Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga, nemoj da se brines... Moja Maja je dobila to ime jer je sve zamajala da je musko! Na SVIM UZ osim poslednjeg tvrdili su mi sa nosim decaka. Cak su mi i PISU pokazivali!:rotf:

Na poslednjem, neke dve nedelje pred porodjaj, moja doktorka, koja mi je vodila trudnocu, uzme da pogleda i lepo mi zena kaze da je devojcica! Tad smo i odlucili da se zove Maja - jer je sve druge doktore zamajala da misle kako je musko:lol:

Hahahaha :hahaha: :hahaha: :hahaha: e pa Majo svaka ti cast! :worth:
Ljudi ja sam jos uvek u soku dal mi verujete :eek: :rotf: ma samo da je ziva i zdrava beka i sve ostalo mi je bitno, iako nam se tata opet nalozio da je od pocetka bio u pravu... :think: a ja i dalje kazem da je Marta! :mrgreen: :aha:

kockice desava se to moze da bude ipak devojcica, moja mama je meni rekla da nikad nisi sto posto siguran i kad vidis pisu na slici opet nemoj biti sto posto siguran da je decak, jer moze to kod devojcica da natekne pa da izgleda ko pisa, hehehe. desavalo se da se tek na porodjaju doktor predomisli i kaze pravi pol deteta, ali to je samo u nekim slucajevima.

ja sam danas nakupovala stvari od flasica,cesljica, kadice, pupmice za nos, cucle ma i svasta jos, jedino nisam sigurna za sterilizator da li ce mi trebati jer imam flasicu jednu za sada nju mogu da otkuvavam, jedino ne znam ako uzmem pumpicu za grudi da li moze ona u taj sterilizator za mirkotalasnu, ali jos se dvoumim za pumpicu za grudi jer ne znam da li ce mi trebati jer ima nekom i da ga je kupio i nikad nije koristio, sta vi mi predlazete, da li da kupim sterilizator i pumpicu za grudi?

Joj, narode... ne znam sta mi se desava s apetitom. :sad2:
Danas sam imala tri normalna obroka i dve uzine, poslednji obrok pre sat vremena, i evo sada cr-ka-vam od gladi! Bice u meni 300 kila! :besna:
Ni ja ne znam sta da radim za tu pumpicu, ali po svemu sudeci moracu da je kupim. Ovde moras da imas pumpicu sa sobom u bolnici, ako nemas, onda tamo moras da platis i iznajmis neku koju je citava armija pre tebe koristila. A to je samo par dana dok si u bolnici, i sta onda ? (Mislim da moze da se iznajmi i kad odes kuci, ali to sve skupa verovatno kosta koliko i da je kupis). Cula sam da je ta Aventova najbolja, ali jos ne znam ni kako to izgleda, nisam isla da razgledam skoro nista...

Taj sterilizator sluzi za flasice i cucle? Ako je tako, onda mislim da ne bi trebalo kupovati pumpu za grudi i sterilizator odjednom. Prvo kupis pumpu, pa ako sa dojenjem bude sve OK, sterilizator ti ne treba. :) Bebe koje sisaju ne moraju dodatno da piju vodu, majcino mleko je i hrana i pice. Bebe koje piju formulu, moraju piti vodu, jer je formula gusca. Znaci, ako dojis, flasica ti u pocetku moze trebati samo za cajic, eventualno, a nju nije problem s vremena na vreme otkuvati.

Taj sterilizator sluzi za flasice i cucle? Ako je tako, onda mislim da ne bi trebalo kupovati pumpu za grudi i sterilizator odjednom. Prvo kupis pumpu, pa ako sa dojenjem bude sve OK, sterilizator ti ne treba. :) Bebe koje sisaju ne moraju dodatno da piju vodu, majcino mleko je i hrana i pice. Bebe koje piju formulu, moraju piti vodu, jer je formula gusca. Znaci, ako dojis, flasica ti u pocetku moze trebati samo za cajic, eventualno, a nju nije problem s vremena na vreme otkuvati.
Evo ja ci staviti kako izgleda ta pumpica,ne u avataru neko slika kad udjes u profilu,ja sam takvu kupila :ok:

videla sam pumpicu tvoju, dvoumim se izmedju chiccove i aventove, ne znam koja je bolja a izgledaju iste a cena je razlicita,a isto tako i za taj sterilizator, namam pojma sta da radim i da li ce mi to uopste trebati, ako pumpice ne ide u sterilizator onda ga necu kupovati dok mi ne zatreba, to mi je samo presudno a sterilizator za mirkotalasnu nije skup.

Sterilizator ce ti svakako trebati kasnije, kad pocnes da dohranjujes bebu (posle 6og meseca), a ako je sve ok sa dojenjem, ne treba ti pumpica (osim ako planiras da pocnes da radis, pa moras da se izmuzavas)..bar iz mog iskustva

@kockica :eek: bas si me iznenadila! Svakako ce biti mali slatkis, pa ustvari i nije bitno je li Marta ili Vuk:heart:

Nasa bebica je ok, sad ima ruke i noge, i vrlo ih koristi, videli smo na uz kako se prevrce :)
Pol jos uvek, naravno, ne znamo.

:cao:

Poslednja izmena:
Iz iskustva mojim drugarica znam da je Aventova pumpica ok. Inace, rekle su mi da ne nosim u porodiliste, jer je jaka pa da mi odmah ne prokrvare bradavice.

A sterilisanje flasica je dovoljno prvih mesec dva, posle samo vrucom vodom. Ima i ludih roditelja koji sterilisu i do dve godine Meni ne pada na pamet...Beba treba da raste u realnoj sredini i istrazivanja pokazuju da su mnogo zdravija deca sa sela koja rastu okruzena svim i svacim, pa stvore imunitet. Cemu sterilisanje flashica kad dete trpa ruke usta kojima je diralo sve oko sebe, sto ima vise bakterija nego u flashici?!

Bas sam vrsila "anketu" ljudi oko mene i niko nije duze od 3 meseca sterilisao...Deca ziva i zdrava...

Samo da vam javim da sam "vidovita Zorka"...:)

Upravo mi javila koleginica da je trudna, od koje bi hnajmanje ocekivala...Pre mesec dana sam sanjala da je trudna i javila joj, kaze nije mogla da veruje...

Kockice mozda sanjam i tvoju bebu pa da vidim jel Marta:hahaha:

E Angi kad si vec Zorka sto kazes, ajd sanjaj i Kockicin pol! :hahaha:

Joj devojke meni je tako lose danas, da je to nemoguce... znaci ne mogu da veceram jer se ili Kockica smestila na neke organe za varenje, pa mi se povraca ili sam vec krenula da imam onu gorusicu tipicnu za zadnji trimestar... :eek: sta god da je, grozno je... probala sam da povracam ne mogu, ali ovo stanje bas ne prija... :sad2:

Kockice sad sam se setila,pa ti si i rekla kako tebi svi online testovi za odredjivanje pola,pa i kineski lunarni kalendar,pokazuju da nosis decaka :aha::)...ma saznaces uskoro svakako :cao:.

Da da svi su pokazivali decaka! :eek: :think: ali ja u to nisam verovala... :whistling: ma ja i dalje verujem da je to moja princeza, pa nisam crtala Diznijeve princeze za dzabe! :hahaha: sve u svemu samo da mi preguramo mamin visok pritisak i sve jos par meseci i da Kockicu uzmem u ruke, pa sta god da je... :heart:

Iz iskustva mojim drugarica znam da je Aventova pumpica ok. Inace, rekle su mi da ne nosim u porodiliste, jer je jaka pa da mi odmah ne prokrvare bradavice.

A sterilisanje flasica je dovoljno prvih mesec dva, posle samo vrucom vodom. Ima i ludih roditelja koji sterilisu i do dve godine Meni ne pada na pamet...Beba treba da raste u realnoj sredini i istrazivanja pokazuju da su mnogo zdravija deca sa sela koja rastu okruzena svim i svacim, pa stvore imunitet. Cemu sterilisanje flashica kad dete trpa ruke usta kojima je diralo sve oko sebe, sto ima vise bakterija nego u flashici?!

Bas sam vrsila "anketu" ljudi oko mene i niko nije duze od 3 meseca sterilisao...Deca ziva i zdrava...

Bravo Angi uze mi rec iz usta :klap::klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back