Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KOCKICE-Bas si nam nedostajala,kako si sada,jesi li to bila kod tvojih roditelja?:)
Kazi mi jer ti osecas ponekada bol kao da ces da dobijes i pulsiranje?To je kao neko jace tupo udaranje,koje ne boli ali ga osetis:sad2:
Ajde neka mi i odgovori i neka iskusna trudnica ili mama?Dali se i vama desavalo to pulsiranje,dali je moguce da je to beba?I kako ste vi osetili bebu,prvo kao leptirici,pa onda ...??kako posle toga i kad ono jace da vidite da vam se stomacic pomera ;tj da vidite kako bebac udara?Uhh,previse pitanja,ali sve mi neiskusne trudnice bi volele da znamo,a ima nas puno na ovom forumu i plus one samo sto citaju,zato javite se i objasnite.Pozdrav za sve vas

моја последњих месец дана отприлике лудује максимално... а стомак се само помера, као да се нешто таласа унутра (а и таласа се, мигољи се беба, тесно јој, па сваки покрет осећам)... у петак, на вежбама, ова што је била поред мене вриштала од смеха колико ми се стомак померао, али беба мора да вежба са мамом...
а сањала сам је пре неко вече...
и сад једва чекам...
али нисам нестрпљива...

моја последњих месец дана отприлике лудује максимално... а стомак се само помера, као да се нешто таласа унутра (а и таласа се, мигољи се беба, тесно јој, па сваки покрет осећам)... у петак, на вежбама, ова што је била поред мене вриштала од смеха колико ми се стомак померао, али беба мора да вежба са мамом...
и сад једва чекам...
али нисам нестрпљива...

Hehehehe ja jedva cekam tu fazu! :whistling: :worth: i mi jedva cekamo sa tobom, cisto da znas! :cmok:

и сад једва чекам...
али нисам нестрпљива...

Joooj,kako je to slatko :mrgreen:
Zajedno stobom iscekujemo bebca na svet:mrgreen: ,nesecam se,sta bese nosis?:cmok::bye:

KOCKICE-reci mi kad si sad bila kod doce,jer ti je radio onaj glavni ekspertski ultrazv,jer je gledao sve bebine organe?

Ja sam bila prosle subote i sve je merio i gledao i kaze sve idealno! :ok: :mrgreen: a uvek me zezne, kad gleda plodovu vodu zamisli se tj zastane, a sa njim i moj dah, ali on to samo bas detaljno pregleda i onda kad kaze sestri da upise da je sve idealno, ja sam ono :roll: :mrgreen: inace je Maki dobila zbog dugih nogu nadimak manekenka :whistling:
Odosmo nas dve da lalamo, drustvo!
CMOK :cmok:

Evo mene :) Bili smo kod doce,sekretarica se bas obradovala,stomacic mi je bas poceo da raste,to mi je i doca rekao,bio je bas umoran,tako da nisam htela da ga bas gnjavim,,pritisak mi je odlican,10/6,i ugojila sam se samo 1kg za mes dana,znaci za 4mes -4kg,nas doktor kaze super a i ja sam zadovoljna,rekao mi je 12kg je dozvoljeno u trudnoci.A za taj bol sto nekada osetim kao kad cu da dobijem,i to pulsiranje je normalno,kad niste trudni uterus je velicina sibice a sada u 4mes je kao kokosov orah :eek: ,16cm,kaze normalno je prva je trudnoca,i uterus se prvi put siri,sto dovodi do grcenja i pulsiranja.Lakse mi je sad,samo nisam pitala dali to bebac lupka :( pitacu mog ginekologa,ukinuo mi je magnezijum,dao mi je B9,znaci u jednoj tableti ima i gvozdje i folna,kaze bleda sam malo,i dao mi je za bubuljice,za ledja,tecni sapun i losion.
Kontrakcije nisu videli na ultrazv,grlic je zatvoren,sve je u redu ali sto imam neki put bol i to ziganje,tj kontraktira se uterus,to je lek za grceve,spazmoticke bolove uterusa,besike,i creva.:bye:

odlicno......:super:

Dobro jutro svima!

Je li neko isao na deciji sajam mozda? Traje jos danas,kaz da ima kompletna bebi oprema i da je prodajnog tipa. Mi cemo mozda prozujati da bar pokupimo kataloge, da znam sta gde ima.

Inace, mene od pre par dana dok hodam probada u predelu desnog jajnika. Znaci,bukvalno kad zakoracim desnom nogom, zigne pa prestane i tako sve dok hoda, U kuci ne, nego kad izadjem da setam.
Sinoc sam bila na koncertu Alise Kiz (po srpski) i bilo je fenomenalno...Nadam se da je i moj bebac uzivao.:)Uglavnom se stajalo, ali ja sam povremeno sedala da ne preteram. Kad sam izasla do parkinga, a ono opet taj bol. Sta to moze da bude?

Juce sam samo ujutro osetila neke mehurice u stomaku...danas jos nista...:(

Malamargo,

Kako se ti osecas danas?

Angi,

Ja mislim da se to neki ligament isteze,sto je normalno, ili neki neki zivac se pritiska,nemoj da brines,samo odmaraj malo vise,i mene se neki put desava to,cim osetis to sedni sacekaj da te prodje,nemoj da si tuzna kazu da moze da prodje i ned dana da bi ponovo osetila,a moze i vec sled dana da te lupne bebac,nemoj da si nestrpljiva :whistling::cmok:

Kockice,

Jer si se odmorila,kako se osecas danas?

Ja sam tuzna,nijedna iskusna trudnica ili vec mama mi nije odgovorila na ono sto sam postavila:( Pozdrav za sve

Poslednja izmena:
Angi, slazem se sa bonzitom, to su sigurno misici koji se rastezu. A to za nogu, i meni se desava, da mi lepa Maki sedne na zivac noge i onesposobi je totalno! :rotf: tako da ne brini za to, samo gledaj da cesce sedis, lezis i odmaras! :heart: a sto se lupkanja tice, svi ti gasovi sto mi mislimo su sigurno oni i vole da nas zezaju! :mrgreen: evo i ja moje "gasove" osetila jutros, pa je mazim i pricam joj... :heart: ne brini, bice nama lupanja koliko hoces za par meseci :ok:

Bonzitice, nemoj biti tuzna jer svaka mama drugacije oseca svoju bebu. Raduj se prosto svakom gasu, lupkanju ili sta god vec osetis jer ces tako ti hormoni srece malo pospesiti malu Emmu da jace lupka pa kad je stvarno osetis i budes znala da je ona tek ces biti happy! :mrgreen: ja sam lepo spavala, odmaram se maximalno, samo sam sva nostalgicna i tuzna jer mi bas nedostaje Goga :sad2: bila sam blizu da zaplacem ali onda krenem da pevam Makici nasu uspavanku i bude mi bolje... :heart:

CMOK :cmok:

dobro sam.....kako si ti.....
posle posla smo isli kod tetke na veceru i kad sam se smirila osetim da mi stomak mrda ruku....ja se tu zbunim....kad ono ponovo.....kazem ja mom muzu da on stavi ruku kad posle nekog vermena i on je osetio mrdanje.......i tako nekoliko puta.....totalno smo se zbunili i vristali od smeha.......ja ga ubedjuem da mozda i nije beba ali je on ubedjen da nam se javlja.........

dobro sam.....kako si ti.....
posle posla smo isli kod tetke na veceru i kad sam se smirila osetim da mi stomak mrda ruku....ja se tu zbunim....kad ono ponovo.....kazem ja mom muzu da on stavi ruku kad posle nekog vermena i on je osetio mrdanje.......i tako nekoliko puta.....totalno smo se zbunili i vristali od smeha.......ja ga ubedjuem da mozda i nije beba ali je on ubedjen da nam se javlja.........
Ma sigurno je bebac :),super :super::super::super::super: bas mi je drago,samo neka se mrda i neka lupka :mrgreen: :cmok:
Dobro sam,nesto sam neispavana,nisam nesto mogla ni na ledjima ,jer me bole grudi,ni na strani jer mi utrni ruka i rame,okretala se celu noc,jadan moj muz ni on nije mogao da spava zbog mene...
Kockice-nebudi nostalgicna,znam da ti nedostaje muzic,ali vidis kako vreme brzo prolazi,maki ce ti brzo doci,i ubrzo posle toga bicete svi troje zajedno,mazi stomacic i pricaj sa tvojom cerom :mrgreen::cmok:

moras da se naviknes da spavas sa strane, lekari preporucuju levu stranu i jastuk izmedju nogu......uskoro ce te boleti krsta od minimalnog lezanja na ledjima......vezbaj.....
moj muzic se cele noci budi da me pokriva i proverava da li spavam na stomaku.......

Poslednja izmena:
Dobro sam,nesto sam neispavana,nisam nesto mogla ni na ledjima ,jer me bole grudi,ni na strani jer mi utrni ruka i rame,okretala se celu noc,jadan moj muz ni on nije mogao da spava zbog mene...
Kockice-nebudi nostalgicna,znam da ti nedostaje muzic,ali vidis kako vreme brzo prolazi,maki ce ti brzo doci,i ubrzo posle toga bicete svi troje zajedno,mazi stomacic i pricaj sa tvojom cerom :mrgreen::cmok:

Kockice-jer ti Goga dolazi ili planirate ti i maki za kinu?

Gledaj da se naviknes da spavas na levom boku... trebace ti dosta vremena i meni je, ali moras tako... ja sam isto spavala na stomaku od kad znam za sebe! Ali sta ces... :whistling:
Ma bas mi nedostaje i vreme mi se nesto taljiga, nismo jos ni mesec i po razdvojeni... :sad2: a Goga dolazi 20.3.2009, ostaje 20 dana na odmoru pa se vraca u Kinu... i onda tek dolazi 20.3.2010... :sad2: blagi uzas... :(
Imam samo Maki da mi bude radost! I jedva cekam da je krenem bas osecati kako treba, pa onda i da se porodim i da uzivam u njoj! :heart:

nova sam ovde bila mi je zelja da procitam sve pa da se ukljucim i da redovno posecujem ovu temu, ali nema sanse stigla sam do pola i nacitala se svega. primetila sam da dosta zena izbegava prirodni porodjaj, ima dosta carskog reza i epidurala. ja se bojim bola ali vise se bojim one igle u kicmu ili da me uspavaju i da me seku, mislim da ne bih mogla da podnesem onaj rez na stomaku spavala bih dok ne zaraste. mislim da bih ipak vristala.

u 24. sam nedelji i trenutno mi je lepo i udobno u trudnoci, i primetila sam da je bilo dosta kojih je zelelo devojcicu i dobile decaka takav sam slucaj i ja cak sam pocela da placem zato sto nije devojcica, i ja sam htela da se osiguram jednom devojcicom.ali vec sam ga zavolela od kada je poceo da skace po stomaku i ne mogu da docekam.

nedavno sam bila u radnji i ugledala prelepe carapice i rekla sam sebi i muzu necu da ih kupimo. stigli smo kuci i te male carapice nisu mi izlaizle iz glave. ajde muzu moj da kupimo te carapice, vratili smo se sa jos malo gardarobe kuci. i vec smo narucili kolica, cekaju se dva meseca. kupili smo i krevetac i komodu za povijanje.

od tih malih slatkih carapica mi smo poceli sve da kupujemo a tek sm 6. mesec, a lepo sam rekla NE

nova sam ovde bila mi je zelja da procitam sve pa da se ukljucim i da redovno posecujem ovu temu, ali nema sanse stigla sam do pola i nacitala se svega. primetila sam da dosta zena izbegava prirodni porodjaj, ima dosta carskog reza i epidurala. ja se bojim bola ali vise se bojim one igle u kicmu ili da me uspavaju i da me seku, mislim da ne bih mogla da podnesem onaj rez na stomaku spavala bih dok ne zaraste. mislim da bih ipak vristala.

u 24. sam nedelji i trenutno mi je lepo i udobno u trudnoci, i primetila sam da je bilo dosta kojih je zelelo devojcicu i dobile decaka takav sam slucaj i ja cak sam pocela da placem zato sto nije devojcica, i ja sam htela da se osiguram jednom devojcicom.ali vec sam ga zavolela od kada je poceo da skace po stomaku i ne mogu da docekam.

nedavno sam bila u radnji i ugledala prelepe carapice i rekla sam sebi i muzu necu da ih kupimo. stigli smo kuci i te male carapice nisu mi izlaizle iz glave. ajde muzu moj da kupimo te carapice, vratili smo se sa jos malo gardarobe kuci. i vec smo narucili kolica, cekaju se dva meseca. kupili smo i krevetac i komodu za povijanje.

od tih malih slatkih carapica mi smo poceli sve da kupujemo a tek sm 6. mesec, a lepo sam rekla NE

Hehehhehe tako sam i ja krenula sa papucicama malim slatkim, ali sad kad odem do Beca verujem da cu i ja pokupovati neke stvari... e sad dobro sto si rekla, reci mi molim te gde si narucila kolica, gde si kupila krevetac i komodu i koliko svaka ta stvar kosta?! :mrgreen: HVALAAA!!! :cmok:
Kako ce ti se zvati sincic?! Bice Ribica ili Ovan, u stvari pre Ribe zar ne?! :D
Kako osecas ritanje? Kad si prvi put?! :heart:
CMOK od male Maki i mene... :cmok:

e ja zivim u becu tek godinu dana ali i dalje funkiconisem ko da sam u novom sadu

kolica sam narucila u salonu namestaja gde ima sve za bebe, u pitanju su peg perego pliko p3 700evra poklon od bake, krevetac i komodu u ponudi sa snizenjem 170 evra sa ekstra posteljinom ima super da izgleda, inace bez 500 evra i vise ne moze se naci lep krevetac sa komodom ali ovo sto sam ja uzela je isto lepo samo nije papreno.

sin ce nam se najverovatnije zvati stefan, a termin nam je 9. februar tako da je to mozda vodolija
pokrete sam osetila u 18.nedelji jer sam sam se trudila da ga sto pre uhvatim u pokretu, lezala sam na ledjima sa rukama na stomaku sve dok ga nisam osetila, prvi put sam mislila da su creva:)
sad se lepo mrda mada me nervira sto moj muz nije tako zainteresovan za moj stomak ja sam ocekivala da ce njegova ruka biti vecito na mom stomaku

kad dodjes do beca, ne znam kolkiko si upucena i da li si vec bila, najbolja garderoba za bebice je u radnji H&M, znaci najbolja garderoba i najbolje su cene, sve je ekstra kvalitetno, planiram samo tu da kupujem odelca za bebu

pozdrav i od nas,hehe

e ja zivim u becu tek godinu dana ali i dalje funkiconisem ko da sam u novom sadu

kolica sam narucila u salonu namestaja gde ima sve za bebe, u pitanju su peg perego pliko p3 700evra poklon od bake, krevetac i komodu u ponudi sa snizenjem 170 evra sa ekstra posteljinom ima super da izgleda, inace bez 500 evra i vise ne moze se naci lep krevetac sa komodom ali ovo sto sam ja uzela je isto lepo samo nije papreno.

sin ce nam se najverovatnije zvati stefan, a termin nam je 9. februar tako da je to mozda vodolija
pokrete sam osetila u 18.nedelji jer sam sam se trudila da ga sto pre uhvatim u pokretu, lezala sam na ledjima sa rukama na stomaku sve dok ga nisam osetila, prvi put sam mislila da su creva:)
sad se lepo mrda mada me nervira sto moj muz nije tako zainteresovan za moj stomak ja sam ocekivala da ce njegova ruka biti vecito na mom stomaku

kad dodjes do beca, ne znam kolkiko si upucena i da li si vec bila, najbolja garderoba za bebice je u radnji H&M, znaci najbolja garderoba i najbolje su cene, sve je ekstra kvalitetno, planiram samo tu da kupujem odelca za bebu

pozdrav i od nas,hehe

Ja sam sad u 21oj nedelji! :mrgreen: i polako ali sigurno osecam malu Martu :heart: srce maminooo... :cmok: a sto se dragog tice videces kad ti stomak jos malo poraste! :D onda nece skidati ruke sa tibe... :super:
Hmmm kako bre 24ta nedelja, pa onda ti je termin kasnije... meni je termin 21. Februar! :think: tebi je mozda 09.Mart!? :eek:
Ej pa ja dolazim u Bec sledece nedelje! Ajd mi pls reci gde si uzela taj krevet i sto za te pare! Aaaaa to mi trebaaaa... :sad2: a da u H&M cu ici da kupim sebi trudnicke pantalone i onda cu odmah i za bebu neke stvari! :mrgreen:
Stefan je bas lepo ime! :D

pozdrav i od nas,hehe

U pravu si za H&M, i ja tamo kupujem sve za sina,a i cijene nisu paprene kao u nekim radnjama po becu. Mada ni C&A nije los...pronadje se nekad nesto.

sve je ok....malo si se zbunila........
kako si ti 21 nedelja a ona 24 nedelja a tebi termin pre njenog????

Pa to i ja ne razumem... :think:

U pravu si za H&M, i ja tamo kupujem sve za sina,a i cijene nisu paprene kao u nekim radnjama po becu. Mada ni C&A nije los...pronadje se nekad nesto.

Daaaa sad cu ja u Bec pa pravac H&M i C&A sa drugaricama! :mrgreen: ali taj krevet i sto za te pare mi definitivnoooo treba! :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back