Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne osecam bebca jos. Tek sam sutra punih 16 nedelja. Nadam se da cu ga osetiti za dve nedelje. A ti? Ti si dve nedelje pre mene, taman da me uputis:)

Ma ja sam utripovala,u 15ned sam osetila neke leptirice,mislila sam da je bebac,to mi se pojavilo dva puta,i evo vec duze vreme neosecam nista,ko zna sta je to bilo :hahaha::hahaha: mozda su ipak bili gasovi :rumenko: ali cudni,bas cudan osecaj...
Nadam se da cu uskoro osetiti bebca i bas cu ti reci al nemora daznaci mozda ipak ti prva osetis,svaka trudnoca je drugacija,u svakom slucaju savetovacemo se :mrgreen:

Da vam se pozalim,ima par veceri nemogu da spavam na ledja,grudi me uzasno bole kad ustanem,strasno,mozda sto spavam na onom specij jastuku za vrat,ili ne :think:?Jer se i vama to desava?I jos uvek spavam na stomacicu,izbegavam ali desi se da sam u tom polozaju i nesmeta mi:)

Joj blago tebi ! Jel idete negde na more? jeste da smo letos bili ali ja bih opet putovala ali mi je frka. Rekla sam sebi jos na pocetku, da nema putovanja u trudnoci. Znam da mnogi putuju bez problema, ali meni je frka i to je to. Mozda cemo ici negde po Srbiji na vikend i tako to...

Da vam se pozalim,ima par veceri nemogu da spavam na ledja,grudi me uzasno bole kad ustanem,strasno,mozda sto spavam na onom specij jastuku za vrat,ili ne :think:?Jer se i vama to desava?I jos uvek spavam na stomacicu,izbegavam ali desi se da sam u tom polozaju i nesmeta mi:)

nemoj da spavas na ledjima nego sa strane bas zbog bola.....prestace da te bole grudi....ja uvek zavrsim na stomaku.....
danas smo dobili poziv da idemo na tajland kod druga.......nije znao da smo trudni........

Poslednja izmena:
Joj blago tebi ! Jel idete negde na more? jeste da smo letos bili ali ja bih opet putovala ali mi je frka. Rekla sam sebi jos na pocetku, da nema putovanja u trudnoci. Znam da mnogi putuju bez problema, ali meni je frka i to je to. Mozda cemo ici negde po Srbiji na vikend i tako to...

Ne,nije more,zove se center parc,pitaj tvoju drugaricu,objasnice ti,strava je,obicno idemo zimi,jer je super,kupanje napolju,to je kao neko odmaraliste,neznam koliko bese hektara,veliko je,suma je,mirno je, i ima extra bangalovi kao i hotel,unutra je uradjeno strava,ima palmi i raznih drveca,bazen sa talasima zatvoren,kao i otvoren sa baloncicima,nocu je super,temper je minus a mi se kupamo vani upaljena su svetla,bas je romanticno :cmok: tobogan,i jos puno toga,solarijum,zakuzi,ma strava je,ima tereni za tenis,golf,kuglanje,puno restorani,kozmet saloni,masaze:mrgreen: i jos punooo toga... Dosta porodica idu sa decom,bebama,joooj jedva cekam:whistling:
Kazu da je najbolje vreme za odmor od 4 do 6mes,tad najmanje ima rizika za pobacaj,vec kasnije rizicno je plivanje po bebu,tj treba voditi racuna jer blizi se porodjaj :sad2:

nemoj da spavas na ledjima nego sa strane bas zbog bola.....prestace da te bole grudi....ja uvek zavrsim na stomaku.....
danas smo dobili poziv da idemo na tajland kod druga.......nije znao da smo trudni........

Joooj tamo je strava,tajland,bila sam tamo 3puta,skupa je avion karta,ali tamo je sve dzabaka,i smestaj i hrana...Kad se beba rodi,idite svi troje,sada nemoj jer je ipak daleko..
Sto sam tuzna?!Pa imacu u januaru 29god,kako god prolaze:think:
Odoh ja da se istusiram i namaze mojom kremicom,odoh malo da mazim moju emmu :lol: i muz me ceka ;) Lepo mi spavajte!:kiss: za vas i bebce

Ja sam isla na more u 6 mesecu... Putovala sam autobusom. Imali smo sarage i ja sam ceo put prespavala.

ja se plasim da putujem.....
i kad nisam trudna ne podnosim autobuse....mogu da izdrzim par stanica i posle mi je muka.....pa svuda idem peske ili taksijem......juce sam se tako umorila isla sam od fronta preko tirsove do crvenog krsta peske........velika setnja.....

Poslednja izmena:
Meni pre nije smetala voznja busom,ali sada da,muka mi je,i posto nam je sada pojacano culo mirisa,nemogu da podnesem razne mirise i smradove u busu,pogotovo crnce :hahaha: ,koristim ga jedino za 2-3stanice,kolima zavrsavam ostalo sto moram ,a i setnja dobro dodje :ok:
Stefice- kako se danas osecas?

E, pa danas mi je bolje... Manje mi je muka, ali sam sad za dorucak pojela belo meso u lepinji, pa kontam da ce mi posle to doci glave...Sto se tice putovanja, 1. trudnoca mi je bila bez mucnina, i bas sam je dobro podnela. Zato mi i nije smetalo da idem na more autobusom. A sad, bogami, ne znam da li bih izdrzala...Kako ste vi? Jel vam muka?

E, a jel jos neko oseca bol u donjem delu stomaka? Mene je danas bolelo kao da treba da dobijem. A inace me cesto boli, onako kao kad se prehladis. I 2x mi se desilo ( od cega 1 danas) da me zaboli iznad otvora u vaginu, unutra... Jel' se nekom to desavalo. Oba puta mi se to desilo dok sam hodala.
Maorgo i mene je poslednja 2-3 dana uzasno bolela glava...

E, a jel jos neko oseca bol u donjem delu stomaka? Mene je danas bolelo kao da treba da dobijem. A inace me cesto boli, onako kao kad se prehladis. I 2x mi se desilo ( od cega 1 danas) da me zaboli iznad otvora u vaginu, unutra... Jel' se nekom to desavalo. Oba puta mi se to desilo dok sam hodala.

Bol kao kad treba da dobijes je normalan na pocetku trudnoce,ja cak i sad osecam,evo jutros me tako zaboleo,zato sam sat vremena odspavala sad,pa evo pitanje za "starije" trudnice dali se to i vama desava/desavalo?Taj bol kao kad treba da dobijes?4mes sam pa neznam daji je to normalno:dontunderstand:A za taj bol u vagini napomeni doktoru sled ned kad budes isla na ultrazv,mislim da se i to meni javljalo par puta i da je normalno ali ipak mu kazi.
I mene uzasno boli glava ovih dana i nervozna sam puunnnooo,puknem bez razloga:(

juce mi se desilo da me bolucka levi jajnik....pre dve godine mi je primecena priraslica pa je to valjda to......svi se nesto zale na glavobolje ovih dana.....

Kazu da jajnici nemogu da bole u trudnoci,ali mozda je zbog te priraslice ...:think: ili su to ligamenti,istezu se jer beba raste,uzima vece mesto :mrgreen: mislim da je to...a hoce da se javi bol u preponama mi mislimo to su jajnici a moguce da se javi takva bol od kicme(lumbalnog dela)...

Steffice kolika ti je trudnoca?

Bol kao kad treba da dobijes je normalan na pocetku trudnoce,ja cak i sad osecam,evo jutros me tako zaboleo,zato sam sat vremena odspavala sad,pa evo pitanje za "starije" trudnice dali se to i vama desava/desavalo?Taj bol kao kad treba da dobijes?4mes sam pa neznam daji je to normalno:dontunderstand:A za taj bol u vagini napomeni doktoru sled ned kad budes isla na ultrazv,mislim da se i to meni javljalo par puta i da je normalno ali ipak mu kazi.
I mene uzasno boli glava ovih dana i nervozna sam puunnnooo,puknem bez razloga:(
Hvala. U 1. trudnoci nisam osecala nikakve bolove, ama bas nikakve, pa ne znam jel' to normalno... Skroz mi je drugacije sada. U svakom slucaju recicu dr.

Taj bol i presecanje preko stomaka je normalan u prvim mesecima trudnoce. Ako vasi lekari kazu da je se u redu, nema brige. Bol koji opisuje Steffica sam ja imala ali tek u poodmakloj trudnoci, beba vrsi pritisak na grlic materice i zato takav bol. Ja sam imala utisak da ce mu noga ispasti koliko je gurao dole. Poz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back