: starije dete (cerka) od samog rodjenja je spavala u svom kreveticu bez problema oko uspavljivanja i celodnevnog nosanja na rukama; a njen mladji brat od prvog dana totalno kontra - nije bilo sanse da ceo dan ne visi na mami! Od istih roditelja, tri godine razlike, pa vi vidite. Ajd sad budimo pametne!

A sta je tu tako strasno oko klistiranja? Mislim, pitam se onako usput. Moja sestra je sad proslog cetvrtka operisala matericu, u sredu su je klistirali 3 puta + je ona sama trazila jos jednom, uopste nije grozno kao sto neki pricaju. Doduse sigurno je da postoji razlika kad imas trudove, ali nekako mi se cini da je to nekako u tom omentu najlakse sto ce se dogoditi, pored svega ostalog. A sta je sa povracanjem? Znate li da je i to normalno kad porodjaj krene? Kod nekih...

E ovako devojke,
uzimam magnezijum vec dve nedelje i to po 400 mg ne pomaze
cepici glicerinski ne pomazu samo mi jos vise izadju vene oko analnog otvora i uzasno me boli
uzimam sve od hrane sto preporucuju isto ne pomaze
Dosad sam plakala al ni to ne pomaze

Mene nisu hteli da klistiraju...rekose moze da izazove porodjaj....a babica jos na kraju rece da oni ponekad klistiranjem izazivaju porodjaje....ja ovakvu glupost prvi put cujem....:thumbdown:
I sad ja moram tu da se mucim.....:eek:

To su gluposti ,pala si kod neke guske :evil:
Moraju da klistiraju ako nemoze neko da ide u toalet,jer nedaj boze moze da bude opasno,stvara se okluzija,to je kad se hrana zadrzava i ugljenise unutra tad moze crevo da pukne,vrlo je opasno za normalnog coveka kamoli za trudnicu...

Citam ovo, pa razmisljam kako u stvari postoje 2 razlicita hm, misljenja ( nadam se da sam se dobro izrazila). To sto kaze bonzita su i meni pricali uglavnom u Srbiji.
Onda kad sam se porodila, patronazna sestra koja nam je bila u kuci ( u holandiji vam patronazna sestra dolazi prvih nedelju dana svakodnevno po 8 sati dnevno ) mi je rekla da slobodno uzmem bebu svaki put kad zaplace, da se u prvih 6 meseci bebe ne mogu razmaziti i kada placu imaju razlog za to. Ja sam prihvatila to sto mi je rekla, i kod mene se pokazalo da je bila u pravu. Bebu sam znala da nosam u rukama po ceo dan i da spava na meni u periodu grceva i uopste nije razmazena.
Mila to je nama babica pricala,mada ja mislim da bebac uvek sa razlogom place,ipak treba upoznati svoje dete i po tome se vladati,sto je za nekog dobro neznaci da je i za nas...mada ja moje necu navici stalno na nosanje....zavisi kakva beba bude ,ja sam bas bila mirna,nikad nisam plakala,jedino kad sam gladna ili da me mama promeni,dok moja sestra je bila pravi djavolak,koliko je mama uspava i spusti u krevetac ona vristi,znaci strasno,sve zavisi od deteta a i roditelja da ga ne razmazi...:cao:

#1 Zatvor:
Protiv zatvora će vam pomoći voće i povrće s puno balastnih tvari i punozrnata hrana. Važno je i dovoljno uzimati tekućine. Sok od naranče ili šljive na prazan želudac ujutro će vam pomoći aktivirati probavu.

#2 "Mislim, da je najvaznije, iz iskustva, jasno, da jedes punozrnate proizvode, jer su puni vlakna, voce i povrce, te, najbitnije. pijes tri litra vode dnevno i regulisace se sigurno. Voda je neophodna i kljucna i za taj i za mnoge druge eventualne probleme u trudnoci. Moj doktor ovdje, u Damasku, a i sva literatura do koje sam dosla, tvrde da nikakvi laksativi, cak ni oni koji su namjenjeni trudnicama, nisu dobra ideja. Pozz!"

#3 Dulcolax čepići...

Evo pronasla sam, kao sto sam i rekla, pa sad ako ti stvarno nista ne pomogne...ne znam, mogu samo da kazem da mi je zao...

#1 Zatvor:
Protiv zatvora će vam pomoći voće i povrće s puno balastnih tvari i punozrnata hrana. Važno je i dovoljno uzimati tekućine. Sok od naranče ili šljive na prazan želudac ujutro će vam pomoći aktivirati probavu.

#2 "Mislim, da je najvaznije, iz iskustva, jasno, da jedes punozrnate proizvode, jer su puni vlakna, voce i povrce, te, najbitnije. pijes tri litra vode dnevno i regulisace se sigurno. Voda je neophodna i kljucna i za taj i za mnoge druge eventualne probleme u trudnoci. Moj doktor ovdje, u Damasku, a i sva literatura do koje sam dosla, tvrde da nikakvi laksativi, cak ni oni koji su namjenjeni trudnicama, nisu dobra ideja. Pozz!"

#3 Dulcolax čepići...

Evo pronasla sam, kao sto sam i rekla, pa sad ako ti stvarno nista ne pomogne...ne znam, mogu samo da kazem da mi je zao...

Hvala,radoznalche....sve to znam vec i tako i radim ali nista ne pomaze...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back