Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima! :)
Evo jednog clanka za ove u poodmakloj trudnoci. ;)

How can I ease the symptoms of swollen feet during pregnancy?

Swollen feet are common during the last trimester of pregnancy, especially during hot and humid weather. Some women find that swimming is the best way to reduce swelling, as both the cool temperature and hydrostatic pressure of water help to decrease the edema (fluid accumulation).

You can try a cool bath as well. Try to keep the water at a temperature that's comfortable but cool and lay in it for 15-30 minutes. When you get out, rest and elevate your legs, if possible.

Drinking water will also help your body function well and diminish fluid retention. It may seem that more water would make things worse but conversely, dehydration sends out a message to your body to retain water.

Check food labels and avoid high sodium products. Once you start reading labels, you'll be amazed by how much sodium most processed foods contain. Try to eat lots of fresh fruits and vegetables, and avoid over-processed foods.

eeeeee evo i nas konacno malo smo lutali ovih dana pa ne stigoh da vam kuckam,sutra idemo na kontrolu.. kockice zabrinula si me sad za pol i meni su rekli Nikola nece valjda sad da se predomisli ja spremila sve za muskica:) :cmok: za sve mame i stomake!

Ajde ajde samo polako... :heart: jos malo i eto bebeee... :klap:

Kockice,

Pa to su lepe vesti...Mada znam da imaju i losu stranu...Ali vec mi se javlja da ces ti da se pojavis u Kini cim beba krene da sedi:) Neces izdrzati sto posto...Makar na mesec dana...
Tatica ce taman doci kad beba (strogo beba:hahaha:) krene da se smeje:super:

A ti posle subote, ako dr ne bude video pol, pravac u Analife na 4D! Moja drugarica je tamo bila u 16.nedelji i videlo se da je decak i rodila je decaka.

Jesu i lepe i lose, kako se uzme! :D ali sam ja ponosna sto imam takvog muza, pa se trudim da me to drzi... :ok: videcemo sta i kako ce se jos sve odvijati, zivot je pun iznenadjenja! :brus: a da tatica ce nam taman doci kad budemo mogli da vodimo ljubav, Kockica ce biti lepa, rumena i slatka, a ne smezurana vise itd. :super: :klap: taman dobar timing... :aha:
a ne znam za taj 4D, zao mi da dam 70 Evra... :sad2:

Ehej lepotani nasi... :cao: sta nam dobro?! CMOK!! :cmok:

Ajde ajde samo polako... :heart: jos malo i eto bebeee... :klap:

Jesu i lepe i lose, kako se uzme! :D ali sam ja ponosna sto imam takvog muza, pa se trudim da me to drzi... :ok: videcemo sta i kako ce se jos sve odvijati, zivot je pun iznenadjenja! :brus: a da tatica ce nam taman doci kad budemo mogli da vodimo ljubav, Kockica ce biti lepa, rumena i slatka, a ne smezurana vise itd. :super: :klap: taman dobar timing... :aha:
:

Hehe vazno je da vidis takve pozitivne stvari,samo tako naprijed i brzo ce da prodje:ok:

Bonzita,
Kako si nam ti? Sta si lepo kupila za bebu?

Ocemo slicice:klap:

Dobro sam,nego me nocu hvata da moram da se protezem,i to nekako u stomaku,izbegavam,ali radim to :rumenko: znam da nije dobro za bebu,ali kako kad me tera,e i sad me nekako bole trbusni misici ,cudno :think:
Inace dobro smo,bebac lupka,tata sinoc svirao gitaru a enzo poceo da lupka,i to bas jako,izgleda da ce i on da voli(vec je dobio od nasih prijatelja,malu gitaricu)jadna ja imacu stalno migrenu :hahaha:,popodne ili sutra idemo da kupimo kolica za malisana :lol:
juce sam sve povadila na krevetu,i opet sve gledala,tako su male stvarcice,cakane,uzeli smo mu za sada,13para carapice,12 zekice(za 0mes,i 1mes)i jedan kompletic pantalonice i bluzica,dva bodica,dve jaknice,i jedne hulahopkice :mrgreen: to je to,danas ili sutra (zavisi od tatice,ima neke obaveze)idemo opet,tata kupuje kolica a mama sobu :heart::heart::heart:

Hehe vazno je da vidis takve pozitivne stvari,samo tako naprijed i brzo ce da prodje:ok:

:hvala: :heart: :cao:

kockice,
Novac nije bitan,on se zaradi,tvoj bebac ti je preci,secas se sta si pricala :) to je uspomena :ok: ja za dve ned na ultrazvuk,nadam se da je sve u redu sa tom arterijom :sad2:

Eh bonzi blago se tebi, ali i sama znas da nije bas sve tako sto se para tice... :aha: bebac jeste najpreci, a Kockici u prvih godinu dana najvise trebam ja... tako da ma bice sve to kako treba, ne smem da mislim negativno ili kako sam pre razmisljala, inace cu samo upasti u to da se tesim, a ne da verujem u ono sto pricam... :eek: sad sam samu sebe zbunila sta sam htela reci :hahaha:
Elem kaci slike kad budes mogla! :cao:

Eh bonzi blago se tebi, ali i sama znas da nije bas sve tako sto se para tice... :aha: bebac jeste najpreci, a Kockici u prvih godinu dana najvise trebam ja... tako da ma bice sve to kako treba, ne smem da mislim negativno ili kako sam pre razmisljala, inace cu samo upasti u to da se tesim, a ne da verujem u ono sto pricam... :eek: sad sam samu sebe zbunila sta sam htela reci :hahaha:
:ok: Nijedna beba ne daje pet para za to da li se vozi u firmiranim kolicima, nosi firmiranu odecu, ide svake nedelje ili meseca na 3 i 4 D itd., to je samo nesto cime mame vole da se bave. :P
Bebama je jedino vazno da su site i suve, i da osete roditeljsku blizinu. :)
Mislim da je mnogo bolje ostaviti taj novac za nesto posle u cemu deca mogu aktivno da ucestvuju i uzivaju zajedno sa nama. :)

:ok: Nijedna beba ne daje pet para za to da li se vozi u firmiranim kolicima, nosi firmiranu odecu, ide svake nedelje ili meseca na 3 i 4 D itd., to je samo nesto cime mame vole da se bave. :P
Mislim da je mnogo bolje ostaviti taj novac za nesto posle u cemu deca mogu aktivno da ucestvuju i uzivaju zajedno sa nama. :)

Naravno! Potpuno se slazem sa tobom, zenska! :super: bebani treba samo ljubav, paznja i sto ti kazes da su site i suve! :aha: a tatica kad nam dodje ce mami i beki da kupi neke lepeee pokloncice!!! :klap: :heart:

Ma da i ja se slazem,bebi je najpreca i najvaznija roditeljska paznja i ljubav!Ja mislim jedan 4d sto sam ja radila u 22ned i sad jos jedan 4d sa filmom,to nije bacanje para,neidem ja svaki ultrazvuk;ali ko moze zasto da ne,pa sutradan bebac kad poraste i on ce gledati pa njegova deca,to za mene nije bacanje para!Nego sam se setila kad je kockica pricala da kad dodje iz kine icice svaki ultrazvuk na 4d,pa sam mislila nema tih para zasto nebi otisla sad kad je bebac beliki i zanimljive slikice i film ce imati,kad je vec svaki isla zasto ne i ovaj,od svih 4d ovaj od 25-30ned je najzanimljiviji,ali boze moj svako odlucuje kako ce i sta ce!Pozdrav ,odoh da gledam nesto za bebca :mrgreen:

Ma procitala da zbog ovog mog probema mogu ladno da te posalju u bolnicu do kraja trudnoce...trenutna kriza...bicu bolje volje sutra...ode muzic po slatkise da me malo oraspolozi...:)

Angi nemoj da se opterecujes sa time unapred,to je najgore sto mozes da uradis trenutno , samo se jos vise uznemiravas....A ako doca kaze da moras dalezis,,pa ebga ides i lezis..nisi ni prva ni poslednja..ni ja ne volim bolnice..fuj ali sta se mora nije tesko...i u ostalom sve mi na kraju trudnoce zavrsimo u bolnici..:hahaha::hahaha:
Ali ti budi pozitivna i bice sve ok..i meni je pretila bolnica na pocetku, nisam nesto obracala paznju na to niti me to tangiralo, znala sam ako budem radila sve sto doca kaze ja ostajem kuci..tako da samo pozitivno....:cao:

Margo,
Ziva li si?

Ja sam se nesto izdeprimirala i pocela da tripujem da cu morati u bolnicu..:(.A bas sam danas bila raspolozena...

ziva sam...nije bilo strasno....nije problem popiti glukozu....u mojoj lab vade krv iz prsta tako da sam se i tu izvukla....samo sto je dosadno jer nema mrdanja.....

ne mora da znaci da ces u bolnicu.......verovatno da su hteli da te strpaju vec bi bila tamo.....sacekaj lepo sledecu kontrolu pa ces onda videti sta i kako......kad ides...jel sledece nedelje.....
glocni nesto slatko i za mene.......

Ma procitala da zbog ovog mog probema mogu ladno da te posalju u bolnicu do kraja trudnoce...trenutna kriza...bicu bolje volje sutra...ode muzic po slatkise da me malo oraspolozi...:)

Ajmoooo evo malo poljubaca za tebe da ti bude bolje!!! :cmok: :zag: :cmok:

ziva sam...nije bilo strasno....nije problem popiti glukozu....u mojoj lab vade krv iz prsta tako da sam se i tu izvukla....samo sto je dosadno jer nema mrdanja.....

glocni nesto slatko i za mene.......

E drago mi je da si dobro! Bas sam te cekala da vidim jel sve ok, posto si bila nervozna! :D :cmok:

Pojela sam pola cokolade:)

Margo,

Super si znaci prosla...A rezultati? Ja treba sredinom sledece nedelje na kontrolu, pa kad dr bude mogao.

Hvala sto me tesite, devojke...:heart:

Malopre se sali moja drugarica...A jel bi pomoglo da dubis na glavi, pa da se popne beba?:hahaha:

Pojela sam pola cokolade:)

Margo,

Super si znaci prosla...A rezultati? Ja treba sredinom sledece nedelje na kontrolu, pa kad dr bude mogao.

Hvala sto me tesite, devojke...:heart:

Malopre se sali moja drugarica...A jel bi pomoglo da dubis na glavi, pa da se popne beba?:hahaha:

pazi da ne preteras sa cokoladom......
nisu znali u lab da mi procitaju......nisu sigurni kako ide u trudnoci......
pre opterecenja 5.1 pao je.....
posle 30 min. 7.9
posle 60 min. 12.0
posle 120 min. 10.9
posle 180 min. 7.2

sto bi bilo dobro da moze tako kako kaze tvoja drugarica.....:hahaha::hahaha::hahaha:.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back