Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde li su nam ostale trudnice i mame?:think: Javi te se!Ja evo spremam ruckic,pastrmka i krompir,mmm,njam,njam,i ima malo i rakcici :P Mora ovo moje dete nesto da jede,jadno juce nista nisam jela...:( kakva li sam ja majka:rtfm:

Ostale imaju malo problema sa bolom tipa išijasa , moguće da je stvar lošeg položaja ....
A ko zna , ne vjerujem da gdjica beba pritisla živac.:think:Nahrani bebicu ,trebaće joj energije kada počne da se vrti.Moja je danas hiperaktivna.:super:

Dobro jutro, trudnice!:)

Ja sam juce bila ceo dan kod mojih, setala itd....
Mislim da sa sinoc prvi put osetila bebu:):):):):D:p:heart:

Kad sam se vratila iz setnje i sela, nesto mi je lupnulo nekoliko puta u tomu 2 min. Mora da se malisi svidela setnja, pa je hteo jos:) Inace, juce sam usla u 17tu nedelju.

Pred kraj setnje me pri pokretu nogu nesto zigalo u predelu jajnika. Pedpostavljam da je to znacilo da je dosta settnje i da odmorim. Ili je bebac udarao, nemam pojma...

Evo sad sam se vagala...Sad sam na nuli...tj. prvo sam izgubila 2kg, pa sam ih sad vratila. Za sad je super, bilo bi lepo kad bi nastavilo tako polako:)

Kako ste vi danas? Ja sam ovih dana stvarno super, prija mi ovo vreme.

Dobro jutro, trudnice!:)

Ja sam juce bila ceo dan kod mojih, setala itd....
Mislim da sa sinoc prvi put osetila bebu:):):):):D:p:heart:

Kad sam se vratila iz setnje i sela, nesto mi je lupnulo nekoliko puta u tomu 2 min. Mora da se malisi svidela setnja, pa je hteo jos:) Inace, juce sam usla u 17tu nedelju.

Pred kraj setnje me pri pokretu nogu nesto zigalo u predelu jajnika. Pedpostavljam da je to znacilo da je dosta settnje i da odmorim. Ili je bebac udarao, nemam pojma...

Evo sad sam se vagala...Sad sam na nuli...tj. prvo sam izgubila 2kg, pa sam ih sad vratila. Za sad je super, bilo bi lepo kad bi nastavilo tako polako:)

Kako ste vi danas? Ja sam ovih dana stvarno super, prija mi ovo vreme.

Bravoooo:klap::klap: Jer vidis da je svaka trudnoca individualna,:super::super: samo tako neka nastavi bebac,bas mi je drago:klap::klap::cmok:
U kom delu si to osetila,kako te je lupnulo?kojom jacinom?Kako je to slatko:mrgreen::heart::heart:

jupi.....ovaj moj decko mora da se javi cim se smirim.....

Sad smo na redu ja i ti :mrgreen:
Nocas sam bas lepo spavala,ustajala sam na svaka dva sata,ali odmah zaspim,nego jutros kad sam htela da ustanem,izlezavala se jos malo,i tako mi doslo da se protezem kako mi je bilo lepo,i u jednom trenutku me malo jace presekao stomacic sa desne strane dole prema jajniku,trajalo je nekoliko sekundi pa proslo,znam da nesmem to da radim :dash: ali eto...

Osetila sam u donjem stomaku u sredini...Pa kao da te nesto dodirne iznutra, pa onda pauza pa opet i tako nekoliko puta. Kao kad ti srce jako lupne, samo u stomaku:)Evo i danas sam par puta osetila nesto, mada ne tako jasno kao juce...danas su bas kao mehurici...
Meni je posteljica na zadnjem zidu materice, pa zato sam ranije osetila. tako pise u nekoj knjizi koju imam 'Trudnoca za pocetnike".

Ti jos nisi osetila pokrete bebe? Ako nisi, pitanje je dana..ja jedva cekam da se sto vise oglasava, da znam da je dobro moj sinak:)

Osetila sam u donjem stomaku u sredini...Pa kao da te nesto dodirne iznutra, pa onda pauza pa opet i tako nekoliko puta. Kao kad ti srce jako lupne, samo u stomaku:)Evo i danas sam par puta osetila nesto, mada ne tako jasno kao juce...danas su bas kao mehurici...
Meni je posteljica na zadnjem zidu materice, pa zato sam ranije osetila. tako pise u nekoj knjizi koju imam 'Trudnoca za pocetnike".

Ti jos nisi osetila pokrete bebe? Ako nisi, pitanje je dana..ja jedva cekam da se sto vise oglasava, da znam da je dobro moj sinak:)

Sad sam zbunjena :confused: ako kazes kao srce? Pa ima 3-4ned kako osecam u doljem stomaku po sredini mozda 2-3cm od pupka nadole,kao pulsiranje jako,kao otkucaji srca ali jaci to kad sam malo vise hiperaktivna,ili pre neki dan kad sam se tusirala odjednom mi pocelo to pulsiranje,ja se jadna prepala,kazem kontrakcije,pa popijem lek protiv kontrakcije :hahaha::hahaha: uvek kad mi se to desi ja popijem lek:eek:,moze li neko da mi objasni sta je pulsiranje jer je to beba ili kontrakcije?Idem popodne kod doce da vidim dal ce da mi nastavi magnezijum i folnu i treba neke papire da mi popuni za socijal,i bas cu da ga pitam za to pulsiranje:rumenko:

Nemoj da mi se smejete,ali stvarno neznam da razlikujem kontrakcije od pokrete bebe,prva trudnoca se zavrsila nesrecno,u 7ned pobacaj,ovo mi je druga trudnoca ali neznam nista o tome kako se i kad oseca:rumenko: Na pocetku je to bilo kao kad te preseca nozem,kasnije oko 15ned osetila sam leptirice kao golicanje perom,negde ti puta sam tako osetila,posle je to pusiranje pocelo,ja kazem muzu joooj opet mi se pojavile kontrakcije,ali sad su drugacije kao da mi pulsira malo jace dole u uterusu.
Sta mislite sta to moze da bude,jer je to normalna pojava u trudnoci ili je to ipak bebac?:bye:

ja ni ne znam kako izgledaju kontrakcije...to sto si imala pobacaj nema nikakve veze.....ja sam imala dva pa ovu trudnocu super guram i mislila sam da cu morati da lezim celu trudnocu......
nemoj da se protezes......
mislim da ti se bebac javlja.......
da li su ti rekli pol.....

Poslednja izmena:
ja ni ne znam kako izgledaju kontrakcije...to sto si imala pobacaj nema nikakve veze.....ja sam imala dva pa ovu trudnocu super guram i mislila sam da cu morati da lezim....
Kako si ti danas,kako se osecas?Ovde je super toplo vreme,ja cu izaci malo da prosetam,steta lep je dan!
Znam da nema veze sa proslom trudnocom,nesto nije bilo u redu,tako da je bolje kad se zavrsi tako rano nego u poodmakloj trudnoci,moram priznati da uvek imam strah i sada u ovoj trudnoci dali je sad sve u redu,pa i cim mi se pojavi nesto ja dignem bauk,sve smo mi zene veliki panicari :roll: sto je i normalno,brinemo se.Kontrakcije u ranoj trudnoci,na pocetku to je normalno,bol kao kad ces da dobijes i presecanje nozem u uterusu,e to su,sve je to normalno materica se siri i prilagodjava, pravi beba mesto,uzme se neki lekic za to i umiri se,ali ipak treba da se prijavi to kod doktora.Sad ovo sto se meni desava neznam sta je mozda su sad to drugacije kontrakcije:think::dontunderstand:

Poslednja izmena:
ja ni ne znam kako izgledaju kontrakcije...to sto si imala pobacaj nema nikakve veze.....ja sam imala dva pa ovu trudnocu super guram i mislila sam da cu morati da lezim celu trudnocu......
mislim da ti se bebac javlja.......
da li su ti rekli pol.....

Stvarno mislis da je to bebac?:eek::eek::mrgreen::heart: A ja pijem lek za kontrakcije,treba da me je sramota:rtfm: neznam...jos nemogu da verujem da je bebac...:think:Ne ,neznamo jos pol,u 16ned sam bila probao je doca ali kaze jos je rano,na sled kontroli znacemo dali je decak ili devojcica :mrgreen: tako je rekao,a sled kontrola je za 10 dana:klap: jedva cekam:) 21OKTOB:cmok:

ja sam danas nesto strasno lenja a za pola sata moram da idem da radim a tako me mrzi...jao....ja bih u setnjicu i na kaficu u neku lepu bastu........ovde je vreme prelepo toplo suncano.....ma milina......
pa, ne znam za kontrakcije....za 10 dana ces sve znati......
ja primenjujem taktiku sve sto ne boli i nije nepijatno je normalno:lol:.....

Poslednja izmena:
Bonzita,

I ja mislim da to tebi beba lupka. Ja nemam kontrakcije, ali svi ih opisuju kao da ti se stomak iznenada zgci i bude tvrd. Dakle nikakvo pulsiranje.

Mada ne znam je li to pulsiranje ritmicno kod tebe? beba ne verujem da se cuje ritmicno, nego sa neravilnim razmacima je osetis...Bar ja tako mislim.

A zasto pijes lekove za kontrakcije, jel ti lekar video kontrakcije na UZ?

Bas je slatko ono Kockicino bebce-ima veliku kosicu:D. Ja sam ga videla iz prve:ok:.

Hvala i bravo! :D ima i kosicu i dugacke noge i prcast nos... vec su je prozvali mala manekenka u mojim krugovima! :mrgreen:

tako je rekao,a sled kontrola je za 10 dana:klap: jedva cekam:) 21OKTOB:cmok:

Etooo uskoro ce i ta kontrola! :klap: :super:

Elem cao devojke evo i nas natrag! :heart: u BGu je bilo ok, uzivala sam dosta, ali se i nervirala i umorila... tako da se sad odmaram u Shabcu do cetvrtka, pa onda opet u Bg, pa u Bec na 5 dana :ok:
Inace eto kakva sam kad sam kupila Marti vec nesto :eek: :mrgreen: :lol: toliko o babskim pricama! :rotf: kupila sam joj bebi pantofnice, male cipelice za prva 2 meseca sa kao nekom ovcicom i mnogooo su slatke! :rumenko: pa cu ja lepo u Becu da pokupujem jos dosta toga za bebu! :heart: (a sakriti od Sveki i ostalih! :mrgreen:)
Maki jos uvek ne osecam kako treba, ponekad grcenje i kao gasove, a znam da nisu to, tako da je to sigurno ona ali mama je glupa pa sta ces ne prepoznaje :dash:
Nadam se da ste sve dobro i da uzivate! CMOK :cmok:

Bonzita,

I ja mislim da to tebi beba lupka. Ja nemam kontrakcije, ali svi ih opisuju kao da ti se stomak iznenada zgci i bude tvrd. Dakle nikakvo pulsiranje.

Mada ne znam je li to pulsiranje ritmicno kod tebe? beba ne verujem da se cuje ritmicno, nego sa neravilnim razmacima je osetis...Bar ja tako mislim.

A zasto pijes lekove za kontrakcije, jel ti lekar video kontrakcije na UZ?

Evo mene :) Bili smo kod doce,sekretarica se bas obradovala,stomacic mi je bas poceo da raste,to mi je i doca rekao,bio je bas umoran,tako da nisam htela da ga bas gnjavim,,pritisak mi je odlican,10/6,i ugojila sam se samo 1kg za mes dana,znaci za 4mes -4kg,nas doktor kaze super a i ja sam zadovoljna,rekao mi je 12kg je dozvoljeno u trudnoci.A za taj bol sto nekada osetim kao kad cu da dobijem,i to pulsiranje je normalno,kad niste trudni uterus je velicina sibice a sada u 4mes je kao kokosov orah :eek: ,16cm,kaze normalno je prva je trudnoca,i uterus se prvi put siri,sto dovodi do grcenja i pulsiranja.Lakse mi je sad,samo nisam pitala dali to bebac lupka :( pitacu mog ginekologa,ukinuo mi je magnezijum,dao mi je B9,znaci u jednoj tableti ima i gvozdje i folna,kaze bleda sam malo,i dao mi je za bubuljice,za ledja,tecni sapun i losion.
Kontrakcije nisu videli na ultrazv,grlic je zatvoren,sve je u redu ali sto imam neki put bol i to ziganje,tj kontraktira se uterus,to je lek za grceve,spazmoticke bolove uterusa,besike,i creva.:bye:

KOCKICE-Bas si nam nedostajala,kako si sada,jesi li to bila kod tvojih roditelja?:)
Kazi mi jer ti osecas ponekada bol kao da ces da dobijes i pulsiranje?To je kao neko jace tupo udaranje,koje ne boli ali ga osetis:sad2:
Ajde neka mi i odgovori i neka iskusna trudnica ili mama?Dali se i vama desavalo to pulsiranje,dali je moguce da je to beba?I kako ste vi osetili bebu,prvo kao leptirici,pa onda ...??kako posle toga i kad ono jace da vidite da vam se stomacic pomera ;tj da vidite kako bebac udara?Uhh,previse pitanja,ali sve mi neiskusne trudnice bi volele da znamo,a ima nas puno na ovom forumu i plus one samo sto citaju,zato javite se i objasnite.Pozdrav za sve vas

Poslednja izmena:
само да поздравим драге труднице... мене комп зезао ова два-три дана, зато ме није било... ми смо добро, чика доктор каже да беба неће још напоље (има још 2 недеље до термина, ваљда јој лепо:) )

само да поздравим драге труднице... мене комп зезао ова два-три дана, зато ме није било... ми смо добро, чика доктор каже да беба неће још напоље (има још 2 недеље до термина, ваљда јој лепо:) )

:bye: samo nam vi uzivajte! :D :klap: :heart: CMOK :cmok:

KOCKICE-Bas si nam nedostajala,kako si sada,jesi li to bila kod tvojih roditelja?:)
Kazi mi jer ti osecas ponekada bol kao da ces da dobijes i pulsiranje?To je kao neko jace tupo udaranje,koje ne boli ali ga osetis:sad2:
Ajde neka mi i odgovori i neka iskusna trudnica ili mama?Dali se i vama desavalo to pulsiranje,dali je moguce da je to beba?I kako ste vi osetili bebu,prvo kao leptirici,pa onda ...??kako posle toga i kad ono jace da vidite da vam se stomacic pomera ;tj da vidite kako bebac udara?Uhh,previse pitanja,ali sve mi neiskusne trudnice bi volele da znamo,a ima nas puno na ovom forumu i plus one samo sto citaju,zato javite se i objasnite.Pozdrav za sve vas

Da bila sam u BGu kod mojih, ali su oni bili u Becu dok sam ja bila u BGu jer su bolesni, pa se namerno mimoilazimo... :P elem izgleda da se odnos izmedju mene i moje majke i ocuha poboljsava, sto mi je stvarno drago i to me maximalno opusta! :klap: ja sam ok, malo umorna jos uvek, sad cu se ovih dana lepo odmarati! :super:
Imam i ja taj pritisak, jer ga ne mogu bas opisati uvek kao bol! :think: ja sve mislim isto da je to mala Maki i sirenje misica i uterusa, ma sve zajedno! :heart: iako sam bas prestala da brinem preterano, vec se opustam i uzivam! :mrgreen: :heart:
A i mozda je bolje da ne znamo sve, nego da se das iznenaditi :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back