Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
CMOKA80-u Parizu sam,u pravu si kod nas su bazeni uzasni,nesme covek da udje u vodu zaradi odmah neku bolestinu,a jos manje trudnice to nikako:nono:ovde su cisti,a posebno ovi u bolnicama specijal za trudnice i porodilje.Ovde posle porodjaja2mes ima krema sto se koristi da se stomak zategne i naravno vezbice to su sigurno neke lakse.:think:

Idem sa dragim, naravno :D Pile moje slatko.. :heart: Od prvog dana smo svaki put išli zajedno kod doktorke :cmok: On mi je najveća podrška i oslonac, a toliko me hvali stalno ljudima, da nisam zahtevna, da sve super podnosim, da sam najbolja ženica na svetu :rumenko:

Što se tiče večera, mi smo prošle nedelje istraživali Zemun i zemusnki kej, tako da smo stalno menjali mesto, što za klopu, što samo za sokić ili kolače.. :mrgreen:
Sad, pošto dragi ima malo više posla, malo smo prikočili. Ipak, tu je uz mene, u svakom trenutku svakog dana :klap:

Naravno da ću vam staviti sličicu, da vidite malu žabu :super:

Meni je tako mukaaaa:cry:, a imam tako puno posla sto na poslu sto kod kuce...:roll:
Tvoja beba ti je najpreca,posao gledaj da nekako odradis,ili najbolje na bolovanje,a kuci to mozes i sutra ,jedi sto cesce,uzimaj sto vise voca,meni su dali neke tablete za povracanje i mucninu,pre jela 20min,nekad pomogne nekad ne,valjda ce to 4meseca da prestanu:???:ja sam se ugojila samo 1kg za ovih dva ipo meseca:super:,a vi zenice?
Ennna -koja si ti nedelja?

Tvoja beba ti je najpreca,posao gledaj da nekako odradis,ili najbolje na bolovanje,a kuci to mozes i sutra ,jedi sto cesce,uzimaj sto vise voca,meni su dali neke tablete za povracanje i mucninu,pre jela 20min,nekad pomogne nekad ne,valjda ce to 4meseca da prestanu:???:ja sam se ugojila samo 1kg za ovih dva ipo meseca:super:,a vi zenice?
Ennna -koja si ti nedelja?

7ma nedelja, mucnine su mi u prvoj trudnoci prosle posle 12-te nedelje...na svu srecu nisam povracala...ja sam za prva tri meseca (u prvoj trudnoci) smsala 1kg, a posle se ugojila(do kraja trudnoce) 10kg (sa tih -1kg ukupno 11kg) nadam se da ce i sada biti isto, al nikad se ne zna svaka trudnoca je prica za sebe...al ja imam jos jednog malca kod kuce...al nedam se, od 1.sep. idem na odmor pa verovatno na bolovanje...

4. nedelja -ulazak u 2. lunarni mesec trudnoce
8. nedelja - pocinje 3. mesec
12. nedelja - 4. mesec
16. nedelja - 5.mesec
20. nedelja - 6-ti
24. - 7-mi
28. - 8-mi
32. - 9-ti
36. - ulazak u 10 lunarni mesec trudnoce
40 nedelja - porodjaj

E, sad je dobro :D

Mene moj dragi zeza kako nejedem nista sve nekakve gluposti kaze bice mala krovetica,to je na francuskom mali rakcic,kaze ja hocu da moj sin bude veliki i da ima veliku pisu:mrgreen:al cu da mu se smejem ako bude devojcica:rotf::rotf:Znaci moja KROVETICA:

Mene moj dragi zeza kako nejedem nista sve nekakve gluposti kaze bice mala krovetica,to je na francuskom mali rakcic,kaze ja hocu da moj sin bude veliki i da ima veliku pisu:mrgreen:al cu da mu se smejem ako bude devojcica:rotf::rotf:Znaci moja KROVETICA:

Ok Krovetica :D :mrgreen: bas je super! :heart:
Meni je isto muz dao bebi nadimak Kockica kad je video prvu fotku sa UZa i stvarno vidis samo malu crnu tackicu... i on kaze: "Eh jos si samo mala Kockica!" i eto to ostade! :klap: :heart: :cmok:

Ma samo na to gledaj ovako,svakog 19-og ulazis u novi mesec :D,tako sam ja racunala,jer doktori samo barataju sa lunarnim mesecima , i nisam omanula.Najvaznije su nedelje i lunarni meseci,a kalendarski meseci su ti cisto za ovako da kad te neko pita koji si mesec,ti kazes taj i taj,jer niko te od "obicnih" ljudi na ulici nece pitati "je li a koji si ti lunarni mesec" , svi uvek misle na kalendarskih 9 meseci.

Ja evo sad lezala pored muza koji spava i pipkam nesto donji deo stomaka, zanima me gde se beba smestila sada, posto mi se cini da se ponekad seta i naidjem na kao male dolinice i brezuljke i planinice i pritisla sam blago jace na to mesto i bake mi osetih rad srca! :eek: dal je moje ili Bebino?! a i bojim se da ne povredim Kockicu kad diram tako stomak! Iako kad razmislim pa i onaj na UZ jos jace pritiska od toga :think:

:) Vjerovatno si osjetila prenesene pulzacije krvnog suda (aorte) a ne sekiraj se ,oko 5 tog mj. će i mala kockica početi da se mrda mada treba vremena (bar meni je trebalo ) da povjerujem da je to to jer i prije trudnoće su radili svi organi ali bez popratnih pojava ....:)

:) Vjerovatno si osjetila prenesene pulzacije krvnog suda (aorte) a ne sekiraj se ,oko 5 tog mj. će i mala kockica početi da se mrda mada treba vremena (bar meni je trebalo ) da povjerujem da je to to jer i prije trudnoće su radili svi organi ali bez popratnih pojava ....:)

Paaa meni vec pre 2 dana se prvi put desilo da osecam leptirice u stomaku tamo gde mi je linea negra! Ja sve smisljala, gladna sam, mozda mi se ide u WC, ali nista od toga nije bilo... neke mame osecaju malo vec od 4tog meseca, a i ja sam samo 8 dana udaljena od 5tog :super: :klap: tako da se sve mislim... :think: i radujem! :D :heart: :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back