Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lose :( i dalje imam gastro trcim na svakih deset minuta u toalet...a moj doca mi neradi danas...mozda bi trebao neki lek...
Jer zna neka od vas koje voce sme da se jede kad se ima gastro?I sta uopste jesti?
Bas sam malaksala,i povracam i vreme je uzasno,pada neka kisa ,hladno je,trebala sam jutros da idem da mi uzmu mere za carape i nisam mogla...i bebac samo sutira,po celom stomaku se vrti,mozda i njemu smeta :( sad cu da skuvam supu,tj samo cu da prokuvam vodu i ubacim kockice magi...mora valjda slano nesto,a kasnije cu pirinac na vodi...:bljak:
Kako si ti ludnice?Kad ces da slikas onaj set?Please :worth:

Margo,
Kako ste nam ti i Fleca? Kako dojenje, spavanje...
Napisi neku rec kad stignes...

Bonzi,
Imas dijareju? trebala bi samo supicu, dvopet, pirinac, krompir...tako to...nikako mlecni proizvodi i voce...Pij caj od nane...
Popij neku kapsulu probiotika, to smes.

Lose :( i dalje imam gastro trcim na svakih deset minuta u toalet...a moj doca mi neradi danas...mozda bi trebao neki lek...
Jer zna neka od vas koje voce sme da se jede kad se ima gastro?I sta uopste jesti?
Bas sam malaksala,i povracam i vreme je uzasno,pada neka kisa ,hladno je,trebala sam jutros da idem da mi uzmu mere za carape i nisam mogla...i bebac samo sutira,po celom stomaku se vrti,mozda i njemu smeta :( sad cu da skuvam supu,tj samo cu da prokuvam vodu i ubacim kockice magi...mora valjda slano nesto,a kasnije cu pirinac na vodi...:bljak:

Joj bonzi kad bi samo mogle da se menjamo....ja tebi dam malo ove moje konstipacije ti malo meni od tvoje dijareje i bilo bi super....
Neznam sta da ti preporucim za dijareju...pa ko sto kaze Angi uzimaj supice ali ne mnogo slane,dvopek,pirinac ali nikako nemoj mlecne proizvode neznam da li ce ti banana pomoci jer i povracas a ona je teska za zeludac..bolje probaj jabuku ona je dobra i pij puno vode da ne dehidriras...
Sad cu da slikam set pa postavljam...odmaraj se i pij dosta caj od kamilice i nane, barem meni caj od kamilice pomaze.....probaj nece da skodi...

Margo,
Kako ste nam ti i Fleca? Kako dojenje, spavanje...
Napisi neku rec kad stignes...

Bonzi,
Imas dijareju? trebala bi samo supicu, dvopet, pirinac, krompir...tako to...nikako mlecni proizvodi i voce...Pij caj od nane...
Popij neku kapsulu probiotika, to smes.
E ja se sad zeznula,kaze moj muz jabuke su dobre,ja pojela pola ,valjda nece da bude gore...da dijareja uzasna :( ,nemam nikakve lekove,a i neznam sta smem,za te kapsule sam cula,dobre su,al ovde nema pod tim nazivom...
Probaj jogurt ili banane, meni bar to pomaže. Nemoj preterivati sa slanim zbog vode u organizmu.
Sinoc sam popila jogurt i bilo je odmah nedaj boze :sad2:
Za banane znam da ih preporucuju kod djiareje
,ali su mi ih zabranili,ma sve mi zabranili :besna:
Ja sam vec dobila 20kg viska,koliko si dojila bebca?Sta imas cerkicu ili sina?

tina_ns ne brini, možda je i bolje što te nisu vaginalno pregledali, to na kraju trudnoće može da bude i malo bolno, kad osetiš kontrakcije i približiš se porođaju, pregledaće te svako malo da vide koliko se brzo otvaraš. Pošto si prvorotka to ide malo sporije, ali sve zavisi. Ja sam dugo imala kontrakcije a nisam se otvarala (no ništa strašno), a žena do mene bila je otvorena 6 prstiju i rekla mi je da ne oseća ništa. Znam da je taj period isčekivanja najteži, sve misliš "e danas će" , a i ovo vreme je šašavo i promenjivo. Ako imaš glavobolje možda sad na kraju trudnoće smeš nešto i da uzmeš, pitaj dr. Nemoj da brineš za bebu, UZ su pouzdani i moderni, sve se vidi, dr znaju sve parametre, ctg je pouzdan, ti si zdrava, nema nikakvih briga za bebu, ona pliva u svojoj vodici. Ti diši duboko i pripremi se za uzbudljivu avanturu. Ma sve smo to prošle, viđaš nas na ulici, u radnji, i nijedna nije bolja i jača od tebe, zamisli kockicu koja je rodila bebu 1 kg težu od prosečne. Sve će biti dobro, za sve nas, hvala Bogu što živimo u ovom vremenu i ovim uslovima.
Kad se setim prve trudnoće, tad nije bilo ovog foruma pa sam dr zvala svakog dana da pitam zašto štuca, što me steže, šta da jedem, što me boli glava. Ne znam hoće li hteti da mi vodi ovu trudnoću:D

divna si , hvala ti.

bonzita ja mislim da mozes sljive
da jedes ali nisam sto posto sigurna raspitaj se za svaki slucaj

Hvala ti ludnice,popila sam jutros jednu solju caja pd kamilice,i meni odgovara ona...e a kad sam bila kod doce u subotu kaze on dal imam konstipaciju ja kazem ne,al nisam isla jedan dan u toalet,i stomak me je bas mucio,a sad pa gastro,nezna se sta je gore,strasno...sinoc i danas nisam pila lekove jer i oni izazivaju dijareju,pa gde ces vise...
Jedva cekam da vidim set...ako mozes slikaj sve posebno,da bi se bolje videlo...

Bonzita93
Meni je ovo prva trudnoća ali imam inače osetljiv stomak, pa je meni u tim situacijama pomagala ili banana ili šolja jogurta. Evo ti broj 'Halo beba' 011/3237-357 i 011/3237-358 okreni njih i pitaj šta god te interesuje, veoma su ljubazni! ;)

Bonzita93
Meni je ovo prva trudnoća ali imam inače osetljiv stomak, pa je meni u tim situacijama pomagala ili banana ili šolja jogurta. Evo ti broj 'Halo beba' 011/3237-357 i 011/3237-358 okreni njih i pitaj šta god te interesuje, veoma su ljubazni! ;)

Joooj mila izvini,napravila sam gresku :rumenko: eh trudnice sve smo mi takve...
Koje si ti godiste?
laural ti si se ugojila dosta u prvoj trudnoci,pa me interesuje koliko si dojila bebca,jer brzo odlaze kile?I naravno sta imas decka ili devojcicu?

Šljive neee, kompot od šljiva ćete posle porođaja ako budete imale zatvor. Voće izbegavaj par dana jer ono nije preporučljivo kad imaš dijareju, ni mlečne proizvode, ni jaja. Za doručak prepečen hleb sa margarinom ili dvopek i čaj od nane ili kamelice(ali obavezno bez šećera jer je i slatka kamilica za zatvor-davaćete je uskoro svojim bebanima:)), za ručak pileća supa ili ona iz kesice da nadoknadiš tečnost, za večeru kuvani krompiri ili pirinač. Hleb prepečeni možeš uvek (ako imaš toster). I uzmi kapsule probiotika, to smeš, u njima su samo tzv. "dobre bakterije". Pitaj u apoteci koje su za trudnice, ali mogu sve. Kad može Laktogyn u trudnoći- koji je vaginalni probiotik, može i klasičan probiotik. Za dva dana bićeš kao nova! Za bebu ne brini jer ona ima dosta hranjivih sastojaka iz tvojih "zaliha", a što se tiče kg, ja sam se ugojila 27 kg, ne pitaj...

Šljive neee, kompot od šljiva ćete posle porođaja ako budete imale zatvor. Voće izbegavaj par dana jer ono nije preporučljivo kad imaš dijareju, ni mlečne proizvode, ni jaja. Za doručak prepečen hleb sa margarinom ili dvopek i čaj od nane ili kamelice(ali obavezno bez šećera jer je i slatka kamilica za zatvor-davaćete je uskoro svojim bebanima:)), za ručak pileća supa ili ona iz kesice da nadoknadiš tečnost, za večeru kuvani krompiri ili pirinač. Hleb prepečeni možeš uvek (ako imaš toster). I uzmi kapsule probiotika, to smeš, u njima su samo tzv. "dobre bakterije". Pitaj u apoteci koje su za trudnice, ali mogu sve. Kad može Laktogyn u trudnoći- koji je vaginalni probiotik, može i klasičan probiotik. Za dva dana bićeš kao nova! Za bebu ne brini jer ona ima dosta hranjivih sastojaka iz tvojih "zaliha", a što se tiče kg, ja sam se ugojila 27 kg, ne pitaj...

Hvala :zag:
Srce si...
E pa i ja cu sigurno dotle imam jos mesec dana :sad2:
Koliko ti je otislo na porodjaju?Babica nam je rekla 7kg obicno ode...

Imam devojčicu od dve godine, dojila sam je godinu dana, kile idu brzo, prvih par meseci ti se čini da si kao medved, a onda posle 5,6 meseci odjednom "splasneš" i do 9-12 meseci si ko ona stara. Joj, kad krene briga oko bebe (kod prvog deteta su svi ludi, ja čak prvih dana nisam htela sa spavam i terala sam muža da na smenu dežuramo), sve ti se čini da više nisi ni gladna ni žedna. Ja sam se malo ugojila i posle porođaja jer sam slušala svačije savete o ishrani. jela sam kao luda samo da beba ima dosta mleka. I pila puno voćnih sokova(loš savet), a oni goje kao ludi.
Veruj mi da sad niko ne bi rekao da sam rodila a kamoli imala toliko kg. Sve to prođe, nećeš verovati. Još ako budeš pazila na ishranu, otići će i pre kilogrami(ja nisam pa sam tog leta izgledala kao da sam mužu mama:))
Dr se plaše visokog pritiska i velikih beba, zato preporučuju manje kg u trudnoći, ali Bože moj, sve smo različite. A ja volim da jedem....

Hvala ti ludnice,popila sam jutros jednu solju caja pd kamilice,i meni odgovara ona...e a kad sam bila kod doce u subotu kaze on dal imam konstipaciju ja kazem ne,al nisam isla jedan dan u toalet,i stomak me je bas mucio,a sad pa gastro,nezna se sta je gore,strasno...sinoc i danas nisam pila lekove jer i oni izazivaju dijareju,pa gde ces vise...
Jedva cekam da vidim set...ako mozes slikaj sve posebno,da bi se bolje videlo...

Joj bonzi ti nisi bila jedan dan u toalet pa te muci stomak...sta ja da kazem kad ne idem po deset dana i onda ne mogu vise da izdrzim pa idem na klistir...muka moja evo opet nisam bila 8 dana...ovo ce izgleda ovako do kraja...
Evo slikala sam set...nadam se da se dobro vidi...set se zove EASY BABY i to je set za novorodjence i nema velicinu...

Prilozi

• DSC00327.jpg
    DSC00327.jpg
    23,6 KB · Pregleda: 18
  • DSC00328.jpg
    DSC00328.jpg
    26,6 KB · Pregleda: 17
  • DSC00329.jpg
    DSC00329.jpg
    28,1 KB · Pregleda: 16
  • DSC00330.jpg
    DSC00330.jpg
    30,6 KB · Pregleda: 15
  • DSC00331.jpg
    DSC00331.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 15
Ma nećeš, poslednjih par nedelja i se najmanje gojiš, a i ako se ugojiš, to znači da se bebi jede :-)
Ode na porođaju dosta, od 7-10 kg, a i noge ti se nekako vrate u normalu, od onih debeljuškastih listova, ni traga...

Laural,
Da kazu da vocni sokovi goje,ja tek sad saznala,kad mi rekli dijeta,a tamanila sam voce i sokove od cedjene pomorance,jabuke,mandarine,ananasa,po litar ,litar ipo...sad po jednu casu na dan...

ludnice,
Kako je slatko,tako malo pa medeno :heart::heart::heart:
Jeste li smislili ime za malog?

koliko iznenadjenja za samo jedan dan :eek:

prvo nam stigla marta :pivce::maramica::klap::klap::super:
blago kockici kako je to brzo zavrsila :cmok2:
jesam rekla ja da se ona nece sa pregleda u nedelju tj. juce ni vratiti direktno kuci :cool: od sad sam gatara za predvidjanje porodjaja :manikir:

bonzi, sve su ti devojke vec rekle za tvoj problem...obavezno mnoooogo tecnosti, najbolje vode, jer stomacni problemi ne ugrozavaju bebu, jedino sto prave problem sa dehidratacijom. znaci, mnogo tecnosti. posto jedes sve neslano, gledaj da ovih dana pojedes nesto slano (u normalnoj meri), da bi so vezala vodu. ali ne preteruj. i da, crna cokolada pomaze...sad imas opravdanja da si das malo oduska

dobrodoslica za sve nove trudnice. dobro je da se obnavlja ekipa :super:

Laural,
Da kazu da vocni sokovi goje,ja tek sad saznala,kad mi rekli dijeta,a tamanila sam voce i sokove od cedjene pomorance,jabuke,mandarine,ananasa,po litar ,litar ipo...sad po jednu casu na dan...

vocne sokove treba izbegavati...prvo, sto imaju brdo kalorija (a mozes ih mnogo popiti), drugo sto je to sve hemija puna vestackih aroma i boja. jedino sveze cedjeni sokovi nisu sarena laza, i ja mogu da ih tamanim, ali i tu ima zackoljica...s obzirom da tu nema niceg osim iscedjenog soka iz voca u kom je secer, ta fruktoza direktno ide u krv i dize nivo secera...kad pojedes narandzu npr, telo prvo vari vlakna, pa secer ide postepeno u krv, tako da su mi rekli da bolje jedem celo voce nego pijem cedjeni sok. i to mi zadovoljstvo uzimaju :sad2:

evo kratko da vam napisem utiske......
meni je porodjaj bio magija....strasno cudan osecaj.....sve me boli a nije mi nista.....ja sam bila tako srecna i nisam se plasila samo sam jedva cekala da upoznam maleckog....... sjajno iskustvo......jos kad ti stave bebca onako musavog na grudi...milina....
posle su dosli problemi......fleca dva dana nije prihvatao hranu povracao je i bio na infuziji......posle kad mu se stomacic sredio dobio je zuticu....najgore od svega je sto sam mogla da ga vidam samo dva puta dnevno na desetak minuta......doneli su mi ga tek posle nedelju dana i onda smo poceli lepo da se druzimo.....
ljubim vas sve......

Upravo sam se cula sa Kockicom, pa da vam ispisem deo njenog iskustva, a detalje ce ona...
Super je raspolozena i ne boli je rana...Marticu joj nisu danas donosili, u inkubatoru je jer se malo zacenula kad je proplakala, nista strasno...
Rekla je da je njen dr bio prisutan i da je babica bila super...Kaze da je bolelo uzasno, ovaj put nije htela epidural, ali sledeci bi verovatno uzela. Radio joj je reviziju materice u opstoj anesteziji za svaki slucaj. U dvokrevetnoj je sobi sa kupatilom (nadam se da cu i ja biti te srece). Kaze da je beba preslatka i ima dosta kosice, a vec je snimila da je mesavina i mame i tate po liku:) Sutra joj donose bebu na dojenje...mleko jos nije krenulo, malo se stvrdnjavaju grudi, pa masira...Kaze da klistiranje nije strasno...
Kad aktivira MMS poslace slicicu:)
E, da..Ono da je beba bila 3.3kg na UZ je sa poslednjeg od pre dve nedelje, a ne iz porodlilista, pa i nisu bas mnogo omasili;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back