Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj a sto se kupanja tice, moram bre sva sam sama sebi prljava :mrgreen: i bukvalno mi se cini kao da sva mirisem na ustajalo mleko :hahaha: posto mi Kolostrum curi cesto, pa mi spavacica mirise :dash: ali sta je tu je... samo me nervira sto je tus u pitanju i kad stojim sve me zaboli bas brzo... :roll: eh moram da se nakanem... :aha:

De ste devojke, zene, bepci, muzevi, i ostala gardo! :P
Ja pravo da vam kazem ne znam gde sam... Internet mi nije radio ceo dan, a ja, ljuta na sebe sto previse vremena provodim pred kompom svaki dan, rekoh diiiivno, e danas ima ceo dan da rintam u kuhinji, da operem svo novo sudje, smestim gde sta ide, sve prebrisem... I tako i bi, jos sam i prala neki ves, sve u svemu razbila se ko zvecka, sad me sve moje boli, noge otpadaju, ledja se pozdravljaju sa mnom, i tako, uh, izjadah se. :dash:
Elem, Bonzi,
sto se tice pokreta bebe, ista stvar se meni desila prosle nedelje, nisam nista osetila od uvece do ujutro, a obicno osetim nocu svaki put kad idem na WC, bas se bila prepala, i lekar me poslao na UZ. Medjutim, rekli su mi posle da to tako ide pred kraj trudnoce, beba vise nema mesta da se krece kao pre. Ja sada osecam pokrete drugacije, ne udara vise ni onako cesto ni jako, samo kao da pliva, namesta se, proteze, ne znam ni ja sta radi, :P i ponekad osetim nesto sto lici na stucanje. :)
Ludnice,
taj pregled rukom nije nista strasno, samo gledaj da se opustis i nece boleti. Mene su jednom pregledali kasikom i to je bio grozan osecaj, ne samo da je bolelo nego i taj osecaj ostrog, hladnog metala, uzas, cemu uopste sluzi ona kasika, jel neko moze da mi kaze? :confused:

Kockice imas one jastucice za to curenje mleka,ubacis ih u brus i mirna si :super:
ja kako sam trudna samo se tusiram,i to hladnom vodom tako mi odgovara...

Ne nosim brus kad sam kod kuce u pidzami uopste... :aha: smeta mi, plus su mi grudi vec same po sebi ogromne, ne mogu ni brus da nadjem... :dash: nosim 110 E velicinu a jos mi nisu ni nabubrile, to kad krene mleko :eek: pa onda sam ga naje.bala da oprostite... :sad2: :besna: a i bas me briga fleke od Kolostruma se skidaju kad perem spavacicu, tako da... :ok:

De ste devojke, zene, bepci, muzevi, i ostala gardo! :P
Ja pravo da vam kazem ne znam gde sam... Internet mi nije radio ceo dan, a ja, ljuta na sebe sto previse vremena provodim pred kompom svaki dan, rekoh diiiivno, e danas ima ceo dan da rintam u kuhinji, da operem svo novo sudje, smestim gde sta ide, sve prebrisem... I tako i bi, jos sam i prala neki ves, sve u svemu razbila se ko zvecka, sad me sve moje boli, noge otpadaju, ledja se pozdravljaju sa mnom, i tako, uh, izjadah se. :dash:
cemu uopste sluzi ona kasika, jel neko moze da mi kaze? :confused:

Jaoooooooooooooooooooooo kad te kazem Micimacko nagrabusila si!!!! :azdaja: pa jesi li ti normalna da se forsiras tako?! :evil: umesto da lepo legnes, gledas neke filmove, odmaras... sad ti je bitan 8i mesec kad nikako ne smes da se porodis, ne igraj se sa tim! Shame on u! :azdaja:
A inace te kasike sluze za pregled unutrasnjeg zida vagine, za uzimanje brisa, i tako neke preglede... :aha:

De si Carobna nema te celi dan....pa ti si se to rasturila od posla.....nemoj toliko,odmaraj malo...
Mislim da ta kasika sluzi da se pogleda grlic materice....i mene je tako prvi put pogledala doktorka...bolelo ko djavo....
Ja imam neke bolove sa unutrasnje strane butine....odma ispod karlice...dal se to jos nekome desilo...?

jao drustvo izgleda da mi je sada ispao cep, morala sam jos da ga izvlacim bilo je bas dosta, providna gusta cvrsta sluz. ali mi je cudno sto nema one zilice sto kazu ili malo krvi ili nesto braon. skocila sam odmah da ispeglam ves da mi ne ostane. jel neko zna jel mora da ima krvi ili te zilice?

Nego devojke,ja da se zalim na mog muza....kaze mi da za bebu kupimo sada ono najosnovnije a posle kad dodje beba da kupimo druge stvari sto nam trebaju:worth:...bas me iznenadjuje:(,neznam kako s njim....totalno je crazy:rumenko:...pa zar on misli da ja posle sa malom bebom i ko zna kakvom posle porodjaja da idem i da kupujem.:evil:..rekla sam mu da ce posle sam da ide da kupuje....a bas da vidim dal ce moci...a jos uz to i nema slobodne dane kad se budem porodila...:eek:

jao drustvo izgleda da mi je sada ispao cep, morala sam jos da ga izvlacim bilo je bas dosta, providna gusta cvrsta sluz. ali mi je cudno sto nema one zilice sto kazu ili malo krvi ili nesto braon. skocila sam odmah da ispeglam ves da mi ne ostane. jel neko zna jel mora da ima krvi ili te zilice?

Mislim da ne mora da ima....citala sam bas danas o tome...moze biti da se porodis za nekoliko dana a mozda i za nekoliko sati sve pocne....jel te boli stomak,kontrakcije imas li?Jel imas kod da zoves tina ako sve krene?:heart:
Drzim ti fige da sve bude ok:super:

Evo me...
Vesti su onako...Beba nije dovoljno napredovala...Ima 1580g, sto odgvara 31 punoj nedelji, a ja sam 32+5, to je celih 12 dana manje.:(Mada dr kaze 7 dana:confused:

Na prosloj kontroli je bio tacno po terminu, a sad je za skoro mesec dana dobio samo 280g...Kaze dr da se ne vidi uzrok na UZ, sve deluje u redu...I grlic mi je odlican 18mm.
REkao je da dodjem na kontrolu za dve nedelje da pratimo bebin rast...Inace nije bio previse zabrinut zbog toga...Meni bas nije svejedno...Kaze da vise lezim i uvek na levom boku, tako ce bolje da napreduje...Ja i inace najvise lezim i spavam na levom boku...
Eto, sad imam isti problem kao Margo...Mada su njoj na kraju jos za 500g omasili tezinu bebe...Kaze dr da jedem normalno, ali ja cu gledati malo da pojacam...Bas sam se iznenadila, ja procitala u kalendaru da treba da ima 2kg, a dr kaze da ne treba toliko bas...
Eto to vam je to...E,da...Zaboravih da napisem da je jos karlicno, to mi je sad manje bitno...Glava skroz gore, ledja na desnoj strani, guza dole...Kaze dr mozda mu dodje da se okrene, nikad se ne zna...Ma samo da lepo napreduje, pa taman bio i carski rez...

Tina, ne mora da bude krvi u cepicu...Nadam se da ce uskoro da krene tvoj bebac...

Jaoooooooooooooooooooooo kad te kazem Micimacko nagrabusila si!!!! :azdaja: pa jesi li ti normalna da se forsiras tako?! :evil: umesto da lepo legnes, gledas neke filmove, odmaras... sad ti je bitan 8i mesec kad nikako ne smes da se porodis, ne igraj se sa tim! Shame on u! :azdaja:
Jeste, nisam ni ja bas skroz mutava :mrgreen:, znam ja sve to, ali ko ce sve ovo da uradi za mene... Srecom, skoro sve je gotovo, samo jos par stvarcica da kupim i da operem garderobicu. :ok:

Nego devojke,ja da se zalim na mog muza....kaze mi da za bebu kupimo sada ono najosnovnije a posle kad dodje beba da kupimo druge stvari sto nam trebaju:worth:...bas me iznenadjuje:(,neznam kako s njim....totalno je crazy:rumenko:...pa zar on misli da ja posle sa malom bebom i ko zna kakvom posle porodjaja da idem i da kupujem.:evil:..rekla sam mu da ce posle sam da ide da kupuje....a bas da vidim dal ce moci...a jos uz to i nema slobodne dane kad se budem porodila...:eek:
Ludnice, muskarci su ti ko deca... :roll: , nego ti lepo, ako tamo kod tebe jos traju snizenja, otidji i pokupuj sve sto nadjes, sad je vec kraj zimske rasprodaje, ali sta god nadjes, dobro je, posle ce biti i dva, tri puta skuplje. Ako ti muz bude sam kupovao posle, nagrabusila si, a tebi sigurno posle porodjaja nece biti do setnje i kupovine.
Ali ako i ne kupis, ne nerviraj se, sve ce se resiti, vazno je samo da ste ti i beba dobro. :bye:

Evo me...
Vesti su onako...Beba nije dovoljno napredovala...Ima 1580g, sto odgvara 31 punoj nedelji, a ja sam 32+5, to je celih 12 dana manje.:(Mada dr kaze 7 dana:confused:

Na prosloj kontroli je bio tacno po terminu, a sad je za skoro mesec dana dobio samo 280g...Kaze dr da se ne vidi uzrok na UZ, sve deluje u redu...I grlic mi je odlican 18mm.
REkao je da dodjem na kontrolu za dve nedelje da pratimo bebin rast...Inace nije bio previse zabrinut zbog toga...Meni bas nije svejedno...Kaze da vise lezim i uvek na levom boku, tako ce bolje da napreduje...Ja i inace najvise lezim i spavam na levom boku...
Eto, sad imam isti problem kao Margo...Mada su njoj na kraju jos za 500g omasili tezinu bebe...Kaze dr da jedem normalno, ali ja cu gledati malo da pojacam...Bas sam se iznenadila, ja procitala u kalendaru da treba da ima 2kg, a dr kaze da ne treba toliko bas...
Eto to vam je to...E,da...Zaboravih da napisem da je jos karlicno, to mi je sad manje bitno...Glava skroz gore, ledja na desnoj strani, guza dole...Kaze dr mozda mu dodje da se okrene, nikad se ne zna...Ma samo da lepo napreduje, pa taman bio i carski rez...

Tina, ne mora da bude krvi u cepicu...Nadam se da ce uskoro da krene tvoj bebac...

Ne brini Angi pa znas da se svaka beba individualno razvija u stomaku...nemoj sve po kalendaru da gledas...vazno je da je mali dobro,zar ne?Ipak i tajUZV ne moze da tacno odredi tezinu..uvek pogrese gore dole...

Ludnice, muskarci su ti ko deca... :roll: , nego ti lepo, ako tamo kod tebe jos traju snizenja, otidji i pokupuj sve sto nadjes, sad je vec kraj zimske rasprodaje, ali sta god nadjes, dobro je, posle ce biti i dva, tri puta skuplje. Ako ti muz bude sam kupovao posle, nagrabusila si, a tebi sigurno posle porodjaja nece biti do setnje i kupovine.
Ali ako i ne kupis, ne nerviraj se, sve ce se resiti, vazno je samo da ste ti i beba dobro. :bye:

Ma Carobna ja ovde bez njega ne mogu da mrdnem jer bilo gde da se krene sve je daleko...a kolima je najcesce najlakse...rasprodaja vise nema...zavrsilo se..ja sam kupila nesto malo stvarcica ali to je nista u odnosu na ono sto mi treba...kazem mu da gledamo za sediste za u auto,pa za krevetic...za kozmetiku i sve ostalo al on eto tako...bas je ko neko dete..samo bulji u kompjuter i prica neke gluposti...a mator covek:worth:
Mrzim je.benu svicarsku,,,,gde god da krenes ili moras da uzimas autobus ili voz a ako nemas kola e onda si ga na,,*****...ma skroz sam u depresiji...:thumbdown:
Mislim da ce posle svega jos i da me zadesi postporodjajna...kako sam ocajna...a on ako hoce posle da kupuje...pa neka ga...nek se snalazi a ako beba nema sta da obuce ostavicu je tako golu samo u pelenu pa nek on oblaci:evil:
Ko sto kazes vazno je da smo ja i beba dobro...a sto meni ovde nema ko da pomogne nizasta to nije bitno:worth:
Bas se izjadah...

Poslednja izmena:
Angi, taj UZ samo otprilike moze da odredi velicinu, ja sam se sokirala neki dan kad mi je lekar to rekao, i odmah sam se setila Margo i kako su njoj omanuli u 500g. Tako da ne brines, ako ti je savetovao da spavas na levom boku, spavaj, ako mislis da bi trebalo vise da jedes, jedi, samo nemoj da se sekiras, ne mora uopste da znaci da je beba manja nego sto treba da bude.

Ludice,
nateraj ti njega da te odveze u neki dobar trzni centar, a ti sa spiskom zaredjaj i kupi sta treba, a on nek sedi i pije kaficu:lol:

Devojke, hvala vam na utesnim recima...Sve ja to znam da moze da omasi...Ali bas mi je mnogo 12 dana, s obzirom da je ranije bio napredan...Bicu malo na iglama do sledece kontrole, ali sta da se radi...Kazu da bebina tezina bude slicna majcinoj na rodjenju, a ja bila 3.8kg, pa mi cudno sto je on mali...

Ludice,
nateraj ti njega da te odveze u neki dobar trzni centar, a ti sa spiskom zaredjaj i kupi sta treba, a on nek sedi i pije kaficu:lol:

Devojke, hvala vam na utesnim recima...Sve ja to znam da moze da omasi...Ali bas mi je mnogo 12 dana, s obzirom da je ranije bio napredan...Bicu malo na iglama do sledece kontrole, ali sta da se radi...Kazu da bebina tezina bude slicna majcinoj na rodjenju, a ja bila 3.8kg, pa mi cudno sto je on mali...

Ja hocu da zajedno kupujemo i gledamo al on nije zainteresovan...on gleda kompjutere a mene ostavi samu..a ja onako sludjena...:rumenko:
Mislim da bebina tezina nema veze s majkom...moja sestra npr.bila je teska 3.500 a rodila sina 4.100...

Mislim da ce posle svega jos i da me zadesi postporodjajna...kako sam ocajna...a on ako hoce posle da kupuje...pa neka ga...nek se snalazi a ako beba nema sta da obuce ostavicu je tako golu samo u pelenu pa nek on oblaci:evil:
Ko sto kazes vazno je da smo ja i beba dobro...a sto meni ovde nema ko da pomogne nizasta to nije bitno:worth:
Bas se izjadah...
Secam se da si rekla da si ranije imala probleme sa depresijom, bas zato treba da se potrudis i da razmisljas pozitivno, jeste, nema ko da ti pomogne, ali sta da se radi, mnogima je tako, a moras da mislis na bebu, jer on njoj mozes da brines samo ti. Zato budi jaka, ne dozvoli da te sitnice nerviraju, muzu lepo objasni da posle treba da budes kod kuce sa bebom, da hranis i presvlacis celo vreme, a kad to ne radis, onda beba spava, i ne mozes se zaputiti u kupovinu, jer dok dodjes do trznog centra, opet je vreme za hranjenje i presvlacenje... Valjda moze da razume da je bolje da sve spremite unapred, sta ima da se ceka, nece ti posle doci Deda Mraz na vrata.
:dontunderstand:

Secam se da si rekla da si ranije imala probleme sa depresijom, bas zato treba da se potrudis i da razmisljas pozitivno, jeste, nema ko da ti pomogne, ali sta da se radi, mnogima je tako, a moras da mislis na bebu, jer on njoj mozes da brines samo ti. Zato budi jaka, ne dozvoli da te sitnice nerviraju, muzu lepo objasni da posle treba da budes kod kuce sa bebom, da hranis i presvlacis celo vreme, a kad to ne radis, onda beba spava, i ne mozes se zaputiti u kupovinu, jer dok dodjes do trznog centra, opet je vreme za hranjenje i presvlacenje... Valjda moze da razume da je bolje da sve spremite unapred, sta ima da se ceka, nece ti posle doci Deda Mraz na vrata.
:dontunderstand:

Ma vidis ta nekadasnja depresija....nije ona ni prosla...jos je tu...tinja u meni, zbog toga i stalno placem...zbog toga ne mogu ni da se oslobodim straha od porodjaja niti da se posteno radujem...jer imam razloga da se radujem...eto postacu i ja mama...
Mozda mi i dodje deda mraz:(

Ako je to problem, onda nemas nikakvih problema. :hahaha:
Ne treba ti on, bre, sta ce ti, ti znas sta ti se svidja, ako ne znas jezik, idi u velike radnje gde mozes da razgledas a da te niko nista ne pita, uzmes sta ti treba, platis, i to je to. ;)

...ali beba je zajednicka,nije samo moja....i ne mogu samo ja za sve da brinem i razmisljam...treba da smo zajedno u svemu pa i u ovome...nadam se da me razumes....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back