Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drugari z:poz:
Mi ceo dan skitali z:mrgreen: pa ruckali u restoranu,sad cu popiti cajic jer sam se bas smrzla!Inace noge su mi katasrofalne,i jutros su vec bile otekle kad sam ustala,sve carape me stezu(nosim one kratke normalne),moracu izgleda da smanjim unos soli,i obavezno idem kod doce al to ce izgleda biti sled god :think:

Cao drugari z:poz:
Mi ceo dan skitali z:mrgreen: pa ruckali u restoranu,sad cu popiti cajic jer sam se bas smrzla!Inace noge su mi katasrofalne,i jutros su vec bile otekle kad sam ustala,sve carape me stezu(nosim one kratke normalne),moracu izgleda da smanjim unos soli,i obavezno idem kod doce al to ce izgleda biti sled god :think:

Kao sto Angi rece, a mislim i ja isto, izmedju ove 2 stvari koje sam podvukla tj naznacila postoji povezanost, bonzi! Moras malo da iskuliras... smanji so, setnju, dizi noge u vis cesto i to bi trebalo da se sredi... ja imam duplo vise kila od tebe, pa mi noge jos nisu otekle... molim te pripazi se! :cao:

Kao sto Angi rece, a mislim i ja isto, izmedju ove 2 stvari koje sam podvukla tj naznacila postoji povezanost, bonzi! Moras malo da iskuliras... smanji so, setnju, dizi noge u vis cesto i to bi trebalo da se sredi... ja imam duplo vise kila od tebe, pa mi noge jos nisu otekle... molim te pripazi se! :cao:

Danas jesam ceo dan na nogama,ali juce nisam,samo sam spremala rucak a ono stopala sva otecena z:(
Kockice ti si i pre trudnoce bila malo punija,sad si samo dodala 6kg a ja 13,mozda je malo i od toga,nikad nisam imala toliko,a i slano nejedem puno,jedino da skroz izbacim,neznam u cemu je problem:think:
Kako ste ti i martica?

Drage moje drugarice trudnice,

Evo i mene opetz:poz: Samo da se javim da sam vec u 19 nedelji. Double test mi nije bio dobar jer je rizik bio 1:175 pa sam isla na cupice po hitnom postupku, jer ne bih mogla da sedim mirno i cekam amniocentezu. Sve je ok tj kariotip normalan, Bogu hvala. Tako da drage moje, ako ne valja taj double test to stvarno ne mora da znaci nista lose, sto iskusih na svojoj kozi, a znam i par drugih takvih slucajeva. Uzivajte drage mojez:poz:

Danas jesam ceo dan na nogama,ali juce nisam,samo sam spremala rucak a ono stopala sva otecena z:(
Kockice ti si i pre trudnoce bila malo punija,sad si samo dodala 6kg a ja 13,mozda je malo i od toga,nikad nisam imala toliko,a i slano nejedem puno,jedino da skroz izbacim,neznam u cemu je problem:think:
Kako ste ti i martica?

Nemoj sad da ti krenem brojati postove u proteklih 7 dana kad si pisala da si bila u skitnji! z:plez: pazi otecenost je jedan od simptoma trudnoce, tako da se oko toga ne treba previse brinuti, ali ako sam otok postane vec preteran, onda nesto drugo je po sredi... znaci so ili sto ti kazes kilaza... :think: ma dobro, videces to sve sa svojim docom... :aha: (i ja sam dodala 7kg ali hvala sto si smanjila! z:p z:D)

Drage moje drugarice trudnice,

Evo i mene opetz:poz: Samo da se javim da sam vec u 19 nedelji. Double test mi nije bio dobar jer je rizik bio 1:175 pa sam isla na cupice po hitnom postupku, jer ne bih mogla da sedim mirno i cekam amniocentezu. Sve je ok tj kariotip normalan, Bogu hvala. Tako da drage moje, ako ne valja taj double test to stvarno ne mora da znaci nista lose, sto iskusih na svojoj kozi, a znam i par drugih takvih slucajeva. Uzivajte drage mojez:poz:

Uh drago mi je da je sve ispalo ok... :cmok: i :zag: i tebi i bebi, mazi stomak!!! :cao:

Evo i mene da se javnemz:)
Danas smo bili u kosnici od Delta sitija...Kako sam se samo probijala sa stomakom:sanke:

Prilicno sam dobro podnela setnju, uz pauze naravno...Jedino sto osecam pritisak u donjem stomaku od tezine bebe kad hodam...Ali to je valjda normalno...

Vesela foto., drago mi je da je sve ispalo kako treba...Pametno si postupila...najezim se kad cujem da cekaju amniocentezu...I kog je pola beba, krijes?z:hm:

Bonzita,
Aman zeno, oladi malo sa celodnevnim setnjamaz:shock:Toliko si problema imala ranije, previse si se opustila...Ne samo zbog oticanja nego inace..Ja podrzavam aktivnost u trudnoci, ali hodanje po ceo dan....z:(( i ja sam danas malo preterala, ali ne pamtim kad sam to sebi dozvolila...ipak sam cesto pravila pauze...

Kockice,
Kako si ti?

Angi sta cu kad su sad praznici pa sad 7jan pocinje snizenja pa kako da sedim kuci?Sled poned pocinjem sa vezbama z:mrgreen: Znam da preterujem,kad se setim kontrakcije pa one bolove,z:cry: strasno ,moracu malo da se smirim !
I ti isto,zaboravljas sta ti je doca rekao z:(( E jer ste okitili jelkicu?z:girl:

Okitili smo jelkicu...
Ma, moj doca mislim da svakoj trudnici kaze da miruje pred kraj trudnoce...
Ako je jedini problem sto je beba malo nize, po svim ostalim lekarima to je za umerenu aktivnost...I on sam to zna ali takav je...kad sam ga pitala smejao se...Kao, pripazite sa prvim detetom...Sta to znaci, da sam rekla da je drugo, rekao bi radi sta hoces?! Ako mi opet kaze da bas moram strogo da mirujem, poslusacu...

Mislim da se cuvam i previse...U kuci najcesce lezim...Ali moram malo ponekad da odem negde, sledecih dana samo na kratko, danas jeste bilo malo previse...bebac mora da je bio u cudu od silnog ljuljanjaz:dm:

Margo, kako si? Kad ti je pregled sutra?

Kockice,
Kako si ti?

Ehej :cao: ok sam, ledja su skoro skroz popustila ali se bol spustio nize u karlicu sad :roll: znaci imam takve bolove u karlici ponekad da se osecam ko polu invalid z:cry: ali sta je tu je, sve se da izdrzati... :aha:
Kako si mi ti, sta radi mali pisonja?! :cmok:

Okitili smo jelkicu...

Blagooo se vamaaaa... :besna: ja nemam jelku ove godine, bas ce mi Nova Godina biti ***** da oprostite... :sad2:

Margic kako si nam?! Jel se drzis?! Ajde sutra ides kod lekara, pa ga bombarduj pitanjima! :zag:

kockice sto ne okitis jelkicu.....
mi smo salonce vec okitili samo fale baloni a kucu valjda sutra kitimo......
sve drugarice su mi rekle da ne slusam sta pricaju lekari nego da je vazno sta kazu na kraju.....

Nemam jelku, ni jelkicu i necu ovde da je kitim ko debil kad idem za manje od 2 nedelje odavde... prosto upadoh u neku depresiju praznicnu i jelka bi me samo jos smorila... :cao: odosmo da lalamo.. laku noc...

Dobro jutro...evo i ja da se javnem...ovih dana nam je bila ludnica...Ogi je od cetvrtka noc imao visoku temp. i strasno kasljao...toliko da nista nije jeo, jer ga je sve teralo na povracanje...samo je pio caj i malo mleka...obisli smo brdo lekara...bris grla i nosa-sve u redu nema bakterija...ORL kaze u desnom uhu pocetak upale al toliko malo da ona ne bi dala antibiotik da ne idu praznici...analiza krvi ukazuje na upalu...onda nas pedijatar kaze da uradimo analizu urina da nije upala mokracnih kanala...uradimo i to-nije urinarna infekcija...eto sa koje god strane pogledali, sve ja kao ok, a dete se ubi od kaslja i temp...na kraju mu je dala antibiotik, al mislim da ni ona ne zna sta mu je...od juce popodne je bolje, nocas nije imao temp i nije mnogo kasljao...samo da pocne danas da jede malo jer je juce dobio proliv, izgleda od svi lekova na prazan stomak...

cao.....
samo da vam javim da je sve dobro kod nas sad samo se vratli....dobar mi je i secer......rekla mi je ne slusam sta pricaju......vratila sam kilazu i dobila sam jos kilce......moja dr je prezadovoljna........
ena....jadan ogi....bas se namuci......

Dobro jutro...evo i ja da se javnem...ovih dana nam je bila ludnica...Ogi je od cetvrtka noc imao visoku temp. i strasno kasljao...toliko da nista nije jeo, jer ga je sve teralo na povracanje...samo je pio caj i malo mleka...obisli smo brdo lekara...bris grla i nosa-sve u redu nema bakterija...ORL kaze u desnom uhu pocetak upale al toliko malo da ona ne bi dala antibiotik da ne idu praznici...analiza krvi ukazuje na upalu...onda nas pedijatar kaze da uradimo analizu urina da nije upala mokracnih kanala...uradimo i to-nije urinarna infekcija...eto sa koje god strane pogledali, sve ja kao ok, a dete se ubi od kaslja i temp...na kraju mu je dala antibiotik, al mislim da ni ona ne zna sta mu je...od juce popodne je bolje, nocas nije imao temp i nije mnogo kasljao...samo da pocne danas da jede malo jer je juce dobio proliv, izgleda od svi lekova na prazan stomak...

Joj mukica mala... :sad2: pa oni ga jos vise namucise... :besna:
Nadam se da ce se smiriti stanje i bice bolje! Poljubi ga od nas dve... :cmok:

cao.....
samo da vam javim da je sve dobro kod nas sad samo se vratli....dobar mi je i secer......rekla mi je ne slusam sta pricaju......vratila sam kilazu i dobila sam jos kilce......moja dr je prezadovoljna........

Uh super! :klap: drago mi je da je sve ok! :zag:

Margo,
vidis da je sve super z:lol: slusaj ti tvoju doktorku kakvi ovi u frontu,uvek te uplase bez razloga z:((
Ennna,
Ogi se bas namuci,mozda da promenis doktorku :think: Nadam se da ce danas da mu bude bolje z:kiss:
Vidim da se ovde puno trudnica zale da nemogu da spavaju,a ja spavam kao bebica,i na levoj i na desnoj i na ledjima,i to na skroz nizak jastuk,samo sto imam grceve,evo nocas me tri puta uhvatio,vristala sam z:cry:

Cao!z:hi: Ja sam ok, bebac se prevrce... osim sto smo jutros krenuli do Merkatora, a kola nisu htela da nam upale...A skoro nov akumulator...To nam se desava cesto kad je hladno, morace kod elektricara...ako znate nekog dobrog pisite z:)
Margo,
Sad mozes da uzivas...Jesi li otvorila porodiljsko? Jel hoce tvoja dr da otvori 28 dana pre termina? Ne znam kakva je ova moja u DZ, da li ce hteti sto kasnije..

Bonzita,

I ja za sad super spavam ( osim kad me probudi hrkanje mm) u svim polozajima...Obgirlim moj banana jastuk i super...Ja nemam grceve...To ti je od puno kretanja, nevaljalicez:p

Kockice,
Nemoj da si depresivna pred novu godinu...Stavi bar neki ukras, napravi sebi neku atmosferu...Neka lepa klopa, vince....A jos malo dolazis u bg, pa ces da gledas Marticu, kupujes stvari i idemo da kaficarimoz:dm:

Enna,
Ti se bas namuci sa Ogijem...I ti doktori, kako ne znaju sta mu je?! Nadam se da ce proci uskoro i da se ne nerviras puno zbog bebice u stomaku...

Margo, drago mi je da je sve ok...i hvala svima na podrsci...nasa pedijatar je u fazonu da ne daje antibiotike bez preke potrebe...zato se uvek namucimo 3nedelje pre nego sto se toliko iskomplikuje da mu na kraju da antibiotik...pricala sam sa nekim mama i drugim doktorkama i kazu da cu joj jednog dana biti zahvalna sto mu nije davala antibiotik za svaku sitnicu...sada sam procila na Savetima o bebama da su bebi od 5meseci dali antibiotik zato sto je jedan dan imala temp. 37.5...sutra joj izbio zubic...znaci dzabe su je trovali...i to je preterano...Ogiju je danas bolje, nema temp. cak je i malo rucao...nadam se da ce sad ici na bolje...i proliv nije imao...Pozz svim trudnicama.

sad sam mirna.....
angi idem na porodiljsko 17.01. to 28 dana pre porodjaja to je standardna procedura.......
ja super spavam...namestim se kod muzica na rame i ne budim se u toku noci.....zaspim na levoj strani pa se prebacim na desnu i tako.........samo imam problem da zaspim nocas sam oko 4 sata zaspala a juce sam ustala u 8..........

Vidim da se ovde puno trudnica zale da nemogu da spavaju,a ja spavam kao bebica,i na levoj i na desnoj i na ledjima,i to na skroz nizak jastuk,samo sto imam grceve,evo nocas me tri puta uhvatio,vristala sam z:cry:

Ajoj to je gadno! z:cry: to ti je od hodanja mozda... z:poz:

Kockice,
Nemoj da si depresivna pred novu godinu...Stavi bar neki ukras, napravi sebi neku atmosferu...Neka lepa klopa, vince....A jos malo dolazis u bg, pa ces da gledas Marticu, kupujes stvari i idemo da kaficarimoz:dm:

Uh kako da ne budem... cak je i moja majka, koja se inace nije pre mnogo interesovala za moje psihicko stanje, nit ga je provaljivala, pitala sta mi je... :roll: nije mi do ukrasavanja, jer cu se tako osecati jos gore, bolje ovako da zaspim i da se probudim u 2009toj a da nisam ni svesna da je bitan datum...
A sto se kafice i krempite tice mozeeee i jedva cekam da te opet vidim!!! z:dm:

sad sam mirna.....
angi idem na porodiljsko 17.01. to 28 dana pre porodjaja to je standardna procedura.......
ja super spavam...namestim se kod muzica na rame i ne budim se u toku noci.....zaspim na levoj strani pa se prebacim na desnu i tako.........samo imam problem da zaspim nocas sam oko 4 sata zaspala a juce sam ustala u 8..........

E i ja ne mogu pre 3h ujutru da zaspim, ali se budim tek oko 12h onda... z:p

Volimo vas sve i ljubimo Maki i ja... z:dd:

Cao svima! :cao:
Samo da vam se javimo, prahladjena sam kao niko, nos mi curi, grlo me boli i tako, valjda ce proci skoro. Sisam neke mentol bombone, a uzela sam i par onih Strepsils septoleta za grlo, procitala sam negde da mi to ne smemo, ali ove su bukvalno bombone, procitala sam sastav, u njima nema nista sto nema u bombonama, jeli neko od vas zna, da li smeju Strepsils u trudnoci?
Danas sam bila u soping centru, tacno tri sata na nogama, otpala sam. Bonzi, i meni noge strasno oticu, ali ja dosta stojim, to sam primetila jos pre dve nedelje, skroz mi nateknu do kolena. :(
Ali ja sam mislila da je to normalno, i nisam ni pominjala lekaru. So nisam smanjila, sve moze, samo mi so ne dirajte. :rumenko:
Margo, drago mi je da je sve OK, Ennna, nadam se da ce Ogi uskoro biti dobro, srce malo.
Poljubac svima od nas. :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back