Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad se porodite, samo da kažem, kao neko sa iskustvom, obavezno tražite, naravno osim ako se ne budete porađali carskim rezom, da vam vaše tek rođeno goluždravo mladunče stave na grudi, odmah, čim se rodi... TAJ osećaj i vas i vašu bebu ostaje za ceo život. beba zna da, mada "izvađena" iz one domalopređašnje ušuškanosti, ipak nije sama, poznati otkucaji srca, poznat glas, poznat miris...

Kad se porodite, samo da kažem, kao neko sa iskustvom, obavezno tražite, naravno osim ako se ne budete porađali carskim rezom, da vam vaše tek rođeno goluždravo mladunče stave na grudi, odmah, čim se rodi... TAJ osećaj i vas i vašu bebu ostaje za ceo život. beba zna da, mada "izvađena" iz one domalopređašnje ušuškanosti, ipak nije sama, poznati otkucaji srca, poznat glas, poznat miris...

Na Zapadu je to i normalno da se uradi... samo u Srbiji odmah odnesu bebu sa sobom :sad2: znam da npr u Austriji ti odmah stave bebu na grudi ako je u pitanju prirodni/vodeni porodjaj! A ako rade carski onda ga ne rade pod totalnom anestezijom, to vec odavno ne rade, vec si svesna, oduzeta si od struka nanize i onda kad izvade bebu pokazu ti je i kad je umotaju u cebence priblize ti je licu da je poljubis i osetis makar na tren... meni je to prelepo... :cmok: ali je pitanje kad i uopste dal ce to biti u Srbiji tako... :sad2:

Dobro jutro...

Verovali ili ne dobro sam spavala...:)

Uspela sam za dorucak da pojedem pola kifle sa sirom unutra i jogurt...Jeste da je malo, ali sta ne mogu vise...posle cu neko voce...Bebac je bas ludovao malopre, ljubi ga majka:heart:
Pomera mi stomak, smesno mi je kad gledam:)

Kockice,
Pa kod nas se radi carski sa spinalnom anestezijom, gde ti je oduzet samo donji deo tela...Stvar je tvog izbora...Ja bih sigurno tako kad bih morala na carski, ali meni to nije opcija.

Kazite mi kako da vidim slicice cipelica malog Enza?...Ne snalazim se u profilima, ja tu nista i ne ubacujem pa ne znam...

E, bre svi ste u nekoj akciji...najgora sam od sve dece..:dash:

Angi,
Klikni na moju kucu :)
Drago mi je da ti se sad pomera stomacic,jer da da je to bas slatko :mrgreen: moj bebac je nesto bio miran juce,ali danas lupka,nego nesto me boli donji stomacic,ili imam urinarnu infekciju ili vaginalnu,nesto me i pece dole,moracu kod doce al to tek u subotu :(
i ja sam vrlo malo doruckovala,muka mi je neka,dal od ovog kalcijuma ,nemam pojma!
Jesi li bolje ti,lezi i uzivaj u sutiranju bebca :kiss:

Angi,
Klikni na moju kucu :)
Drago mi je da ti se sad pomera stomacic,jer da da je to bas slatko :mrgreen: moj bebac je nesto bio miran juce,ali danas lupka,nego nesto me boli donji stomacic,ili imam urinarnu infekciju ili vaginalnu,nesto me i pece dole,moracu kod doce al to tek u subotu :(
i ja sam vrlo malo doruckovala,muka mi je neka,dal od ovog kalcijuma ,nemam pojma!
Jesi li bolje ti,lezi i uzivaj u sutiranju bebca :kiss:

Hej, pa moze i tako! :P
Bonzita, jeli imas povecan sekret i jeli promenio boju?
Ako je sve sa njim normalno, ne bi trebalo da bude vaginalna infekcija.
A ako je urinarna, najbolje da za svaki slucaj pocnes piti brusnicu. Koliko znam, ona je sasvim OK. :bye:

Nesto je povecan,normalno zuckast,nego kad piskim nekako pece ,ne puno,ali neprijatno je,i to tako ostane,osecam kao i u vagini da pece tako,neznam sta je,to mi od sinoc pocelo,i boli me stomak dole kao da sam se prehladila,jos mi i to treba :(
Kako je tvoj stomacic,jer jos imas pojacan apetit?Koliko si se ugojila do sad?:cao:

Bonzi,
Brusnica je na eng. cranberry... ma ja sam uvek dobro, ali dzaba kad ne smem da mrdnem...Jos nedelju dana do kontrole pa odbrojavam...i nadam se boljem i strepim...

Slatke su cipelice...bas sam debil pa ne videh...juce kad sam trazila nije tu bilo...pravdam se:)

Joj mnogo su mi se svidela jedna Inglesina kolica, ali imaju rastaljene rucke, a kazu da su mnogo bolje spojene, pa mozes jednom rukom da manevrises ako zatreba...

Nesto je povecan,normalno zuckast,nego kad piskim nekako pece ,ne puno,ali neprijatno je,i to tako ostane,osecam kao i u vagini da pece tako,neznam sta je,to mi od sinoc pocelo,i boli me stomak dole kao da sam se prehladila,jos mi i to treba :(
Kako je tvoj stomacic,jer jos imas pojacan apetit?Koliko si se ugojila do sad?:cao:
To mi vise zvuci kao urinarna, ali ne znam... Valjda ces naci brusnicu, a posle vidi sa lekarom. Stomacic je OK, ali apetiiiiit. Samo na hranu mislim. :rumenko:
Danas cu se meriti, ne znam tacno, mislim da sam vec dobila 10-tak kila... :rumenko:
Srecom, pocela sam sa -4. :mrgreen:

evo i nas....bili smo na uz i bebac je odlican...ni dan vise ni dan manje......sve je ok....sledeca kontrola 26.12.......
svrckali smo se po bebecim radnjama.......tata uziva.....vec planira da kupi dve laserske sablje pa da se lepo igraju.....sve mu je super....
angi saljem ti izvestaj kasnije.....

Na Zapadu je to i normalno da se uradi... samo u Srbiji odmah odnesu bebu sa sobom :sad2: znam da npr u Austriji ti odmah stave bebu na grudi ako je u pitanju prirodni/vodeni porodjaj! A ako rade carski onda ga ne rade pod totalnom anestezijom, to vec odavno ne rade, vec si svesna, oduzeta si od struka nanize i onda kad izvade bebu pokazu ti je i kad je umotaju u cebence priblize ti je licu da je poljubis i osetis makar na tren... meni je to prelepo... :cmok: ali je pitanje kad i uopste dal ce to biti u Srbiji tako... :sad2:

Ni kod nas ne odnesu bebu odmah sa sobom. Mislim mozda u nekim porodilistima, ali kod nas u Jagodini stave majki bebu na grudi i tata je poljubi, ako je prisustvovao, pa tek onda ide na sredjivanje(a bebu sredjuju tu, u istoj prostoriji). Naravno ako vidite da ce vam odneti bebu a nisu vam je dali na grudi, vi trazite, prvo zamolite (bez obzira sto je to vasa beba i sto imate prava na nju vise nego oni:heart:, ali lepa rec i gvozdena vrata otvara), a ako to ne pomaze onda budite i bezobrazni, pa i pripretite advokatom za zastitu prava pacijenata. Taj prvi kontakt je veoma bitan i za vas i za vasu bebu, narocito onaj prvi podoj koji MORA da bude u prva dva sata. Zahtevajte ako treba. Ovo naravno vazi ako je beba zdrava, ako nema potrebe za hitno zbrinjavanje zbog nekih komplikacija.....Problem je sto se zene namuce tokom porodjaja, pa im je i lakse, ako im ne donesu bebu odmah posle sredjivanja, a posle tog prvog podoja pocinje intenzivno stvaranje mleka, tako da ga 24 sata posle toga, kada beba ogladni, ima dovoljno i nema potrebe za dohranjivanjem. Meni su starijeg sina doneli u prva dva sata, a mladjeg su nameravali da mi donesu mnogo kasnije, ali sam ja trazila, pa su shvatili da moraju. Negovateljica mi ga je donela uz komentar "Boze, druge zene traze da im odnesemo bebu, a ti....,vidi se da si *** cerka"! Borite se za svoje telo, za svoje bebe:cmok::heart::heart::heart:

Margo,
Super za bebca :heart::heart: Stavi nam to sto si videla u bebecim radnjicama!
Ja sad stigla kuci,kolica nismo kupili sutra idemo jos u jednu radnjicu,pa videcemo,ako ne,narucicemo plavu,al se ceka mes do dva,uzeli smo Enzu dva para pantalonica,bodi,i 3portiklice :ok: dobro je,pustaju trudnice na kasu,nemoramo da cekamo :super:
Nego me bas muci ova infekcija,mislim da je urinalna,piskim cesto i to pomalo,pece i boli me stomacic,idem u subotu kod doce:(

sigurno jeste urinarna infekcija,, morala bi odmah sutra da odneses prvu mokracu na pregled, ako imas bakterija moraces antibiotik. tako sam i ja imala blagu infekciju imala sam bakterije u urinu ali nisu bile za lecenje, ima neke koje moraju da se lece, tako da nemoj cekati subotu to je kasno.bitno je sto pre da das urin na analizu.i naravno caj od brusnice, ja ga pijem svaki dan radi preventive da mi se ne bi desilo ponovo.

sigurno jeste urinarna infekcija,, morala bi odmah sutra da odneses prvu mokracu na pregled, ako imas bakterija moraces antibiotik. tako sam i ja imala blagu infekciju imala sam bakterije u urinu ali nisu bile za lecenje, ima neke koje moraju da se lece, tako da nemoj cekati subotu to je kasno.bitno je sto pre da das urin na analizu.i naravno caj od brusnice, ja ga pijem svaki dan radi preventive da mi se ne bi desilo ponovo.

Nemogu sutra,doca mi radi u petak i u subotu,mozda u petak odem,nemogu u laborat bez uputa,a i brusnica neznam kako se zove na francuskom,i ******,a bas mi smeta,i glava me boli puno,i izgleda imam temperaturu,to sam se sinoc prehladila,dok cekala bus,nisam izlazila iz kuce ili kad izadjem kolima,nego sinoc,ko me pa terao :roll:
Popicu paracetamol bice valjda bolje :(

pa pronadji sok ili caj u prodavnici, to i izgleda ko borovnica samo sto je crveno, znaci nemoj da pobrkas sa sipkom, znaci crvene male bobice, kod cajeva ni ja nisam ovde u becu nasla cistu borovnicu, ali uvek je pomesana sa ostalim vocem,tako da ces naci sigurno i pise cranberry na caju od mildforda to sigurno ima u parizu.ali i mali posto koliko ima u caju pomaze.

Margo,
Super za taxi...Od kad je to? da sam znala ranije...Isla sam ponekad na posao taksijem...

Ocekujem izvestaj iz radnji za bebe:) Jel to i tvoj muz fan Star Wars-a? Moje je zaludjen kao klinac...:hahaha:
ne znam od kad su poceli taksisti sa tom forom......ja se obicno vozim pinkom.....danas smo se iznenadili........
ovaj moj je klipan......nije vise toliko lud za SW ali laserska sablja.......stripovi.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back