Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, devojke, nema me jedna dan, a vi ispisaste dve strane :lol:

Bonžita,
ja sam prvi UZ radila baš na samom početku, saznala sam baš baš na vreme, tako da je konstatacija bila ''embriona se nazire'' :rotf:

Kasnije, u 12. nedelji, dužina je bila CELIH 5.56cm. :heart: :lol: :heart:

Pol sam saznala u 18. nedelji. Tada je naš mali Miloš imao ČAK 260g :D a u 25. nedelji, 800g.

Poslepodne idem na UZ, pa ćete čuti novosti

Poslednja izmena:
Meni izracunali 1.3. (poslednja m. 22.5.) - mozda dobijem bebu za osmi mart :p

Pa mi cemo se svi tu negde brzo jedna posle druge poradjati! :mrgreen: :heart:

Elem ja sam vam danas opet pokusala izadjem iz Kine ali opet nista... ali ne damo se! Jurila sam neke papire i sutra idem opet do tog grada 2h udaljen gde je i aerodrom da vidim to da sredim! A ako to sredim pokusacu opet u subotu u avion... :dash:

:super: Zajedno cemo da vezbamo disanje... dugo, pa kratko pa plitko pa sta tu vec sve ima... :super:
:think: Mozda sad lupam, ali sta mislis da odes u nasu ambasadu u Kini i dignes frku, places, kukas - ja sam trudna, zdravlje je u pitanju, a oni mi ne daju napolje, pa da oni nesto urade - valjda bi trebalo da stite svoje gradjane.

Angi7,

ja sam u 8. nedelji imala pojačan beličasti sekret (a pre trudnoće mi se to nije dešavalo), koji je bio praćen svrabom. Doktorka mi je tada bez briseva i pregleda prepisala Canesten vaginalete, međutim sredina je bila toliko suva, da nisam uspevala da ih stavim, zdrobile bi se! Tako sam uzela u zamenu Canesten kremu i nakon 7 dana, svrab i sekret su se povukli. Inače, videćete, vrlo retko se praktikuju vaginalni pregledi u trudnoći, baš zbog izbegavanja infekcija..

Onda sam u 19. nedelji opet imala svrat, ali se ispostavilo zbog peska u mokraći. Tada sam uradila urinokulturu, ali nije bilo bakterija, pa mi je doktorka samo preporučila da pijem dosta tečnosti. Bacila sam se na Prolom vodu i sve je bilo ok.

Sada, zadnje 2 nedelje imam neki svrab i pojačan žućkasti sekret. Baš danas uzimam rezultate urina i krvne slike, pa posle toga idem na UZ. Videćemo šta doktorka kaže..

U principu me najviše zanima da vidim šta radi bebac, koliko je porastao, da li se već okrenuo i sl.. A krvna slika i mokraća se daju srediti :D

:super: Zajedno cemo da vezbamo disanje... dugo, pa kratko pa plitko pa sta tu vec sve ima... :super:
:think: Mozda sad lupam, ali sta mislis da odes u nasu ambasadu u Kini i dignes frku, places, kukas - ja sam trudna, zdravlje je u pitanju, a oni mi ne daju napolje, pa da oni nesto urade - valjda bi trebalo da stite svoje gradjane.

Heheheh da da disanje... to me iskreno bas zanima, jer ga sve zene nahvalise, kao olaksao porodjaj maximalno ali ja ne razumem caku :think:

Ma digla sam vec frku u Srpskoj Ambasadi u Pekingu i vec dobila neke papire od njih, sutra nastavak price! Drzite mi palceve... :ok:

Angi7,

ja sam u 8. nedelji imala pojačan beličasti sekret (a pre trudnoće mi se to nije dešavalo), koji je bio praćen svrabom. Doktorka mi je tada bez briseva i pregleda prepisala Canesten vaginalete, međutim sredina je bila toliko suva, da nisam uspevala da ih stavim, zdrobile bi se! Tako sam uzela u zamenu Canesten kremu i nakon 7 dana, svrab i sekret su se povukli. Inače, videćete, vrlo retko se praktikuju vaginalni pregledi u trudnoći, baš zbog izbegavanja infekcija..

Onda sam u 19. nedelji opet imala svrat, ali se ispostavilo zbog peska u mokraći. Tada sam uradila urinokulturu, ali nije bilo bakterija, pa mi je doktorka samo preporučila da pijem dosta tečnosti. Bacila sam se na Prolom vodu i sve je bilo ok.

Sada, zadnje 2 nedelje imam neki svrab i pojačan žućkasti sekret. Baš danas uzimam rezultate urina i krvne slike, pa posle toga idem na UZ. Videćemo šta doktorka kaže..

U principu me najviše zanima da vidim šta radi bebac, koliko je porastao, da li se već okrenuo i sl.. A krvna slika i mokraća se daju srediti :D

Obavezno nam javi sta je rekla doktorka! :ok: :super: :heart: jedva cekam da cujem sta je sa tvojim malim... :cmok:

Kockice,

na vežbe moraš da ideš-toliko su korisne!! :klap: Naravno, same vežbe odgovaraju onima slabijeg tempa istezanja na parteru, a najvažniji deo je priča, tj. priprema koju slušaš u drugom delu ''časa''.

Naravno da mi ne pada na pamet da vam sada pričam te stvari, u 7.-8. mesecu kada krenete na vežbice, već ćete biti blizu porođaja, ne morate sada da mislite o tome..
U svakom slučaju, cilj je da te upozna sa svim predporođajnim signalima, tokom porođaja i svim okolnostima koje se dešavaju u tom periodu. Da, jednom rečju, odagnaju strah od nepoznatog. I ja sam, već posle 2-3 puta toliko opuštena! :super:

Onda je treći deo posvećen vežbama disanja. O tome ću ukratko da ti napišem.
Prvi tip disanja se primenjuje kada ti počnu kontrakcije, pre nego što si otišla u bolnicu. Ublažava bol kontrakcije, smiruje te i snabdeva bebu većom količinom kiseonika.

Drugi tip se primenjuje kada si već u bolnici, kada su kontrakcije češće, većeg intenziteta i trajanja. Takođe se tu akcenat baca na kiseonik za bebu i tvoju, što veću smirenost i koncentrisanost na ono što treba da odradiš, a ne na bol.

A treći tip je onaj koji se primenjuje tokom samog porođaja, kada se pojave već i naponi, tako da praktično pomaže da brže i lakše beba sklizne u porođajni kanal.

Eto to je ukratko, a u praksi ne toliko teško. :whistling:

Kockice,

na vežbe moraš da ideš-toliko su korisne!! :klap: Naravno, same vežbe odgovaraju onima slabijeg tempa istezanja na parteru, a najvažniji deo je priča, tj. priprema koju slušaš u drugom delu ''časa''.

Naravno da mi ne pada na pamet da vam sada pričam te stvari, u 7.-8. mesecu kada krenete na vežbice, već ćete biti blizu porođaja, ne morate sada da mislite o tome..
U svakom slučaju, cilj je da te upozna sa svim predporođajnim signalima, tokom porođaja i svim okolnostima koje se dešavaju u tom periodu. Da, jednom rečju, odagnaju strah od nepoznatog. I ja sam, već posle 2-3 puta toliko opuštena! :super:

Onda je treći deo posvećen vežbama disanja. O tome ću ukratko da ti napišem.
Prvi tip disanja se primenjuje kada ti počnu kontrakcije, pre nego što si otišla u bolnicu. Ublažava bol kontrakcije, smiruje te i snabdeva bebu većom količinom kiseonika.

Drugi tip se primenjuje kada si već u bolnici, kada su kontrakcije češće, većeg intenziteta i trajanja. Takođe se tu akcenat baca na kiseonik za bebu i tvoju, što veću smirenost i koncentrisanost na ono što treba da odradiš, a ne na bol.

A treći tip je onaj koji se primenjuje tokom samog porođaja, kada se pojave već i naponi, tako da praktično pomaže da brže i lakše beba sklizne u porođajni kanal.

Eto to je ukratko, a u praksi ne toliko teško. :whistling:

Hmmm bas me zanima, evo trazila sam na netu... ne mogu da nadjem dal postoje u Shabcu negde vezbe?! :think:

Hmmm bas me zanima, evo trazila sam na netu... ne mogu da nadjem dal postoje u Shabcu negde vezbe?! :think:

Nemoj mnogo da mozgaš-kad se vratiš (a nadamo se svi, uskoro :ok:), pravac Dom zdravlja i tamo se fino raspitaj.
Kod nas, u Beogradu, ove vežbe se besplatno drže u Domovima zdravlja i npr. u klinici Narodni front, a privatno sam našla babicu, koja sve to isto naplaćuje 1000 din. po dolasku. :eek: :otkacio: :???:
Preporuka je da se krene od 7. meseca, dva puta nedeljno, a u 9. tri puta, pa ti izračunaj!! :thumbdown:

Nemoj mnogo da mozgaš-kad se vratiš (a nadamo se svi, uskoro :ok:), pravac Dom zdravlja i tamo se fino raspitaj.
Kod nas, u Beogradu, ove vežbe se besplatno drže u Domovima zdravlja i npr. u klinici Narodni front, a privatno sam našla babicu, koja sve to isto naplaćuje 1000 din. po dolasku. :eek: :otkacio: :???:
Preporuka je da se krene od 7. meseca, dva puta nedeljno, a u 9. tri puta, pa ti izračunaj!! :thumbdown:

Oooo boze!!! :eek: :eek: :eek: uzas blagi... kako vole pare da izvukuuu... :thumbdown:
Elem da ionako cu pravac kod lekara koji vodi i Snajkinu (Goranovog brata zena) trudnocu, tako da mislim da on radi i u DZ i privatno u Shabcu! Nameravam da me on i porodi i tako... samo da sve bude ok... :ok: i super je sto ce snajkino malo (devojcica je, tako rekli lekari, ali ona hoce sina pa se jos uvek potajno nada! :mrgreen: ) biti samo valjda 5 meseci starije od moje Kockice i eto njima partnera i drustvo za igranje! :super: :klap: :heart:

To je super! U prvih nekoliko meseci, do pola godine, kapiram da ćete više vas dve jedna drugoj biti društvo-za šetnje, razgovore, razmene iskustva, nego bebe, ali i to mnogo znači..
Ja u komšiluku imam prijateljicu mog supruga (još sa fakulteta), koja je mesec dana pre mene, tako da se unapred radujem što ću imati sa kime da šetam malca :klap:

To je super! U prvih nekoliko meseci, do pola godine, kapiram da ćete više vas dve jedna drugoj biti društvo-za šetnje, razgovore, razmene iskustva, nego bebe, ali i to mnogo znači..
Ja u komšiluku imam prijateljicu mog supruga (još sa fakulteta), koja je mesec dana pre mene, tako da se unapred radujem što ću imati sa kime da šetam malca :klap:

Pa dobro njoj je ovo 3ce dete... tako da ce mi ona biti od dosta pomoci! :klap:

Evo i ja da se uključim na temu računanja :)
Prvo i osnovno, što mi je doktorka rekla je sledeće: ''Trudnoća po našem računanju traje 10 meseci''. Što je, priznaćete, normalno, obzirom da je u pitanju 40 nedelja nošenja bebe u stomaku. PUNIH 40 NEDELJA, PUNIH 10 MESECI. I odmah mi je naglasila, da kad me neko pita koji sam mesec, ja kažem nedelju, pa nek on sam računa..
To što mi ceo život slušamo da trudnoća traje 9 meseci, isto nije slučajno. Tih famoznih 9 se dobija nekakvim drugačijim računanjem vremena, tj. verovatno po stadijumima razvoja bebe, tako da, kao po tvojoj knjizi, Kockice, to izgleda ovako:
1. mesec od 1. do 4. nedelje
2. mesec od 5. do 8. nedelje
3. mesec od 9. do 13. nedelje
4. mesec od 14. do 17. nedelje
5. mesec od 18. do 22. nedelje
6. mesec od 23. do 27. nedelje
7. mesec od 28. do 31. nedelje
8. mesec od 32. do 35. nedelje
9. mesec od 36. do 40. nedelje
Amerikanci to malo zbiju u 9 meseci, a ako računaš normalno, da mesec ima 4 nedelje, kao kod nas, trudnoća traje regularnih 10 meseci.
Eto, devojke moje, čovek-žena se uči dok je živ :mrgreen:
Mada, pošto, uglavnom sve ''izgubimo'' prvih mesec dana dok se isproverava da li smo ostale u drugom stanju, onda ostaje praktično 9 meseci svesnosti o trudnoći :lol::lol::lol:

Trudnoca traje 280 dana,tj. 40 nedelja,tj.10 lunarnih meseci,sto je u stvari 9 kalendarskih meseci.Nema drugacijeg racunanja,samo razlicitih kalendara.:bye: Mazite stomacice...ja bih sad opet bila trudnaaaa...al necu jos.

Kockice-drzim ti palceve:ok: bice sve u redu,sredice se,sigurna sam da ces u subotu uvece biti u Sapcu.:D
Cmoka80-javi se kad se vratis sa ultrazvuka,i posalji nam slicicu,sve mi ovde jedva cekamo da vidimo malog Misu:heart::)JOOOJ zene ja sam veliki panicar po prirodi i uzasno se plasim doktora,vec razmisljam o porodjaju:???::sad2:Ovde gde sam ja od 4mes moras da zakazes sa babicom pa od petog meseca valjda jednom ili dvaput nedeljno ima predavanja,vezbanje u bazenu sve do porodjaja i posle msec dana da se vrati stomacic u normalno stanje.Pa onda predavanje o porodjaju,o dojenju,kupanje bebe itd,pisacu vam kad dodjem do petog,hmmm peti,jedva cekam.

Bonžitice,
pa to je sjajno, što imaš sve te mogućnosti! Gde se ti nalaziš?
Šta bih ja dala da su bazeni u Beogradu čisti, ne bih izbijala iz vode!
Ali, što reče babica sa predavanja, kad nemamo more, Ada je prljava, a i bazeni ništa bolji, ostaju nam samo vežbe na suvom, tj. šetnja.
Koliko sam ja upućena, posle porođaja nisu preporučene vežbe 6 meseci, a prvi ginekološki pregled tek 6 nedelja po porođaju..

Javiću vam novosti, naravno :bye:

Ja sam danas jako pospana,i ja samo trcim da pi-pi,da vam se pohvalim moj dragi me je juce izveo u restoran,tajlandski,koliko sam jela ,strasno,neznam gde mi je to stalo i sto je cudno nisam povracala:worth::D
CMOKA80 -znam da si nestrpljiva da vidis tvog bebca,bice sve ok,jer ides sama ili sa muzem?:cmok:

Trudnoca traje 280 dana,tj. 40 nedelja,tj.10 lunarnih meseci,sto je u stvari 9 kalendarskih meseci.Nema drugacijeg racunanja,samo razlicitih kalendara.:bye: Mazite stomacice...ja bih sad opet bila trudnaaaa...al necu jos.

Evo pitanja kad udjes u 20tu nedelju, znaci na dan 20te nedelje ti si 5 mesec jel tako?! :???: :eek:

Kockice-drzim ti palceve:ok: bice sve u redu,sredice se,sigurna sam da ces u subotu uvece biti u Sapcu.:D
Cmoka80-javi se kad se vratis sa ultrazvuka,i posalji nam slicicu,sve mi ovde jedva cekamo da vidimo malog Misu:heart::)JOOOJ zene ja sam veliki panicar po prirodi i uzasno se plasim doktora,vec razmisljam o porodjaju:???::sad2:Ovde gde sam ja od 4mes moras da zakazes sa babicom pa od petog meseca valjda jednom ili dvaput nedeljno ima predavanja,vezbanje u bazenu sve do porodjaja i posle msec dana da se vrati stomacic u normalno stanje.Pa onda predavanje o porodjaju,o dojenju,kupanje bebe itd,pisacu vam kad dodjem do petog,hmmm peti,jedva cekam.

Hvala bonzito! :super: ali cak i da uspem u subotu ujutru da krenem stizem u Shabac u nedelju oko 1h ujutru, tj avion mi slece u BG u subotu oko 30min pre ponoci... i to sve zato sto treba da cekam na glupom Frankfurtskom aerodromu 6 sati na sledeci let... blagi uzas... :sad2: i ne razmisljaj o porodjaju vec, isuvise je rano... ima ti jos da prodjes sitnih boljki do porodjaja bolje se za njih spremaj :ok:

E da Cmoko obavezno fotkicu sa UZa! Pa jel sam ja jedina ovde koja ih non stop kaci?! :eek: :mrgreen: :heart:

Meni je tako mukaaaa:cry:, a imam tako puno posla sto na poslu sto kod kuce...:roll:

Ajoooj jadna ennna :sad2: veruj mi, saosecam sa tobom 1000000%... meni je sve do 4tog meseca bilo uzasno muka i non stop sam povracala... kako sam usla u 4ti nestade hvala bogu... :worth:

Enna, onda savet: ako ti je muka, ako si umorna, odradi samo ono što je prioritetno, npr. posao, a ovo kod kuće možeš i sutra..
Drži se! :ok:

Ennna poslusaj Cmoku! Beba sad treba da ti je na prvom mestu... pa onda posao pa kuca... ja sam kucu bila totalno zapustila, ali kad zelis bebu i ne mozes da uradis sve odjednom sta je tu je, nije zauvek! :mrgreen:

Ja sam danas jako pospana,i ja samo trcim da pi-pi,da vam se pohvalim moj dragi me je juce izveo u restoran,tajlandski,koliko sam jela ,strasno,neznam gde mi je to stalo i sto je cudno nisam povracala:worth::D
CMOKA80 -znam da si nestrpljiva da vidis tvog bebca,bice sve ok,jer ides sama ili sa muzem?:cmok:

Uh da ta pospanost je bila smesna :whistling: i svaka cast dragom! :super: i mene moj danas izveo u Brazilski restoran, bas smo lepo ruckali... :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back