bonzita93
Aktivan član
- Poruka
- 1.950
Najbitnije je da tih 9mes prodju,ali mi imamo dooosta da se pomucimo
Bice sve ok,samo budimo pozitivne 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kockice-Moja krovetica je super,mamino srce je bas nemirno,ni jednog trenutka nije stalo jedva ga cika doca izmerio,veliki smo i napredni
imamo 66mm,vratni nabor mu je normalan 7mm,i ima 148otkucaja,joj kad nam je pustio to u sobi,meni i mom muzicu su se oci napunile suza,osecaj je predivan,neverovatan
REkli su mi da mi je termin 12marta,a ne 19.
![]()

u kom si mesecu.....kakve su vezbice???
i koje treba pripremiti za porođaj (npr. da ne bole prepone od širenja nogu ili da ne ostane upala posle).
A porodjaj je inace trajao 28,5h 

Cmoko,meni su te vezbice mnogo pomagale.Izlazila sam sa posla da bih isla i bila sam kao nova kad bi se vracala kuci.Nekada bih zaspala pred kraj od umora.Mada,nisam bila jedina.I druge su spavkalei onda se trgnu i shvate gde su i onda svi umremo od smeha. Meni se obavezno spavalo pred kraj price (kad dodjes do rigidnosti grlica i kasnije rapidnog otvaranja) i to me je i strefilo. DA nisam bila dobro uvezvana i psihicki spremna na to sta me ceka ....... a da ne pricam o kontrakcijama koje nisu uimale pauze vec je svakai zavrsetak bio pocetak druge i tako zadnjih 7h
A porodjaj je inace trajao 28,5h
U jednom trenutku su mi utrnula i usta i nos od disanja i pomislila sam da cu umreti. Dobro je da nisam bila u sali na indukciji jer mi se strasno piskilo non stop posto sam imala udare na cmar i besiku pa sam onako pod najacim bolovima isla da piskim. A onaj krevet visok!!!!! Mada,sve to zaseni trenutak kada malisa izadje iz tebe i zakmeci onako iz sveg glasa. To nikada necu zaboraviti
![]()
sad se bojim!

Ahem... smrccccccccc...![]()
![]()
sad se bojim!
![]()
![]()
![]()
,oprala sam ga BAS dobro nego je mozda bas prskano,
Jer se spremas za cetvrtak?Kockice, nema čega da se bojiš! Svačije iskustvo je drugačije i svako to "preživljava" na svoj način! Treba samo da misliš na taj majušni zamotuljak, kojeg sa nestrpljenjem očekuješ, a porođaj će doći i proći!!!

Sta radite kad vas boli grlo?Ja sam sinoc jela neko grozdje i jutros ustala grlo me strasno boli,oprala sam ga BAS dobro nego je mozda bas prskano,
Kockice kako si danas?Jer se spremas za cetvrtak?
otkazuje mi leva noga ponekad, kad zelim da se oslonim na nju, kao da propadnem... bas spooky! Jos se ne spremam za cetvrtak, ali cu sutra sve da pripremim pa se nadam da se najzad vracam kuci... kako si mi ti?! sta radi bebiron tamo unutra?!
cmok
jedva cekam,ja sam ti dobro,danas mi malo manje muka,pu,pu,da ne ureknem,dobro sam,kontrakcije su se smanjile
,samo sto me uzasno boli grlo.Odmaraj mila sto vise mozes,jer te noga boli zbog kicme ili ?izvini ako postavljam glupo pitanje.Ahem... smrccccccccc...![]()
![]()
sad se bojim!
![]()
![]()
![]()

Sta radite kad vas boli grlo?Ja sam sinoc jela neko grozdje i jutros ustala grlo me strasno boli,oprala sam ga BAS dobro nego je mozda bas prskano,
Kockice kako si danas?Jer se spremas za cetvrtak?
Ovde nemogu tek tako da odem u laboratoriju,moram sutra kod dokt ako ima mesta,jer ceka se danima,mora on da mi da za laborator.Nego ja jos nisam izasla iz treceg meseca,tek za 10dana,a nesmem da pijem lekove,to su mi vec rekli,ipak otici cu kod doktora,probacu sa medom,i secerom i mlekom
(to inace obozavam)
CMOK! 

3. uzivajte u svojoj trudnoci maksimalno jer niste bolesne vec ste blazene
4. i najvaznije setajte sto vise i odmarajte se, tj. radite ono sto vam se radi u tom moomentu
Slusaj Cmoko, dal cu ja da pisem kako je meni bilo ili ne to je moja licna stvar.Ovo je forum i svako iznosi svoje misli i osecanja,dogadjaje i sl.To sto je meni bilo tesko na porodjaju ne mora da znaci da ce i drugoj trudnici biti.Treba pricati o tome.To nije bauk.Treba pricati i o mnogo gorim stvarima,a ne uljuljkivati zene da je sve lepo i bajno i gledati kroz sarene balone ko sto rece Natasa na njenoj temi.Ti si se tek ispilila i kao trudnica i kao forumas i malo je glupo da ti ovde pricas ko ce sta da kaze i sta se sme a sta ne sme.To mozes u svojoj kuci.Ovo je javni forum i svako moze da prica sta hoce osim ako nije uvredljivo i ako nisu psovke.Na tom istom casu se citaju pisma porodilja koje salju nakon porodjaja.I tamo ima svakakvih stvari.I lepih i ruznih.Hoces i tamo zabranjivati sestri da cita ako je malo potrenso?Smesno.Zato isto mislim, Esperanca, da ne bi trebalo iznositi detalje oko porođaja, sve su to lična iskustva.. Neka ima više, neko manje sreće, ali ja jednostavno ne spadam u kategoriju ljudi koja svoje zdravstveno stanje vidi kao reper za sve ostale, niti će mi padati na pamet posle porođaja da širim priču dalje kako je bilo.. Svaka trudnica je priča za sebe i tako treba da ostane.. Ok je da kažeš da su vežbe korisne itd. ali svako detaljisanje je suvišno.
Slusaj Cmoko, dal cu ja da pisem kako je meni bilo ili ne to je moja licna stvar.Ovo je forum i svako iznosi svoje misli i osecanja,dogadjaje i sl.To sto je meni bilo tesko na porodjaju ne mora da znaci da ce i drugoj trudnici biti.Treba pricati o tome.To nije bauk.Treba pricati i o mnogo gorim stvarima,a ne uljuljkivati zene da je sve lepo i bajno i gledati kroz sarene balone ko sto rece Natasa na njenoj temi.Ti si se tek ispilila i kao trudnica i kao forumas i malo je glupo da ti ovde pricas ko ce sta da kaze i sta se sme a sta ne sme.To mozes u svojoj kuci.Ovo je javni forum i svako moze da prica sta hoce osim ako nije uvredljivo i ako nisu psovke.Na tom istom casu se citaju pisma porodilja koje salju nakon porodjaja.I tamo ima svakakvih stvari.I lepih i ruznih.Hoces i tamo zabranjivati sestri da cita ako je malo potrenso?Smesno.
Zene treba da budu svesne da je to i bolno i traumaticno za nekoga ali opet prelepo iskustvo koje ce pamtiti citav zivot.Zato zene pricajte normalno o svojm porodjaju,a ko ne zeli da cita nek preskoci i nastavi dalje.
Bila sam danas na uz i skroz sam se ubednjacila. Imam neki ogromni miom od 75mm, kaze doca da to uglavnom nije nesto opasno, i na netu citam da je gomila njih rodila zdravu decu i pored mioma, ali sve mi nesto frka. Jel ima neko iskustva sa tim cudom?
U osmom, 33. nedelja. Fino je sve to..
Prvih sat vremena su to vežbice u parteru. Znaš, klasične vežbe kao npr. na aerobiku, samo smanjenog intenziteta i ponavljanja su samo po 10. Istegneš prstiće, listove, bokove, ramena, leđa.. tako neke ključne tačke koje umeju da bole zbog velikog stomakai koje treba pripremiti za porođaj (npr. da ne bole prepone od širenja nogu ili da ne ostane upala posle).
Onda ide priča sat vremena, teorijski deo, kada babica upoznaje mame sa prvim znakovima porođaja. Kako se treba ponašati pre odlaska u bolnicu, kako reagovati kad prsne vodenjak, kako kada krenu prvo kontrakcije, zatim, šta nas sve očekuje u bolnici, u pripremi (uzimanje informacija, mera karlice, ctg, klizma, brijanje, tuširanje), sam opis porođaja i postporođajni oporavak.
Poslednjih 30ak minuta su na repertoaru vežbe disanja koje ćemo koristiti tokom porođaja. Svrha je da savladamo i naučimo kako to ide, a ne da dođemo nespremne i sve slušamo babicu, pa i ne radimo pravilno. Cilj je da uz pomoć relaksacije i prva dva tipa disanja lakše podnosimo kontrakcije, a uz pomoć trećeg tipa disanja rodimo bebu iz 2, maksimalno 3 napona.
Kad povežeš vežbe, priču i disanje, sve se sklopi u jednu lepu sliku, koja ti psihički daje rasterećenje i priprema te za čin porođaja. Drugim rečima, upoznajete sa nečim što ti je nepoznato (ako si prvorotka) i otklanja strah od stvari koje ćeš prvi put videti i doživeti..
U 8. mesecu idem jednom nedeljno, a kod kuće još dva puta u toku nedelje odvežbam sama, a od 9. meseca se ide 2-3 puta. Vežbe, inače možeš da pohađaš već od 7. meseca.
OD SRCA PREPORUČUJEM!!!![]()
Mali kroasan kako ti kazes sigurno se prevrce kao i tvoja kockica,SAmo neka rastu ,i da nas uskoro sutirajujedva cekam,ja sam ti dobro,danas mi malo manje muka,pu,pu,da ne ureknem,dobro sam,kontrakcije su se smanjile
,samo sto me uzasno boli grlo.Odmaraj mila sto vise mozes,jer te noga boli zbog kicme ili ?izvini ako postavljam glupo pitanje.