Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro z:)
Hvala ludnice z:girl:
Mi sad dosli kucici,vadili krv i dali urin!Bas nam se spava,moracemo da dremnemo,inace jako sam umorna ovih dana,neznam sta mi je :think:
Bili smo juce kod babice,pricali i vezbali za napon,tj kad i kako treba da guramo bebu,ja nisam uspela :zstidljivko: danas cemo probati ponovo,inace nesme puno da se radi jednom dva puta,jer vise puta mozete da izazovete porodjaj!Ko ima serklaz,ko pije lekove za kontrakc,i kome je vec receno da ce mu se raditi carski oni nerade ove vezbe!
Objasnjavala nam kako sve beba moze zauzme poziciju,i kad se radi carski,prolazak bebe...i da je do 37ned konacno beba vec zauzela polozaj,tj okrenuta je glavica na dole ili vec kako bilo,kasnije ima malo sanse da se okrene,obavezno rade skener karlice i naravno meri se obim glave bebca pa se racuna dal moze da prodje...i da je jako bitno da date napon,jer ni babica a ni ginekol nemogu nista da urade sve dok se glavica ne pojavi...Na porodjaju muz stoji pozadi zene tj pridrzava je za ramena i drzi joj glavu na dole,brada treba da je na grudi..tako sav vazduh ide u stomak tj gura bebu,udahne se vazduh jako na nos za to vreme se uvlaci i stomak pa se blokira vazduh i naduvate stomak,kako kad radite abdominal...ne u licu i ne u grudi i ne u ledja,sve je to pogrsno,ja sam juce u ledja dla,sto nije dobro!to vam je to kad dajete napon...kaze da ko nezna babica pritiska stomak jako i da to strasno boli z:cry:
Danas pricacemo o dojenju z:lol:
Sinos smo bili do bebece radnje,nismo nesto nasli,ovo snizenje pa sve otislo,a toga sam se i plasila,uzeli smo dzemperice pletene(to nam traze u boln)bodi,pelene jedan paket od 6kom,to ce nam trebati ispod glavice kad se kupa,pa termometer za vodu,cetku za ciscenje flasica,hteli smo da uzmemo kadicu sa nogicama,ali nisu imali nestalo im je,danas idemo opet z:D
Nek mi neko kaze sta kod nas stavljaju bebcu na pupak sve dok ne otpadne?

Poslednja izmena:
Kockice, ne daj se! Bebac stize! Nema vise spavanja sedeci... :) Nema trcanja na WC po celu noc i dan... :) Nema oticanja, hemoroida, nema da te drugi obuvaju... :) Stize ti i Goran brzo, i zivot ima da bude lep, bre! :) Big hugg za tebe i Martu. :)

Joj da... :klap: jedva cekam da spavam opet na stomakuuuu :mrgreen:
I jedva cekam da je uzmem u narucje, da je volim, mazim, dojim, ljubim... ma uh! :zaljubljena: a onda ce sigurno i to vreme dok Goga ne dodje da prodje bas bas brzo :aha: Hvala ti na podrsci zenska!!! :cvet: :cmok: :cao:

eeehhheeeejjjjj kockicez:hi:

jesi li uzbudjena.....PA STIZE MARTICA.....z:shock:

Bas su lepe stvarcice sto si joj kupila...jel znas koliko je otprilike dugacka i teska?

Uh da znas da jesam uzbudjena :mrgreen: ali u pozitivnom smislu naravno... :aha:
Ne znam koliko je dugacka, ali mi je Branka rekla da ima oko 3200g sad :eek: i da je bas dugacka :aha: CMOOOK!!! :cmok:

Dobro jutro z:)
Hvala ludnice z:girl:
Mi sad dosli kucici,vadili krv i dali urin!Bas nam se spava,moracemo da dremnemo,inace jako sam umorna ovih dana,neznam sta mi je :think:
Bili smo juce kod babice,pricali i vezbali za napon,tj kad i kako treba da guramo bebu,ja nisam uspela :zstidljivko: danas cemo probati ponovo,inace nesme puno da se radi jednom dva puta,jer vise puta mozete da izazovete porodjaj!Ko ima serklaz,ko pije lekove za kontrakc,i kome je vec receno da ce mu se raditi carski oni nerade ove vezbe!
Objasnjavala nam kako sve beba moze zauzme poziciju,i kad se radi carski,prolazak bebe...i da je do 37ned konacno beba vec zauzela polozaj,tj okrenuta je glavica na dole ili vec kako bilo,kasnije ima malo sanse da se okrene,obavezno rade skener karlice i naravno meri se obim glave bebca pa se racuna dal moze da prodje...i da je jako bitno da date napon,jer ni babica a ni ginekol nemogu nista da urade sve dok se glavica ne pojavi...Na porodjaju muz stoji pozadi zene tj pridrzava je za ramena i drzi joj glavu na dole,brada treba da je na grudi..tako sav vazduh ide u stomak tj gura bebu,udahne se vazduh jako na nos za to vreme se uvlaci i stomak pa se blokira vazduh i naduvate stomak,kako kad radite abdominal...ne u licu i ne u grudi i ne u ledja,sve je to pogrsno,ja sam juce u ledja dla,sto nije dobro!to vam je to kad dajete napon...kaze da ko nezna babica pritiska stomak jako i da to strasno boli z:cry:
Danas pricacemo o dojenju z:lol:
Sinos smo bili do bebece radnje,nismo nesto nasli,ovo snizenje pa sve otislo,a toga sam se i plasila,uzeli smo dzemperice pletene(to nam traze u boln)bodi,pelene jedan paket od 6kom,to ce nam trebati ispod glavice kad se kupa,pa termometer za vodu,cetku za ciscenje flasica,hteli smo da uzmemo kadicu sa nogicama,ali nisu imali nestalo im je,danas idemo opet z:D
Nek mi neko kaze sta kod nas stavljaju bebcu na pupak sve dok ne otpadne?
Cao devojcice i decaci! z:)
Ja jedva preziveh noc. Ne znam sta je ovo bilo, imala sam kontrakcije celu noc, mislila sam da se poradjam. Bas su bile jake, i bolele su, lazne navodno ne bi trebalo da bole. :think: Bebac se okretao i okretao i namestao i ja rekoh sebi - on hoce napolje. :eek: Vec sam pomisljala da budim muza da me vozi u bolnicu, ali se setih da mi je lekar rekao kad se trudnoca priblizi kraju, kontrakcije postaju sve jace i ucestalije, da bi se misici uvezbali. I tako ja odlucih da sacekam jutro, jutros sam opet imala par kontrakcija, ali nista strasno, i nije bolelo. Samo, ako ovako nastavi, ja ima da osedim do porodjaja. :sad2: Ono malo sto sam spavala sve neke nocne more, valjda od straha... Jutros ne znam gde sam, a trebalo bi da idem u soping, muz mi je juce radio duplu smenu pa je danas slobodan.
Bonzi, i kod mene je isto sa sopingom, od kako je snizenje, sve je rasprodato, ne mogu nista da nadjem... Auh, sto me isprepada za te vezbice, to se ovde ne radi jer smatraju zastarelim (a skontala sam i zasto, naucnici koji su oformili te vezbe i tehnike disanja su bili i Sovjetskog Saveza, a sve sto otuda dolazi za "zapadni Zapad" nije dovoljno dobro... z:hm:). Sto se tice pupka, na njega se stavlja sterilna gaza, i preko papirni ili svileni flaster. Za ostalo moras da proveris sta koriste tamo kod tebe, u Srbiji se ranije stavljao Povidon jod i Bivacin prasak, ne znam da li to jos koriste. Ni ja ovde jos nisam proverila sta mi treba za pupak, ta apoteka me smara, nista ne znam, moram za sve pitati... Ovamo danas veje sneg kao lud... I vetar neki duva, ja ne znam kako cu napolje...
Kako ste nam vi danas? Pozdrav svima! z:poz:

Poslednja izmena:
Carobna,
Ovde stavljaju povidon jod a mislim da ga stite sa nekom gazom ili plastikom nisam sigurna,videcu danas...Nama su pricali da su te kontrakcije lazne,stomak se stvdne i boli kao kad ce te da se poradjate ali na pregledu grlic nije otvoren onda se prepisu lekovi i normalno bi trebale da se smire...meni se stomak tako jako stvrdne ali bebac iskoci,ili glavica ili guza,pa sad neznam dal su to kontrakcije ili se to bebac proteze...
pa neznam dal su te vezbe zastarele ali kad budemo isli na porodjaj trebace nam sigurno,treba da znate kako da se napnete,tj da date napon z:cry:
Joooj to za radnje,znala sam ja da ce tako da bude,samo se nadam da cemo sve naci,trebala bi danas da uzmem sterilizator i flasice,kazu da su najbolje philipsove zato sto se beba ne naguta vazduha,to su vam najbolje...tako su meni rekli!Stavicu ti kolica moja kako se sklapaju,pogledaj u profilu...a ostale slike stavicu u album,al sam jako umorna i cim budem mogla i imala vremena pokazacu vam!z:girl:
Kockice,
Ti rece da neces nista kupovati da je takav obicaj,da ces sve da rezervises pa kad maki dodje ti lepo uzmes,sta sad bi?z:mrgreen:

Carobna,
Kako si sad 34ned?Uvek si racunala jednu ned posle mene,nerazumem,i nama se termini razlikuju za dva dana,gledaj ovako,ja sam imala zadnju menstr 2juna a ti 4juna,po ginekologu meni je termin 19 marta,a tebi po tvome 21marta,znaci to je to ,poklapaju se misljenja i tvog a i mog ginekol.I meni su rekli na ultrazv 12marta i svaki put je kad ga uradim,videcu sad u cetvrtak sta ce mi reci,ali isto po ultrazv svakog cetvr ulazim u novu ned,znaci sad ovog cetvr sam pune 33ned!To je to,nema sta da nerazumes!Pozz

Carobna,
Kako si sad 34ned?Uvek si racunala jednu ned posle mene,nerazumem,i nama se termini razlikuju za dva dana,gledaj ovako,ja sam imala zadnju menstr 2juna a ti 4juna,po ginekologu meni je termin 19 marta,a tebi po tvome 21marta,znaci to je to ,poklapaju se misljenja i tvog a i mog ginekol.I meni su rekli na ultrazv 12marta i svaki put je kad ga uradim,videcu sad u cetvrtak sta ce mi reci,ali isto po ultrazv svakog cetvr ulazim u novu ned,znaci sad ovog cetvr sam pune 33ned!To je to,nema sta da nerazumes!Pozz

Bonzi, ja sam do sad racunala kao sto mi racunaju i u bolnici po UZ, kao da je termin 21. mart. Al sad cu da racunam kao da je 12. , bolje da se je psihicki pripremim na vreme. :) Radila sam i test na netu koji je potvrdio da je termin 12 (po zadnjoj menstruaciji). Pokusacu da nadjem onaj sajt gde sam radila test pa cu ti poslati, ja sam poslednji UZ radila u 18. nedelji, kad sam bila samo kost i koza zbog povracanja, pa mislim da je zato i bebac kasnio, i da su mi ustvari greskom pomerili termin. (Na prvom UZ u 12. nedelji mi se termin poklapao sa 12. martom).

Uh zahvaljujem Bogu sto se ne porodjam kod svekrve :eek: kad razmislim da sam trebala toga da se pridrzavam panika me uhvati... dobro da sam uspela da ubedim moju mamu da je to zastarelo i glupo :mrgreen: i drago mi je da sam promenila misljenje... :cmok:
Tako je Kockic. :ok: Vremena su se promenila, nije to vise da cekas zadnji cas, pa da nasledis kolevku i garderobicu od nekog, a tvoje je "samo" da detetu obezbedis mleko. Pogledaj danasnji spisak za bebe, i ludom je jasno da bi sam sebo skakao u stomak da ceka zadnji cas, i na kraju se oslanja na to da ce drugi da mu obezbedi sve sto treba. Ko ce da mi obezbedi? Da sam kuci pa hajde... Ovde - U se i u svoje kljuse...

Tako je Kockic. :ok: Vremena su se promenila, nije to vise da cekas zadnji cas, pa da nasledis kolevku i garderobicu od nekog, a tvoje je "samo" da detetu obezbedis mleko. Pogledaj danasnji spisak za bebe, i ludom je jasno da bi sam sebo skakao u stomak da ceka zadnji cas, i na kraju se oslanja na to da ce drugi da mu obezbedi sve sto treba. Ko ce da mi obezbedi? Da sam kuci pa hajde... Ovde - U se i u svoje kljuse...

CAO DEVOJKE,

U PRAVU SI CAROBNA STO SE TICE KUPOVINE,PREPUSTENE SMO SAME SEBI JER NISMO KUCI I NEMA KO DA NAM POMOGNE I NEMAMO NA KOG DA SE OSLONIMO.MORAMO SVE SAME....JA SE BAS MISLIM...PA DA SAMA NE KUPIM AMA NEMA BAS NIKOGA KO BI MOGAO DA KUPI...AKO SE OSLONIM NA MOG MUZA ON IMA BRDO PARA DA POTROSI I PONOVO NECE UMETI DA KUPI KAKO TREBA....JA SAM KUPILA NEKE STVARCICE ALI PONOVO OSTAJE SUMNJA DA LI SAM DOBRO KUPILA...PITAM MOJU MAMU KOJI BROJ DA UZIMAM ONA KAZE PA NEZNAM TRAZI ZA NOVORODJENCE....E PA MISLIM SE IMA RAZNIH NOVORODJENCADI....UFFFz:(

CAROBNA
NADAM SE DA NIJE NISTA STRASNO I DA TO NISU ONE KONTRAKCIJE PRED PORODJAJ.....MOZDA AKO SE NASTAVE DA SE TI IPAK KONSULTUJES SA DOKTOROM..
INACE STO SE TICE GRACO LJULJASKE JA OVDE NISAM VIDELA DA IMA....TAKO DA NEZNAM CENU...ONA MI SE BAS SVIDJA A MISLILA SAM DA NARUCIM IZ ENGLESKE....ALI I JA NE MOGU DA OTVORIM STRANU WALMARTA ILI TOYS R=US
TAKO DA CU IZGLEDA MORATI DA SE ZADOVOLJIM SA NECIM STO OVDE NADJEM.

CAROBNA A MOZES DA OPISES BAREM PRIBLIZNO KAKO BOLE TE KONTRAKCIJE STO SI IMALA SINOC?

CAO DEVOJKE,

U PRAVU SI CAROBNA STO SE TICE KUPOVINE,PREPUSTENE SMO SAME SEBI JER NISMO KUCI I NEMA KO DA NAM POMOGNE I NEMAMO NA KOG DA SE OSLONIMO....AKO SE OSLONIM NA MOG MUZA ON IMA BRDO PARA DA POTROSI I PONOVO NECE UMETI DA KUPI KAKO TREBA....UFFFz:(
Ista stvar, jos je moj muz poludaltonista, ne vidi odredjene boje, mukica...
Ne daj Boze da ga posaljem da kupuje garderobu, na sta bi to ispalo... z:(

Ista stvar, jos je moj muz poludaltonista, ne vidi odredjene boje, mukica...
Ne daj Boze da ga posaljem da kupuje garderobu, na sta bi to ispalo... z:(

MA ZNAS STA JE NAJACE...
KUPILA JA PRE NEKI DAN NESTO GARDEROBICE ZA BEBU....NISAM PUNO ZNACI DVE STRAMPLICE NEKI BODIC BENKICU KAPICE I ON VIDEO I KAZE PA SUPER OVO CE BITI DOVOLJNO ZA POCETAKz:shock:
A JA GA ONAKO ZBUNJENO GLEDAM
MISLIM SE MA STA KAZES...KAD BI SAMO ZNAO KOLIKO MI TREBA OD GARDEROBICE JJJJAAAAAAAOOOOOOOOOOO COVECEz:((

CAROBNA A MOZES DA OPISES BAREM PRIBLIZNO KAKO BOLE TE KONTRAKCIJE STO SI IMALA SINOC?
E, pa, to je malo teze... Evo, probacu. Kad se beba pomera, pa joj iskoci glavica negde, vidi se na stomaku, to se ona namesta i okrece, to moze malo da boli, ili da bude neprijatno, ali nisu kontrakcije... Ali ako se istovremeno stomak stvrdne i jace boli, to su kontrakcije. Misici su zategnuti, kao u grcu neko vreme, i onda se otpuste. Posle nekog vremena moze da se ponovi. Ako se ponavljaju, treba obratiti paznju u kom intervalu, ako je uvek isti razmak izmedju njih, to su porodjajne. Ja nocas strazarila gledajuci na sat, bas sam se bila uspanicila. z:cry:

KAD BI SAMO ZNAO KOLIKO MI TREBA OD GARDEROBICE JJJJAAAAAAAOOOOOOOOOOO COVECEz:((
Ja sam mog odmah pripremila da ce mi trebati brdo stvari, i da ce mi olaksati zivot ako bude isao sa mnom i radio sta mu kazem. z:p To funkcionise dobro ako u radnjama nije guzva, ali ovih dana je svuda guzva posto su popusti, i onda se on iznervira, pa se ja iznerviram, pa jos ne nadjemo sta smo trazili, haos... Ali dobro, i to ce proci. z:)

Bonzita i Carobna, kako se to kod vas racuna termin skroz drugacije nego ovde?!
Perma ginekolozima i svim kalendarima trudnoce na kojima sam racunala svugde se dodaje 7 dana na menstruaciju. Znaci ja imala 20.juna, termin 27.juni.

Bonzita, tebi ispada 9.mart, a Carobnoj 11.! z:shock:Pa vi ste mnogo vise ispred mene nego sto sam mislila po terminima...

Evo npr. http://www.roditeljportal.com/kalendar-trudnoce.aspx
a evo i neki americki sajt http://www.whattoexpect.com/toolkit/duedatecalc/duedatecalc.aspx

DAKLE, NA OBA SE DODAJE 7 DANA NA PRVI DAN MENSTRUACIJE

ja verujem da ce moj muz kupiti sve najlepse za bebu i da nece da pogresi samo mi je zao da tih par dana dok smo u bolnici juri po radnjama da dolazi u posetu i jos sve pere i sprema....vise bih volela da sve spremimo pre porodjaja ali kako stvari stoje posto trenutno zavisimo od familije sve ce morati sam......svi su izgleda sujeverni.......

Bonzita i Carobna, kako se to kod vas racuna termin skroz drugacije nego ovde?!
Perma ginekolozima i svim kalendarima trudnoce na kojima sam racunala svugde se dodaje 7 dana na menstruaciju. Znaci ja imala 20.juna, termin 27.juni.

Bonzita, tebi ispada 9.mart, a Carobnoj 11.! z:shock:Pa vi ste mnogo vise ispred mene nego sto sam mislila po terminima...

Evo npr. http://www.roditeljportal.com/kalendar-trudnoce.aspx
a evo i neki americki sajt http://www.whattoexpect.com/toolkit/duedatecalc/duedatecalc.aspx

DAKLE, NA OBA SE DODAJE 7 DANA NA PRVI DAN MENSTRUACIJE
Angi, tako se i ovde racuna. :) Razlika moze biti u dan-dva zavisno koliko ti traje ciklus, odnosno kad nastupa ovulacija, a posto ja to znam i unesem u podatke za izracunavanje, dobijam 12. mart, tako su i oni dobili kad sam bila na prvom pregledu kod lekara. To su i potvrdili kad sam bila na prvom UZ, ali na drugom je beba kasnila 9 dana kao sto sad kazu kod Margo i u tom slucaju oni ne kazu da beba "kasni" kao kod nas, nego jednostavno pomere termin! Eto, to ti je sva filozofija, oni pomeraju termin bas kao da bi sve bebe trebale biti iste velicine i tezine sa odredjenim brojem nedelja....

ja verujem da ce moj muz kupiti sve najlepse za bebu i da nece da pogresi samo mi je zao da tih par dana dok smo u bolnici juri po radnjama da dolazi u posetu i jos sve pere i sprema....vise bih volela da sve spremimo pre porodjaja ali kako stvari stoje posto trenutno zavisimo od familije sve ce morati sam......svi su izgleda sujeverni.......
Svi vise vole da se pridrzavaju nekih starih obicaja, nego da olaksaju sebi zivot... Balkane moj... Kod nas kuci je normalno da se kupuje unapred, ali ne "mnogo unapred" nego zadnjih par meseci... U svakom slucaju, mislim da bi svako trebalo da radi kako mu je lakse i bolje. z:)
Margo, bravo za tvog muza. ;)

meni je juce dr objasnio da sam 37. nedelja i da nema veze sto je beba manja......nema pomeranja termina.....
Pa logicno, neke bebe se jednostavno rode sa 3 kg, a neke sa 5, i sta sad? Po njima bi trebalo cekati da sve narastu do savrsenih 3,5 i da se bas tad rode. z:D
Tezina i duzina su sasvim glup razlog da bi pomerali termin, po mom misljenju. Druga je stvar kad detaljno pregledaju organe, pa kao kod Kockice utvrde da je beba "zrela" po tome sto su joj organi razvijeni. z:)

Margo,
Zar vi niste vec kupili dosta stvari za bebu? Kako sad ispade da ce tvom muz kupovati kad se rodi bebac?

Ja mislim da nije jedini kriterijum za pomeranje termina velicina bebe...Oni gledaju valjda i zrelost posteljice i valjda jos neke parametre, pa tako procene...Mislim da je tako kod Kockice...A sama velicina bebe ne znaci mnogo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back